Scudo Sports

10 Kasım

Tamam Atatürke büyük saygımız var, ona olan duygularımıza hitap edilince de gözlerimiz doluyor ama Koç grubunun -hem de bu kadar ilkesizken- bunu pr malzemesi yapmasına acayip uyuz oluyorum şahsen. 2taraf da şifreyi çözmüş, biri dinden biri Atatürkten yürüyor sürekli.

Scudo
Sınıflarda maket mezar kurulup, öğrencilerin kefenlendiği, ingiliz kuklası vatan haini şeyhlerin mezarlarına okul gezisi düzenlendiği, bunların izbe yurtlarında erkek öğrencilere sistematik olarak tecavüz edilmesine bi kerecik denilerek göz yumulduğu, bazı yurtlarda minicik kız çocuklarının çığlık çığlığa yanarak can verdiği, kendisinin kurduğu diyanetin başına geçen herifin alenen lanet okuduğu, ülkenin başındakinin iki ayyaş diye hakaret ettiği, sırf duydukları kinden dolayı adını taşıyan havaalanının dozerlerle pislerinin kırıldığı tarikat, cemaat, siyasal dinci üçlüsünün üstümüze kabus gibi çöktüğü bir ülkede, bir grubun onun adını yaşatmak için emek verip çektiği filme "yürüme" denmesini, siyasal dincilerin peşine taktığı kitleyle yurdunu çok seven, cumhuriyet Türkiye'sini özleyenlerin aynı kefeye konmasını çok yadırgadım.

Bin yaşa Atatürk. Emanetine sahip çıkamadık, affet bizleri. Ama en karanlık günde dediğin gibi " Geldikleri gibi gidecekler..."

Koç grubunun -hem de bu kadar ilkesizken- bunu pr malzemesi yapmasına acayip uyuz oluyorum şahsen.

Ben de garipsedim... Seversin sevmezsin, ama bu ülke kalkınmaya çalıştığı yıllarda fabrika kurmuşlar, birşeyler yapmışlar. Araba üretmişler, elektrikli eşya üretmişler, vs.. Tabi ki herkes eleştirilebilir.

02.jpg
01.jpg

Ben fenerli değilim, bisiklet sitesinin futbol nefreti ile kirlenmesine de karşıyım. Ama, şu da bir gerçek, BAŞARISIZ olimpiyat takımımızın temeli Fenerbahçeydi ve Fenerbahçe olmasaydı Türk sporu belki de çok daha kötü bir yerde olacaktı. Olayı futbola getirmeyin..

Ben de garipsedim... Seversin sevmezsin, ama bu ülke kalkınmaya çalıştığı yıllarda fabrika kurmuşlar, birşeyler yapmışlar. Araba üretmişler, elektrikli eşya üretmişler, vs.. Tabi ki herkes eleştirilebilir.

Ben fenerli değilim, bisiklet sitesinin futbol nefreti ile kirlenmesine de karşıyım. Ama, şu da bir gerçek, BAŞARISIZ olimpiyat takımımızın temeli Fenerbahçeydi ve Fenerbahçe olmasaydı Türk sporu belki de çok daha kötü bir yerde olacaktı. Olayı futbola getirmeyin..
Diğer dediklerinize de katılmıyorum ama futbol nereden çıktı?
Bu toplumun objektiflikten uzak ezberci sabit fikirli yapısı beni gerçekten yoruyor

Ben size başka bir konu anlatayım, yeğenlerden, eş ve dostlarda duydum, yani birden fazla kişiden duydum.

Geçen hafta yapılan 29 Ekim etkinliklerinde çocuklar okula gidiyor ve farklı şekillerde Atatürkü sevmediklerini açıkça beyan ediyorlar. Bizim yeğenin sınıfında 2 çocuk demiş ki, Atatürk gereksizdi. Başka bir okulda, öğrencinin velisi Atatürk ödevini yırtıyor ve yapmasına izin vermiyor... Örnekleri istediğiniz kadar çoğaltın...

Diğer dediklerinize de katılmıyorum ama futbol nereden çıktı?

Alıntı ile düzeltme yapayım, önceki mesajda FB forması var ya.

Alıntı ile düzeltme yapayım, önceki mesajda FB forması var ya.
"Ali Koç ve Tayyib" diye aratınca ilk o resim çıkıyor, o yüzden onu koydum :) Yoksa Koç'ların bunları pışpışladığı daha bir sürü kare var...

En basit örnek: Koç'ların damadı İnan Kıraç, Sezgin Baran Korkmaz'da rehin kalan KARSAN hisselerini kurtarabilmek için Tayyib ve Soylu'dan yardım isteyip yasadışı yollarla hisseleri devraldı. Konu para olunca Atatürk'müş, Muhammed'miş, açık kalan pencereden uçup gidiyor maalesef...

Büyük sermayenin dini, ideolojisi olmaz. Tek ve nihai hedef paradır. Bunlarda omurga, onur, haysiyet aramak hata.

Rahmetli ananemin babası Çanakkale'de şehit düşmüş. Ananemin ağabeyi, Kurtuluş Savaşı gazisi. Şimdi ben "Kurtuluş Savaşı'nı keşke Yunan kazansaydı" diyen bir mahluğu masasında şeref konuğu olarak ağırlayan birinin makamına, masasına gitmem; cesedimi bile götüremezler. Çünkü gidersem Mehmed Akif'in dediği gibi atamı çiğnemiş, incitmiş olurum.

Ama Ali Koç gider, Güler Sabancı gider, İnan Kıraç gider. Bilmem anlatabildim mi meramımı?

Son düzenleme:
Büyük sermayenin dini, ideolojisi olmaz. Tek ve nihai hedef paradır.
Bu her yerde hep böyledir,biliyorsun.Bundan daha büyük olan sıkıntı; sermaye gibi üretim faktörlerine sahip olmayan emeği ile geçinen bunların fabrikasında çalışan proleteryanın kapitalistleri, sağcıları desteklemesidir.
Şaka gibi, adam işçi ama patronları ve patronlar ile ülkenin kaynaklarını paslaşan sağ partileri ölümüne destekliyor. :ssrtcbya:
Kapitalsiz, kapitalistler en tehlikeli gruptur. O da ülkemizde bolca mevcut.:acpsnr:

"Ali Koç ve Tayyib" diye aratınca ilk o resim çıkıyor, o yüzden onu koydum :) Yoksa Koç'ların bunları pışpışladığı daha bir sürü kare var...

En basit örnek: Koç'ların damadı İnan Kıraç, Sezgin Baran Korkmaz'da rehin kalan KARSAN hisselerini kurtarabilmek için Tayyib ve Soylu'dan yardım isteyip yasadışı yollarla hisseleri devraldı. Konu para olunca Atatürk'müş, Muhammed'miş, açık kalan pencereden uçup gidiyor maalesef...

Büyük sermayenin dini, ideolojisi olmaz. Tek ve nihai hedef paradır. Bunlarda omurga, onur, haysiyet aramak hata.

Rahmetli ananemin babası Çanakkale'de şehit düşmüş. Ananemin ağabeyi, Kurtuluş Savaşı gazisi. Şimdi ben "Kurtuluş Savaşı'nı keşke Yunan kazansaydı" diyen bir mahluğu masasında şeref konuğu olarak ağırlayan birinin makamına, masasına gitmem; cesedimi bile götüremezler. Çünkü gidersem Mehmed Akif'in dediği gibi atamı çiğnemiş, incitmiş olurum.

Ama Ali Koç gider, Güler Sabancı gider, İnan Kıraç gider. Bilmem anlatabildim mi meramımı?
Vehbi Koçun zamanında Evrene yazdığı mektuptan, Demirele kimin için ricacı olduğunu, kimlerle evinde bunun için toplantı yaptığını vs devlet kayıtları da dahil her yerde bulabiliyoruz. Dediğiniz gibi Büyük sermayenin sadece çıkarı olur, başka bir değeri olmaz.

10 Kasım başlığı altında Gazi Mustafa Kemal'in anılması gerekirken konuşulanlara, yazılanlara, çizilenlere bak.

Herkes bir tarafı tutmuş kendi bildiğini savunuyor. Kurucu ve kurtarıcı olarak gördüğümüz Ata'yı siyasete karıştırana da, belli bir kesime ve kişilere nefret duyan ve bunu dönüp dolaşıp Atatürk'ün ilkelerine bağlayan zihniyete de anlam vermek güç. Atatürk sevgisini, dini terimler ve kişilerden nefret etme derecesinde büyütmek de yanlış.

Aslında yapılması gereken şeyler çok basit.

Gazi Mustafa Kemal'e saygı duyacağız. Atatürk'ü kesinlikle siyaset ve din üzerinden kullanmak yanlış. Bu yanlışa ortak olmayacağız.

Allah, başta Ulu Önder Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.

Hiç bir ulusa nasip olmamış, dünya tarihinde eşi benzeri olmayan büyük insan; Atam...
Senin devrimlerinin, aydınlığının, evrensel felsefenin ışığında hep var olacağız.
Kabrinde sonsuz varlığının huzuru içinde olmanı dileriz...

Geri