Scudo Sports

1000 EURO Bisiklet Ödüllü deltabisiklet.com Tasarım Yarışması

@ulas
Bu kelimedende anlaşıldığı üzere aynı ıp üzerinden farklı üyelikler açılabiliyor ve oy kullanılabiliyor.

Sahte üyelikte olsa 2. oyu veremezse o zaman oy oranlarında bi sorun yok demektir. Burada herkes eşine dostuna söyleyebilir ve oy kullanmak için elbette kayıt olmak şart ve onlarda kayıt olacaktır. Bu yasak veya aykırı bir durum değildir. Bu engeli aşamazsınız tek çareniz üyelik sistemini kapatmak olacaktır ki buda sitenin oylama süresince yeni üyelik alamaması ve ürün satın alacak kişinin hizmet görememesi olacaktır.

Scudo
@F.Ertuğrul Aydın

Olmaz mı? :) olmadığını nerden biliyorsunuz. Sitemize kim hangi siteden geldi onu da görüyoruz.

1 Aydır bunun duyurusunu yapıyoruz. 7 Tasarım geliyor bir anda 70 kişi oyluyor.. Herkes kendinin ne yaptığını iyi biliyor. Bu yüzden burada kimseyi de kırmak istemiyorum.

Aralarında elle tutulur zaten 4 site var. Bunların 1 i tamamen yetersiz. 3 tane sitede artık sitemizin kendi üyelerine kalmış zaten oyları kendi sitemizin üyeleri belirleyecek gibi. Yaklaşık 1000 üyemiz oy verse zaten fazlasıyla yetecektir.

Bu arada madem öyle yorumlar burda da açık olsun.

Örneğin benim sitem seçilsin diyenleri de dinlemiş oluruz. Sizleri de..

Ulaş Bey beni yanlış anladınız. Benim ağzımdan benimkini seçin diye bir şey çıkmadı ve böyle birşey demem de çok saçma olur, tespit edilenleri diskalifiye ederseniz sevinirim dedim. Evet banada oy gelmiş sadece bana da değil 7 tasarıma da gelmiş. Tanıdıklarıma söyledim onlarada üye olup oy verirseniz sevinirim dedim. Ancak benim yaptıklarımla benim en fazla 10 oyum olurdu. Hadi 3-5 kişi de dışardan verdi 15 olurdu ancak şuan 35 gözüküyor. Ayrıca forumda ilk tepkiyi veren bendim size mail de yolladım ankette sorun olabilir veya hile karışmış olabilir bakabilirseniz sevinirim diye.

Aslında keşke oylamaya sunulmasaydı bunlar böyle bir şey olabileceğini tahmin ediyordum. Az tasarım vardı zaten Delta Bisiklet seçseydi bunların arasından.

Zaten biz seçeceğiz. En çok oyu alan seçilmeyecek ki. Bunu konunun başında da okuyabilirsiniz. En çok oy alan 3 tasarım arasından biz seçeceğiz. 1 kişi bisiklet diğer iki kişi de teselli ödül alacak.

Sitemizin ciddi üye sayısı var ve akşam saatlerinde çok artar. Oyların aniden artması sizi şaşırtmasın. Sabah bakarsınız 500 oy gelmiş. Biz bunlarla çok karşılaşıyoruz diğer anketlerde.

Önemli olan siz 10 arkadaşınıza dediniz diğeri 15 arkadaşına dedi işte sonuç bu oluyor zaten. 7 x 10 deseniz bile 70 oy ediyor. Demek istediğim de bu zaten. Bırakın kendi halinde gitsin. Biz şuanda tasarımları 5 e düşürdük bile. Çünkü 2 tanesi çok yetersiz. Online satışla alakası yok.

Önümüzdeki zamanda zaten sizlerin oylarıyla ama sizlerin... oyları. O zaman demek ki insanlar bu tasarımı veya şunu istiyor diyeceğiz. Arasından sistemimize en çok uyacak olanı seçeceğiz.

Kendi ekibimize bıraksaydık kimse alınmasın bu tasarımlar hikaye kalırdı. Bırakalım dedik üyeler karar versin dedik. Daha ilk gün üzüldük.

Arkadaşlar biz sitemize gereksiz üyelik istemiyoruz bugüne kadar da istemedik. Bu anket bunun için değil zaten. Amacımız biraz fikir almak çünkü siteyi kullanacak olanlar da sizlersiniz zaten.

@Burak Aydogmus

Mesela açıklar mısınız bunu?

Tamamen haklısınız ancak bunun böyle olacağı belli değilmiydi? Her ankette olan şeyler değil mi bunlar? "Siz ankette çoklu oylama yapılmasın diye çalışmalar yapıyoruz." dediğinizde gerçekten bir çalışma bekliyordum.

Sevgili Oktay arkadaşımın açıklamaları beni üzdü. Kendi özel yaşantısını yarışmaya yansıtmasına gerçekten büyük sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
Ulaş Bey sanırım sizde sinirlenmişsiniz ve hakim olamayıp bazı gereksiz cümleler yazmanıza neden olmuş.
Bu tip şeylerden bahsediyorum.

Burak Bey kim olsa sinirlenir. Sizde öğrenci oldunuz. Sınav haftasındasınız, bir bisiklet sevdalısısınız, imkanlarınız kısıtlı haksız rekabet çıkıyor ortaya. Bilmiyorum artık bu konu hakkında yorum yapmayacağım gerekmedikçe. Sadece takip edeceğim.

Ben özellkle yeni tasarımlar olsun diye süreyi 2 gün uzattım hatta bir tasarım bugün geldi onu yetiştirdim ama şimdi konuşulacak seyler bunlar değildi. Bu yüzden sinirlenmemek elde değil.

Tasarımı ben seçmek istesem zaten oylama yapmam ki..

İstiyorum ki bir güzellik olsun birileri mutlu olsun birilerinin imzası olsun bu işin içinde. Siz de mutlu olun biz de.

Bu işi uzatmanın anlamı yok site üyelerimizin tercihine kalmış artık.

Hepiniz bilgisayardan anlıyorsunuz admin panelinde neler görünür görünmez hangi sitelerden gelinip gelnmedigini de bilirsiniz.

Nihayetinde bırakalım da kendi halinde ilerlesin. Kazanıp kazanmamak bir sonuç değil ihtiyacınız varsa ayrı mesele ayrı şekilde halledilir ama anketin gidişatını etkilemeyelim.

herkese iyi akşamlar

• Beğen
Tepkiler: yasar ozbas
Vaay neler olmuş böyle... Bu yarışmanın bu kadar çekişmeli olabileceği aklıma gelmezdi. Ama şöyle bişey de var. Ödülsüz bir yarışma olsaydı ve Ulaş bey değerli Delta üyelerinden bir ricada bulunup "Arkadaşlar bu site sizin kullanımınıza açık ve eleştirenler de sizlersiniz. Bu eleştiriler doğrultusunda bir kaç tasarım yapar mısınız? diye sormuş olsaydı kaç tane tasarım gelirdi ve kimler uykusuz kalarak Delta için tasarım yapardı acaba? Ödül falan bir yere kadar tabii bu kaliteyi de artırır ama özveri veya tasarımın isteklere göre yapılması daha doğru olurdu...

Bence bu yarışmadan sonra Banner tasarımı verin Ulaş bey. Ödülsüz ama :) Bi bakalım neler olacak :)

• Beğen
Tepkiler: ulas
Çekişme güzel tabi. Ama fazlası abartı :) Allahtan bazı sitelerden gelme işi durdu yoksa sabaha kadar uğraş dur.

Çalışmaların hepsinin ayrı bir güzelliği var. Kiminin rengi kiminin tarzı kiminin içeriği.

Yeniden yapanların ellerine sağlık.

Siteler hakkında burdan da yorum alalım arkadaşlar. Yorumlar da bizim için önemli

• Beğen
Tepkiler: Abdülhamit Topçu
Aslında oylamada görsellik etken olsa da kolay kullanım ve sadelik de ön planda olması gerek. Ve tabii genel klavuzların dışında detaylar şu anki tasarımlarda olmasa da o haliyle de hayal edilerek oylanması gerek diye ilk yorumu yapayım mı :)

@acca

Tabi haklısınız.

Tasarımdan ziyade en önemlisi içerik. Mevcut sitemiz de bile daha çok içerik var. Ama anladığım kadarıyla insanlar şuanda en çok oy olan tasarımları daha çok beğenmiş.

Tasarımların hepsinin bayağı eksikleri var. Kimse ürün arama üzerinde fazla durmamış. Haber içeriğine değinmemiş.

Açıkçası daha iyi çalışmalar olabilirdi diye düşünüyordum ama sanırım duyurusu iyi olmadı. Belki de forum dışında da duyur yapmak gerekiyordu. Tasarımların nerdeyse tamamı forum üyeleri tarafından yapıldı.

Sadece ikitanesi farklı yerden geldi.

• Beğen
Tepkiler: Abdülhamit Topçu
Ulaş bey;
Şahsım adına şu itiraflarda bulunayım :) Yarışmayı ilk duyduğumda karaladım bişeyler sonra unuttum. Bir arkadaşımın hatırlatması üzerine apar topar bir kaç değişiklikle gönderdim.

Fikir noktasında kafamdakileri yapacak çok vaktim kalmamıştı.

Ama iyi bir başlangıç oldu. muhtemelen seçilmeyecek ve bunun üzerinde çalışıp kendi e-ticaret siteme uygulayacağım :)

Ama kullanıcıların fikirlerine önem vermeniz çok iyi.
Haddim olmayarak bir kaç fikir

İçerik Noktasında:

Her öğe için (ürün, makale vs) anahtar kelime, title, meta bilgileri girilmeli
Google dostu sayfa olmalı

Arkaplan fotoları güncellenebilir olmalı ve sezona göre değişmeli(benim tasarım için)

Birden fazla arka plan veritabanına kaydedilip sistem karışık olarak içlerinden çekmeli. Böylece kullanıcının ilgisi kazanılmalı.

Makaleler önemsenmeli, unutulmamalıdır ki google açısından uzun vadede en büyük yatırım içeriktir.

Flash animasyonlar yerine Jquery (java) animasyonlar kullanılmalı böylece animasyonlar daha hızlı ve yönetim panelinden animasyon içeriği değiştirmek çok daha kolay olacaktır.

Alışılmış e-ticaret formatının dışında olmalı, insanlar üyelik vs gbi durumlarla zaman kaybetmeden hızlı sipariş verebilmeli.

Mümkünse ticari programla web sitesi entegre olup stok takibi olabilmeli.

Bayiler (bizde varız:)) iskontolu fiyatlarını sistemden görüp satış temsilcilerini meşgul etmemeli.

İnsanlar camia ile ilgili haberleri (bisiklet ve motor) siteden takip edebilmeli.

Ürün detayında o ürünle ilgili diğer ürünler de gözükmeli (selenin yanında sele borusu, yada kaskın yanında kask kılıfı gibi)

Kargo ücretleri konusunda ürün altında yada kolay bir yerde bilgilendirme olmalı insanlar çoğu vakit kargo ücretinden çekinerek sipariş vermezler.

Ürünler hakkında sadece üye kullanıcılar tarafından yorum yapılabilmeli, yorumlar admin onayından sonra yayınlanmalı.

Şimdilik bu kadar.

• Beğen
Tepkiler: ulas
bütün postları okumadım belki daha önce de değinilmiştir ama umarım yeni tasarımla beraber daha hızlı bir hosting de bulursunuz...

Ben tasarımlar oylanırken gönderdiğimiz diğer sayfalar için hazırlanan fotoğraflarında yayınlanacağını düşünüyordum mesela ürün sayfasında abdülhamit bey in dediği gibi İlgili ürünler sekmesi mevcuttu ancak görünüm dışında kalıyor şuan. Ve umarım hile yapmaktan uzaklaşılır.

Herkeste eksik var ki olması gayet te doğal birşey ama bence şuanki sitedeki banner fazlalığından kurtulmak gerektiğini düşünüyorum cidden çok karıştırıyor siteyi.

Geri