Scudo Sports

1000 EURO Bisiklet Ödüllü deltabisiklet.com Tasarım Yarışması

Sanırım benden başka herkes ödülle ilgileniyor :)

Şöyle yapalım biz çam sakızı çoban armağanı emeği geçen arkadaşlara hediye verelim. Yani herkese bir teselli olsun.

En iyi 3 tasarım arasından Delta çalışanları 1 ini seçecek.

Yanlız hiç fikir gelmedi. Ondan sonra siteniz şöyle böyle demeyin :)

• Beğen
Tepkiler: Abdülhamit Topçu
Scudo
Ulaş bey benim önerim oylamayı kapatıp amacına uygun ve sizin ekibinizinde kolaylıkla tasarımı hayata geçirebileceği ve tasarımın tüm kullanıcılar tarafından kolay kullanılabileceği Bakın burası çok önemli tüm kullanıcılar diyorum. Mesela benim babamın siteyi anlayabilmesi alışveriş yapabilmesi gibi :).. en uygun tasarımı birinci seçip hemen faaliyete sokmasıdır. Geri kalan tasarımlarada artık siz ödül verirmisiniz oda sizin tercihinizedir. En sağlıklısı bu yoksa oylamayla hem uzun vakitler sürecek hemde daha çok hile kavgası edilir diye düşünüyorum. Buda yapılacak diğer bir yarışmada insanların tereddütle yaklaşması söz konusu olacaktır ve sitenin kariyerini düşürecektir.

Fikrime Katılanlar? :O

Burak Bey'e tamamen katılıyorum bu hile olaylarından sonra sizin seçmeniz daha doğru olur ilk 3ü beklemeyin bence eğer teselli ödülü verecekseniz de 2 ve 3 ü de siz seçin derim uzatmaya gerek yok =) ben zamanım olsa gene tasarımı yapardım ancak zamanım olmadığı halde "ödül olduğu için" yaptım ben bu tasarımı yoksa uğraşmazdım. Ancak eğer başka bir tasarım (Banner, Logo, Kartvizit) tasarımı isterseniz "ödül istemeden" yapabilirim. Bugün son sınavımı oldum Şubat'ın sonuna kadar sınav derdim yok. Siz seçin gitsin diyorum bende.

Ulaş bey, ben biraz (!) yorum yaptım.
İnşallah faydalı olur.
Ödül konusunda da bahsettiğim gibi çalışmamı eksik (yetersiz) buluyorum. Bundan dolayı ödülle ilgilenecek yüzüm yok :) Tabi delta gibi bir firmanın web sitesinde tuzumuzun olmasıda bizim için onure edici bir durum olur.

Kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş. Ama ben pamuğumu kenara bırakıp düşündüğümde iki tasarımı başarılı buldum. Onlarda gayet iyi gidiyorlar.
Selamlar.

@ulas

Arkadaşlar bu işleri siz daha iyi bilirsiniz. Aceleye gelmez. 1 günde anketin kapandığı nerde görülmüş. Ne anlamı var... Biz anketin izlenme sayısını yeterli gördüğümüz zaman sonlandırırız. Yani bırakın buna da biz karar verelim :)

Sitede verilen oylar sadece küçük bir katkı oluşturuyor. Sonucu başında da belirttiğimiz gibi kendimiz en iyi oy alanlar arasından seçeceğiz. Çünkü tasarım işin en basit kısmı. Uygulama önemli. Biz bu tasarımları tek tek düşündük çoğundan zaten bir sonuç çıkmıyor. Aceleyle olacak iş de değil.Siz günlük hayatınıza devam edin bilgisayar başında beklemenize gerek yok :)

• Beğen
Tepkiler: Burak Aydoğmuş
Bence 3 ile 7 internet alışverişine en uygun olanları 4 çok güzel ancak bence internet alışverişi için uygun değil çok karışık gibi geliyor aslında tam bir marka sitesi olabilecek nitelikte sitelerde kategoriler sekmesi ve alt sekmelerine tıklandığında bir fiyat aralığı seçeneği olması gerektiğini düşünüyorum ayrıca ürüne sayfasına girildiği zaman kenarda ilgili ürünler çıkmasının gerektiğini düşünüyorum. Ben tasarımımı yapmadan önce bir çok büyük yerli ve yabancı alışveriş sitelerini inceledim sizinde değerlendirirken bunları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyorum. Anketteki seçilmeye uygun 3-4 tasarımda da eksikler var zaten bunlar olmazsa olmazlar bunlar karşılıklı konuşmalarla halledilecek şeyler bunları düşünerek değerlendirmenizi tavsiye ediyorum.

bence ilk 3 ten seçmeniz bu oy olayları yüzünden en iyi olan tasarmın bile ayağını kaydırabilir. Zaten şuan yüksek oy oranına sahip 4 tasarım var birisinin ayağı kayacak elbet bu aralarında en iyisi de olabilir en kötüsü de.

Ya arkadaslar lütfen artık tasarım toplayanlar yorum yapmasın farkindamisiniz bilmiyorum ama sadece tasarım yapanlar konuyla ilgileniyor. Yani vallahi sıkıldım bu isten :)

• Beğen
Tepkiler: yasar ozbas
Allah askına ısınız yok mü sizin :) pişman etmeyin adamı

Bu yarışmanın böyle çekişmelerinin yanında bizim işyerini görebilseydiniz keşke. Aman Allahım arkadaslar gelip soruyorlar Yaşar nasıl gidiyo oylar ne durumda. Stajyer bayan arkadaşlar var inanın bisikletle uzaktan yakından alakaları bile yokken Yaşar hocam (ben büyük bir aşkla bakarken sitede
gördükleri zaman) sizin bisikletiniz hangisi, aaa bunların neden pedalları yok, ya da bunlar niye bu kadar ince tekerlekli gibi çok hoş sorular sormaya başladılar. Yarışma veya tasarım tartışmalarının yanında böyle güzellikleri de oldu yani. Paylaşmak istedim sadece

Litfen tasarım yapanlar alınmasın. Kendimce yorumluyorum.

1.Tasarım: 10 üzerinden 2 puan

Bence çok basit bir tasarım.Açıkçası ben bu tasarımı çok karışık ve iç içe geçmiş buluyorum. Kesinlikle mevcut siteniz daha iyi. Yani çok eksiği var.

https://www.deltabisiklet.com/Custom/DeltaBisiklet/tasarimYarisma/Abdulhamit_2.jpg

.................................................................................................

2.Tasarım 10 üzerinden 4 puan

Bildiğimiz online satış sitesi. Kesinlikle renklerden kaybediyor. Eğer ölçü tasarımsa bir uyum göremiyorum. Hazır sitelere benziyor. Sağdaki logolar çok güzel olmuş . Bir de çok soluk renkler var.

https://www.deltabisiklet.com/Custom/DeltaBisiklet/tasarimYarisma/Atilla_1.jpg

.................................................................................................

3.Tasarım 10 üzerinden 6 puan

Üst menü gayet hoş. Anlayamadığım bir şey deltanın tasarım yarışmasında başka marka bisiklet görseli konulması. Reklam alanlarının koyulması çok yanlış bir şey. Satış sitesinde başka link verilmesi doğru değil.

https://www.deltabisiklet.com/Custom/DeltaBisiklet/tasarimYarisma/Burak_Aydogmus_1.jpg

4.Tasarım 10 üzerinden 9 puan

Benim en çok beğendiğim tasarım. Profesyonelce hazırlanmış gibi duruyor. Ürün arama sihirbazı eğer tahmin ettiğim şeyse çok yerinde olmuş. Sanırım tıklayınca o ürünlere gidiyor. Eğer öyleyse benden tam puan alır. Menüler çok orjinal olmuş Benim için , Bisikletim için sanırım ürünlerle ilgili. Ama Ev hali ve özel seçim ne demek anlayamadım. Sanırım renkleri en iyi şekilde kullanılmış tasarım bu. Yapan arkadaşı kutluyorum benim oyum bu tasarıma. Eğer linkler de açıklanırsa ve tahmin ettiğim gibiyse puanım artar.

https://www.deltabisiklet.com/Custom/DeltaBisiklet/tasarimYarisma/delta_serkan_4.jpg

5.Tasarım 10 üzerinden 6 puan

Logo alanı çok koyu olmuş gözü yoruyor. Belki renginde oynayarak daha güzel bir şeyler çıkarılabilir. Bence yine reklam alanları gereksiz olmuş. Bu düzenlemeler yapılırsa benim 2.Favorim olur.

https://www.deltabisiklet.com/Custom/DeltaBisiklet/tasarimYarisma/Merthan_Kortan_1.jpg

6.Tasarım 10 üzerinden 2 puan

Çok üzerinde durmayacağım. Sanal satışa uzak bir site belki sadece bir markanın sitesi olabilir. Yine delta yarışmasında başka bir marka koyulması ilginç :)

https://www.deltabisiklet.com/Custom/DeltaBisiklet/tasarimYarisma/Yasar_Ozbas_1.jpg

7.Tasarım 10 üzerinden 5 puan

Uyumsuz gördüm ürünler arasında gereksiz bir açıklık var. Sanki boş bir sayfaya yapıştırılmış gibi. Kullanılan yazı karekteri de kurumsallıktan uzak kalmış. Renk uyumu çok hoş olmuş

https://www.deltabisiklet.com/Custom/DeltaBisiklet/tasarimYarisma/oktay_1.jpg

• Beğen
Tepkiler: ulas
Sevgili Fatih Ekin... Bu bir tasarım yani tasarlamak olayı olduğu için içerikte hangi marka bisiklet olduğu önemli değil. Sadece yapılacak sitede Delta bisikletin sergileyeceği ister sattıkları markalar isterse kendi ürünleri olsun detaylı resimlerini görme isteğinin örneğidir. Siz de bilirsiniz ki tasarımı ürün dialarının çekimleri bile etkiler. kim istemezdi ki her eleştiriye uygun tasarım yapıp göndermeyi? Yorumlarınızdan birçoğuna katılıyorum ama farklı markaya fazla takmanıza gerek yok. Neticede Delta Bisiklet yöneticileri tasarımımda Felt marka kullandık diye illaki Felt satmaya başlamayacaklardır. Yanlışsam düzeltin lütfen...
Bunun dışında birçok arkadaş vakit darlığından bahsetmiş. Aslında görsel tasarım kısa sürer. Ama iş bununla bitmiyor. Kabul edilen tasarımın arkasında durmak ve gerekli doneleri verdikten sonra Delta yetkililerinin talepleri geldikçe onlara cevap vermektir. Bu da tasarımın son halini ve ta ki içeriğinde kullanılacak fontlara kadar belirlemek olacaktır. Doğal olarak bu ön tasarım sürecine göre daha uzun sürecek bir süreçtir.
Gönül isterdi ki Delta Bisiklet için tek bir tasarım gönderebilseydim. 4 alternatiften en son yaptığım secilmiş. Buna bişey diyemem ama keşke diğer 3 tanesi için ayırdığım zamanı yeşil renk ağırlıklı yaptığım tasarım için ayırmış olmayı isterdim. Pişman mıyım; Hayır. Antrenman oldu ve böyle bir etkinliğe katıldığım için gurur duyuyorum.

• Beğen
Tepkiler: F.Ekin ve ulas
Tasarımda marka hiç önemli değil. A olmuş B olmuş.

Sizin yorumlarınız için de teşekkür ederim. Güzel ve bir çok konuda yerinde yorum yapmışsınız.

4 Numaralı tasarımcı arkadaşın açıklamasına göre

Özel seçim butonu: hani elinizde çok özel malzemeler vardır. Az üretilmiş veya çok üst seviye gibi. Örneğin: Cannondale on bike.

Ev Hali: Evde kullanılması gereken malzeme grupları vardır ya; alyan duvar askısı stand makara tamir aletleri vs gibi

Arama sihirbazı: resim üzerine tıklıyorsunuz o ürüne gidiyor. Mesela seleye tıklayınca selelerin gelmesi gibi. Tabi uygulamasını siz yapacaksınız. Sıkıntı olursa ben yaparım.

• Beğen
Tepkiler: F.Ekin
Fatih Bey yorumlarınız için teşekkür ederim, kendi tasarımımın(7) sizin gösterdiğiniz eksikliklerine değineceğim. Ürünlerin arasındaki açıklık konusunda bencede haklısınız ben tasarımı yaparken pek zaman ayıramadım. Font seçimine gelince de farklılık olsun istedim, bisiklet diyince benim aklıma mutluluk, eğlence geliyor ve bunu bu fontla yansıtabileceğimi düşündüm kendimi bu şekilde yansıttım bu tasarımda zaten bu tarz eksiklikler "acca" nın da dediği gibi kurumla karşılıklı fikir alışverişiyle düzeltilir. Eğer tasarımlarızın diğer görselleri de yayınlansaydı çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Bu dediğim görselleri Delta'ya yanında açıklama ile bir sunu ile sunmak isterdim. çünkü benim üst menü ile ilgili bi görselim vardı nasıl olacağı şeklinde o şekilde olan menü nün kaliteli olacağını düşünüyordum.

Tekrardan eleştirileriniz için teşekkür ederim. Eleştirisiz çalışmalar hiç bir işe yaramaz herkesin eksikliklerini görmesi gerekir.

Adım Ferhat

Evet haklısınız marka kısmına gereksiz takılmışım. Delta sorun yartmıyorsa benim sorun yaratmamın bir anlamı yok. Gereksiz bir yorum olmuş

Özel seçim butonu: hani elinizde çok özel malzemeler vardır. Az üretilmiş veya çok üst seviye gibi. Örneğin: Cannondale on bike.

Ev Hali: Evde kullanılması gereken malzeme grupları vardır ya; alyan duvar askısı stand makara tamir aletleri vs gibi

Arama sihirbazı: resim üzerine tıklıyorsunuz o ürüne gidiyor. Mesela seleye tıklayınca selelerin gelmesi gibi. Tabi uygulamasını siz yapacaksınız. Sıkıntı olursa ben yaparım.

Eğer bunlar yapılabiliyorsa 4 numaralı tasarımcıyı dahiyane fikri için kutlamak isterim. Keşke bu tasarımda bisikletini kendin yap gibi bir sey de olsaydı. Mesela kadroyu masayı seçip bir bisiklet oluşturmak gibi. Zor olur mu bilmiyorum ama böyle bir sey de yapılabilir mi?

Ayrıca üst menüler olsun banner alanları olsun 4 numaralı çalışmaya emek harcanmış gibi duruyor. Face ve Twit logoları bile renklere uydurulmuş.

Bu tip çalışmalarda değişik bir şeyler yapmak gerekiyor diye düşünüyorum. Evet bisiklet eğlenceli oluyor vs ama sonuçta bir firmayı temsil edecek. Biraz da ciddi durması gerekiyor. Bir blok veya forum olsa 7 numaralı tasarım çok uygun olur.

Aslında tasarımların çoğu güzel ama neticeye uyumlu değiller. Sonuçta bir internet satış sitesi ve bazı bilgileri gösterme gibi algılıyorum.

ilk sayfadaki yorumların katkısını görmek güzel..ben alışveriş sitesinde öncelik ürüne kolay ulaşılması...genel görünüm ve çift yönlü ulaşımı ile ben 4. tasarımı seçtim... İlk sayfadaki önerileriminde beklentisi içeresinideyim..:D..merakla bekliyorum...XD

• Beğen
Tepkiler: ulas
Geri