Scudo Sports

170km (+- 10km) Yol katlanabilir bisikletle gidilir mi?

@F.Yıldırım

çok teşekkürler aslında olmayacak şey değil tabiki.

@Ender Piyale

Peki neden yalnız git diyor herkes ben anlayamadım :D
 
Scudo
Konusu açılmışken sormak istedim, 2haftadir yol bisikleti kullanıyorum bundan önce 2.5 sene boyunca 15 kg ağırlığında mtb kullandım yani kondisyonum var fakat yol bisikleti ile max ortalama hızımı en fazla 27 yapabildim bunu nasıl arttırabilirim?
 
Şu forumu takip ettikçe her geçen gün şaşkınlık katsayım artıyor. Bizim nesil rasyonel adamlardı. En çılgınımızın mottosu bile gerçekçi ol imkansızı iste idi. Ama yinede hepimiz gücümüzün sınırlarını bilirdik. Şimdi akıl ile eylem arasında bir bağ kalmadı gibi. 170 km yi katlamalı bisikletle 30-35 ortalama gideriz deniyor. Demekki gogle earth den bakınca her şey sade ve sorunsuz görünüyor.
 
Dürüst olun dediğin için açık yazıyorum;

Yıllardır bisiklet binmeyen birisi bu yolu yapamaz.
Kilon + 20 kg fazla
Katlanır bisiklette ortalaman çok düşük olur.

Önce kondisyon çalışmalısın sonra 100 km üzeri turları düşünmelisin.
 
@mehmetsunu

Merhaba, öncelikle yazdıklarınızda ki bazı kelimeleri beğenmemekle beraber maksadını aşan kelimeleri kullanmamanızı tavsiye ederim. Ben belirttiğim gibi bisikletten hiç anlamayan biri olarak bir bisiklet hızı nedir bilmiyorum. Bu yüzden tahmini atıyorum. Bunu zaten belirttim. Acaba mı? diye sormanın akılla ilgisi yoktur. Katlamalı bisikletle dünyayı turlayan insanlar var. Tabi hızları, kondisyonları vs herşeyleri yerindedir. Yazınız yapıcılıktan uzak, şevk kırıcı. Sporcu insan herşeyden önce bu tarz konuşmalardan uzak durmalıdır diye düşünüyorum. Saygılar.

@Furkan TK

Çok teşekkür ederim. Evet kilom fazla ama 20 kilo fazlam olduğunu düşünmüyorum. 70 kilo olsam ben 1 deri 1 kemik kalırım. Kas kütlesi yağdan daha ağırdır. İyi bir çalışmayla 75-80 kiloda fit bir vucuda sahip olabilirim. Tabi bunun için azimli, kararlı ve programlı şekilde çalışmak gerekir. Değerli yorumunuz için teşekkürler.

@Ebubekir

Güzel bir yanıt olmuş. Bu programı telefonlara mı yüklüyoruz? Bende yüklemek isterim güzel bir şey sanırım :)
 
Jantın 20'' olması günlük 170 km yapması çok zor. 26'' ve 28'' jantlı katlanabilir bisikletle olur.
 
@Emre Akkanat
Ortalama hızınız mi 27 yoksa maksimum hız mi ? Daha fazla ortalama için öncelikle anrenman mesafenizi sabit tutup sadece daha hızlı gitmeyi hedeflemelisin. 30 a yaklaşan ortalama hizlar bireysel süren birisi için çok iyi bir surat. Çünkü grupla sürüş esnasında enerji korunumu %50 lere ulaştığı için o kişiler yani profesyoneller 40 km gibi bir ortalamaya ulaşıyorlar.yoksa o sporcular da tek başına kalsa 150 km de 30 km ye ortalalari duser.
 
@Hasan SAYLIK

Pelotonun İçine Girmek Cidden Bu Kadar Etkiliyormu:D

Yani 2-3 Km Etkilerde 10-12 Km Bana Garip Geldi:D
 
@Hasan SAYLIK
Evet ortalama hızım 27 maksimum hızım 53 (iniş)ti.Tek başıma sürüyordum
 
Emin olun etkiliyor o yüzden çok iyi zamana karşı olmadıkça Tony Martin yada Fabian Cancellara değilseniz kimse 50 kmlik bir kaçışa girmez. Yarışları seyrediyorsanız dikkat edin . Yarışın başında kaçanlar ise genelde grupla kaçar grup ne kadar iyi çalışırsa yakalanma ihtimalleri azalır fakat grup zayıf ve az kişiyse zaten son km lere gelmeden yakalanırlar.
Ayrıca düzeltiyorum az önce yazdığım % 40 yanlış yazdım % 60 olacak kendisi. Yani peleton içerisinde korunan bir sporcu enerjisinin %60 ı nı harcamaya ihtiyaç duymaz.
O yüzden 27 km yapan arkadaş mesafesi kısa değilse iyi bir ortalaman var . Tabi yolun durumuna,rüzgara, yokuşlara göre değişir.
 
@Ahmtgrgz

mehmet abiniz size kuşak farki makamindan seslenmis...kuşak makami...sporcu insanin yapmayacagi bir tur konusma degil..."begenmemekle beraber" baglacindan sonra yine olumsuz yargi cumlesi gelmez,"...kelimeleri kullanmamanizi tavsiye ederim." diye bir cikisma hic gelmez. "bisikletten hic anlamiyorum" diyen biri durduk yerde 180 km. den bahsetmez. şevki olan, lafini etmez,zaten icerdedir "tahmini atmaz" ,tahmin eder...

ciddiye alip size yukarida cevap vermis biri olarak bense, bu dediklerimi yazabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
@selim karan

Yazım yanlışlarını düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Konuşurken karşısındakinin aklını sorgulayan birisi benim gözümde saygısızdır. Yaşı ne olursa olsun. Tartışma yaratmaya gerek yok. Yaşı büyük, tecrübesi çok. Bu yüzden bizim gibi yeni, hevesli insanların soruları ona çok saçma gelecektir buda normal ama bu benim aptal olduğum anlamına gelmez. Yardımcı olmak isteyen kişi adam gibi cevabını verir. Kendi yaşıtlarına veya tecrübesi kendine denk insanlara istediği lafı soksun ama benim gibi bir şeyler yapmaya hevesli insanların hevesini de kırmasın. Ben bahsederim ayrıca 180km den. Hatta şimdi ver bisikletimi şu halimle dünya turuna da cesaret ederim. Doğru şartlar sağlandığında da çıkarım. Türkçe yazım bozukluklarını düzeltebilirsiniz fakat benim neye cesaret edip edemeyeceğimi siz belirleyemezsiniz. O zaman bu mantıkla hiç silah görmediği halde silahı eline alan 15 yaşındaki bir çocuk mermisiz bir şekilde düşmanın üzerine de koşmaz. Fakat koştu. Çanakkale'de...

Bu arada şevk ne kadar içinde olursa olsun, onu içinden çıkartacak sevimsiz insanlar vardır. Hiç olmazsa tadını kaçırırlar. Bu gereksiz tartışma gibi.

Saygılar...
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet A. Atalay
@Murat B.

Ben ortalamayı toplam sürüş üzerinden hesap ederek verdim. Rampa aşağı inişlerde çok çok azami süratlere çıkıyorum ve ortalamam yükseliyor. Rampa tırmanmayı da severim. Yanlış anlamayın kimseye iddialı kelam etmek istemem. Yalan konuşmak da istemem. Hiç tanımadığım insanlara hava atmak da bir işime yaramaz. Video filan nükteli alaycı olmuş :) kızmayın lütfen.
 
Her tür bisikletle tur yapılabilir ancak bu demek değildir ki her bisiklet aynı randımanı verir. Katlanır bisikletle dünya turu bile yapabilirsiniz elbet ama sıfıra yakın kondüsyonla 170 km lik yola çıkacaksanız otobüs biletinizi de cebinize koymanızda fayda var. Bir yerlerde yolda kalacağınız kesin gibi. Hele katlanır bisikletle 35 - 40 km ortalama hesaplamak ham hayalden öte bir şey değildir. Doğru olan kısa turlarla başlayıp vücut giderim dedikçe peyderpey mesafeyi uzatmaktır. Olamayacak şeylere kalkışırsanız tur keyif vermez, eziyete dönüşür. Bisiklete binmeye başladıktan sonra belki bir yıllık bir çalışmayla bu mesafeyi sorunsuz alabilecek kıvama gelirsiniz. İlk 100 km yi aştığım gün, gece yatınca dizlerim şişmiş ve eve otobüsle dönmüştüm. Sonrasındaki birkaç ayda diz ağrıları nedeniyle zorlanarak bisiklete binebilmiştim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmtgrgz
Benim tahminim; kondisyonsuz ve katlanırla ortalama en fazla 10km/saat olur. Saatte ortalama 10 ile 170 km'yi tamamlamak için 17 saat gerekir. Molalarla 17 saati de aşacağından hiç uyumadan bence 1 günde bitmez. Toplam mesafeyi 2'ye bölerek 2 günde gidilebilir. Ama ilk günün aşırı yorgunluğu 2. günde bile tamamlamaya engel olabilir. 3 gün bile sürebilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmtgrgz
@Orhan57
10'la çıktığınız yokuşu inerken hızınız 70'e çıkıyor diye ortalamanızın 40 olduğunu mu zannediyorsunuz? Haritadan bulunduğunuz noktaya 200 km uzakta bir hedef belirleyin ve bisikletle gitmeyi deneyin; 5 - 5,5 saat gibi bir sürede gidebilecek misiniz bakalım...

Videonun sonunda yarışın (kazanan için) ortalama hızı yazıyor: 38,4km/h. Bunlar dünyanın en yetenekli bisikletçileri; senelerce çok ağır antremanlar yaparak, özel beslenme programları takip ederek, trafiğe kapalı yollarda, yarışın büyük bölümünde birilerinin rüzgarında saklanarak ancak sizin uzun turlar için "ayarladığınız" ortalama ile gitmişler. "iddialı kelam etmek istemem" demişsiniz ama iddianız doğru ise bu işten milyonlar kazanan bisikletçilerden daha yeteneklisiniz.
 
Merhaba.
Ben 10 kasim da Ankara yolunun ilk 200km sini 6 saatte gittim ortamama 33km hizla. Bisikletimin yaris bisikleti olup 7kg olmasina rağmen üzerimde tatlı bir bitkinlik oluştu. bunun nedenını kondısyonumun tam olmasına baglıyorum aksi halde kaskatı kesılıp yataktan kalkamayabılırdım. Kısacası sakın ola deneyeyım demeyın

Bu arada yorumuma şunu da ekleyeyim. Klanır bısıkletler ergonomık acıdan uzun sure kullanıldıgında bel agrısı vs. yapabilirler
 
sevgili kardeşim, burada yazılan yorummlara bakarak insanların seni bu işten vazgeçirmeye, ya da yapacağın denemeyi kötülemeye kalktıklarını zannetme sakın. uzun yol riskler içerir, insanın başına yolda neler çıkabileceği, ne zorluklar, engellerle karşılaşabileceği belli değildir. harita üzerinde tatlı bir rampa gözüken yokuşlar, yorgunluk derecesine göre eziyete dönüşebilir. çanakkale-lapseki arasında fren pabucum yalama olduğu için, yıldırım gibi inebileceğim yokuşu inip mtb elde yürüyerek indiğimi hatırlıyorum. aynı şekilde senin yapacağın gibi, 75 km lik bir yolu katlanırla gittim ve yolun yarısından sonrası sele kalçalara batmaya başladığından eziyete dönüşüyor. uzun yol, katlanır bisikletle, ancak sık ve bol molalarla geniş zamana yayılarak yapılabilecek bir şey. insanlar onun için uzun yola tur bisikletiyle çıkıyorlar. bunun haricinde bisikletin her türlü mekanik probleminden anlayıp kendin tamir edebilecek düzeyde bilgin olması lazım. pazar sabahı saat 7 buçukta sekiz çizmeye başlayan tekeri düzeltmek için şehirlerarası yolda bisikletçi bulamıyorsun. sana kolaylıklar ve başarılar diliyorum, umarım iyi hazırlanıp gönlünden geçen turları yaparsın. :cool:
 
Vakti zamanında ktlanır bisiklete binen 2 arkadaşımla beraber Çorum- Amasya-Tokat Sivas turu yapmıştık. 3 gün sürmüştü 300 km üzerinde bir yol katetmiştik. Katlanır bisiklet kullanan arkadaşlarımın kondisyonlarıda gayet iyiydi...

Katlanırla yol almak o kadar zor değil ama sizin durumunuz biraz farklı... Hiç kondisyonunuz yok. Bu durumda 170 km gitmeniz oldukça zor... Bence 2 ye bölün derim. Bu bile sizi zorlayacaktır...
 
  • Beğen
Tepkiler: Özgür Türker
Geri