Scudo Sports

1953 yılında yapılan Adana - İstanbul bisiklet turu

21 yasindayim hem hayran kaldim hem de kendi tembel hayatimi düsünüp utandim :)

Scudo
İngiltere'de bir gelenek var. Dedenin veya onun babasının kullandığı bir şeyi günümüzde kullanmak. Ceket, şapka, bisiklet vs. Bir belgeselde izlemiştim. Dedesinin dağcılık malzemeleriyle onun tırmandığı daha tırmanmıştı biri. Adamın üzerinde mendil büyüklüğünde bile günümüz malzemesi yoktu. Şimdi o dönem, Adana-İstanbul arasını hangi donanımla gittilerse o donanımı bulup aynı turu yapmak lazım ki macera neymiş anlayalım.

Harikulade bir hayat örneği. Allah uzun ve sağlıklı ömürler nasip etsin. Ahmet Salih Bey'e de teşekkürler. Konuyu inceledim fakat bir bilgiye rastlayamadım, gözümden kaçmış da olabilir; Muzaffer Erol Bey'in yol arkadaşı İlhan Akpınar halen hayatta mı? Hayattaysa nerededir?

okuyunca tüm vücudum irkildi gerçekten heyecan verici mükemmel.tebrikler...

Muhteşem bir hikaye.Hikaye kelimesi basit kaçıyor bu olağan üstü macera için .Ahmet Salih Özenir Bu güzel macerayı bizlere ulaştırdığınız için teşekkürler.

Biz bisiklet sukadar daha hafif olsun şuraya iki vida çok bir tane yeter derken adamlar neler yapmış

Helal olsun.Diyecek başka bir şey yok bence.

Vay beee kendimi çok ezik hissettim, İstanbul Çanakkale yapabilir miyim diye düşünüyordum, demek ki fazla düşünmemek lazımmış. Önemli olan bisikletin ağırlığı değil yüreğin büyüklüğüymüş...

İş ile ev arası gidiş geliş 12km. , gidebilir miyim gidemez miyim günlerdir düşünüp duruyorum. Yaşımıza ve sahip olduğumuz imkanlara/teknolojilere bakınca utanmamak elde değil. Modern yaşam bizi ne kadar alıştırmış tembelliğe :(

Muhteşem bir hikaye, yaşayanlara ve bize aktaranlara tebrikler, teşekkürler.

Paylaşımınız için teşekkürler. 76 yaşında neden bu kadar dinç olduğunu anlamak zor değil. :harika:

Tek kelimele ile harika. Yüreklerine pedallarına sağlık. İmrenmemek elde değil. Beğenerek keyifle okudum

hala yol bisikletiyle kaldırım çıkılır mı araziye girilir mi diye yazmaya devam edelim

Kesinlikle efsane bir tur.. Sizede bu paylaşmınızdan dolayı çok teşekkürler..

Örnek bir etkinlik, hayatı dolu dolu yaşamak....:)

@Tahir Keskin

Çok güzel Tahir kardeşim. Bende rahmetli dedemden kalan tesbih ve tunç ayakkabı çekeceğini nadiren kullanırım. Kayınbabamdan kalan bazı aletleri kullanırım. :)

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
o zamanlar antakya 'dan ankara'ya günde sadece 1 otobüs gittiği hesaplandığında trafik sorunu yaşamamışlardır. Yüreklerine sağlık. Allah uzun ömür versin abilerime.

• Beğen
Tepkiler: akınt
Müthiş bir keyif ve hayranlıkla okudum. Emeğinize sağlık Ahmet Bey.

bu konu benim gözümde efsane olmuştur artık. tekrar teşekkürler. binlerce yıl önce büyük iskender'in ordusuyla gittiği yolu bisikletle kat etmek... dün bu konu ile ilgisi olabilecek bir abi ile konuştum. 'yapılamayacağını' söyledi. 1970'li yıllarda arkadaşları ile ankara 'dan Adana ya gitmeye karar vermişler; ancak kısa süre sonra geri dönmek zorunda kalmışlar. Çünkü, yoldan geçen kamyon ve otobüslerin rüzgarı çok rahatsız etmiş, yola devam edememişler. Meraklısına not : bu yoldan 1977 de geçtim. yolun tamamına yakın kısmı 2 şeritlidir. sollama çoğu yerde imkansızdır.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Geri