Scudo Sports

1953 yılında yapılan Adana - İstanbul bisiklet turu

Scudo
Bu konuyu 2 sene önce de okumuştum fakat simdi tekrar okudugumda aynı zevki tekrar aldım, tekrar teşekkürler paylaştıgınız için

Belki de bu tur "ucuz" ve "basit donanımlı" bisikletleri bahane eden ve uzun yol gidemeyiz diyen bizlere ders olur.

İyi sürüşler

okurken sanki 1-2 sene önce yapılmış gibi geldi,halbuki zaman nekadar hızlı geçmiş,sürebildiğiniz kadar sürün yoksa zaman sürüyor

Şu bisikletlerin güzelliğine bakın. Ne karbon ne de alüminyum. Ne de schwalbe..

Yürek var hem de ne yürek..

Çok süper demekki karbon felan hikaye işte gerçek bisikletciler:)))o donanımlar'la o bisikletler'le imkansızı başarmışlar.

@Yılmaz Adıgüzel

Haklısınız Yılmaz Bey, güven ve kararlılık... Zaten tura karşı çıkan ailelerini de o kararlılıkları ile razı etmişler...

@basri

Ben de bu eşsiz tura ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim Basri Bey. Okuduğunuz şekliyle 2013 Eylülünde Magazin Forum dergisinde yayımlandı. Filmi neden olmasın günün birinde...

@Salih Eroğlu

Teşekkürler Salih Bey...

@olgun şenel

Türkiye'nin en eski tur fotoğrafları diyebiliriz...

@HÜSEYİN YILMAZ

Hiç kolay olmamış tırmanışları Hüseyin Bey, hem bisikletleri çok ağırmış hem de malum ağustos sıcağı...

@tahirkaya

Bence de öyle Tahir Bey, insanın yapası geliyor değil mi? :)

@Berksan

Ben de teşekkür ederim Berksan bey.

@Özgür Ka

Ben de çok etkilenmiştim bu hikayeyi Muzaffer Hocamdan dinlediğimde... Ki halâ öyle...

@karmatte

Teşekkürler, 61 sene öncesiyse söz konusu olan ve yaşı 19'sa bu iki çılgının, hele ki bisikletleri ile dünyanın bir ucuna gidiyorlarsa etkilenmemek sanıyorum elde değil...

@Caner Kartalgöz

Desenize beğendiğiniz bir filmi tekrar izlemek gibi olmuş Caner Bey... :) Ne mutlu bana ki bu güzel macerayı sizlerle paylaştım... Haklısınız, sanki ders gibi... ;)

@erkan er

Muzaffer Hocam 80 yaşında, geçen perşembe birlikteydik, uzun uzun turu konuştuk yine. Ve sanki yarın aynı turu yapacakmış gibi azimli gördüm kendisini...

@alper Ku

Evet haklısınız Alper Bey, geçen zaman 61 sene... Yapabiliyorken yapmalı...

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Bizler için çok kıymetli insanlarsınız.. Sizlerin duygu ve düşüncelerinizden bizlere ancak hayatta çok yararlı olabilecek nasihatlar düşer... Ahmet abi yazdığın ellerin dert görmesin,ben ve arkadaşlarım adına sizlere teşekkürü bir borç bilerim. Allah sizden razı olsun

@erkan er

Bilmukabele Erkan kardeşim... Üstadların anılarından ben de kendi payıma dersler, nasihatler çıkardım... Arkadaşlarınıza da selamlar. :)

Çok büyük bir olay, Muzaffer Bey keşke bu seyahatin notlarını tutup kitaplaştırabilseymiş, turcuların başucu kitabı olurdu. Ahmet Bey'e de bu güzel anıları ve fotoğrafları bizlere ulaştırdığı için teşekkürler.

@Adem Kaya

Turu yapan ve ulaştıranlarla birlikte, Adem Kaya ya da teşekkür ederim, arşivden söküp getirdiği için.

Geri