Scudo Sports

2016 Mosso modelleri çıktı

2016 Mosso Modellerini Beğendiniz Mi?

• Evet

• Hayır

• İdare Eder

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
ya bu mosso sadece kadro üretiyor di mi?!! e peki bu bisikleti kim yapıyor?

Scudo
@poet bir önceki mesajda yazdığım gibi Türkiye'de Ümit bisiklet tarafından toplanıyor.

• Beğen
Tepkiler: poet
@poet

Hadi bakalım atayizler bunu da açıklasın :D

Şaka bir yana, bisiklet üreticisi dediğimiz zaman zaten kastettiğimiz genel anlamda kadro üreticisi oluyor, zaten diğer donanımlar başka markalar tarafından üretilip kadro üreticisi tarafından montajlanıyor.
Örneğin; shimano, ritchey, selle royale, schwalbe, fox, dt, sram, campagnolo gibin.

Ayrıca mosso'nun kendi montajlayıp sattığı ürünler de var ama, Türkiye'de satılan Mosso lar Ümit Bisiklet tarafından montajlanıp piyasaya sürülüyor.

• Beğen
Tepkiler: Helen ve poet
Bisiklet.com'da bir çok modelin fiyatını yazmışlar ben yol bisikletlerine baktım bence pahalı. Tiagra setli bisiklete 3000 yazmışlar, verilmez. Eğer Salcano ve Carraro 2500-2750 arasına Tiagra setli bir model çıkarırsa, Mosso satış beklemesin.

@Berke Bu yıl bütün markalarda büyük zam var. Söylentiler de var ama yazarsam millet marka kötülüyorsun diyor. Söyleyebilseydim bilinçlenmek adına güzel duyumlar var halbuki. Neyse...

Ben kendimce yaptığım araştırmalarım sonucu, kendi bütçeme göre en uygun bisikleti bulduğumu düşünüyorum. Bu yıl Mosso Karbon kadrolar geçen yıldan farklı olarak Nano karbon ile gelecekmiş. Bu detay önemli... Çünkü karbon kadrolarda fiyatı ikiye katlayan bir detay bu. Ultegra 6800 seti set olarak alsam zaten 2.500TL olması lazım (şu anki fiyatını araştırmadım). Maxxis 60 TPI lastikler gibi detayları hoş. Kendi adıma kararımı verdim ve hatta gelir gelmez bana ayıracaklar. Sadece jant setini değiştireceğim.

Açıkçası bütün markalarda Euro-Yen paritesi sebebiyle fiyatlar yüksek gelecek. Bütün markaların fiyatları açıklandığında sanıyorum ki ne demek istediğim anlaşılacak.

• Beğen
Tepkiler: Hiko
2016 modellerin bayilere gelmesiyle, bugün çokça tartışılan, beğenilmeyen mossolara gidip baktım arkadaşlar. Mosso alıştığımız stratejisinin değiştirmiş, kalite ve fiyatlar artmış. 750CB ve 735TCA'yı ayrıntılı olarak inceledim ve çok beğendim. 735 TCA'da bile kablolar kadro içinden geçiyor. Fiyatlar artmış olsa da bisikletler kalite olarak boyut atlamış desem tam tabiridir. Geçen yıl beğenilmeyen mossolar peynir ekmek gibi satıldı, bu yıl fiyatları artmasına karşın kalitenin yükselmesiyle yine yok satacak gibi görünüyor. Fiyatlara gelirsek 735 TCA sora 2700tl, tiagra 3000tl, 105 3450tl'den satışta.

Bu arada yeni nesil 4700 tiagra grupseti de inceleme şansım oldu. Dura ace,ultegra ve 105'de kullanılan 4 kollu tasarım tiagraya aktarılmış. Fren kollarının kalitesi bariz şekilde daha iyi. Tiagra 4700 serisiyle 105 arasındaki esnemezlik farkını epey kapatmış gibi görünüyor, 4600'e göre çok başarılı buldum. Dolayısıyla 105 setle tiagra arasında biz amatör binicilerin 450tl fark vermesi ne kadar mantıklı düşünülür. 4700 Tiagradaki 52-36 aynakolun oranları ise hem tırmanışçılar için hem de 53'ün hızından vazgeçmek istemeyenler için iyi bir seçim gibi görünüyor...4700 Tiagra freewheel sesini duymanızı tavsiye ederim :)

Sonuç olarak kararımı verdim, Ocak ayında büyük kadro boylarının gelmesiyle, mavi-siyah 58 kadro 735 TCA Tiagra alacağım arkadaşlar, tavsiye ederim...

@uguryilmaz144 Merhaba, Tiagra'lı modelin katalog fotoğrafında vites kolları eski seri olarak görünüyor gerçekte de eski seri mi buna dikkat ettiniz mi? Keşke bir kaç fotoğraf da çekseydiniz canlı görseydik şu modelleri.

Telefonum taş devrinden kalma, fotoğraf makinemi de yanıma almamıştım o yüzden fotoğraf çekemedim. Görmek isteyen arkadaşlar sundu bisikleti ziyaret edebilir. Daha önce 4700 tiagra ve 5800 105 set kullanmıştım o yüzden fren kolları arasındaki farkı tam olarak biliyorum. İncelediğim kollarda 4700 ibaresi göremedim, fakat esnemezlikte ciddi fark var. Misal 4600 ve 5800 arasında uçurum fark varken, 4700 ile 5800'in fren kolları arasında fark hissedemedim ben. İkisi de gayet rijit. Eğer dediğin gibi kollar 4600 olsaydı kesinlikle farkı hissederdim diye düşünüyorum. Dediğim gibi kollarda 4700 ibaresi görmedim, ama 4600 olmadığını söyleyebilirim... Aynakol'daki değişiklikler de düşünülünce yeni nesil tiagra, 5800 105'in ensesinde gibi görünüyor. O yüzden 2 vites için 105 almak mantıklı gelmedi bana...

• Beğen
Tepkiler: Berke
Bu arada kollar mosso'nun sitesinde 4700 görünüyor, sen 4600'ü nerede gördün? @Berke

Frenlerin esnemezliği benim için vitesten daha önemli olduğu için viteslere hiç dikkat etmedim açıkçası. O yüzden yanlış bilgi vermeyeyim...

@uguryilmaz144
Normalde 4700 Tiagra vites kolu şu:

http://coresites-cdn.factorymedia.com/rcuk/wp-content/uploads/2015/03/ST-4700_R_zz_STD_S1_draft.png

Fakat ilk sayfaya eklediğim katalog fotoğrafındaki kol 4600.

http://images.evanscycles.com/product_image/image/707/7e5/971/60202/shimano-4600-tiagra-triple-10-speed-sti-levers.jpg

@Berke aynakola bakin hocam. Bisiklet.com daki tiagrali 735tca nin aynakolu 4700 serisi. Geri kalani da 4700 dur.

@NKurtuldu
Aynakolun 4700 olduğunu ben de biliyorum. Arka aktarıcı ve ön aktarıcı da 4700, fakat kollar 4700 değil. Yukarıda attığım resimlerle tekrar karşılaştırır mısınız?

Berke büyük ihtimalle 4700'dü kollar çünkü üzerinde 10 speed yazmıyordu...Büyük ihtimal diyorum çünkü ben de vitesleri çok incelemedim, frenlere yoğunlaştım daha çok...

@Berke Ozelliklerinde vites kollari 4700 yaziyor. Onemli olan bu, gorsele takilmamak lazim.

@uguryilmaz144 @NKurtuldu zaten bence de mantıklı olan 4700 olması, umarım 4700'dür fakat 4600 kol ile gelirse bisiklet çok şaşırırım. Sonuçta ben bu resimleri Mosso'nun Facebook sayfasından aldım hata olmaması gerek.

@Berke evet, katalog resminde kollar 4600. Resimde hata oldugunu dusunuyorum, bisiklet 4700 sti lar ile gelecekter.
Hata olmasi hos degil tabi.

@Helen
"
Ne 740 lirası :) Ben altı ay evvel bâyisinden 620 liraya aldım, çok çok memnunum. Alırken 1200 liraya kadar olan bisikletleri çok araştırdım, benim için aynı işi göreceğini düşündüğümden ve Mosso kadrosu ile ilgili kullanıcılardan (bâriz) şikâyet gelmediğini gördüğümden, bunu tercih ettim.
Ayrıca, teknoloci etiketini nasıl harf eksiği ile basmışlar, ilginç gerçekten. Gerçi benim için yazı falan önemli değil, tüm yazıları sökeceğim yakında.
Kadroda sıkıntı olmadığı sürece bir daha şehir bisikleti almayacağımdan eminim :)

2015 mosso 730 tca sora ile 2016 mosso 735 tca sora arasinda 740 tl fark var ama yaz gelsin 2. bisiklet olarak 735 tca almayi dusunuyorum. tabi o zamana kadar alip kullananlardan memnuniyet bilgisi aldiktan sonra.. :)

Geri