Scudo Sports

2017 Scott Speedster 20 - İlk bakış

Bu bisiklet gerçekten cok hosuma gidiyor almak istediğim bir bisiklet. Yalnız denedigim zaman beni biraz hayal kırıklığina uğratan alt kadro borusundan tellerin icinden gecmemesi ve yandaki seritlerin tam kirmizi degilde Fosforlu kırmızı olmasi oldu. Bu tamamen zevk meselesi tabi.

Buna rağmen zannedersem bende buraya bisikletin resmini atacak gibiyim yakinlarda. :)

Ama bisiklete vereceğim paranin fırsat maliyeti ve diğer bisiklet seçenekleri nihai kararı almakta zorluyor beni su anda.

Herkese keyifli surusler diliyorum.

Hayırlı günler :)

Scudo
@enes_vl benim speedster 10 um da kablolar alt borunun içine giriyor sonra battom brachket (orta göbek) in altından arkaya gidiyor.yanlışınız olmasın ?

DSC_6104.JPG şu şekilde

@BarkinD Speedster 20'de alt borunun dışında malesef kablolar. Sadece üst boruda içeride. Taşıyıcı kullanırken çok rahat oluyor bu olay. Alt kabloları da temiz tutarsanız sıkıntı olmuyor.
Ben yılda bir iki kere mum sürüyorum açıktaki kablolara. Hava ve su temasını kesiyor:harika:

@BerkEvren Bahsettiğiniz olayı tam anlayamadım @BarkinD attığı fotoğrafta ki gibi benim speedster 20 sizde ki nasil?

@Hayatikiteker gidip çektim fotoyu :)
IMAG1643.jpg

Alt tarafta dışarda üstte kadro içinde.

Mum olayı basit. Bildiğin beyaz bakkal mumunu kablonun açık yerlerine sürtüyosun. İnce su geçirmez bir katman bırakıyor. Kışın yağmur çamur temizliğide kolay oluyor hem. Ama abartmadan sürcen tabi :)

@BerkEvren

işe yaradı. önce temizledim, sonra da Würth çok amaçlı yağlama spreyi ile yağladım. Dünya varmış :) be boşu boşuna zorluyormuşum ayaklarımı şimdiye kadar. demek ki arada bir temizleyip yağlamak lazım pedalın kilit mekanizmasını.

bu arada ben de Sh-51 kullanıyorum. 56 ile aralarında ne fark var bilmiyorum ama mekanizma olarak tamamen uyumlular diye biliyorum. yani aynı pedallara uyuyorlar.

@Ozy
56'da oluyor ama biraz olsun zorluyor takıp çıkartırken. Milimlik bir fark var sanırım. Pedal işine sevindim. Demek dertleri aynıymış :harika:

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006 ve Ozy
DSC_6115.JPG DSC_6114.JPG
Bugünkü eymir turundan.yağmur yağdığı için 3 kişiydik ama eğlenceli idi. ;)

Lastikleri hakkında yorum yapayım kenda kriterium 700x25 .Lastikler beni oldukça şaşırtı yağmurdaki performansı ile virajlarda güven verdi. Beni şaşırtan bu oldu çünkü lastiklerin üzerinde kocaman 'NYLON' yazıyor ;)
Fren performansı gerçekten düşüyor.Tur bisikletimdeki disk freni aramadım değil.

Speedster 20 nin 2016-2015-2014 modellerin de kablo geçişleri içeriden, sadece 2017 modellerinde dışarıya almışlar. 2018 modeller de yine içeriden. Keza her sene kadro kalitesi aynı olup, donanımları düşürüyorlar. 2014 de aldığım speedster s10 da, sti kollar ve arka attırıcı Ultegra idi, Jantlar RS11. Sonrasın da s10 modeller 105 sti kollarla gelmeye başladı, jantlar da syncros. 2014 de s20 modeli 105 sti kol ve arka attırıcı ile geliyordu, şimdi Tiagra olarak geliyor. Kısaca her sene fiyatları aynı tutup, donanım olarak küçük, küçük düşürüyorlar.

@BarkinD
Bende yağmurda verdiği güvensizlik yüzünden değiştirdim lastikleri :) Hatta ilan açtım, kuru havalar için isteyen olursa diye. Umarım ikimizde lastik seçiminde yanılmayız :D

@BerkEvren daha önce hangi lastikleri kullandınız belki çok iyi bir şey kullandıysanız hoşunuza gitmemiş olabilir.ben bundan önce ritchey tom slick 1.4 kullandım.tabiki ritchey daha iyiydi yağmurda ve asfaltta ama kenda beklentimi karşıladı.

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
@BarkinD Ben dağ bisikletinden geçtim. Maxxis Crossmark'tan :D Ama 2 yağmur sürüşünde Kenda ile iki kez kayınca değişiklik yaptım hemen. Bütün kış biniyoruz 4 mevsim birşey takalım dedim.

@MuratHan

Bende Speedster 30'un 2016 modeli var. Bu modelde Tiagra set var ama 2017 modeli Sora ile gelmiş. Benimkinde de alt borudaki kablolar kadronun dışından geçiyor.

Konuyu uzaktan takip etmeye devam ediyorum
Daha önce de söylediğim gibi @BerkEvren beyin MTB'den Yola geçişi sürecindeki olumlu yöndeki tecrübeleri beni çok heyecanlandırdı ve deli gibi yol bisikleti ve özellikle Speedster bakıyorum.Bu ara başka bişey düşünemiyorum Eminim benim içinde bulunduğum bu durumu yaşayan birçok kişi vardır, yalnız olmadığımı tahmin ediyorum.
Bu nedenle 6 Ay önce sıfır aldığım 2017 Scott Sub 20 bisikletimi satılığa koydum.Forumda da ilan verdim fakat yayına alınmadı hala her nedense, bekliyorum.
Buradan da bir çağrı yapmak istiyorum; Bir hevesle yol bisikleti almış ve bu tarzın kendine uygun olmadığını düşünen, "Bu sürüş tarzı bana göre değilmiş, ben daha rahat bir oturuş pozisyonu ve konfor istiyorum, satıcam bu bisikleti" diyen arkadaşlarla Mantıklı takaslara açığım.Üzerine para vermem gerekse de bunu değerlendirebilirim.
Umarım konuyu kirletmedim, yakında aranızda olabilmek dileğiyle..

Sanırım çok yakında Speedster 20 fotoğrafları paylaşıcam. :)
Hadi hayırlısı..

IMG_1355.JPG IMG_1355.JPG IMG_1361.JPG IMG_1367.JPG IMG_1368.JPG IMG_1370.JPG
Ve Mutlu son..
İlk yol bisikletim Scott Speedster 20' ye kavuştum..

Dosyalar

• IMG_1373.JPG
    IMG_1373.JPG
    218,7 KB · Okunma: 121
@Yusufmnts
Oooo hayırlı olsun :) Bu hangi senenin modeliydi? 2017'den farklı olarak 105 set var gözüme çarpan :harika:

Birde sele borusu karbon sanırım + frenler tektro değil shimano (Siyah frenler güzel duruyor yaw)

Geri