Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2017 Scott Speedster 20 - İlk bakış

@BerkEvren
O yöntemi bende kulanıyorum ama içeri yağmurla birlikte toz toprak girdiği için f:izi.k in silicon sele borusu koruma aparatı tarzında bir şey uydurmaya çalışacağım ;) benimkide 420 km de

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Scudo
Herkese selamlar.Ben de 11.11 kampanyasından faydalanarak ilk yol bisikletimi aldım.6 aydan beri hybrid bisiklet kullanıyorum. Yol bisikletine biraz erken geçiş oldu gibi.Bisikleti almamda meşhur 2018 zammından kaçmak olduğu kadar Berk Evren Beyin etkili anlatımı da etkili oldu.(kendisine teşekkür ederim)

@hamlet2006 Hayırlı olsun öncelikle. Yurtdışından mı aldınız 11.11 kampanyası ile ?

@BarkinD
Siyah elektrik bandı tavsiye ederim. Ucuz - görüntüsü bozulunca yeniliyorsunuz - farklı renk seçenekleri var ve iz bırakmıyor :)

@BerkEvren

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Alıntıyı yanlış yapmışım kusura bakmayın.Şehir bisikletinden geçtiğim için Scott tüy gibi geldi bence ağırlık konusuna pek takılmamak lazım diye düşünüyorum

@BarkinD
Sele borusunu korumak adına 05:25'te süper bir seçenek sunuyor;

Fizik'in silikonlar gibi 2-3 cm kesilirse görüntüsüde rahatsız etmeyecektir. Akşam hemen bir deneme yapıp resim paylaşırım :D

Güncelleme;

Hem yağmur çamur - hem yıkarken su kaçmasını minimumada tutmak adına selenin bağlantı noktasına iç lastik taktım. Boyu daha kısa tutulabilir. Ama görsel olarak rahatsız etmedi.
(2,2'lik mtb lastiği taktım. Yol iç lastiği çok daha sıkı kapatacaktır bölgeyi.) Üstelik çok daha aero oldu :D

Önce;
IMG_1400.JPG

Sonra;
IMG_1404.JPG

IMG_1407.JPG

Şimdi sırada ilk yağmurda sokağa dökülmek kaldı tam anlamıyla işe yarayıp yaramadığını görmek için.

@BerkEvren Sizden bir ricam var müsait olduğunuzda ön aktarıcının üstten fotoğrafını çekebilir misiniz?Bisikletimde bir gariplik mi var orjinali mi böyle anlayamadım.Aslında fotoğrafı çekip göstersem iyi olacak ama cep telefonumla ilgili bir sıkıntı var.

@hamlet2006

Alet biraz kirli ama işe yarar umarım;

IMAG1983.jpg
IMAG1984.jpg
IMAG1986.jpg

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@BerkEvren Hocam çok teşekkür ederim.Benim ön aktarıcıda zincirin içinde hareket eden yer uca doğru daralıyor sizinki sanki hep paralel gibi gözüküyor.Siz yukarıdan baktığınızda en uçta (ön tekere yakın kısım diyeyim) paralellik mi görüyosunuz?

@hamlet2006 Merhaba fotoğraf ile gosterseniz daha sağlıklı olur

• Beğen
@Hayatikiteker Kesinlikle haklısınız;ancak cep telefonumda sıkıntı var.En iyisi bisikletçiye götürüp bir baktırıyım, herhalde pimpirik yapıyorum.

Arkadaşlarda bir de sorum olacak sizlere:Forumda gezerken yarım vites diye birşey duydum o tam olarak nedir?Ön aktarıcı vites değiştirirken sürtmesin diye çalışan bir mekanızma mı?Bu bizim bisiklette de var mı?

@hamlet2006

Videodaki gibi zincirin çapraz kaldığı durumda sürtünmeyi kesmek için yapılıyor ve trim diye geçiyor bu yarım vites. Bizim bisikletlerde de mevcut bir durum.

Bu arada aklınıza takılan ön aktarıcı yamukluğu için Shimano'nun şöyle bir şeması var;

download.png

A yazan yerden (Ön taraf) iki levhanın tam pararlel olmadığı görünüyor. Ufak bir eğim var içeri doğru.

Bu yarım vites 105 te var,tiagra da varmı yokmu bir bilgim yok yükseltirken 2 vites
Düşürken 3 vites var yarım vites ruble son kısımla orta kısmın arasındayken zincir ön aktarıcıya sürtmesin diye

• Beğen
@BerkEvren içimi rahatlattınız gerçekten teşekkür ederim.@BarkinD sağolun
Yol bisikletinde yeni olduğum için sti kullanımına daha adapte olamadım onun için ön aktarıcı sürtüyor gibi geliyor tamamen alışma ile ilgili bir durum.Birazda pimpirikliyim galiba:)

Arkadaşlar merhaba.Speedster;Scott markasının aluminyum aero kadrosu mu yoksa aluminyum endurance kadrosu mu?Scott' ın global sitesinde endurance başlığı altında gösteriliyorken; bizim ülkemizdeki satış sitelerinde Kadro karşısında ''Speedster Aero / D.Butted 6061 Alloy Road geometry / Integrated Headtube'' diye bir ifade var.hangisi doğru ya da ben mi yanlış kıyaslama yapıyorum.Bir de Scott markasının yol serisini sınıflandırabilir misiniz?( foil karbon aero gibi)

Scott speedster serisi alüminyum diğerleri solace addict ve foil karbon .
Speedster in maşası aero, k
adro hakkında yorum yapamam ama şöyle bir ibare var kadroda.1511074630395-2035111853.jpg

Eymir gölü /ANKARADSC_6133.JPG

@hamlet2006

Speedster'in geometrisi, bariz şekilde endurance. Kadroda ve Türkiye'deki satış sitelerinde yer alan ifade boruların şekillerinin aero olduğunu belirtiyor anladığım kadarıyla. Aero olmayan (yuvarlak) borular artık sadece çelik ve titanyum bisikletlerde kullanılıyor, hatta onların bile aero olanları var. Önemli bir açıklama olmaktan çok pazarlama taktiği...

Aero-Alloy-Frame_42433_jpg_teaser_1.jpg
Kadro ve çatalda %20 arttırılan aerodinamik performans ile ortalama %5 güç kaybı azalttık diyorlar.
(Foil serisi ile aynı çatal profili kullanılmış)
Ama geometrisi, oturuş şekli tamamen endurance. Hatta ilk başta bu modele yönelme sebebim de buydu; İlk yol bisikletimde daha rahat bir kadro edinmek, aşırı eğik duruşla sorun yaşamamak :harika:

(Kadro tasarımı - aero katkı ve %6 arttırılan esnemezlikten bahsediyor)

Bu da 2017 modelin incelemesi;

Geri