Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2018 krizi bireysel acil eylem planı

Bence internnette 2001 krizinde en çok nelerin fiyatı uçmuş,ne kadar sürmüş kaç kişi işten çıkarılmış vs bakarsak iyi olur.Örnek olur hepimizde o günleri ayrıntılı hatırlayan varsa yazsın en çok neler arttı vs vs.

Açıkçası 2001 krizinin Ecevit ve Sezer arasındaki tartışmanın ecevit tarafından basına açıklama yapmasından sonra patladığını düşünürsek bu neden Tayyip Erdoğan'ın hala saçma saçma "4,90'lık kur amerika'nın oyunu üstesinden geliriz" tarzı şeyler söylemesini açıklıyor.Çünkü Erdoğan direk doğruyu söyleyip "ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıyayız." dese aniden kriz patlar garanti bir şey bu...

Scudo
Bütün yazılanları okuduktan sonra reçetemi yazayım: Virajlı yollarda bisiklet sürmeyin lastikleriniz erken yıpranır:koptum:

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@DurgunDeniz

Önermeyi kendin söyleyip cevabı kendin vermişsin. Ecevit sinirden titreyen sesiyle mikrofon karşısına geçti ve o açıklamayı yaptı. Tabii kimse "bunu neden yaptın, neden böyle bir açıklama yaptın" diyemezdi. Ama o günün şartlarında bu açıklama yapılmamış olsa bile, en geç bir ay içinde kriz yine bir yerlerden patlayacaktı.

Ben çalıştığım firmada finans elemanıydım. O gün 685.000 liradan dolar almıştım. Ertesi sabah bankaya dolar kuru sorduğumda bana 945.000 lira fiyat verdi.

Bence devlette yaşanabilecek krizlerin beyanlarının ulu orta yapılmaması biraz da bundan olabilir.

gelen krizin 2001 krizi ile benzerliği yok, yıkıcılığı ise muhtemelen 2001 için "o da krizmiymiş" dedirtecek.
2001'deki kamu elindeki satılabilir kaynaklara bir bakın 2018'deki yokluğa bakın. 2001'de krize girerken kamunun sahip olduğu bir servet vardır, şimdi ise hazinenin dolarla geçiş garantisi verdiği yollar ve otobanlar var, neyse bir kesimin fanatik, gözü dönmüş siyasi tercihlerinin bedelini 80 milyon ödeyecek kaçarı yok..

@mtsemiz

Yok zaten ben hızlandırıcı etkisinden bahsediyorum,yoksa elbetteki temelde yapılan açıklamalar tek başına kriz sebebi değil.Ama ekonomik sıkıntılar varsa bu tür siyasi krizlerde oldukça hızlandırıcı bir rol oynuyor.

Ben şahsen Seçim sonrasında güven kazanmak için bilerek dolara müdahale edilmediği teorisine katılmıyorum artık,merkez bankalarının tüm dünyada bağımsız olmalarının belli nedenleri var.Onlardan biri de devletten onay beklemeden paranın değerinin korunması için direkt harekete geçebilmek böylece bürokratik işlemlerle yavaşlamıyor.İnternette okudum müdahale zamanında yapılmazsa ciddi sorunlar yaşanabilirmiş.Bence doların böyle bir yükselme yaşayacağını zaten biliyorlardı.Dolar 4,50-4,90 seviyelerini görünce çat diye satın aldığımız günlük ürünlere yansımıyor(yukarıda bazı arkadaşlarda anlattılar bu durumu) bence asıl tablo seçimden sonra açığa çıkacak.Açıkçası olsa olsa baskı içinde bir 5 yıl daha geçiririz.İmkanı yok toparlayamazlar,üretim yapmaya karar verseler 5 yılda olacak iş değil durumun toparlanması,kemer sıkma yapsalar para yedirdikleri çıkar çevreleri mızmızlanmaya başlar...İdare etseler bile artık sürelerini dolduracaklarını düşünüyorum.

Ulan bisikletforumcular verdiniz coşkuyu verdiniz coskuyu maranki emaneti gömdügü yerden cıkarmaya kalktı. Bir daha böyle baslıklar acmayın rica ederim. Delisi var manyaği var...

Geri