Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2021 yılı için bisikletlerde zam beklentiniz

dünyada topu topu 2 tane üretici var. piyasa 3 milyar dolar. apple senede 110 milyar dolar ciro yapıyor. ona göre düşün. tüm bisiklet sektörü hepi topu 3 milyar dolar.

Scudo
dünyada topu topu 2 tane üretici var. piyasa 3 milyar dolar. apple senede 110 milyar dolar ciro yapıyor. ona göre düşün. tüm bisiklet sektörü hepi topu 3 milyar dolar.

3 milyar dolarsa baya az, bilemedim. Diyanetin 2020 bütçesi 11,5 milyar TL, yani nerdeyse 1,5 milyar dolar, siz düşünün işte ne büyük ülkeyiz heyt be, ver mehteri.

2 senedir yol bisikleti almak tek hayalim. Yol bisikletim 2 sene önce çalındı. Eşim bile artık bıktı yol bisikleti istememden. Ama şartlar belli, durum ortada ev borcu ödüyorum.
Seneye ne olursa olsun yol bisikleti alacağım diyorum ,çalınan bisikletim 2.eldi ve çok memnundum. Ama bu sefer 0 alayım diye bir fikrim vardı.
Başlıkta yazılan herkesin yazdığını, tek tek okudum,şu anda uykum kaçtı. Birinden borç alıp ,ne yapıp edip Aralık -Ocak gibi almalımıyım acaba 2.el bir bisiklet. Fakat elimde bütçe yok,o zaman da olmayacak fakat eş dosttan bulacağımdan adım gibi eminim inşallah.Alacağım bisiklette Sora setli bir bisiklet he,öyle 105,Ultegra vs de değil :) Ama bu yazılanlar beni çok gerdi (ne biçim şeyler yazıyorsunuz insanın moralini bozuyorsunuz demiyorum/diyemem asla) Elbette benim de zam beklentim vardı ve bu %10-15 bandında idi. Sanırım benim bu tahminim çok ütopik bir beklenti olacak bu sene:hasta::hasta::hasta::hasta:

Her sene geldi gibi tekrardan gelecek. %25-%30 kesinlikle gelecektir.

2021 yılına girmeden gelen zamlar "höööh" artık dedirtmiştir
Kron :4515 TL
Mosso:4450
Carraro:4080(Henüz zam yansıtmamış anladığım kadarıyla)
Corelli:4134
Salcano ve Bisan:fiyat yok
Kendi almayı düşündüğüm SORA setli bisikletler bunlar.2 sene öncesine kadar bu biskletleri 2500 liraya almayanı dövüyorlardı(Yanlış hatırlamıyor isem)Hadi olsun 3000.Şimdi olmuş 4500.Allahyardım etsin bu ülkeye ve insanlara
Birinden borç alıp ,ne yapıp edip Aralık -Ocak gibi almalımıyım acaba 2.el bir bisiklet.
12 gün önce yaptığım mesajdan alıntı.O zamana kadar bir kez daha zam gelmez inşallah

Bisiklet fiyatları döviz endeksli. Geçen sene bu zamanlar Amerikan Doları 5,75 TL imiş. Şu an ise 8,31 TL. Artış oranı %44. Gerçi firmalar yıl ortasında bir miktar zam yaptılar ama yine de riske girmek istemeyeceklerdir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
@ahmet1914
Bu fiyatlar 2020 deki kur artışları henüz yansımamış, sadece yaklaşık %10 dolayında firma zammı geçmiş fiyatlar. Bu uçuk fiyatlardan yukarıdaki her hangi bir sora setli bisikleti almak isteseniz yok şu anda.
Yani yeni üretimler çıkınca bu mevcut fiyatlar +%25-30 konuşuluyor bayiler arasında. Özet durum fena. Dedikleri gibi olursa ki ben olacağını düşünüyorum, sora setli velespitler 5500-6000 bandında satılacak.
@Serkan Mıstınoğlu nun dediği gibi yaşasın en üst kalite yol bisikleti grup seti olan tiagra.

• Üzgün
Tepkiler: M.İhsan
@ahmet1914
Bu fiyatlar 2020 deki kur artışları henüz yansımamış, sadece yaklaşık %10 dolayında firma zammı geçmiş fiyatlar. Bu uçuk fiyatlardan yukarıdaki her hangi bir sora setli bisikleti almak isteseniz yok şu anda.
Yani yeni üretimler çıkınca bu mevcut fiyatlar +%25-30 konuşuluyor bayiler arasında. Özet durum fena. Dedikleri gibi olursa ki ben olacağını düşünüyorum, sora setli velespitler 5500-6000 bandında satılacak.
@Serkan Mıstınoğlu nun dediği gibi yaşasın en üst kalite yol bisikleti grup seti olan tiagra.
O halde ya claris alacağız ya da ne yapıp edip en azından üstte yazan fiyatlarla bulduğumuzu alacağız.Zira yeni sezonda zam gelmesi %1 milyar kesin olduğu için bu fiyatlarla almak bile karlı olacak:acpsnr::acpsnr:

Ekipman veya bisiklet almayı düşünenlerin hemen almasını tavsiye ederim zamlar belliki normalden daha fazla olacak

Bunlar iyi gunlerimiz, kim ne alıyorsa yanına kâr kalıyor.

Artık ipin ucu kaçtı. Ben %30 civarı fiyat artışının yanısıra, daha düşük donanım bekliyorum. Mesela yol bisikleti için konuşacak olursak sora setli bisikletin fren bacakları tektro, jant göbekleri joytech vs olabilir, lastikler kötüleşebilir, sunrace ruble vs konulabilir.

Dağ bisikleti içinse şu anda 2000 liralık bisiklette zoom maşa varsa bundan sonra 2500 liralıkta da o olur mesela. Yine shimano mt 200 gibi bir frendense tektro koyarlar. Şu anda 2000 liralık bisikletin göbek mili düz yolda kırılıyorsa bundan sonra aynı olay 2500 lira planda da olur mesela.

Yazdığım şeyler zaten yapılıyor ama artık daha da çok yapılacak ve üstüne sağlam zam gelecek.

Medikal ithalatı yapan arkadaşım, dolar 5 lira iken doları 8 liradan alarak iç piyasaya o şekilde fiyat veriyordu. Dolar için spekülasyon yapanlar 17 liraya kadar çıkacağınız sonra 12 lirada stabil kalacağına dair atıp tutuyorlar. O zaman medikalci arkadaş şimdi doları çoktan 17 liradan hesap etmeye başlamış. Dolar 17 lira olursa, dışardan mal tedariği yapabilecek durumda şimdiden.

10 liraya satılan bir mal düşünün. 11 liradan satıyorsunuz. 1 lira kar ettiniz, 10 liraya yeni bir mal alıp 11 lira etiket yapıştırırsınız. 10 liradan mal aldınız, 11 liradan sattınız. Yenisini almak için tedarikçiye gittiniz. Yeni fiyat 13 lira dedi. 2 lira birikiminizden verdiniz 13 liraya aldınız. 15 lira etiket yapıştırırsınız. 15 ten sattınız tedarikçiye gittiniz 18 lira oldu dediniz. Ne anladım ben bu işten?

En başında 10 liradan alıp, 20 lira etiket koyarsınız. Tedarikçi 13 lira yapsa da, 15 lira yapsa da, 18 lira yapsa da, gidip yerine yenisi alışınızda zarar etmemiş olursunuz.

Diş tedarik yapanlar, dolar zirvesini görünce artık dolar çarpanını o alacaklar. Dolar 7 lira oldu 2018 de fiyatlar 7 liraya göre arttı sonra 5.75 e düştü ama fiyatlar düşmedi. Sebebi bu. Piyasa doları bu şekilde fiyatlıyor. Şu an kalan stoklarla, kredi çekip ürün alsanız bir zararınız olmaz. Hatta kazancınız olur.

Dolar 8.28 bu zamanda bisiklet alınmaz

Dolar 8.48 tl / Euro 10.06 tl Bisiklet alınmaz arkadaşlar :(

30'lu koli yumurta 25 TL. Bu zamanda yumurta alınmaz.

Organikçilere gün doğuyor işte 1,5 2 liraya satıyorlar yumurtayı. Organik olduğundan da şüpheliyim bazısı üzerine tavuk tüyü yapıştırıyor sanki bilerek :D

• Hahaha
Tepkiler: ahmet1914
@mehmet.ali Babam memlekette 12 tane tavuğu var geçen gittiğimde ulan bunlara yedirdiğimle yumurta almaya kalksam daha ucuza yumurta yerim diyordu en son. :) :)
Abi zaten onu diyorum, babanız kendisi, eş, dost, torun için yetiştiriyor ama organik diye satanların çiftlikten farkı yok :D

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Biden eğer seçimi kazanırsa dolar sistematik bir şekilde düşücek.gelişmekte olan ülkeler hızla dış ticaret açığını kapatacak.Zamnımca dolar biden kesin seçildikten düşme eğiliminde olucak.ama bu düşme eğilimini bisiklet zamlarında göremeyeceğiz.Şuan kimse bisiklet üretimini tam kapasite ile yapmıyor.Ama doların yüksek olduğu dönemi gösterip zam yapacaklar

Geri