Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2022 yılı bisiklet fiyat beklentileriniz

Buradan ülkemizdeki tüm sanayici ve esnafları (bisikletle ilgili olsun olmasın) saygıyla selamlarım. Hemen hemen hepsi bizleri yani tüketicileri düşünmektedir. Kesinlikle kinaye vb gibi söz sanatı yoktur.
İsteyene ispatlarım.Kendiniz de bu basit sonuca rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

An itibariyle tüketiciyi düşünen yurdum sanayicisi
images (3).jpeg

Son düzenleme:
Scudo
"Tasarrufa dikkat ediyorum, 100 lira ete vereceğime hayvan kestiriyorum" demiş Sayın Destici. Ben de katılıyorum kendisine, akşam ekmek almaya gittim fırıncıya sar fırını komple kardeşim dedim, süt alacaktım en iyisi mi inek alayım kara geçerim dedim. Bir tane Ridley alacaktım, ulan kedi Hamlet dedim aradım Belçika'daki Ridley Merkezini 200 milyon euro versem okey mi dedim.Şirketi verecekler gibi.Kısa günün karı. :ssrtcbya: Adamların hepsi safkan ekonomist. :snzdglsn:

Carraro firması 2022 fiyatlarını sayfasında ilan etmiş. Hayırlı olsun.

Carraro Sportive 220 4.060 tl olmuş.. Yine kullandıkça değerlenen bir ürün oldu.. Uygun bir bisiklette tatillerde memleketteki sürüşlerim için alayım getir götür yapmayayım diyordum. Uygun bir bisiklet +5000..
@everhard Anasayfa en altta pdfler..

062 olmuş 15 bin. Demekki yerli marka alü kadro karbon maşa 105 set 14.5 - 16 bandında başlıyor yıla.

Uygulama başlangıcı 10 Aralık 2021.Hmmmm..Peki biz niye 11 Ocak 2022'de gördük bu listeyi sevgili Carraro?:kötü::kötü: Veya fyat bilgisi niçin sitenin en altında?

Uygulama başlangıcı 10 Aralık 2021.Hmmmm..Peki biz niye 11 Ocak 2022'de gördük bu listeyi sevgili Carraro?:kötü::kötü: Veya fyat bilgisi niçin sitenin en altında?
Model bilgilerini güncellememişler. Bence o yüzden. Örneğin fiyat listesinde Fire 5.3 diye model var (büyük olasılıkla dura ace di2 setlidir) ama yol bisikleti kategorisinde öyle bir model görünmüyor.

2 sene önce 18 bine aldığım bisikletin(Carraro e-gravel) geçen sene 37'ye satılmasını hazmetmeye çalışırken yeni fiyatların 60-70 bandına çıktığını görünce saldım artık. Bu vakte kadar alan aldı, bundan sonra giriş seviyesi hariç bisiklet almak zor.

Bisikleti alırken üzerinde ufak bir çizik vardı, satıcıya atar yapacak oldum takılma onlara al geç gibisinden bir şeyler söyledi. Haklıymış adam, batan geminin son malları gibi kapanın elinde kaldı o fiyatlara son ürünler.

Eylülde 8.600 e aldığım g2 15k.
Bu "İyiki almışım yoksa alamazdım" mutluluğu sonsuza kadar devam etmez.
İlla bir gün "yaw bisiklet iyice külüstür oldu nasıl değiştirsek acaba?" diyeceğim günler gelecek elbet.

Eylülde 8.600 e aldığım g2 15k.
Bu "İyiki almışım yoksa alamazdım" mutluluğu sonsuza kadar devam etmez.
İlla bir gün "yaw bisiklet iyice külüstür oldu nasıl değiştirsek acaba?" diyeceğim günler gelecek elbet.
Sıkma canını hocam o zamana kadar enflasyonun da köpüğünü alacakmış 😉😂

Bir ürünün fiyatı, (hele ki piyasasına uzaksaniz) ilk başlarda şaşırtıcı gelebiliyor. Olaya dahil oldukça, fiyatları kabulleniyor ve alışıyorsunuz.

Bu dünyaya ilk girişim şehir bisikletiyleydi 2 yıl önce ve 1750-2000 bantinda fiyatlara şaşırıyordum. Hatta satıcının önerdiği carraro 328 ile (fiyatından dolayı) ilgilenmemiştim bile.:ckskc: Mağazadaki yol bisikletlerinin fiyatlarını görünce ise prof. yarışçılar için olduğunu falan düşünmüştüm :ssrtcbya:

Bir süre sonra baktım ki piyasa bu, fiyatlara alıştım tabii. Ama yeni fiyatlarla ilgili olarak, bu süreç biraz daha zaman alacak. Önce marketteki peynirin, sütün yeni fiyatlarına alışmak gerekiyor ki alışamadan yenileri ekleniyor.

Kendimi de bu vakte kadar alan şanslı guruptan sayıyor ve yeni bisiklet alacak arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Hakikaten bu fiyatlarla çok zor artık...

Son düzenleme:
Bence fiyatların düşmesini istiyorsak bisiklet bileşenlerini yerli bir marka ve tasarımla kendi bisikletlerimize takarak başlamalıyız. 80 li yıllarda sadece Fransada 30 a yakın komponent üreticisi varken şu anada Amerika pazarına Sram, Avrupa pazarına Shimano hakim ve bu hakimiyet 90 lı yıllardaki satınalmalarla tekellleşmeyi getirdi. Bir sene arayla aynı teknolojileri yeni modellerine uygulamaları ve Trek bisikletlerinin Türkiyede Shimano parçalarla satılmasıda enteresan. Campagnolo konusuna girmiyorum zira pazarı kısıtlı. Türkiyede tamircilerde takılan alt sınıf aktarıcılar ise shimano kopyası. Yani söylemek istediğim rekabet yok. Tekelleşme var. Kalitesiz parçalara verilen anlamsız paralar var.

Bence fiyatların düşmesini istiyorsak bisiklet bileşenlerini yerli bir marka ve tasarımla kendi bisikletlerimize takarak başlamalıyız. 80 li yıllarda sadece Fransada 30 a yakın komponent üreticisi varken şu anada Amerika pazarına Sram, Avrupa pazarına Shimano hakim ve bu hakimiyet 90 lı yıllardaki satınalmalarla tekellleşmeyi getirdi. Bir sene arayla aynı teknolojileri yeni modellerine uygulamaları ve Trek bisikletlerinin Türkiyede Shimano parçalarla satılmasıda enteresan. Campagnolo konusuna girmiyorum zira pazarı kısıtlı. Türkiyede tamircilerde takılan alt sınıf aktarıcılar ise shimano kopyası. Yani söylemek istediğim rekabet yok. Tekelleşme var. Kalitesiz parçalara verilen anlamsız paralar var.
Aynen öyle. Rekabet olması gerek. Çin bu pazara girerse fiyatlar düşer biraz. Fiyat konusunda özellikle sti kollar aşırı pahalı. Bir çift vites içinn 5 6 bin TL isteniyor. Kol bozulmasın diye kız arkadaşımın elini tutar gibi tutuyorum

Aynen öyle. Rekabet olması gerek. Çin bu pazara girerse fiyatlar düşer biraz. Fiyat konusunda özellikle sti kollar aşırı pahalı. Bir çift vites içinn 5 6 bin TL isteniyor. Kol bozulmasın diye kız arkadaşımın elini tutar gibi tutuyorum
Zor yaw her bınısımde düşünüyorum sti kolu :D kaza yaptıgımfa kendimden önce telefoba sonrada sti kola baktım. Ondan sonra kollarıma baktım. Dırsegım iyileşti ama sti deki çizik hala duruyo :D

Zor yaw her bınısımde düşünüyorum sti kolu :D kaza yaptıgımfa kendimden önce telefoba sonrada sti kola baktım. Ondan sonra kollarıma baktım. Dırsegım iyileşti ama sti deki çizik hala duruyo :D
Benim bir tane sol Ultegra STI kol bozmuşluğum var, zink dedi kaldı öylece elimde, işlemez oldu. Acısını bilirim ki o zamanlar dolar 2tl bile değildi. Şimdi kullandığım 105 de sol kol bozulmasın diye 39 aynakoldan 53'e atmıyorum bile :) sağ kol da nasip diyorum artık olabildiğince nazik kullanıyorum

Benim bir tane sol Ultegra STI kol bozmuşluğum var, zink dedi kaldı öylece elimde, işlemez oldu. Acısını bilirim ki o zamanlar dolar 2tl bile değildi. Şimdi kullandığım 105 de sol kol bozulmasın diye 39 aynakoldan 53'e atmıyorum bile :) sağ kol da nasip diyorum artık olabildiğince nazik kullanıyorum

Benim aynakol bir küçüğü, 36-52, 52'ye atmak istediğimde kola baya baya kuvvet uyguluyorum. Sağ taraf nazik de solu tarafı iki elle kullansan kullanılır o derece yani. 105 R7000 kullanıyorum normal mi bu?

Benim aynakol bir küçüğü, 36-52, 52'ye atmak istediğimde kola baya baya kuvvet uyguluyorum. Sağ taraf nazik de solu tarafı iki elle kullansan kullanılır o derece yani. 105 R7000 kullanıyorum normal mi bu?
Tel gerginliğini ayarlamanız gerekli. Kolun iç mekanizmasını bozarsınız. O sertlik pek hayra alamet değil.

Geri