Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2022 yılı bisiklet fiyat beklentileriniz

80 lerde çocuk olanlar bilir. O zamanlar ZAM kelimesi hayatımızın bir parçasıydı. "Gelecek yılda giysin bu ayakkabıyı büyük alalım" diye, bir nesil palyaço gibi koca koca ayakkabılar ile gezmek zorunda kalmıştık. Şu anda da durum farklı değil. Gelecek yıl ne alacaksak şimdiden alıp kenara koyma derdindeyiz.
Bir de zaman makinesi yok diyorlar. Al sana en güzelinden zaman makinesi. Bir anda 35 yıl geriye gittik.

Scudo
Gelecek yıl ne alacaksak şimdiden alıp kenara koyma derdindeyiz.

Aynısını yaşadık ve yaşıyoruz :)

İhtiyacım olan birşey alırken fiyatı uygunsa 2-3 tane alıyorum. Son 2 ayda sırf fiyat artmadan almış olmak için normalde almayacağım şeyler aldım.

Kahrolsun stokçuluk.

80 lerde çocuk olanlar bilir. O zamanlar ZAM kelimesi hayatımızın bir parçasıydı. "Gelecek yılda giysin bu ayakkabıyı büyük alalım" diye, bir nesil palyaço gibi koca koca ayakkabılar ile gezmek zorunda kalmıştık. Şu anda da durum farklı değil. Gelecek yıl ne alacaksak şimdiden alıp kenara koyma derdindeyiz.
Bir de zaman makinesi yok diyorlar. Al sana en güzelinden zaman makinesi. Bir anda 35 yıl geriye gittik.
Evet o yıllarda öyleydi, hatta abiden, abladan kalanlar giyilirdi.. Ama şuda vardı ki, şuanda olduğu kadar geçim sıkıntısı yoktu.. Bir hanede 1 kişi çalışıp evini geçindirip çocuklarını rahatça okutabiliyordu.. Şimdi kaç aile bireyi tek başına çalışıp evini geçindirebiliyor ? Bence 35 yıldan dahada geriye gitti ülke malesef. Tekrar toparlanması içinde kabaca bir 50 sene geçer onuda biz görebililrmiyiz muamma!

Şahlanış başladı..

Ne olacak şimdi 20 liraya satılacak 105li ALU bisikletlerin liste fiyatı inecek mi?

Evet o yıllarda öyleydi, hatta abiden, abladan kalanlar giyilirdi.. Ama şuda vardı ki, şuanda olduğu kadar geçim sıkıntısı yoktu.. Bir hanede 1 kişi çalışıp evini geçindirip çocuklarını rahatça okutabiliyordu.. Şimdi kaç aile bireyi tek başına çalışıp evini geçindirebiliyor ? Bence 35 yıldan dahada geriye gitti ülke malesef. Tekrar toparlanması içinde kabaca bir 50 sene geçer onuda biz görebililrmiyiz muamma!
Devletin kapanamaz olan borçlarının sebeplerinden biri de bu oldu. Ne kadar çok memur o kadar geriye gidiş oldu.

Memurlar devletin iş gören elleridir. memurlar olmadan devlet işlemez. devlette memurların yönetiminin iyi olmadığı, memurların verimsiz çalıştığı eleştirisi yapılabilir ancak memurların sayısının çok olduğu eleştirisi yapılamaz. bütçenin en büyük gideri elbette personel gideri olacaktır. çünkü devlet hizmeti memurlar eliyle yürütür.
Türkiye'deki memur sayısının nüfusa ve işgücüne oranı oecd ülkeleri içinde oecd ortalamasından küçüktür.
(link)

Memurlar devletin iş gören elleridir. memurlar olmadan devlet işlemez. devlette memurların yönetiminin iyi olmadığı, memurların verimsiz çalıştığı eleştirisi yapılabilir ancak memurların sayısının çok olduğu eleştirisi yapılamaz. bütçenin en büyük gideri elbette personel gideri olacaktır. çünkü devlet hizmeti memurlar eliyle yürütür.
Türkiye'deki memur sayısının nüfusa ve işgücüne oranı oecd ülkeleri içinde oecd ortalamasından küçüktür.
(link)
Bu konuda bence en büyük eleştiri, devlet memuru sayısından ziyade "liyakat" konusunda yapılabilir. Çünkü son 15-20 yıl içerisinde, uzmanlığına/eğitimine/tecrübesine/bilgisine göre memur ataması yapıldığını söyleyebilen bir kişi daha görmedim.

(link)
Bunu ne amaçla yazdınız anlayamadım. Diğer cümlelerinize ise maalesef katılmıyorum. Sizin görüşünüzdür.
Üretim ülkesi olacağız diyen bir ülke milyonlarca memuru çalıştırmaz.
Daha fazla memur daha fazla vergi yükü demektir, daha fazla çalışanın sırtına yük bindirmektedir.
Daha fazla devlet işletmesi daha fazla haksız rekabet demektedir. Örnekler çoğaltılabilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: sccetin
ben memur olduğum için üzerime alındım. fazla yazmaya gerek yok.

• Hahaha
Tepkiler: sccetin ve enzo
Bunu ne amaçla yazdınız anlayamadım. Diğer cümlelerinize ise maalesef katılmıyorum. Sizin görüşünüzdür.
Üretim ülkesi olacağız diyen bir ülke milyonlarca memuru çalıştırmaz.
Daha fazla memur daha fazla vergi yükü demektir, daha fazla çalışanın sırtına yük bindirmektedir.
Daha fazla devlet işletmesi daha fazla haksız rekabet demektedir. Örnekler çoğaltılabilir.
Rakamlar gayet açık, nüfusa oranla memur sayısı fazla değil hatta Avrupa ülkelerine göre az. Alınan memurlar da keyfi olarak alınmıyor, nüfus sürekli artıyor.

Bir kaç kurum hariç çoğu kurumdaki memurlar epey rahat.

Edit. Yukarıdaki görsel gibi

• Beğen
Tepkiler: enzo
İlk önce meslek karşılaştırmalarının çok gereksiz ve tehlikeli olduğunu düşünüyorum, o yüzden dikkatli yazalım lütfen.

657'ye tabi çalışanım, düzenli aralıklarla sözleşme uzatıyorum (Türkçesi memurum). Size tecrübelerimi aktarayım:

1. Memur sayısı fazla. Buna kesinlikle katılıyorum. Ama bu insanların işlerinden olmasını da istemiyorum. Devlette para nerelere harcanmıyor ki, gitsin birinin evine girsin.
2. Siyasete pek girmek istemiyorum ama şu son 5-6 yıla kadar mevcut hükümet memur sayısını pek yükseltmek istemedi, CB'nin memur sayısı fazla tarzı açıklamaları çok. Hatta fırsatını bulsa 657'yi kaldıracaktı. Ama seçimler pahalı olmaya başlayınca, taşeronlar sözleşmeli işçi oldu, yeni memurlar alındı, vs... Benim çalıştığım kurumdaki çalışanların %25'i son 3 yılda işe başlayanlarda oluşuyor, ki bazıları ihtiyaç fazlası.
3. Öğretmen, hemşire, akademisyen, doktor, polis, asker, vs bunların hepsinin memur olduğunu düşünürseniz memurlar gerçekten de devletin temeli. Memurlara biraz saygı.
4. Para konusunda ise, memur az maaş alıyor. Gidin özel hastanede ameliyat yaptırın ve ya özel ders alın ve ücretleri görün. Ben piyasada çalışsam 2-3 kat daha fazla çalışmak zorunda kalırdım ama en az 3 kat maaş alabilirdim.... Ama memuriyet rahat, Türkiyede özel sektör gerçekten zor, bu yüzden de daha az maaşa razı oluyoruz.
5. Benim eşim özel sektör çalışanı. Pandemide mümkün olduğunca işe gitti, aynı işi devlette yapanlar daha yüksek maaş almalarına rağmen 1 Temmuz 2021'e kadar izinli sayıldılar. Bunun gibi haksızlık ve adaletsizlik maalesef var. Devlet özel sektör çalışanlarına da benzer haklar verebilirdi.

Özetle, memura kötü gözle bakmayın.

memur iş tanımı : öğretmen, polis, vs...
özel sektör iş tanımı : .......... ve amirinin verdiği diğer işler.

Geri