Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2023 Yılında Bisiklet?

Scudo
Bağlantıyı açamadım.Acaba bende mi bir sorun var?
Açmasanız da olur zaten. Köy yerlerinde hala binilen hizmet bisikleti 6000 küsur olmuş. Şöyle bir kaç görsel olarak bırakayım hepsini almadım ama fiyatlar fena. Sora setli gravel 30000(otuz bin) olursa grx serilerini siz düşünün.

Dosyalar

• gravel.JPG
    gravel.JPG
    35,9 KB · Okunma: 64
  • mtb.JPG
    mtb.JPG
    114 KB · Okunma: 69
  • trekking.JPG
    trekking.JPG
    108,1 KB · Okunma: 68
  • yol.JPG
    yol.JPG
    55,2 KB · Okunma: 55
  • İnanılmaz
Tepkiler: oscak41
ben mtb seviyorum.
mtx7200-mtx7400 modelleri hoşuma gidiyor. ama öğrenci olarak bunlara ayırabilecek bu kadar fazla bütçem yok
Al bendende o kadar hocam bu sene liseyi bitiriyorum 2 yıldır hayalim olan bir yol bisikleti şuan mtb kullaniyorum. Üniversite sınavından çıktığım gün, bir işe girip 2 ay çalışıp alacağım bir yol bisikleti diyordum. Artık rüyalarıma giriyor o drop bar o kadar istiyorum yani. Ama bu gidişle zor claris bisiklete 23bin fiyat yazmışlar.

Yine de olsun inşallah üniversitemi kazanıp tourney de olsa yine inşallah çalışıp alacam ben bir yol bisikleti. Seneye de bu mesajımı alıntılayacağım.

R7000 105 setli aluminyum bisiklete 2000€ istemek de, ne bileyim biraz şey...

Fulcrum vs Alexrims farkına bakmazsak, bu bisikletin muadili olan Van Rysel EDR AF 105'in avrupa fiyatı 1100€. Bisan'ın bu alete 36840 tl istemesinin tek mantıklı açıklaması, 2023 yılı euro beklentilerinin 30-35 tl bandında olması. Seçimlere kadar devletin dövizi baskılama stratejisini devam ettireceğini düşünürsek, mayıs haziran ayına kadar zor satarlar bu arkadaşı.

Not: Işbu girdi, herhangi bir siyasi fikir belirtilmeden, basit verilere dayanarak yazılmıştır. Yarınlar yokmuş gibi para basıp zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan tüm ülke merkez bankalarına yazıklar olsundur. Sonumuz da hayrolsundur.

Ben üniversiteye başladığımda verilen burs 400 TL, başlangıç seviyesi bir MTB de 800 liralar civarındaydı. Bir set maxxis lastiği 150 TL'ye aldığımı hatırlıyorum. XCM V2 maşayı 250 liraya almıştım. Sözün özü sadece burs ile bisiklet alınabilir, yürütme maliyetlerine çok çok rahat katlanılabilir düzeydeydi. Şimdi bir öğrenciye verilen para 850 olmuş, aynı bisiklet 9000. Yürütme maliyetleri de aynı oranda artmış durumda. Gerçekten kabustan bile öte bir şey bu. Sonumuz hayrolsun diyip duruyoruz ama bu işin bir sonu yok gibi görünüyor.
Bu ekonomik şartlar beni de yoruyor elbette fakat ben en çok durumun hevesli gençlere olan etkisine üzülüyorum Çocuk nasıl biriktirsin 9000 de alsın o bisikleti... Yazık gerçekten çok yazık.
Bundan iki sene önce stajda kazandığım parayla 105 setli bir yol bisikleti almıştım. Hangi stajyer 30000 biriktirebilir stajında şu an?

Nasıl olup da dolar bazında x2 olmuş fiyatlar anlamadım. Yanlış mı görüyorum, şaka mı bu?

Ya seneye doların 35-40TL olacağını öngörüyorlar, ya da elde ne varsa şimdiden kapışılsın gitsin diye taktik yapıyorlar herhalde...

Dolar kuru 18 lerde iken 32bin TL'ye aldığım bisiklet seneye ne bekleniyor ki 74bin TL olacak?

Son düzenleme:
Nasıl olup da dolar bazında x2 olmuş fiyatlar anlamadım. Yanlış mı görüyorum, şaka mı bu?

Ya seneye doların 35-40TL olacağını öngörüyorlar, ya da elde ne varsa şimdiden kapışılsın gitsin diye taktik yapıyorlar herhalde...

Dolar kuru 18 lerde iken 32bin TL'ye aldığım bisiklet seneye ne bekleniyor ki 74bin TL olacak?
Eylül ayı sonunda bir bisiklet arayışına girdim es kaza big 2918 aldım önerilere vs 9000 TL idi duyduğum sadece 1 ay 12 günde ürün fiyatı 12980tl olmuş deniliyor ciddi bir zam yağmuru var eldekileri daha çok zam gelir mantığı ile satmak mı derseniz bakıma gittiğim bisiklet sever bir abim ne lazımsa önemli stokla yedek parça vb sıkıntı olacak demişti 2023 te sanırım çok haklı gibi bakalım

R7000 105 setli aluminyum bisiklete 2000€ istemek de, ne bileyim biraz şey...

Fulcrum vs Alexrims farkına bakmazsak, bu bisikletin muadili olan Van Rysel EDR AF 105'in avrupa fiyatı 1100€.
Yanlış bilmiyorsam, yurt dışında 1.100€ satışı bulunan bir ürün tr ye %40 maliyetle geliyor. Listede ötv dahil dediğine göre bu oran artabilir de.

Artmasa bile muadil olan bisikletin tr maliyet bedeli 1.100x1.4= 1.540€ oluyor.
Euronun da seneye 25₺ bandında olacağı ön görüldüğü söyleniyor, bu da %38 eder.

1.540 x 18 = 27.720₺ x 1.38 = 38.253₺ yapar ki bu da yazılı tutarı karşılıyor gibi..

Tüm yazılanları okuyorum, tekrar tekrar okuyorum, okudukça üzülüyorum. Enflasyonist ortam, döviz kurları, navlun, lojistik, ithalat masrafları derken ne yazik ki durum içler acısı oluyor. Eskiden üst marka bisikletlere baktığında bir anda cebini yakacak gibi fiyatlardaydı. Şuan değil cebini yakmak, normal başlangıç seviyesi bisikletler bile cebi değil insanın evini ocağını yakacak fiyatlara geldi. Yazık günah gerçekten yazık. Üzülmemek elde değil. Her çocuğun, her gencin hayalidir bisikleti. Çocukken en pahalı ilk hayalimiz hepimizin bisiklet olmuştur.

Bisiklet dediğimiz ürün doğaya karbonmonoksit atmıyor, trafiğe olumlu katkısı var. Küresel ısınma, hava kirliliği gibi bir çok konuya faydası var. Toplumun spor alışkanlığı kazanmasına, hareketli bir yaşam kazanmasına vesile eliyor. Detaylıca konuşsak daha ne faydalardan söz edebiliriz. Hal böyle olunca, bisikletin değil ÖTV vergileri, kdv'den bile muaf olması gerekirdi. Hadi KDV'den muaf değil cüzi bir kdv olur. Oda olmuyorsa ÖTV alınmaz. Sadece bisiklet değil, koşu bandı, trainer, roller, kondisyon bisikleti, uzay yürüyüşü, kürek çekme gibi spor aletlerinden bile vergi alınmaması gerekirdi. İnsanları spora ve hareketli yaşama, sağlıklı yaşama teşvik edecek ürünlerden vergi alınması mantığıma sığmıyor. Tabi bu benim bence diyerekten yaptığım yorumumdur. Herhangi bir siyasi görüş ile yapmıyorum. Yerli üreticiler olsa bile fiyatlara fark etmiyor. Çünkü marka yerli olmasına rağmen bir çoğu kadrolarını Taiwan'da ürettiriyorlar. Sadece başlanğıç seviyesi bazı modellerin kadrosunu kendileri üretiyorlar. Onun dışında, grupsetleri hep ithal. Selesi, jant teli bile yerli değil. Bu bağlamda hep ithalat, hep ithalat. Sonrasında sıfır yerli markalarımıza o paraları vereceğimize bir kaç yaşında yabancı markalara binmeyi tercih etmek zorunda kalıyoruz.

2023 yılında daha risksiz ve keyfi sürüşler yapacağım sanırım. Elimdeki bisikleti üzmeden turlara çıkacağız. Buyurun cenaze namazına.

Galiba yeni bir bisiklet için fiyatların 'düşmesini' beklemek şu aşamada çok mantıklı bir hareket olmayacak.
Kiminle konuşsam 2023 yılı için olumlu konuşan yok. Siyasetten bağımsız seçime kadar daha yumuşak bir hava sonrası seçim sonrası ile daha belirsiz bir dönemden bahsediliyor 2023 başlangıç fiyatları bisan açıklamış 2023 sonunda ne olacak göreceğiz

Bisan'ın bisikletleri bayilere sevk etmesi mayıs ayını bulacak anlaşılan. O gün geldiğinde toz şeker fiyatları bile bu etkiyi yaratır.
Bisan pozisyonunu almış bekliyor hadi bakalım. Vintır is koming...

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Bence bu fiyatlar 2023'ün başı içindir, sonra revize edilir. 2022 için 2021 sonunda açıklanan fiyatlar ile 2022'nin başı, baharı, yaz başı, yaz sonu, yıl sonu fiyatları arasında çılgın farklar var. Yaz başı-yaz sonu arasında bile neredeyse ikiye katlandı.
Artık sadece fiyatların değil, özelliklerin de revize edilmesi gerekiyor. Parça bulunabilirliği yok çünkü. Önceden Kron'un "Kron Bisiklet A.Ş. tüm modellerinde önceden belirtmeksizin fiyat, renk ve teknik özelliklerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.", Corelli'nin "Parça değişiklik hakkı CORELLİ'ye aittir." dipnotlarına Peugeot'un "Peugeot Bisiklet, ürünlerin tasarımında ve komponentlerinde önceden bildirmeksizin değişim yapma hakkını saklı tutar." notu eklendi ve tüm güncel modelleri ürün sayfalarındaki resimlerde görünenden farklı bileşenler içeriyor. Artık sık sık modelin ne bileşenler içerdiğine bakmak, bayilerde bulunanlarla güncel bilgileri karşılaştırmak zorunda kalınacak, sadece model aramak yetmeyecek, modelin X jantlı, Y attırıcılı olanını aramak gerekecek.

Abaaavv fiyatlara bak. 23-27 arası duymuştum zammı bu ne böyle.
Carraro gönderdi mi acaba bayilere fiyatları

Son düzenleme:
Olanlarla idare edeceğiz artık.
Kullandığım R8000 Ultegra son sürüm...Diğer sürüm kaldırmıyor benim bisikleti. Yeni sürüme sahip olursak kasma yapar diye korkuyorum:)))
Çözünürlük şimdilik iyi..

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Abaaavv fiyatlara bak. 23-27 arası duymuştum zammı bu ne böyle.
Carraro gönderdi mi acaba bayilere fiyatları
Facenookta bir arkadaş fiyatları göndermiş diyordu ama perakende müşteriye açıklanmamış diyordu

2023 yılı bisan bisiklet fiyatları der yorumu size bırakırım
Ben en iyisi ss bisiklet toplayacam bu gidişle artık ne mental olarak bu fiyat artışlarına dayacanacak gücüm kaldı ne de hayalim kaldı zaten gelecek çok da iç açıcı durmuyor artık elimdeki sora setli bisiklete bile binmeye korkar hale geldim :(

Geri