Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

25 Şubat 2018 Akra Gran Fondo Antalya

@hamlet2006

Valla işi bilenler başkadır,bilen ile bilmeyen birmi,o arac yerine otomatik fren olmayan bir araç olacak idi,bunu önceden kestirmek gerekir,2017 gran fondo yarışında finale doğru tabelalar yoktu yani finiş 500 metre yazacak idi,neden çünki yarışan için iyi bir motivasyondur bu,özellikle önden kopanlar için,hiç bir uyarı tabelası yok idi, yarış bittiğinde hakemler ile muhabbet ettik onlarda bu durumu eleştirmişlerdi.

Scudo
@MehmetAliB. Hep diyorum:Lead out domestiği Mark Renshaw'un formu düşünce Cavendish'in de formu biraz düştü.

@hamlet2006
Kesinlikle katılmıyorum hocam. Cavendish ne lead out bağımlısı ne de takım bağımlısı bir sprinter. Zaten bu yüzden dünyanın en iyisi. Yakından sprintini izlemişliğim, hatta deyim yerindeyse merabamız var. O ''Hi man'' dedi tabi sokak ağzıyla:komik:
Form durumuna gelince. Hiç bir elit sporcu C ölçekli bir yarış için form yapmaz. Çünkü form denen şey sürekli zirvede tutulabilen bir durum değil. Onun bir de inişi var... C ölçekli Arap turuna Cavendish'i götürmek istiyorsan bankanın kapısını açmalısın. Zaten öyle de yaptılar. Yani bu aralar 1-2 yarış kazanması gerisini hiç umursamaması gayet normal. Onun A yarışına gelince; elbetteki Tour de France.
Neyse fazla konu dışına çıkmayayım.

Kudret Baba şöyle güzel bi video koy da neşemizi bulalım
Kendileri buradaki zaferlerinin üstüne yenilerini ekleyerek Eddy Mercx ile beraber ismini tarihe yazdırmıştır:

@MehmetAliB.

Bir kötü anısı var ,kafa atma olayı ,ve dengesini kaybedip yere düşmesi,tabi orda soğukkanlılığını muhafaza edecek idi,rakibe kafa atması tarihe geçti tabi,bu arada eddy' inde adı dopinge karışmış idi,contador gibi ,yediği ette doping çıkmış idi,neyse canım bunları sineye çektik ,üç maymun misali ,ne gördüm ne duydum,nede işittim,

Valla benim favorim cancellara biliyorsun favori etabımda paris rube,yarış değil eziyet:eek:ops:

@MehmetAliB. haklısın start aracı için konuştuklarına dostum Marmara fondo-edirne yarışında maalesef gördük araç 45/50 km hızla gidiyo sanki şöför kensini tatmin ediyo yetişşinsler diye yunanistanda yerel granfondoya katıldım orestiada da 110 km harika start araç şehri çıkartana kadar 8/10 km boyunca 30 km yi geçmedi kimsede aracı geçmedi bizim apaçiler gibi aracın yanında da sürmedi araca hadi hadi diyende olmadı gaz veren de dışarda herşey güzel tuhaflıklarr ülkemizde maalesef.

Merhaba arkadaşlar kısa yarışın en önünde başlayan birisi olarak nötral araç hatalı değildi.Zaten teknik toplantı'da sadece 400 metre nötral start oalcağı söylendi.Start verildikten sonra araç arayı biraz açtı ancak zaten biz öndekiler neredeyse ilk 1 km birbirimize baktık 25 km/h geçmedik bile...Akordiyon etkisi olduğu için lara caddesinin ortasında hız 50'yi gördü burada bölünmeler yaşandı.Starta erken giden ön grupta kaldı acı ama gerçek.

Ayrıca organizasyon Türkiye şartlarına göre yapılmış en iyi gran fondo idi.Fiyat tartışılır.Ancak lara yolundaki 3-4 çukur ve yama harıç yol kalitesi Türkiye ortalamasının üstündeydi.Akşam çok sert yağmur yağması organizasyonun elinde olan birşey değil.

@Ozgurama
Sevgili Özgür önce bir şeyi açıklığa kavuşturalım. Nötral start aracının hızlı gitmesi sorunu genel olarak söylendi, sadece Akra fondoya özgü değil. Kaldı ki Akra fondoda da kısa süreli bile olsa aynı sorun yaşandı.

Sorun aslında şu: Nötral start aracının vazifesini yanlış yapması. Bir yarış başlangıcı için nötral starta ihtiyaç duyan daracık bir yol. Taa Güzeloba'ya kadar kilometrelerce kasislerle dolu ve aynı darlık devam ediyor. Aracın 400-500 m ileriye kadar senin de söylediğin gibi hızla gidip kaybolması doğru mu?

Böylesi bir durumda takımı/grubu olanlar için sorun yok. Nasıl olsa birbirini çekme şansları var, hemen gaza bas yeter. Peki ya diğer herkes.. En öndekiler ve grubu olanlar öyle yaptılar zaten. Kimse kimseye "yavaş gidelim, önce bi ısınalım" diyemez. Ama organizasyona pekala "doğru nötral start yapılsın" diyebilir.

Uludağ yarışının birinde nötral start aracıyla takriben15 km kimse kimseyi geçemedi. Doğru olan ve de Adil olan budur.

Ben de önlerdeydim ve kısa süreli daralmalarda hızın düşmesi hariç hızı söyliyeyim 35, 40, 45 hatta 50. Nabız ölçer kullanıyorum ve nabızın tavan yaptığı yerler tam da yarışın başı. Görebildiğim kenara çekip kusan üç kişi vardı. Bir sürü kasis, şehir içinde keskin virajlar arka tarafı uzatıp koparmak için yeterliydi zaten. Ben de öyle yaptım. Fakat yine söylüyorum, nötral start hatalıydı.

Durumu aracın içindeki Hakan abiye söyliyeceğim. Ama sen "Yok yav böyle süper oluyo" dersen olmaz:huhuu: @Ozgurama

@MehmetAliB. Kardeşim sana katılıyorum,çok güzel yazmışsın,uzun parkur koştum bende,start verildi 100 metre sonra km sastimde 40+45+48 görmeye başladım noluyor dedim yol startan sonra ıslak ve bozuk idi kalabalık olunca,bodoslama girip çıktim bir çok tehlikeli yere,benle birlikte bir çok kişi tabiki de ,etkinlik güzel ama diğer elestrimde fiyat 160 TL nedir arkadaş cidden çok pahalı o kadar arka planda sponsor var konuş konuş bişey duzelmez,saldım çayıra. Hesabı...

@MehmetAliB. Abi çok haklısın araç aldı başını gitti.Ancak nötral start sporcuların yarışa ısınması için değil sanırım.Nötral start grup çok kalabalık iken tehlikeli olabilecek durumları engelleyip grubun kalktıktan sonra bir araya gelmesi için vardır.Uludağ'da dağ merkez'den uzak olduğu için uzun tuttular adı üzerinde uludağ performans tırmanışı.Isınmak için TDF gibi turlar'da eğer tırmanışla başlıyorsa etap sporcular turbo trainer'da ısınırlar.

• Beğen
Tepkiler: ulaş kaya
Başta arkada başlamak zorunda kaldım.

Ne ön grubu, ne aracı, ne de kaçanları gördüm:)

Expo yolunda dönen ve önümdeki grupları anca farkettim buda yarışın yarısında gerçekleşti.

Isınma için değilde şöyle yarışanların yollara bir oturması için az daha uzun mesafede verilse iyi olacak .

Artık granfondolar amatörden çıkmaya başladı her yarışta seviye çıta artıyor.

Yarışçılar daha da kendini geliştiriyor.

Sonraki yarışlar daha çetin geçecek gibi.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Yarışa katılan arkadaşlar fotoğraflar siteye yüklenmiş bilginize :)

(link)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Ankara'dan bu sene de yapılacak olan yarışa katılmayı planlayan varsa ortak bir organizasyon yapabiliriz

Ankara katılımcıları olarak bir WhatsApp grubu oluşturdum linkini paylaşıyorum
(link)

Antalya yarışına çok rağbet olmuyor anlaşılan ☺️

Geri