Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.🇹🇷🇹🇷🇹🇷

Sözümüz de, sadakatimiz de sana.
Bina ettiğin Cumhuriyet’ten ve değerlerinden başkasına ne bağlıyız ne de aitiz.
Onun için yaşayacak, ölecek ve onun için yaşayıp, ölecek çocuklar büyüteceğiz.
DrliAbzX0AAKTtf.jpg

Scudo
Bilal N. Şimşir in kitaplarını okuyun. İki ülke birleşmez. 1820 lerin sonlarındaki yunanın mora katliamını öğrenin. Ben yunan ile çalıştım, çomar diye aşağılanan insanımız yunandan daha iyidir. Yunan eğitim sistemi, kilisesi, politikası gözünü 1800 lerden beri anadoluya dikmiştir. Bizle beraber yaşamayı değil, bizi bu topraklardan atmayı düşünmektedirler. Fransız, sonra ingiliz, şimdi de amerikan maşası olarak kendilerine verilen görevleri yapan emperyalist çomarlardır yunanlar. Bilmekte fayda var. Üstte yunan bayrağı altta Türk bayrağı olan bu paylaşımı yapan insta adamı ise yerini belirtiyor. Yunan, Türk 'ün üstündedir diyor. Bu mesajları okumayı öğrenin.

Biraz kisisel, biraz da belki alakasiz olacak yazacaklarim simdiden kusuruma bakmayin.

Hem ana hem de baba tarafi Selanik gocmeni olan bir ailede buyudum. Annem de babam da koyu Ataturkcu insanlar. Liseyi de besiktas ataturk anadolu'da okudum, ismindeki Ataturk'un hakkini verecek sekilde cok kati sekilde Ataturk ilkelerine bagli kalan ve ogrencilerine bu sekilde yetistiren bir okuldu. Simdi degismis tabi, neyse.

Bu koyu Ataturk'cu ortam icinde buyumeme tepki belki, universite zamanlari yuregi soldan atan herkes gibi ben de yeri geldi Ataturk'u sert sekilde elestirdim kendi capimda. Hatali oldugu, yanlis yaptigi konular oldugunu dusundum. Icimde Ataturk'e karsi buyuk bir minnet ve sevgi vardi ama yaptiklarinin ne kadar zor bir is oldugunu anlamam zaman aldi.

Beyaz Turk diye tabir edilebilecek insanlarin olusturdugu izole cevrede yetisip, buyup, calistiktan sonra 20'li yaslarimin sonunda okuldan atilarak uzun donem er olarak askerlik gorevimi yerine getirmek icin once batikisla, sonra da van hudut alayina gittim ve ilk defa Turkiye gercegi ile yuzlestim. Turkiye'nin yuz aki oldugu iddia edilen TSK'nin halini kendi capimda tecrube ettim ve anladim ki Ataturk'un yaptiklari neredeyse imkansiza yakin.

Parclanmis bir imparatorlugun cahil birakilmis halkini orgutlemek, kurtulus mucadelesi verip ardindan sozluk anlami ile yedi duvele karsi bir avuc asker ve imkanlarla kurtulus savasini kazanmak taihte cok az ornegi olan bir liderlik.
Ardindan, butun kuvveti elinde toplayabilecek durumdayken egemenligi ve yonetimi halka verip yaptigi devrimler ile cokmus imparatorlugun kullerinden modern bir hukuk devleti kurmak ise benim tarihte ornegine rastlamadigim bir alcakgonulluluk.
Turkiye Cumhurityetini kurduktan sonra ise basta tarim, sanayii ve egitim konularinda yaptiklari, memleketin bugunku durumunu yillar oncesinden gorerek Turk gencligine hitabesinde ne yapilmasi gerektigini acik ve net sekilde anlatmasi ise Ataturk'un ne kadar vizyoner bir insan oldugunun en buyuk gostergesi.

Uzun lafin kisasi, Ataturk'un ve Cumhuriyetin ne kadar degerli ve onemli oldugunu anlayabilmem benim 30'lu yillarima denk gelebildi ancak. Bazen esime uzun uzun anlatiyorum yaptiklarini, goruslerini ve vizyonunu anlayabildigim kadariyla. Benim gibi huysuz, her seyi elestiren, zor begenen bir adamin baska birisine bu kadar hayranlik duymasina hayret ediyor ama bir yandan da ben anlattikca hak veriyor.

Bir kez daha tesekkurler sana Atam. Bize biraktigin cumhuriyeti muhafaza ve mudafa etmek konusunda belki ustumuze dusen vazifeyi layigi ile yerine getiremedik. Eger mahser gunu varsa, orada karsilasirsak basim egik olacak sana karsi ama yuregimde sevgin hic azalmayacak.

Kafamda Türk bayraklı bandanamla bütün gün fransız, arap, portekiz ve zencilerle çalıştım. Şimdilik elimizden gelen bu.
🇹🇷Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun.

🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Kafamda Türk bayraklı bandanamla bütün gün fransız, arap, portekiz ve zencilerle çalıştım. Şimdilik elimizden gelen bu.
🇹🇷Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun.
Sana da bu yakışır Cemal Abi, şu yazdığını okurken bile tüylerim diken diken oldu. Tüm GURBETÇİ abiler, ablalar, kardeşlere selam olsun 🖐
Allah izin verdikçe tüm Dünya'ya karşı ŞANLI BAYRAĞIMIZ daima göklerde dalgalanacak.

Geri