Scudo Sports

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet bunca düşmana, içten görünüp dış odakların hizmetini -bilinçli veya bilinçsiz- görenlere rağmen başarılmıştır. Halkımızın çok büyük bir çoğunluğu tarafından kabul görmüştür. Cumhuriyet bizim için tartışma konusu değildir. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.

Scudo
Saygı özlem ve rahmetle, bize armağan ettiğin bu cumhuriyeti nice 100 yıllara taşımak dileğiyle
Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlu Olsun.Atatürkün-en-güzel-fotoğrafı.jpg

Ortadoğu'nun, Afganistan-Pakistan'ın haline baktığımızda, Atatürk ve devrimlerinin kıymetini çok daha iyi anlıyoruz... Bu vatanın insanlarını, onyıllarca süren bir savaş-kaos ortamından çekip çıkaran, kendi bağımsız ülkelerinde huzur içinde yaşamalarını sağlayan ve dünyayı bilen, anlayan, yorumlayan, üreten, değer katan insanlar olarak yetişmelerine imkan veren şey, Atatürk'ün dehası ve bu ülkeye, bizlere olan sevdasıdır.

Manastır'da Mustafa Kemal'in okuduğu yatılı askeri okulu ziyaret ettiğimde, oradaki anı defterine de yazmıştım. Doğduğu memleketi, ailesini, gençliğini arkasında bırakıp, vatanın makus talihini değiştirmek adına kendini bir bilinmeze, ateşin tam ortasına atan o çocuğun önünde saygı ve minnetle eğiliyorum:

Harbe giden sarı saçlı çocuk!
Gene böyle güzel dön;
Dudaklarında deniz kokusu,
Kirpiklerinde tuz;
Harbe giden sarı saçlı çocuk!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine verdiği mesajların daha iyi anlaşıldığı yeni bi 100 yıl olması dileğiyle, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

20231029_115016.jpg

Nedir bu Cumhuriyet?

Bir başka ülkede anlatıyor olsak, halkın belirli süreler için seçtiği vekiller aracılığıyla kendini temsil etmesine dayanan bir yönetim biçimi derdik. Lakin bizim için Cumhuriyet bir yönetim biçiminden çok daha fazlasıdır.

Ülkesi emperyalist güçler tarafından dört bir yandan kuşatılmış bir milletin Dünya'ya meydan okumasıdır. Cumhuriyet mezarın olacağını bildiğin halde ellerinle siper kazmaktır.

25 kiloluk top mermisini saatlerce sırtında taşıyan Türk kadınıdır. Cumhuriyet imkansıza inanmaktır. Cumhuriyet kadına değer vermektir. "Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlarda göklere yükselmeye layıksın." demektir cumhuriyet.

Cumhuriyet cepheye mermi taşırken 9 aylık bebeğiyle beraber donarak şehit olan 21 yaşındaki Şerife Bacı'nın çocuğu için kurduğu hayalleridir. Anne babalarımızın birlikte oy kullanmaya gidebilmesidir. Kız çocuklarının hayal kurması, sınıfta parmak kaldırabilmesidir cumhuriyet.

Cumhuriyet sanatı bir milletin hayat damarı görmektir. Resim heykel müzesi, güzel sanatlar fakültesidir.

Cumhuriyet üretmektir. Yeni kurulmuş gencecik ülkenin Nazilli'de tekstil, Uşak'ta şeker, Beykoz'da Paşabahçe cam, Kayseri'de uçak fabrikası kurmasıdır. Cahillikle savaşı düşmanla savaşmaktan önemli görmektir cumhuriyet.

Cumhuriyet Trablusgarp'ta, Çanakkale'de, Balkanlar'da, Afyon Kocatepe'de ve İzmir'in dağlarında Mustafa Kemal'dir. Onun açtığı aydınlık yolda yürümektir. Fazilettir cumhuriyet, onurdur, gururdur.

Cumhuriyet bu topraklarda onlara borçlu doğmaktır. Bunun sorumluluğunu hep omuzlarında hissederek "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır." bilinciyle hareket etmektir.

Cumhuriyet bizim için bir yönetim biçiminden çok daha fazlasıdır. 29 Ekim tatil değildir, onun deyimiyle en büyük bayramdır.

Bugün vesilesiyle başta bize bu cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bizim bu vatanda rahatça nefes almamız için son nefeslerini veren tüm kahramanlarınızı saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Son düzenleme:
Şanlı Cumhuriyetimizin 100.Yılı kutlu olsun !!

Tüm haftasonu Antalya 'daki etkinliklere katılıp , şarkılar - marşlar söyledik , söylemeye devam edeceğiz !

IMG_20241028_120803.jpg

Şimdi herşeyden daha fazla bu ruha/felsefeye ihtiyacımız var. Yaşasın devrimleri ile bize yeniden doğma azmi verenlerin Cumhuriyet aydınlığı ...

Geri