Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

3-4 kasım 2018 gran fondo çeşme

@hamlet2006 degerli ustad , inanin ben de o yokusta , "bu adam buralarda atak yapiyor bir de " diye icimden gecirmistim. :)

ben de cok isterdim sizin gibi degerli dostlarla tanisabilmeyi gercekten ancak bu sene biraz da acemiligim oldu tanisma toplantisi icin , umarim seneye daha erkenden bir planlama yapabiliriz, hep beraber.

Scudo
@a.valverde

Ah o yokuş yok mu o yokuş. Tepeye vardığımda su içemedim mide bulantısından :D İnişler de dediğin gibi çok fenaydı abi. Bir yerde tam dik iniş ve viraj vardı duramıyordum neredeyse arkayı az kitledim zor döndüm. Çok fena dik inişler var. Yeni yarışanlar için gerçekten sert bir etap. Memleketin her yerinden insanlar vardı. Ailecek gelenler vardı, halk her yerde tezahürat yapıyordu. Bayram yeri gibi. Hava da on numaraydı. Çok sevdim şahsen ortamı. Yeme içme mevzusu pahalı o biraz koyuyor :)

Start öncesi o kadar insanı hiçe sayarak,araya kaynayan iki işbirlikçiyi ifşa ediyorum. :)
Hikayeleri çok ilginç,iki yakanın ortak denizinde komşuluk yapan iki güzide ülkenin aleni işbirliği...
Bir tarafta Güzel İzmir'in VeloKsk'sı nın güzide üyesi...Diğer tarafta sırt numarasından tesbit ettiğim sevgili Konstantin...

1.jpg 2.jpg 3.jpg

@Abdülkadir Ergin

yokda bu kadar sert bir etap neden oluşturuluyor. Kapadokyadan ders alınmadımı.

@mehmetsunu
Sert ve patlayıcı olan iki yokuşta iddiası olmayan arkadaşların bisikletlerini elinde çıkarmasında ve sert olan inişte çok yavaş olmasında herhangi bir sınırlama yoktu.Zorlayıcı olan topoğrafik yapının değiştirilmesi imkansız ancak binicilerin sonuçta bunu alt tarafı amatör bir yarış olarak değerlendirip etabın bazı kısımlarında temkinli olması çok daha kolay.Zaten organiazasyon tarafından zor kısımlar konusunda yeterince uyarı yapıldı.

Bu yıl hedefim 2 saat civarında bitirmekti.Cunku son ay sadece 3 kez bisiklet antrenmani yapabilmistim.Birde katılım 800 leri bulunca kazalardan ciddi korkmaya basladim ve startla birlikte olabildigince kontrollu gitmeye calistim.Daha notral start verilmeden bile zinciri koporanlar one gececegim diye caprazlama dalanlar..
Henuz Ciftlikkoy sahiline gelinmisti ki yerde 4-5 bisikletli gordum.Ciftlikkoy den sonraki ilk tirmanistan sonra gelinen uzun iniste ise bir arkadas cok kotu dusmus koprucuk kemigini acı icinde bagirarak tutuyordu.
Buyuk ihtimalle lastik lastige temas etti biriyle.Yol genisti cunku.
Sert tirmanis sonrasi iniste ise o kadar uyarmama ragmen sehir bisikletli irice bir arkadas hizlica inmeye devam etti.Sert virajdan sonra on tekeri dusuk bankete kaptirmisti.İyi misin sorusuna cevabi "manzaraya dalmistim" oldu.
Malesef inis sonrasi Alacati ya kadar olan bolumde onca arkadasa grup surusu yapalim desemde kimse orali olmadi.Ruzgara karsi donkisot seklinde uzunca sure kalakaldik yine.En son Port Alacati nin oralarda bir iki kisi ile donusumlu cekis yaptik Dalyan kavsagina kadar.
Keyif aldigim,guveni elden birakmadigim, guzel bir haftasonu oldu.Yas grubumda 77.olmusum.Yeter bana[emoji4]
Tesekkurler Veloturk.

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@hamlet2006olabilir ustad keske tanissaymisiz.

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
ilk yarışım çeşme'de olsun istedim, güvenli bir şekilde başlayıp, kazasız belasız bitirdim şükür. henüz 2,5 aydır yol bisikletine sahip, az antrenmanlı biri olarak elit kadınlarda 10. sırada genel klasmanda 15. sırada yerimi alarak, çok fena sayılmayacak bir ortalama ile yarışı tamamladım. Seneye çok daha iyi hazırlanıp, daha iyi olmak için çabalamak boynumun borcu artık :)

1 hafta öncesinden gidip parkuru görüp, test etmiştik. Nerede viraj var, nerede tehlikeli iniş var bilmek ve buna göre hareket etmek çok faydalı oldu. Ama parkuru görmesem de, hem teknik toplantıda uzun uzun bahsedildi bu noktalardan, hem bu noktalara yerleştirilen görevli ve kolluk kuvvetlerinin uyarıları, dikkate alan sporcuların güvenle devam etmelerine yetecek düzeydeydi.

Organizasyon çok büyük alkış hak ediyor. Her noktası ince düşünülmüş, planlanmış bir yarıştı. şu da eksik olmuş diyebileceğim tek bir nokta yoktu. Her şey zamanında başlayıp, zamanında bitti. sponsorların desteği ile sporcuların suları, protein sütleri, yarış sonrası yemekleri ihmal edilmedi, bol bol dağıtıldı. Güler yüzlü, yardım sever ekibin her bir üyesine de ayrı ayrı teşekkür etmek lazım.

bisiklet dağıtımına yetişemesem de şehir içine kırmızı bisikletleri ile turlayan çocukların mutluluğunu görmek harikaydı. bir tanesi üzerinden etiketini çıkartmaya bile kıyamamış :) Sadece bu bile her sene, her velotürk organizasyonuna katılmak için harika bir sebep.

seneye tekrar görüşmek üzere ..

@Okan Örs değil gazozuna ,gazoz kapağına da olsa insan hırs yapabiliyor. Rahatsız olmakta haklisiniz. Hak ve kurallar söz konusu. Ama güzel bir enstantane yakalamissiniz. Koca koca adamlar bir de Türk vs.Yunan değil de, Türk ve Yunan olmus . Iclerindeki çocukluk aynı. Bence biraz komik ve sevimli.

@Çağdaş78
Ya hocam fotoğraflara bakınca bende gülüyorum bugün :)
Ancak orada 50 dakika dikilip sonra bu durumlara şahitlik etmek, hiç de iyi hisler uyandırmadı.
Şu da var.Biz yurtdışına gitsek,böyle bir yarış için,cesaret edebilir miyiz böyle bir şeye?
O da ayrı konu...

Çok komik resmen yapılan etkinliğinin amacı dışında hareketler bunlar.O yüzden katılasım gelmiyor bu tarz yarışlara.

@scottrek
İki işgüzarın yatığı şey gülüp geçin ona tenezzül ediyorsa zaten başaramaz bişey
Kaldota üstad kafiyeli yazmaya alıştırdı bizi

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Nötral startta ne oldu öyle. Aracı bir türlü hareket ettiremedi şoför. Nötral aracı yüzünden start alanından 1-2 dk.da anca çıktık. Hatun çekmiş videoya da araç el freni çekili gibi hareket edemiyor bir türlü. Start verildiği için de bisikletçiler mecburen hareket edip aracın sağından solundan geçtiler. Araç biraz oyalandıktan sonra hareket edebilmiş. Ben masa atmış piknik yaparken millet starta dizilmeye başladı 1 saat önceden. 20 dk.kala geçtim starta kalabalığın arkasındaydım. Bir daha ki sefere erken davranmak lazım.

Hava harikaydı,rüzagar çok fazla yoktu(çrşme ölçeğine göre) bahar klasiği tadında yol kalitesi ile eğlenceliydi.Tehlikeli bi kaza yaşanmadı bi kaç ufak tefek oldu,bu kadar kalabalıkta olası şeyler.İlk defa katıldım daha önce kapadokyaya erciyeste zirve finişi olduğunda katılmıştım onlar daha zordu.çeşme klasikçi özelliği iyi olanın iş yapacağı yarış.

@EnesKlf07

30 ortalama için 47 km 'lik Çeşmedeki etapa benzeyen bir güzergahı seçin,15 eğim olsun burada asla durmayın ayrıca bisikletin normal
Ağırlığı. 8 kilo olsun küsürat olabilir
idmanlarda bana yarayan izotenik içecektir iso , mataraya tozu koyun ,su ile karıştırın,

Kışın çalışın,yazında çalışın haftada 3 gün ya da 2 gün,her işin başı çalışmaktır,soğuk asfalt Olacak idman güzergahiniz,,burada çalışmak Çeşmede size yarar,

Ortalama 35 görmek demek yoğun idmana bakar,çalışmayan geri kalır,
Inişli yer olsun güzergahiniz
burada 60 -70 km leri görün,80 görürseniz ne ala asla korkmayın inişte

@Abdülkadir Ergin

Geçen sene Dubai turunda kazaya sebep olan durum tekrarlanmış olmasın? Bisikletler çok yaklaşınca çarpışma önleyici sistem arabayı ani durdurmuştu da millet arkadan arabaya bindirmişti. Burada da kalkış yapmasını engellemiştir belki?

Geri