Elinize sağlık boş zamanlarda veya iş olarak mı yapıyorsunuz bilmiyorum ama her iki şekilde de bu tip teknik çizimler ile uğraşmak bence güzel bir şey. Madem böyle bir şeyler yapabiliyorsunuz. Bisiklet kullanıcılarının aradığı ama piyasada çok bulunmayan ekstra malzemelerin çizimi ve yapabiliyorsanız üretimi ile bütçenize de katkı sağlayabilirsiniz. En basit örnek olarak bikepacking turculuğun vazgeçilmezlerinden anything cage vs tasarlayıp yapabilirsin. Bende 3D çizim yapan sitelerde 1-2 tane buldum onu bastırmayı düşünüyorum.Arkadaşlar yeni bir MTB tasarımı yapıyorum Solid Works üzerinden Şu an geliştirme aşamasında ama bana çok heyecan verdiğinden dayanamadım sizinle de buradan ilk görünümleri paylaşmak istedim. Takribi biraz zaman sonra bitecek, bittiğinde de full görselleri buradan sizinle paylaşacağım. Katkı vermek isteyenlerin her türlü yorumuna açığım ! (Bittiğinde biraz render ve photoshop ile gerçek bir üretimden ayırt edilemeyecek umuyorum ) @Cemal Ç. @Mekerce @Muhammed Emir @necmeddin
259821 dosyayı görüntüle
Aklıma şu geldiKatkı vermek isteyenlerin her türlü yorumuna açığım !
Elinize sağlık boş zamanlarda veya iş olarak mı yapıyorsunuz bilmiyorum ama her iki şekilde de bu tip teknik çizimler ile uğraşmak bence güzel bir şey. Madem böyle bir şeyler yapabiliyorsunuz. Bisiklet kullanıcılarının aradığı ama piyasada çok bulunmayan ekstra malzemelerin çizimi ve yapabiliyorsanız üretimi ile bütçenize de katkı sağlayabilirsiniz. En basit örnek olarak bikepacking turculuğun vazgeçilmezlerinden anything cage vs tasarlayıp yapabilirsin. Bende 3D çizim yapan sitelerde 1-2 tane buldum onu bastırmayı düşünüyorum.
Birde ek öneri olarak tam alt boru ile orta göbeğin birleştiği yer eşit değil gibi duruyor belki düzenleme daha düzenleme yapacaksındır.
Elinize sağlık boş zamanlarda veya iş olarak mı yapıyorsunuz bilmiyorum ama her iki şekilde de bu tip teknik çizimler ile uğraşmak bence güzel bir şey. Madem böyle bir şeyler yapabiliyorsunuz. Bisiklet kullanıcılarının aradığı ama piyasada çok bulunmayan ekstra malzemelerin çizimi ve yapabiliyorsanız üretimi ile bütçenize de katkı sağlayabilirsiniz. En basit örnek olarak bikepacking turculuğun vazgeçilmezlerinden anything cage vs tasarlayıp yapabilirsin. Bende 3D çizim yapan sitelerde 1-2 tane buldum onu bastırmayı düşünüyorum.
Birde ek öneri olarak tam alt boru ile orta göbeğin birleştiği yer eşit değil gibi duruyor belki düzenleme daha düzenleme yapacaksındır.
@Cotyoran52 ben alın borusundaki tasarımı merak ettim açıklaya bilirmisiniz acaba
@Cotyoran52 alın borusu bisikletin en ön kısmındaki boru maşanın hemen üstündeki
259851 dosyayı görüntüle
Mesajı yeni farkettim. Arkadaşlar yorumlarını esirgememişler sağolsunlar. İlk çalışmandaki kadroya maşa eklersen resimi daha net görebiliriz.Arkadaşlar yeni bir MTB tasarımı yapıyorum Solid Works üzerinden Şu an geliştirme aşamasında ama bana çok heyecan verdiğinden dayanamadım sizinle de buradan ilk görünümleri paylaşmak istedim. Takribi biraz zaman sonra bitecek, bittiğinde de full görselleri buradan sizinle paylaşacağım. Katkı vermek isteyenlerin her türlü yorumuna açığım ! (Bittiğinde biraz render ve photoshop ile gerçek bir üretimden ayırt edilemeyecek umuyorum ) @Cemal Ç. @Mekerce @Muhammed Emir @necmeddin
259821 dosyayı görüntüle
İkinci resimde kadroyu net olarak görebiliyoruz. Kadro üst tube mi diyorlardı ben boru deyim anla işte üst boru çok hafif dış bombeli duruyor. Alt tube çok tatlı olmuş. Her halükarda çok güzel iş çıkarmışsın. İnşallah bir gün kendi kadronu yaparsın. Allah genç beyinlerimize bu gücü versin. Bizimle paylaştın sağolasın , varolasın. 😍Bu arada pedal kısmı dediğiniz gibi gerilimler altında çalışan bir göbeğe sahip olduğu için alt kolu oraya uzatarak tasarımı şu şekilde revize ettim (Biraz zaman alsa da bu kısım önemliydi tasarım rijitliği açısından) Yeni kadro;
259850 dosyayı görüntüle
Sanırım böyle daha iyi oldu hem de standart dışına çıkmamış olduk
Mesajı yeni farkettim. Arkadaşlar yorumlarını esirgememişler sağolsunlar. İlk çalışmandaki kadroya maşa eklersen resimi daha net görebiliriz.
İkinci resimde kadroyu net olarak görebiliyoruz. Kadro üst tube mi diyorlardı ben boru deyim anla işte üst boru çok hafif dış bombeli duruyor. Alt tube çok tatlı olmuş. Her halükarda çok güzel iş çıkarmışsın. İnşallah bir gün kendi kadronu yaparsın. Allah genç beyinlerimize bu gücü versin. Bizimle paylaştın sağolasın , varolasın. 😍
Son günlerin favorisi bir grawel kadrosu da bekleriz artık.
Bu tasarımın altında yatan fikir nedir?Arkadaşlar yeni bir MTB tasarımı yapıyorum Solid Works üzerinden Şu an geliştirme aşamasında ama bana çok heyecan verdiğinden dayanamadım sizinle de buradan ilk görünümleri paylaşmak istedim. Takribi biraz zaman sonra bitecek, bittiğinde de full görselleri buradan sizinle paylaşacağım. Katkı vermek isteyenlerin her türlü yorumuna açığım ! (Bittiğinde biraz render ve photoshop ile gerçek bir üretimden ayırt edilemeyecek umuyorum ) @Cemal Ç. @Mekerce @Muhammed Emir @necmeddin
259821 dosyayı görüntüle
Bu tasarımın altında yatan fikir nedir?
İnşallah gerçeğini yapmak ta nasip olur 😊Tamamen koronada evde kalmaktan abi yapacak birşey bulamadım, zaten uzun zamandır planlıyordum, başladım yani abi. Özel bir sebebi yok, kendi tasarım bisikletimi sanal da olsa yapmak istedim.