Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

3D yazıcı ile yapılabilecek aksesuarlar

Merhaba görüntüdeki gibi garmin mount yaptırmak istiyorum. Hatta alt kısmı garmin far için de uyumlu olacak şekilde, instagramda yapankişiler gördüm ama kalitesi konusunda endişelerim var, daha sağlam iyi birmalzeme ile ölçülerini ben versem yapabilecek (ücreti karşılığında tabi )arkadaş var mı aramızda496D8F3C-01C8-45DD-95CE-5139E19C1DE8.jpeg
E0315182-BB13-4537-8C64-271E734FECFA.jpeg

Scudo
Merhaba görüntüdeki gibi garmin mount yaptırmak istiyorum. Hatta alt kısmı garmin far için de uyumlu olacak şekilde, instagramda yapankişiler gördüm ama kalitesi konusunda endişelerim var, daha sağlam iyi birmalzeme ile ölçülerini ben versem yapabilecek (ücreti karşılığında tabi )arkadaş var mı aramızda242116 dosyayı görüntüle
242117 dosyayı görüntüle
Pla türü malzeme ile yardımcı olabilirim ama dayanıklılığı konusunda garanti veremem. 3d baskı üretim yöntemi dolayısıyla katman katman olduğu için tasarım ve bu katmanların kuvvet yönleriyle kesiştiği açılara göre de dayanıklılık artar ya da azalır. Ama isterseniz baskı alabilirim.

Pla türü malzeme ile yardımcı olabilirim ama dayanıklılığı konusunda garanti veremem. 3d baskı üretim yöntemi dolayısıyla katman katman olduğu için tasarım ve bu katmanların kuvvet yönleriyle kesiştiği açılara göre de dayanıklılık artar ya da azalır. Ama isterseniz baskı alabilirim.
Bence böyle rijit bir modeli basmanın en iyi yöntemi DLP (SLA). Enjeksiyon tipi 3D'ler ile basarsanız sanırım birkaç kullanımdan sonra dağılacaktır.

• Beğen
Tepkiler: lordOFbolts
Resimdeki kalitede olur mu hocam ?
7D964063-2D87-48BC-A3CA-39045B8CF454.png
F4A27E28-E824-4F1B-81F1-77BD2A663C2D.png
Bence böyle rijit bir modeli basmanın en iyi yöntemi DLP (SLA). Enjeksiyon tipi 3D'ler ile basarsanız sanırım birkaç kullanımdan sonra dağılacaktır.
Sizin önerdiğiniz biryer var mı hocam bu işi profesyonel olarak yapan

Resimdeki kalitede olur mu hocam ?
242124 dosyayı görüntüle
242125 dosyayı görüntüle

Sizin önerdiğiniz biryer var mı hocam bu işi profesyonel olarak yapan
Siyah parça mı mavi parça mı? Eğer siyah parça ise o tarz kaba bir parça pla da iş görür. ben kendi bisikletimde de biber gazı için bir hazne yaptım ayrıca fener için yaptım. 2 aydır bir sıkıntı çıkmadı. Sadece biber gazı için yaptığım parçada montajda vidayı fazla sıktığım için çatlama oldu. Onu da yapıştırdım. Başlıkta eski mesajlarda var görselleri.
Mavi parça çok bir yük taşımayacaksa denenebilir. basan olmuştu sanırım burada daha önce. Yine yukarılarda olması lazım yazıları.

Siyah parça mı mavi parça mı? Eğer siyah parça ise o tarz kaba bir parça pla da iş görür. ben kendi bisikletimde de biber gazı için bir hazne yaptım ayrıca fener için yaptım. 2 aydır bir sıkıntı çıkmadı. Sadece biber gazı için yaptığım parçada montajda vidayı fazla sıktığım için çatlama oldu. Onu da yapıştırdım. Başlıkta eski mesajlarda var görselleri.
Mavi parça sanırım bende var yani iç kısmı , bana siyah kısmı lazım. far da taşıyacak far 222gr biraz ağır , sizce sorunsuz taşır mı Altan sarkacak çünkü fotodaki gibi
5F2F3BE4-8767-4C6B-9F05-BE4956E5A472.jpeg

Mavi parça sanırım bende var yani iç kısmı , bana siyah kısmı lazım. far da taşıyacak far 222gr biraz ağır , sizce sorunsuz taşır mı Altan sarkacak çünkü fotodaki gibi
242133 dosyayı görüntüle
Far olmasa kesin taşırdı ama far biraz ağırmış. Denemek lazım. Ya da tasarımda oynamalar yapıp modeli sağlamlaştırmak. Eğer araziye girmeyecek hep sıcak asfaltta sürecekseniz sanki bir şey olmaz gibi. @Aykut S. bey de yorumunu yapsın isterseniz. Sanırım konuya o da vakıf.

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
Far olmasa kesin taşırdı ama far biraz ağırmış. Denemek lazım. Ya da tasarımda oynamalar yapıp modeli sağlamlaştırmak. Eğer araziye girmeyecek hep sıcak asfaltta sürecekseniz sanki bir şey olmaz gibi. @Aykut S. bey de yorumunu yapsın isterseniz. Sanırım konuya o da vakıf.
Teşekkürler hocam bilgiler için istanbul da yapan bi yere sordum şimdi kemik ABS ile yaparız dedi o da

Teşekkürler hocam bilgiler için istanbul da yapan bi yere sordum şimdi kemik ABS ile yaparız dedi o da
Rica ederim. Bisiklet camiası destek olmalı değil mi birbirine :)

2 yıldır kendim amatör baskılarla uğraşıyorum, şahsen güvenmezdim. Yük taşıyacak parçalar güvenli olmaz 3d ile. Yolda sayısız kere titreşime esnemeye maruz kalacak üstelik. Burada yardım isteyen insanlara o yüzden baskı konusunda pek heveslenmiyorum, bir kaç kullanmada elinde kalacak belli.

2 yıldır kendim amatör baskılarla uğraşıyorum, şahsen güvenmezdim. Yük taşıyacak parçalar güvenli olmaz 3d ile. Yolda sayısız kere titreşime esnemeye maruz kalacak üstelik. Burada yardım isteyen insanlara o yüzden baskı konusunda pek heveslenmiyorum, bir kaç kullanmada elinde kalacak belli.
Sanırım ben de girmeyeceğim bu işe , teşekkür ederim bilgiler için.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Niyetim döküm ocağı yapıp 3d baskı aldığım parçaları alüminyum döküm ile sağlam malzemelere dönüştürmek idi ama malum çarşı karışınca hayaller rafa kalktı. İleride imkanım olursa bu baskılar metal işleme ile senkronize edilip güzel şeyler üretilebilir. Ham hali ile hobi aksesuar ve prototipten öteye geçmiyor baskılar.

@PianoMan merhaba, isterseniz parçayı üretip size teslim ederim deneme sürüşü yapar ve beğenirseniz sadece malzeme+elektrik parasını alırım.

@PianoMan merhaba, isterseniz parçayı üretip size teslim ederim deneme sürüşü yapar ve beğenirseniz sadece malzeme+elektrik parasını alırım.
Çok teşekkür ederim hocam , anladığım kadarı ile çok dayanıklı olmuyor , parası İçin demiyorum vaktinizi çalmak istemem.

@Abdülkadir Ergin indoor ve outdoor kullanımlar bambaşka şeyler. Alüminyum gayet mantıklı bir secim. Peki teflon yada derlin, kestamit vb. malzemeleri düşündün mü? Islemesi daha kolay. Üstelik havya ile bastırarak içine somun vb metal parca gomebilirsin.
Not : simdi hatirladim ,hayva ile isitarak gomme islemini yapan kisi 3d baskılara yapıyordu.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@PianoMan garmin + lamba biraz zorlayıcı olabilir fakat yalnızca garmin için dayanımda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Tabi PLA UV ısık ve ısıya aşırı dayanımı olan bir malzeme değil bu konuda arkadaşlar haklı.

Daha önce suluk kafesi tasarladım ve çinden gelen ucuz suluk kafeslerinden daha iyi iş gördüğünü söyleyebilirim

@Abdülkadir Ergin indoor ve outdoor kullanımlar bambaşka şeyler. Alüminyum gayet mantıklı bir secim. Peki teflon yada derlin, kestamit vb. malzemeleri düşündün mü? Islemesi daha kolay. Üstelik havya ile bastırarak içine somun vb metal parca gomebilirsin.
Not : simdi hatirladim ,hayva ile isitarak gomme islemini yapan kisi 3d baskılara yapıyordu.

Üstat o saydığınız malzemelerin işlenme prosesleri çok farklıdır sanırım. Bunlar için ayrı yatırım lazım. Bizim amatör 3D yazıcılarda genelde 1,75 pla filament kullanılır. Gerçi bunun da bir çok türevleri var ancak ben normal pla filamenti bile alırken zorlanıyorum artık. Kaldı ki biraz mühendislik malzemesine doğru kaydık mı fiyatları katlamaya başlıyor. İkinci olarak bendeki gibi ucuz ve yaygın olarak kullanılan yazıcıların malzemeyi işleme şekli mukavemet için çok mantıklı değil. Katman katman çizerek yapıştırdığı için bir enjeksiyon baskısı gibi olmuyor. Dlp 3d yazıcılar da var ancak daha pahalı, reçinesi falan var. Çıktı kalitesi ne durumda hiç fikrim yok ancak bizim makinelerle ve bütçeyle erişebileceğim hammadde dediğim gibi pla veya abs filament oluyor. Somun ısıtarak bende gömüyorum ama bu mukavemet anlamında bir şey katmıyor. En uygun, kendin yap ile maliyet düşürebileceğim ve uygulamada çok zorluk çekmeyeceğimi düşündüğüm alüminyum döküm geliyor aklıma. Sterlin 10'u geçmiş, dolar 8'e dayanmışken, yollarda 90 model broadwayler muratlar çoğalmaya başlamışken bizim hobiler de yavaş yavaş hayatın gerçeklerinin derinliklerine doğru yol almaya başladı.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Abdülkadir Ergin hammaddeler ithal olunca elin kolun bağlanıyor doğru...
Sinterleme , laminasyon gibi teknikler de var. Belki imkânsızlıklardan dolayı bu teknikleri kendine uydurabilir , farklı bir bakış açısı katabilirsin.
Laminasyon için iyi yapıştırıcı, reçine, epoksi ... ihtiyacı var.
Sinterleme için yüksek basınç ve toz hammadde ile fırın ihtiyacı - amator endüksiyon bobini iş görür mu ? - var.
Ayrıca modern gemi yapımında moduler hücre şeklinde imalat yapılıyor. Yanı yekpare bir şey yapmak yerine basit parçaları yapıp sonra birleştirmek. Isıyla metal gömme yöntemini de o yüzden söylemiştim. Çizim programı kullanmıyorum. Olsaydı aklımdakini daha iyi aktarabilirdim. Dilimler halinde laminasyon , küçük parçalar halinde modüler imalat yada toz halden sinterleme. Tabi döküm işi daha kolay olabilir de . Ama bazı püf noktaları vardır muhakkak.

Son düzenleme:
instagramda 3dmagicmike diye biri var 3d printer ile araba parçalarını ve kalıplarını basıp karbon yapıyor fikir vermesi açısından karbon olmaz fiber olur vs.

Bugün 3B yazıcıdan basıp deneyeceğim. Biber gazı Nato marka, Gidon boğazına takacağım aparatı. Küçük çıkıntılara ise lastik takacağım ilerde gevşeme yapmasına karşı. Çantalardan çıkarıp kullanma durumunda çok vakit kaybettireceği için böyle bir şey yaptım. Bu arada biber gazı taşımakta yasal bir kısıtlama var mı? Baskı bitince fotoğrafını da atarım buraya.
235801 dosyayı görüntüle
Model dosyalarını burada paylaştım. 3d yazıcısı olan arkadaşlar üretmek isterse diye paylaşıyorum. Kendim için sezonu yeniden açınca tasarımı yeniden yapacağım o zaman da paylaşırım yine.
(link)

Geri