Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

40 litre diye satılan Semçanta heybenin 28 litre çıkması

Çanta 50 kilo taşıyacak kadar sağlam olsa bile, hiç kimse bisiklet çantasında 50 kilo taşımayacak.
Hocam suda olabilirdi. Su olsa 20 lt su 20 kg yapar x2 40 kg. Oda şişirirdi. Yani içine sıkışmamış pamuk koyarak mı test etmeli. Hem hocam içine bastırarak yerleştirmede tapılabilir sonuçta sadece ağırlık değil söz konusu olan. Yani sıkıştırarak 40 değil 35 sığdırılsın ama bu seferde değişkenler çok artmıyor mu? Yani o zaman "lt denilmesin çantalar için ölçü olarak" a geliyoruz. Pinpon topu diye bir standart oluşturulabilir. Ama alabildiği max lt denilince su ilk akla gelen. Çantada olsa kovada...

Scudo
Ekşisözlük'te bile bu konu için aynı yorum yazılmıştı çantanın 40 litre olmadığı hususu. Burada sahtekarlık olmadığını düşünüyorum ama güzel hesaplanıp güzelce açıklanmalıydı. Daha sorumlu davranmalıydı firma. mağduriyetini bir şekilde gidermesi lazım. Mesela ben selealtı bikepacking çantasını almayı düşünüyorum aynı firmanın. 17 litre hacmi olduğu belirtiliyor ama güvenip alamıyorum şahsen. Firma bu şekilde en çok zararı kendisine verdi.
Bu bana biraz abartı geldi. 😆
AliExpress'te araştırdıklarımın en babası 13 litre! Allah'ın üçkağıtçı çinlisi bile... ya neyse, boşver.

Aslında mesele bir çantanın içerisine kaç lt kum ya da su aldığı değil. Tartışma şu eksende devam etmeli sanırım:
20 litrelik Semçanta baykuş heybe neden 20 litrelik yabancı muadillerinden daha küçük/daha az eşya alıyor?
Bunu bizzat tecrübe ettiğim için rahatça söyleyebilirim.

Hocam suda olabilirdi. Su olsa 20 lt su 20 kg yapar x2 40 kg. Oda şişirirdi. Yani içine sıkışmamış pamuk koyarak mı test etmeli. Hem hocam içine bastırarak yerleştirmede tapılabilir sonuçta sadece ağırlık değil söz konusu olan. Yani sıkıştırarak 40 değil 35 sığdırılsın ama bu seferde değişkenler çok artmıyor mu? Yani o zaman "lt denilmesin çantalar için ölçü olarak" a geliyoruz. Pinpon topu diye bir standart oluşturulabilir. Ama alabildiği max lt denilince su ilk akla gelen. Çantada olsa kovada...
Evet 20 litre su da çantayı genişletirdi. O yüzden o da doğru bir yöntem olmazdı.

Otomobil bagaj hacmi gibi ölçümlerde pinpon topu kullanılıyor yanılmıyorsam; ancak burada da şöyle bir sorun var, pinpon topu çantayı ölçmek için fazla büyük (Otomobil bagajı 10-20 litre değil birkaç yüz litre olduğu için topun boyutundan kaynaklanacak hata payı daha önemsiz). Stafor top gibi birşey kullanmak lazım, decathlon'un bu yöntemi kullandığından yukarda bahsedilmiş zaten.

@everhard
Evet, doğru yaklaşım bu olmalıydı. Gerçi 35 e düşürmüşler bunu anlayarak ama geç oldu.

• Beğen
Tepkiler: everhard
Instagram paylaşımının yorumlarına göz gezdirdim de ürünü önceden alan insanlar çok rahat. (Onlar da haklı, yoğurdum ekşi demek istemiyor olabilirler, kalitesinden dem vuruyorlar ki kalitesine laf eden olmadı.) Ben iki ay önce N11'deki yorumu görmeyip bu çantaları alsam ve sonradan bu başlığa denk gelsem, üstelik satıcının dalga geçer gibi çektiği şu videoyu izlesem kandırılmış hisseder, canım acayip sıkılırdı. :ckskc:

Üreticinin şu noktada şapkayı önüne koyup düşünmesi lazım. Kendilerinin ne kadar doğru bir iş yaptığını savunan insanlar bile şartlar böyleyken bu çantayı almayacağını dile getiriyor. Kaldı ki çantalar hakkında hiçbir bilgisi bulunmayan, tecrübesiz turcuların bu konuyu okuduktan sonra verecekleri kararı tahmin etmek çok da zor bir iş olmasa gerek. Yapıcı eleştirileri dikkate alarak gelişmeye, büyümeye devam etmelerini temenni ederim.

satıcının dalga geçer gibi çektiği şu videoyu izlesem kandırılmış hisseder,
Dalga geçer tarzda bir video olduğuna inanmıyorum. Bu hususta birkaç kişiyi saymaz isek hemen herkesin hemfikir olduğunu düşünüyorum. Sadece hacim konusunda çok acemi iş yapmışlar diye düşünüyorum.
Mühendis olduğum için benim için en önemli nokta nitelikten daha ziyade nicelik değerlerdir.Çünkü nicelik değerler kişiden kişiye değişmez, bir kesinlik bildirir. Bana bir üretici firma diyecek ki şu şu sabit koşullar ya da şu şu standarta göre bu çantanın hacmi şu kadardır. Bunu derken küsuratını da tam tamına diyecek. Benim için bu x markasının 40 litresi y markasındakinden daha geniş daha dar olmasının öne çıkarılmasının hiç anlamı yok. Bana diyecek ki x markası benim çantam 42.8 litre y markası da diyecek ki 40. 08 litre. Bilimsel yaklaşım da bunu gerektirir.
Kimse de demesin Ortlieb ya da Decathlon marka çanta ölçtüğümüzde 45 litre ama kataloğa 40 litre yazmış.Neyse onu yazacak ne eksik ne fazla.
Buradan hareketle Sem Çanta ne kadar acemi ise çok saygıdeğer Ortlieb de Decathlon da kişiden kişiye değişmeyen nicelik bildiren hacim gibi sayısal bir değeri hesaplama yeteneğini gösteremediğinden bence çok ama çok acemi.
Sadece bir durumda Sem Çantaya, Ortliebe ve Decathlona acemi demem. Onun için de bu çantaların hacminin hesaplanmasında herkes tarafından kabul gören uluslararası bir standartın olmaması durumu varsa olumsuz birşey diyemem.

Instagram paylaşımının yorumlarına göz gezdirdim de ürünü önceden alan insanlar çok rahat. (Onlar da haklı, yoğurdum ekşi demek istemiyor olabilirler, kalitesinden dem vuruyorlar ki kalitesine laf eden olmadı.) Ben iki ay önce N11'deki yorumu görmeyip bu çantaları alsam ve sonradan bu başlığa denk gelsem, üstelik satıcının dalga geçer gibi çektiği şu videoyu izlesem kandırılmış hisseder, canım acayip sıkılırdı. :ckskc:

Üreticinin şu noktada şapkayı önüne koyup düşünmesi lazım. Kendilerinin ne kadar doğru bir iş yaptığını savunan insanlar bile şartlar böyleyken bu çantayı almayacağını dile getiriyor. Kaldı ki çantalar hakkında hiçbir bilgisi bulunmayan, tecrübesiz turcuların bu konuyu okuduktan sonra verecekleri kararı tahmin etmek çok da zor bir iş olmasa gerek. Yapıcı eleştirileri dikkate alarak gelişmeye, büyümeye devam etmelerini temenni ederim.

Sayın ModernOblomov, param var, iyi marka alırım. Ben bu çantayı almayacağımı dile getiriyorum diye, neden kendimle çelişiyormuşum gibi bir algı yaratıyorsunuz?

* Başlık çantanın kaç litre olduğuyla mı alakalı? Evet.
* Çanta 20 Litre çıktı mı? Evet.
* 20 Litre olduğunu iddia eden başka çanta markalarının çantaları daha kullanışlı olabilir mi? Evet.

Ne desek mutlu olacak buradaki bazı insanlar anlamıyorum. Tamam evet Sem Çanta tu kaka. Tamam diğer çanta markaları on numara beş yıldız. Cidden orta yolda buluşmak niye bazılarının işine gelmiyor anlamış değilim. Kimse kimseye, "Sem Çanta 20 Litre çıktı, Decathlon yerine bunu almak zorundasınız" demiyor ki. Ortada bir iddia vardı, çürütüldü. Çürütülmesinin hiçbir önemi olmayabilir, başka çantalar daha kullanışlı ve güzel olabilir. Ama çürütüldü.

Ne desek mutlu olacak buradaki bazı insanlar anlamıyorum. Tamam evet Sem Çanta tu kaka. Tamam diğer çanta markaları on numara beş yıldız. Cidden orta yolda buluşmak niye bazılarının işine gelmiyor anlamış değilim.
Çünkü pek çoğumuz için artık doğrular değil ne pahasına olursa olsun haklı çıkmak önemli. Hızlı bir araba görünce "kesin kaza yapar bu" deyip kaza yapmayınca üzülmek ruh haliyle eşdeğer...Psikolojide illaki bir yeri vardır...Ne pahasına olursa olsun haklı olmaya çalışmak...😐

Bu mesele çok yanlis bir yere evrildi beyler ayıptır. . Elitlerin linç dukkani değil burasi. Alin vaudenizi, orliebinizi katmandu turuna cikin ama linc kulturu yanlistir , heleki kollektivist hareketlere girmek daha yanlistir.
Insanlarin gururuyla oynayip küstürmeyin.

Şu watsapp videosundaki ölçümü hiç mi hiç doğru bulmadım. Benim 18 litre bikepacking çantam var ama içine 10 litrelik su şişesi hayatta sığmaz. O zaman bu, o çantanın 18 litre olmadığı anlamına da gelmiyor çünkü çarpım yoluyla hacmi hesapladığımızda da 19. 3 çıkıyor.

Diğer yandan Sem çanta'nın öteki ürünlerine de baktım; mesela yaklaşık 10 litre denilen gidon çantası, toplamda 8.9 litreye tekabül ediyor ölçü hesabına göre. Hatta bir N11 satıcısı bu ürün için yaklaşık 9 litre bilgisini vermiş.

Demek ki firma ürünleri tasarlarken bu işin amiral gemisi diyebileceğimiz firmaların yöntemlerini değil de kendilerince veya danıştıkları kişiler tarafından yönlendirilerek elde ettikleri bir bilgi ya da mantık ile ürün tasarlıyor, bilgi sunuyor.

Firma bu noktada iyi bir özeleştiri vermeli ve ürün bilgilerini kabul gören standartlara göre güncellemeli.
Mağdur olanların mağduriyetlerini giderecek davranışlarda bulunmalı,
Ürünlerin üretim standartları hakkında daha açıklayıcı bilgiler vermeli.

Burada yaşanan şeyden umarım bir ders çıkartıp yollarına daha güçlü bir şekilde devam edebilirler.[
@semçanta
Öncelikle Çektiğiniz video ile baykuş heybenin net olarak 20 lt hacme sahip olduğunu kanıtladığınızı düşünüyorsanız neden sitenizde yer alan ürün açıklamasını 40 litre iken 35 litre n olarak baykuş heybe sahibi arkadaşım az önce aşağıdaki videoyu bana gönderdi. Paylaşıyorum.
(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Murat B. ve mazot
Demek ki firma ürünleri tasarlarken bu işin amiral gemisi diyebileceğimiz firmaların yöntemlerini değil de kendilerince veya danıştıkları kişiler tarafından yönlendirilerek böyle bir tasarım ve ölçüyle hareket etmişler.
Ne amiral gemisi o dediklerin de hacim hesabı bilmediklerinden "taka" dan farksız.
Hesap yapıyorsun 40 litreden fazla çıkıyor.Ama 40 litre yazmışlar. Nasıl ki 40 litre den küçük çıkınca kabul etmiyorsak büyük çıkınca da kabul edilmemesi lazım.
Mesela ben yol bisikleti kullanıcısı olarak dediğin amiral gemisi firmaların bikepacking çantalarını felan almam. Giderler 4, 5 litrelik gidon çantasına 4 litre derler. Ben de doldururum eşyayı. Ne oldu şimdi fazla ağırlık.Ama ben 4 litreye tekabul eden ağırlıkla gittiğimi sanıyorum. Biz yol bisikletçiyiz, ağırlık hesabı bizim işimiz. Kim verecek benim boşa giden wattlarımın hesabını?
Buradan hatalı hacim ölçüsü yapan ve almadığım ürünlere sahip dediğin amiral gemisi firmaları kınıyorum.

@hamlet2006 yorumun altına seni de etiketleyip + Hamlet'in söyledikleri yazmak gelmişti içimden...
Ortileb hakkında da bir başlık açıver de bari bisiklet dünyasını uluslararası ölçüde sarsalım. Onlar da bize ve tüm dünyaya videolu cevap versin 😁✌

Yorumunda da haklısın bu arada ama yol yarış olayından ben anlamıyorum. Haklısın deyip susayım o konuda. 😇

• İnanılmaz
Tepkiler: HakanAydn
Yerli üretim yapan ve yabancı muadilleri ile rekabet etmeye çalışan bir firma için güzel bir fırsattı, heba edildi. Kendileri bilir.

Bir tüketici olarak, müşteri gözünden bu olaydan ne anladığımı özetleyeyim;

Her şeyden önce piyasada tutunmak isteyen bir firma, müşteri şikayetlerine "biz aslında tam olarak hesaplamamıştık, yaklaşık 20 litre olacağını düşünmüştük" diye dönmesi gerçekten komik. Yani zaten şikayetin kendisi çanta 20 Litre değilken, cevap olarak biz de zaten hesaplamamıştık ama şimdi bakın nasıl da 20 litrelik kumu çantaya sıkıştırabiliyoruz demek açıkçası güldürdü.

Bir müşteri olarak alt tarafı bir çanta alacağım. Bunun için yabancı forum sitelerindeki çanta hacim hesaplarına bakmam, türlü formüllerle denklemler çözmem, uzaya roket amam, uzay zamanı bükmem falan gerekmemeli. Satıcının açıklamalarına güvenmeyi, sorun yaşadığımda da çözüleceğini bilmeyi isterim, hepsi bu.

Satıcı o kumu çantaya doldurunca bu tartışmayı kazandığını, çantanın 20 litre aldığını ispatladığını düşünüyor olabilir, ancak yeni müşterilerin ya da müşteri sadakatinin bu şekilde kazanılamayacağına da emin olabilir.

Halbuki sadece "evet arkadaşlar, çantalarımızın ebatlarını güncellememiz gerekiyor, dünyada kabul gören standartlarla bu rakamları güncellemek için çalışma başlattık, bu konuda mağdur olan arkadaşın da mağduriyetini gidereceğiz" deseler hem rekabette şansları artacak hem de yeni müşteri kazanacakken kendileri bizi kum kosteri olarak görmeyi tercih ettiler. Ne diyelim, kendi adıma bana göre hava hoş, üzerini çizer başka markalardan devam ederim. Bu yüzden en başta söylediğim gibi, müşteri kazanmak için ayağa gelen fırsat tepildi bence, geçmiş olsun.

260121 dosyayı görüntüle
bu da 2x20 lt decathlon. çok ta farklı görünmüyor semçantadan ebat olarak. ölçüleri hep kutu olarak düşünüyorsunuz. Verdiğiniz örneklerin hepsi rollbag tarzı üstten kıvırmalı çantalar. o markalardaki ölçüler dış ölçülerdir ve kıvırıp bağladıktan sonra kalan bağlantılar da ölçünün içinde. Alt üst genişlikleri farklı hepsinin bunu hesaba katmıyorsunuz. adamlar sedece ön gözüne 2-3 lt kum koydular.
decathlon yazmış heryerine pinpon topu dolduruyoruz ne kadar top aldıysa o kadar diye. bu insanlar da aynısını yapsalardı bu sefer de pinpon topu taşımayacaz ki biz yazacaktınız burada. ama decathlon olunca iş değişiyor.

Çok yaşa kardeşim.

Örnek verdiğin Decathlon çanta bu: (link)

Ölçüleri 34x36x17 Ne yapar? 20.80 litre - Decathlon bunu 20 litre olarak satıyor.

Sem Çanta ölçüleri neydi hatırlayalım

40x29x12 Ne yapar? 13.92 litre - Semçanta bunu 20 litre olarak satıyor.

Bir üretici 20.80 litre olarak hesaplanan çantayı 20 litre olarak satıyor, diğeri 13.92 litre hesaplanan çantayı 20. Sizce sıkıntı yoksa dağılabiliriz!

• Beğen
Tepkiler: everhard
Bana en mantıklı gelen @Murat B. abinin açıklamaları oldu açıkçası. Zaten kimse de ona karşı bir şey yazmamış. Genel kabul görmüş olarak değerlendiriyorum. Firmanın kum deneyini makul bulanlar da ses çıkarmamış.

Benim merak ettiğim konu şu, firma yetkilisi açıklamasında diyor ki bu problem ile ilgili dönüş yapanlara problemi çözmek için elimizden geleni yaptık. Ne yaptığınızı çok merak ediyorum. Müşterilere ne sundunuz?

Bir de diyor ki şikayet eden kişi bize bildirimde bulunmadı, yasal süresi geçti. Bu yasal süre müşterinin başvurma süresidir, yasal olarak sizin bu sorunu çözmenize engel değildir. Yasal süre geçse de kendi inisiyatifiniz ile iade bile alabilirsiniz. Kanunen bunun bir engeli yoktur.

Ben çözüm odaklı bir yaklaşım göremedim açıkçası. Zaten ispat testi yapıp sitedeki açıklamayı güncellemek bir çelişkidir. Çözüm değildir.

ürünleri "yaklaşık" 40 litre diye satmışlar, 20 litre kumu da tek çanta içine sığdırabilmişler. konu mahkemeye taşınsa ve şunu mahkeme önünde yapsalar 10 dakika falan sürer kazanmaları. burada ortlieb böyle hesaplıyor vaude böyle hesaplıyor diye coşmaya gerek yok, ekstra cömertlikleri için gidip onlara teşekkür edebilirsiniz. sem çanta kullanıcıya vadettiği litrenin çantaya sığdığını kanıtlamış görünüyor. (fanboy değilim vaude kullanıcısıyım, ekşi diyecek yoğurdum yok)

İzin almadan yayınlıyorum umarım kızılmaz, telefonu zaten netteki telefon o yüzden açık bıraktım...Sanırım tüm diyalog bundan ibaret. Aranılabilirmiş. Çözülürdü diye düşünüyorum. Screenshot_20210403-143742~2.png

İzin almadan yayınlıyorum umarım kızılmaz, telefonu zaten netteki telefon o yüzden açık bıraktım...Sanırım tüm diyalog bundan ibaret. Aranılabilirmiş. Çözülürdü diye düşünüyorum. 260161 dosyayı görüntüle

(link)

Ölçüleri 34x36x17 Ne yapar? 20.80 litre - Decathlon bunu 20 litre olarak satıyor.

Sem Çanta ölçüleri

40x29x12 Ne yapar? 13.92 litre - Semçanta bunu 20 litre olarak satıyor.

Bir üretici 20.80 litre olarak hesaplanan çantayı 20 litre olarak satıyor, diğeri 13.92 litre hesaplanan çantayı 20.

Firma sahibi olduğunuzu fark etmedim. Buna açıklamanız nedir acaba? Doğrudan size soruyorum.

Aynı durum Vaude ve Ortlieb çantalarda da geçerli. Yani bu adamlar sizin kum testinizi yapsalar belki 30 litre kum sığdıracaklar, fakat buna tenezzül etmeyip kapasiteyi yalnızca ölçüyü çarparak yayınlıyorlar. Bu durumda içiniz rahat mı?

Geri