Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

44. Cumhurbaşkanlığı Turu 13-20.04.2008 (Tour of Turkey)

Scudo
Sultanahmette ilgi az dereken Kuşadasında ilgi sıfırdı neredeyse tv'den izlediğim kadarıyla inşallah kalan etaplarda daha fazla seyirci çekilir, organizasyonun başarısının yanında bence seyircide çok önemli.

Aslında etapların bitiş saatleri okulların dağılmasına yakın, ayarlansa çocukları götürseler finişe ne güzel olur hem ufaklıkların ufku genişler hem kalabalaık olur :)
 
Dünkü yaris hakkinda birkac yorum da benden:
Sahsen cok heycan verici buldum ve soluksuz izledim.
TRTNin teknik arizasina gicik oldum. Altyapisi bu kadar muazzam olan bir kurulus, ama böylesi kötü bir organizasyon - yazik. özel bir kanal olsaydi neler yapardi. Tercüme olayina ne demeli? Kocaman bir sifir. Hadi Italyancayi gectim, ingilizce tercüme de yoktu. Adamlar ödül töreninde Türkce konusma yapilirken saf saf bakindilar etrafa. Yarisa olan ilgi gercekten icler acisi :( , cok üzücü...
Petacchi`nin karizmasi olaganüstü :)
Bu günkü yarisi heycanla belkiyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Fatih Ertörün
Kuşadası - Bodrum etabını az önce izledim.
Yarış sonuna kadar kendisini saklayıp atak yapmayı bekleyen sporcuların , son km içinde polis arabaları tarafından neredeyse ezildiği bir son oldu. taktik falan kalmadı. İtalyan sporcu, Türkiye trafiğini biliyor olsa gerek kazanmayı becerdi.
büyük itirazlar gelecektir sanıyorum.
 
@Soner Sarıhan


Evet aynen ya
çok komik oldu başka hiç biyerde olmaz... Ama eminim organizasyon ile emniyet arasında bir kopukluk olmuştur yoksa bu kadar üstüne düşülen bir organizasyonda böyle bir hataya izin verilmezdi...
 
  • Beğen
Tepkiler: Fatih Ertörün
Büyük sıkıntı yaratabilecek bir durum.Penaltı çeken bir futbolcunun önünde hakemin durması gibi birşey oldu bu.Ümidim, bir daha böyle bir şey yaşanmaz,ümidim,bu konu üzerinde çok fazla durulmayıp şikayet gelmez.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
Ekip arabasinin ne isi var orda ya, inanilmaz. Uluslar arasi bir organizasyona yakismayan görüntü. Olur böyle vakalar, Türk polisi yakalar misali :) Adam is yapcam diye... Onun disinda gene soluk almadan izledim, yarinki etabi sabirsizlikla bekliyorum. Türk yariscilarin derecesini bilen var mi ?
 
Gün içinde televizyon izleyemediğim için akşam haberlerinde bakmaya çalıştım, sonuç: yarım saat boyunca sürekli kanalları gezdim ve TRT'den 10-15 sn.lik bir görüntüde olayı görme başarısını elde ettim.
Bence ekip arabasındakiler, 160 küsür KM boyunca sakin sakin gelen sporcuların o kadar hızlanabilecekleri aklının ucundan bile gecmemisti. O kadar şaşkınlık içinde olmasa sporcunun üzerine çıkmaya çalışmazdı herhalde :)
Umarım sporcular arasında "bitse de sağ salim dönsek" düşüncesi yoktur.

Mizahi açıdan şu da aklıma geliyor: Bir sporcunun başına trafikten kaynaklanan kötü olay gelirse, Türkiye'de herkes Bisikletçi, herkes Bisiklet Dostu olur.



Stage 2: Kuşadası-Bodrum
1. (ITA) LORENZETTO Mirco LAM 4:12:59 -
2. (ITA) DALL'ANTONIA Tiziano CSF '' ''
3. (ITA) GINANNI Francesco SDA '' ''
 
@Soner Sarıhan

Soner Hocam, İtalyanlar Türkiye trafiğinde yabancılık yaşamayan tek Avrupalılar' dır sanıyorum:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
@hornet

Bırakın yolların izleyicilerle dolmasını, bölge halkı, trafiğin kesilmesi nedeniyle yerel yönetimlere yarış organizasyonundan dolayı şikayette bulunmuş.
Olacak iş değil.

Umarız, daha sonraki organizasyonlar, etkinlikler bir öncekinden daha iyi olur. Hep daha iyiye gideriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: selimcan
birz önce cumurbaşkanlıgı kupası için yarışan bisikletçiler evin önünden geçtiler.cep telefonuyla çekildi pek ii diiler ama artık...
http://img504.imageshack.us/img504/1048/16042008nf9.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/6484/16042008001ow4.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/8789/16042008002nn1.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/6429/16042008004gn2.jpg

www.frmist.com
 
@selimcanHocam f1 aracı kopruden para vermeden gectı dıye ceza yerse bısıkletlılerın vay halıne:D
 
Kolombiyalı neydi öyle adam ufacık tefecik ama ortalığı dağıttı(finişte).
 
Nefes nefese bir finiş oldu doğrusu, son dakkalarda heyecan doruktaydı, Kolombiyalı ufaklık tırmanışçı olmasına rağmen hiç beklenmeyen bir çıkış yaptı ve neredeyse alıyordu, inanılmaz bir efor gerçekleştirdi cüssesine göre, yanlız rakibini omuzlayarak engellemesini hiç yakıştıramadım, klasik finiş hilesi ve kameralardan kaçamaz, o hareketle 1. olsa bile zaten ceza alarak düşecekti geri. Rast da gelebilseydi zaten dağıtırdı ortalığı :)
 
Bence de müthiş bir finiş oldu. Yol boyunca destek veren Muğla ve Marmaris halkına da teşekkürler. Yavaş yavaş, yarışçılar gibi TRT ve izleyiciler de form tutuyorlar. Yol boyu Türk bayrakları taşıyan insanlar da hoş bir görüntü oluşturdular. Bugün başarılı geçti organizasyon.
 
Geri