Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

***45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

O Rabobank sporcusu iyi bir dayak haketmis aslinda.:boese157: :boese157: Ama yine de karari yaris komiserine birakmak lazim.Ayrica Darly Impey hastaneye kaldirilmis.Kendisine gecmis olsun diyor, basarilarinin devamini diliyoruz...:)

Scudo
Kanlı finiş, Bu arada yeni birşey öğrenmiş oldum (olduk) son 3 km içinde kaza sonucu düşen sporculara grup zamanı veriliyormuş.Miraç çok iyi yer tutabilen bir sprinter buna kesin kanaat getirdim artık

Theo Bos gibi bir olimpiyat şampiyonunun bu derece çirkin ve kahpece bir hareket yapması inanılır gibi değil...Impey bariyerlere öyle kötü düştüki boynu bile kırılabilirdi..! Theo Bos a gelecek ceza kesinlikle 1 yada 2 yıllık olmamalı...Bütün yaşamı boyunca profesyonel ve amatör dünya çapında tüm müsabakalardan banlanmalı, hatta bisiklet sürmesi bile yasalarla engellensin...Ancak böyle bir ceza onun aklını başına getirir...Hayatımda gördüğüm en iğrenç hareketti gerçekten...Yazık.

Bu arada milli takımımızla burada alay eden hor gören bazı ismi lazım değil göbek kaşıyanlarada ( onlar kendilerini zaten çok iyi biliyorlar ) Miraç Kal bugün çok güzel bir tokat patlatmıştır heralde...Bunca iyi sprinter arasından 9. çıkmak bu yaşta genç bir sporcu için çok büyük bir onur vede başarıdır... Bisiklet sporundan zerre kadar anlamayan bazı kimseler hala bunu göremeyecek ve anlayamayacak olsalarda bu böyledir... Turu 8 gün sonunda %15 barajına takılmadan bitiren ve çeşitli sebeplerle bitiremeyen diğer genç sporcu kardeşlerimizede kucak dolusu sevgiler...Hepinizle gurur duyuyoruz...

@JuMPeR

işte burda mesajını daha önce görsem daha önce verirdim linki.

(link)

@JuMPeR

Merhabalar Cumhurbaşkanlığı Turunda koşan ve (sadece erkeklerden oluşan) milli takımın listesi şöyledir.

-Uğur Marmara
-Behçet Usta
-Miraç Kal
-Selçuk Türkçetin
-Eyüp Karagöbek
-Serhat Sert
-Bünyamin Özdemir
-Mustafa Sayar

• Beğen
Tepkiler: sprint
Yarışın finişini parke olmayan bir yere kaydırmaları daha iyi olur diye düşünüyorum.
Çünkü sadece etap birinciliği için yarışılmıyor burada. Öyle olunca herkes bu uzun etabın sonunda var gücüyle finişe varmaya çalışıyor. Düşmeler sadece zemin yüzünden olmayabilir tabii ki. Yorgunluk dikkati de dağıtabiliyor. Düz ve geniş bir asfaltta daha hoş bir yarış sonu görmek isterdim.

@Aytaç Biber

Bisiklet gibi elit bir sporu bu şekilde kirleten sporculara en ağır cezalar verilmeli. Ben her türlü ortamda bisiklet sporunu diğer sporlarla karşılaştırıken en centilmen spor olduğunu savunurum. Bu gibi haraketler maalesef bu spora yakışmıyor.

Yüzlerce centilmenlik veya fair-play örneğinden en bilineni Fransa Turundaki (Bizzat Lance Armstrong'un kendi ağzından)

"Favorilerden biri düşerse pelaton onu bekler" kuralıdır. Bu kural hiç bir yerde yazmaz ama büyük bisikletçiler bunu çok iyi bilirler. Önemli olan layıkıyla kazanmaktır, rakibin düşmesinden faydalanmak değildir.

Ayrıca ben de federasyonun genç bisikletçi plotikasını destekliyorum umarım bu gençlerde birisi bir gün pro bir takımda büyük turların birine katılır ve ülke gündeminde yer bularak bisiklet sporunun gelişimine en büyük katkıyı sağlar.

yarışı gece tekrarı ile seredip bende bi yorum yapmak istiyorum anlaşılan bi kaza ve hilekarlık olmuş kesin seretmeliyim

• Beğen
Tepkiler: fatih-1975
oradaki hareketi tam göremedim. çekip doğrudan bariyerlere savurmuş gibi duruyordu uzaktan. umuyorum bu görünen gibi bir durum yoktur. yani neticede en ağir küfürü de etmiş olsa, ucunda şampiyonluk varken size yol vermemiş olsa bile gerekçelendirilemeyecek bir hareket.

sarı mayolu arkadaşı öldürebilirdi bile, dişi kırılmış omzu kesilmiş sanırım, ucuz atlatmiş çok, efsanevi ve akillardan cikmayacak bir bitiriş yapti bu da tesellisi olabilir.

• Beğen
Tepkiler: fatih-1975
bende çok merak ettim şimdi kaçırmamak lazım tekrarı

süperdi bir yarış geçmiş olsun herkese seneye inşa gene iyi olur millilerimiz süperlerdi hele miraç kal tebrik edeirm

yarışı seğrettim inanılmaz bi düşüş oldu benim düşünceme göre sarı mayonun arkasından gelen adam kendisine yer açmaya çalıştı ama bunu beceremedi sarı mayoyu çekti baktıki dengesini kaybetti geriye asılmaya çalıştı ve bu esnada sarı mayolu dengesini tamamen kaybetti ve düştü

miraç kal ı tebrik ediyorum gerçekten süper bi finiş yaptı türk milli takımımıza sonsuz abaşarılar diliyorum kazasız belasız başarılarının devamını diliyorum

Miraç Kal ilk 10 a girerek ismini Tv ekranlarında yer alan parlak listeye kazıdığı için bizi çok onurlandırdı. Bisiklet sporunun bu sene katettiği yolu tartışmaya gerek yok tabiki..
Seneye daha güzel bir yarış bekliyoruz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler
Spor ve dostluk kazandı..

Yok Emre'cim hiç iyimser olmaya çalışma adam bariz tutmuş çekmiş aşağıya! 3 kere olimpiyat şampiyonu olmuş Theo Bos gibi birisi nasıl olurda kendi sağlığını tehlikeye atarak bu şekilde bişeye kalkışabilir aklım almıyor vallahi.. Ama gerçekten çok çok ayıp etmiş.. Cezasının çok ağır olacağına eminim..
Ayrıca Miraç KAL arkadaşımızıda sonsuz tebrik ediyorum, geçen sene de aynı finişte İsmail Aksoy çok güzel bir finiş yapabilecekken talihsiz kaza sonucunda geride kalmıştı ama Miraç çok akıllıca davranıp kendini iyi korudu ve 9. olarak çok büyük bir başarıya imza attı.. Çok gurur duydum.. İnşallah ilerki yıllarda çok daha iyi yerlere gelirler..

Miraç Kal'ı ve bu tura katılan diğer sporcularımızı yürekten kutluyorum. Adım adım daha iyi yerlere geleceklerine inanıyorum.

Yarışan bir sporcuyu hele sarı mayolu birisini o sıkışıklıkta omzundan bariz bir şekilde çekip ortalığı toz duman eden birisinin bu spordan hayat boyu men edilmesi taraftarıyım.

Hakemler Theo Bos'a herhangi bir ceza vermemişler!
Kazanon olduğu sahneyi defalarca izlemişler ancak Theo Bos'un hareketi kasıtlı olarak ve agresifçe yapıp yapmadığının net olmadığına karar vermişler.. Nasıl olabiliyor böyle bişey anlam veremiyorum ben bile izlerken çok açık kasıt olduğunu aşırı net şekilde görebiliyorsam bu hakemler bunu nasıl göremiyor!!

cyclingnews.com'dan alıntı...

With 800 metres to go, former track sprinter Theo Bos (Rabobank Continental) put his right hand on Impey's shoulder and caused the crash. The panel of UCI commissaires watched the TV replay several times but chose not to take action against Bos for his involvement in the accident as it was unclear whether or not he did it aggressively.

• Beğen
Tepkiler: sprint
ben de ilk başta çok sinirlendim ama kariyeri olan bir sporcunun böyle birşey yapmasına açıkcası akıl sır erdirememiştim. bana sorulsa kesinlikle kasıtlı derdim ama şu durumda kafamda bir soru işareti oluştu.
ben de Türk sporcuları tebrik ediyorum. umarım daha çok imkan bulurlar ve daha güzel işler yaparlar çok teşekkürler

Bikeradar.com forumlarından alıntı:

Just watched it again on Eurosport HD. So what we saw was very clear.

No way, whatsoever was that accidental or an acceptable no blame racing incident. No doubt in the minds of all who were here watching it.

In my opinion that was way worse than any doping could ever be - life ban is in order.

Actually made me very angry watching that.

Bende yüksek çözünürlü olarak tekrar tekrar izledim ve kesinlikle ve kesinlikle kasıt olarak ve ciddi şekilde güç uygulayarak Impey'i yere düşürmüş Theo BOS.. Gerçekten böyle bir sporcuya yakışmayacak bir şeydi..

Deryl IMPEY'in sitesinden alıntı:

Well the final day of Tour of Turkey is over. It was really bitter-sweet for me as I would've like to enjoy the moment in yellow afterwards with my team who worked so hard to keep the jersey. I got taken down deliberately by Bos from Rabobank, you can even see it on youtube, only one word for him and that is a true chophead. He doesn't deserve to race anymore and I am thinking about going to the UCI about his dangerous riding. He tried to pass me 700m to go in the bunch sprint but there was no-where to go and all of a sudden I felt a hand on my shoulder pulling me into the barriers. We both crashed.

I was taken down really hard and I broke a tooth,got stitches in my face and elbow and the worst part is that I have a slight fracture in L1 part of my bike so I am forced to lie in an hospital bed on my back without moving. It is very frustrating and really was not how I was expecting to enjoy my day in yellow. I would've have won it if I didn't have Patrick Calgani with me, I told him I want to finish. He said lie down,the ambulance will pick you up. I told him no, even if I take an hour to cross the line I will because I have ridden too hard and dug too deep to give it to someone else and my team had ridden so well,was the least I could do.

Patrick pushed me all the way and I crossed the line when I then lay on the side waiting for the ambulance. Even though I never made the podium, me team went up for me and will be remembered. I can tell you I'm going to see Bos again and tell him exactly what a chophead he is. No wonder he has come nowhere in the kicks this week, probably too busy trying be a hero and show everyone how he did it on the track.

tükçe ana dilde tercüme edebilseydiniz bizlerde anlayabilridik

Geri