Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

650 ₺ Bütçeyle Gravel Toplamak (2020)

@mariokaldato

Özelden at abi. Görüşelim.
Makinenin son hâli böyle...IMG_20210305_143000.jpgIMG_20210305_143034.jpgIMG_20210305_143054.jpg
Müsait bir vakitte fren kablosunu üst borunun içine almayı düşünüyorum.
Matkapla kadroyu deleceğim. Giriş çıkış yerlerine -becerebilirsem- içten giden çelik bir boru atacağım.
Onun dışında yapılacak bir işlemim kalmadı.
Belki şu beş para etmez süngerleri söküp gidon sargısı falan takarım.
Screenshot_2021-03-05-16-21-55-948_com.strava.jpg
Bugün cumaya bu makineyle gittim. Cuma çıkışı da dağlara vurdum kendimi.
Eşşek ölüsü gibi ağır zırhlı dış lastiklere o kadar para verdiğime kesinlikle değmiş.
Zira sadece lastik değişimi ile makine 500 Gr daha hafifliyor.
Mahalle bisikletçisinde satılan 26 jant dişli lastiklerin ikisini tarttım. Benim lastiklerden yarım kilo daha hafif geliyorlardı. 😂
Mevcut hâliyle makinenin toplam ağırlığı pedallar dâhil 13.5 kg.
IMG_20210305_143013_1.jpg

Son düzenleme:
Scudo
@mariokaldato

Özelden at abi. Görüşelim.
Makinenin son hâli böyle...257937 dosyayı görüntüle257938 dosyayı görüntüle257939 dosyayı görüntüle
Müsait bir vakitte fren kablosunu üst borunun içine almayı düşünüyorum.
Matkapla kadroyu deleceğim. Giriş çıkış yerlerine -becerebilirsem- içten giden çelik bir boru atacağım.
Onun dışında yapılacak bir işlemim kalmadı.
Belki şu beş para etmez süngerleri söküp gidon sargısı falan takarım.
257940 dosyayı görüntüle
Bugün cumaya bu makineyle gittim. Cuma çıkışı da dağlara vurdum kendimi.
Eşşek ölüsü gibi ağır zırhlı dış lastiklere o kadar para verdiğime kesinlikle değmiş.
Zira sadece lastik değişimi ile makine 500 Gr daha hafifliyor.
Mahalle bisikletçisinde satılan 26 jant dişli lastiklerin ikisini tarttım. Benim lastiklerden yarım kilo daha hafif geliyorlardı. 😂
Mevcut hâliyle makinenin toplam ağırlığı pedallar dâhil 13.5 kg.
257941 dosyayı görüntüle
Mesajin kapali sen bana ulas

@mariokaldato

Özel mesajlarım açık. Ben de sana mesaj atmaya çalıştım. Mario kaldato özel mesaj kotasını doldurmuştur diye uyarı geldi.
Başkanım kimlerle kota dolduracak kadar mesajlaşıyon sen yahu?
Yenge duymasın.
😂😂😂😂😂😂

@mariokaldato

Özel mesajlarım açık. Ben de sana mesaj atmaya çalıştım. Mario kaldato özel mesaj kotasını doldurmuştur diye uyarı geldi.
Başkanım kimlerle kota dolduracak kadar mesajlaşıyon sen yahu?
Yenge duymasın.
😂😂😂😂😂😂
Hani nerde açik bal gibi kapali iste 🤣🤣🤣
Screenshot_20210305-204609.jpg

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
@mariokaldato

Yarım saatlik bir kurcalamanın sonunda nereden özel mesajların açılacağını tespit etmiş bulunmaktayım.
Gönder gelsin abi.
Ama şimdiye kadar bana özelden mesaj atanlar nasıl attılar onu anlayamadım.

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Hocam , gravele dönüştürülmeye uygun asgari 700*35 lastiğe müsaade eden cantilever veya disk fren ucuz yollu retro kadro veya düz maşa şehir bisikleti kadrosu tavsiyesi verebilir misiniz? Örnekteki gibi fakat 28 jant. (link)

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Hocam , gravele dönüştürülmeye uygun asgari 700*35 lastiğe müsaade eden cantilever veya disk fren ucuz yollu retro kadro veya düz maşa şehir bisikleti kadrosu tavsiyesi verebilir misiniz? Örnekteki gibi fakat 28 jant. (link)

28 jant olarak bulabileceğini zannetmiyorum. Bulsan bile sıfır alüminyum gravel fiyatına satarlar çelik kadroyu... Corelli goat bulabilirsen ikinci el, alabilirsin. Cantilever yahut disk fren uyumlu çelik kadroyu Türkiye'de bulmak çok zor. Bulup da fiyat yüksek gelirse bana özelden ilanı atın.

Eski çelik yol bisikleti kadroları bulabilirsiniz, onlardan da pek kalmadı. Denk gelirse mahalle bisikletçilerinde ya da hurdacılarda bulunur. Piyasaya düşenlerin çoğunu ben fixie olarak topladım ve sattım. Çorum ve çevre illerinde ne varsa topladım, İzmir'dekileri de Karşıyaka'daki bir bisikletçi toplayıp fixie olarak dönüştürüp satıyor. Yani 28 janta uyumlu çelik kadro bulmak da çok zor. Bulursan cantilever ya da disk uyumlu hâle getirebilirsiniz. Zira bunu yapan o kadar çok bisikletçi var ki dünyada. Bizde ben görmedim o şekilde toplayanını. Anca Instagram' da elin gavurunun dönüştürdüklerine bakıp bakıp içleniyoruz.

Bu kadro beş para etmez bir 26 jant mtb kadrosu. Bildiğin dümdüz demir. Çelik bile değil. 26 jant olarak cantilever frenle toplanabilir. Ama disk fren olmaz. Zaten ileride ben de bu kadroda cantilever frene geçeceğim. Mevcut hâliyle makine 14 kg!

Hocam benim full alüminyum 28" trekking bisikletim var.Kadro ve maşayı satabilirim aslında.Ama kadronun orta göbek yuvası çöp.Hiç diş kalmadı içinde.Tornacıda yaptırılabilir ama bulunduğum şehirdeki tornacılar yapmaya yanaşmadı.Aslında yapmaya üşendiler.Yapmadıkları için göbeği yapıştırmak zorunda kaldım.Şuan bir sıkıntısı yok.Taş gibi.Ama göbek bozulduktan sonra ne olur onu bilmiyorum.Göbek yerinden çıkar mı çıkmaz mı bilemiyorum.Aldığım yapıştırıcı orta mukavvametliydi.Yapıştırdığımız parçayı normal alet edavatla açabiliyormuşuz.Ama kesin bilgi mi onu da bilmiyorum.Yani bu yüzden satmaya pek yanaşmıyorum aslında.Şimdi satarım elinizde kalır.Vebale giremem.Eğer göbek yerinden çıkarsa ve siz tornacıda diş açtırabilirseniz kadro baya iş görür.Bisikletimin resmi:20211030_150251.jpg

• Muhteşem
@denizt Kadro uyumlu mu bilmiyorum ki

@Albatros_65 Zaten demek istediğim göbek yatağının hali ortadayken biraz risk alıp kalan dişleri de düzledikten sonra pressfit göbek ile kullanılabilecek hale getirmeniz. Pressfit göbek dişsiz sıkışmalı geçen orta göbek türü. Genelde milsiz olur ama nadiren milli pressfit göbeklere de raslıyorum internette.

(link)

(link)

Dişler gittikten sonra göbek yatağının çapı pressfit standartlarına uygun olmalı.

@denizt Hmm zaten hiç diş kalmadı yuvada😂.Biraz araştırayım çap uyumluluğunu.Şuanki göbek bozuldu mu pressfit takmayı denerim.Teşekkürler bilgi için.

• Beğen
Geri