İyi günler projenizi yeni farkettim. Ben de buna benzer birşeyler topladım. Öncelikle arka aktarıcı pek düzgün durmuyor. Uzatma aparatının, aktarıcı monteleme vitasının kenarındaki gerdirme çentiğine uygun bir şekilde takıldığına emin misiniz? Çünkü aksi durumlarda aynı bu şekilde duruyor. İlk defa aktarıcı montajı yapan birisinin kolayca gözünden kaçabilecek ( kendimden biliyorum ) ufak bir ayrıntı. Eğer düzgün takılmışsa da Decathlon'da satılan (link) bu kadroya daha uygun olacaktır. Vites aktarıcısını da microshift twister(çevirmeli) kollardan alıp profil fotografımda göründüğü şekilde takarsanız barend vites kolu hissiyatı alabilirsiniz. Özellikle microshift olması şart değil ama Shimano'nun gripshift modelleri fazla iri kalıyor bu pozisyon için. Yeni seriler bir istisna bulabilirseniz onlar da olur.
Ben yabancı bir forumda 9 lu eski seri arka mtb-şehir arka aktarıcılarının 10 lu sti ler ile 10 olarak düzgün çalıştığına dair birşeyler okumuştum. 9 lu Tiagra arka aktarıcı da 9 lu mtb kollar ile uyumlu çalışıyor. Tabi hepsi Shimano veya Shimano uyumlu komponentler olmalı.
Aldığınız aynakolun neden uyumsuz olduğunu da merak ettim. Ben 38t tek yaprak aynakol kullanıyorum. İlk başta zincir atmaları yaşadım sonrasında göbek milinin uzun olduğunu öğrendim ve daha kısa olanıyla değiştirdim ve bi daha da vites ayarı düzgünken zincir atması yaşamadım . Kullandığım aynakol Miranda marka sabit yapraklı kare mil. Sanırım şişmanbisiklet.com'dan 60tl ye almıştım.
@member Siz'de maşayı sabitleyerek yol gidonu takarsınız gravel olmuş olur. Maşa sabitlenmiyorsa düz mtb maşalarından takabilrisiniz ama bisikletiniz biraz öne doğru yatabilir. Fren kollarını ayrı vites kollarını ayrı kullanırsınız. Bu arada kadro kıyaslamalarını mosso ile (hele de fotograflarını üst üste koyup
) yaparak düzgün çıkarımlar elde edemeyiz. Bazı kadro setlerinde (özellikle Monza ve Cavalier serileri) farklı bir açı sistemi kullanıyolar. 58 kadro diye biniyosunuz 50 kadro gibi altınızda küçük duruyor.