Ali Kılıç 35.5
Çılgın Fixieci (fren yok, vites yok, kural yok)
- Tepki
- 3.860
- İsim
- Ali Kılıç
- Başlangıç
- 2015—16
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Fixed Gear
Merhaba Ali,Gidon boğazı ve dikme borusu geldi. Fakat uyumsuz. Mecbur geri dönecekler. Aklınızda olsun iki ölçüde dikme borusu varmış. Biri 22.2 mm. Diğeri 25.4 mm. Ölçecek alet elimde olmadığı için ölçememiştim. Aldığım sitede de ölçü hakkında tek satır bilgi yoktu. Bu dikme borusu denen şeyin tek ölçüsü var her halde diye düşünmüştüm. Siz ölçmeden sipariş vermeyin.
241941 dosyayı görüntüle
Merhaba Ali,
senin dedigin adaptörler 3 ayri ölcüde oluyor.
1. 1" masalarin saft capi 25,4mm ve ici capi ise 22,2mm. 1" masalara olan Adaptörlerin alt kismi hep 22,2mm dir ama üst kismi ise 25,4mm ve 28,6mm olarak var yani böylelikle 1" masaya hem 25,4mm (1") olan gidon bogazini hemde 28,6mm (1 1/18") olan bogazi takabilirsin.
2. 1 1/8" masalarin dis capi 28,6mm ve ic capi 25,4mm olur, yani bu durumda adaptör masanin icine girmesi gerektigi icin 1 1/8" masalara alt kismi 25,4mm adaptör alimasi gerekiyor ve bunlarinda üst kismi hep 28,6mm olur.
Umarim bu ölcüler sana ve diger arkadaslara yardimci olur.
Hocam @Ali Kılıç 35.5 benim memleket Çorumda yaşıyor, komşu şehir Kayseri mantığıyla hareket ediyor. Bende 8 gözle bekliyorum gravelı. Bizim yörede bir laf vardır. Ucuza iş denk getirir ve becerikli olursan "yılan kırkan" derler. Kırkmak yani traş etmek. Eğer ali hoca sağlam bir Çorum çil yılanı denk getirirse yılanı kırkar gidon sargısı olarak kullanır. Brooks bile şaşa kalır .Pek bir marifetli maşallah.😍@Ali Kılıç 35.5 her yeni mesajda heyecanlanıyorum hocam bu kadar düşük bütçeyle nasıl mümkün olacak merak ediyorum
Hocam @Ali Kılıç 35.5 benim memleket Çorumda yaşıyor, komşu şehir Kayseri mantığıyla hareket ediyor. Bende 8 gözle bekliyorum gravelı. Bizim yörede bir laf vardır. Ucuza iş denk getirir ve becerikli olursan "yılan kırkan" derler. Kırkmak yani traş etmek. Eğer ali hoca sağlam bir Çorum çil yılanı denk getirirse yılanı kırkar gidon sargısı olarak kullanır. Brooks bile şaşa kalır .Pek bir marifetli maşallah.😍
242065 dosyayı görüntüle
Bende bı tane bundanım olsun istiyorum çok mu yokuş aşağı 90 görürüm dimi 😁😁
600 lira bütçeyle olmayabilir. Geçen tourney arka aktarıcı , aynakol , bbun 100 orta göbek , mf tz 21 ruble , 65 lira zincir . İşçilik dahil 400-500 lira tuttu yshu . 2.el temiz parça bulacan yada elinde olacak .
Sıfır almıştım ben . 2.elde ucuz bulunabilirKeyfe keder değiştirdiğim arka ruble yüzünden bütçeyi 80 lira aşacağım. Onun dışında her şey yolunda. Parçalar geliyor. Uygulamayı haftasonu bitiririm inşallah. Toplamda 730 liraya bitecek. Ekstra bir sorun olmazsa böyle olacak. Ayrıca proje bitince aldığım parçaların tamamının linkini paylaşacağım.
Şu "esneme" olayını nasıl seziyorsunuz anlamıyorum. Yoksa sadece hüsnü kuruntu mu?🙂Uzun boğaz arazide fazla esneme yapar.
Şu "esneme" olayını nasıl seziyorsunuz anlamıyorum. Yoksa sadece hüsnü kuruntu mu?🙂
Eline sağlık @Ali Kılıç 35.5
Fakat dikme boru kısmında dikkatli olmanı öneririm. Zira daha önce bir tane fixie ile, bir tane de single ile rampa çıkarken kırmışlığım var.
Isıl işlemi iyi yapılmamış modellerde bu sorunla karşılaşılabiliyor. Fiyatın ucuz olması işkillendirdi beni.
Bilgin olsun.
Herkesin yeni birşeyler öğrenebileceği güzel bir başlık olmuş. Ben de gidon boğazı seçiminin esnemeye göre seçilebildiğini öğrendim, 500 yıl yaşasam aklıma gelmezdi valla, gider kek gibi boyuma göre gidon boğazı alıdım
Herkesin yeni birşeyler öğrenebileceği güzel bir başlık olmuş. Ben de gidon boğazı seçiminin esnemeye göre seçilebildiğini öğrendim, 500 yıl yaşasam aklıma gelmezdi valla, gider kek gibi boyuma göre gidon boğazı alıdım
Abi bisiklet bittimi çok merk ediyorum
Abi bisiklet bittimi çok merk ediyorum