Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

8 aylık bisiklette renk atması normal mi?

Merhabalar arkadaşlar trek ds 4 bisikletime 5 gün önce taktığım kadro önü çantalı telefon tutucusunu bugün bisikleti yıkamak için söktüğümde alttan boyanın kalktığını gördüm o kadar sıkı ve zorlayacak bir şekilde bağlamadım sadece iki cırtla bağlantı sağladım, öncesinde çok kolay çizildiğini ve boyanın çok hassas olduğunu hissetmiştim bazı yerlerde görmüştüm bu durumla alakalı bir şey yapılabilir mi garantisi ya bitti ya da bitecek muhafaza ettiğim yer güneşe maruz kalmayan balkonda sürekli gölge olan balkon yaz için kış için içerde muhafaza ediyorum dikkat etmeme rağmen bu olay canımı sıkmaya başladı267222 dosyayı görüntüle
267223 dosyayı görüntüle
Normal sonuç. Hatta, çantayı sıkı bağlamamnız deformasyonu muhtemelen arttırmıştır, sürekli atnı noktada sürtünme olmuştur.

• Beğen
Tepkiler: oesen
Scudo
@oesen elektrik bandının boyaya zarar verme ihtimali yok. Ben önceki kadromda alın borusun etrafında vites ve fren kabloları geçen bölgelere, arka çatalda olası çamur birikme bölgelerine sarmıştım. Kadro simsiyah olunca hiç belli bile olmuyordu.

• Beğen
Tepkiler: oesen
@oesen elektrik bandının boyaya zarar verme ihtimali yok. Ben önceki kadromda alın borusun etrafında vites ve fren kabloları geçen bölgelere, arka çatalda olası çamur birikme bölgelerine sarmıştım. Kadro simsiyah olunca hiç belli bile olmuyordu.
Teşekkür ederim en kısa zamanda deneyeceğim zarar görmeye müsait bölgeleri

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Vernikle (Son kattaki koruyucu-parlatıcı boyayla) alakalı bir sıkıntıya benziyor. İnce bir zımpara yapıp kaliteli bir vernikle problem çözülebilir. Ama müzede saklanılmayacak ki sonuçta. Çizilsin, solsun, bozulsun.

Bence de çok fazla kafaya takmaya gerek yok, kadro koruyucu kullanabilirsiniz. Yaklașık 3 ay önce aldığım bisikleti ilk bir ay 'aman çizilmesin' edasıyla sürekli korumaya çalıștım. Kadro kaplama olayına girmeden bir gün önce arka boruya kapı sürttü ve bayağı bir çizdi.

Bir hatta iki defa da kaplama yaptığım yerin 3-4 santim ilerisine zincir atıp sıkıștı ve boyayı geçtim boyanın altındaki aluminyum kadro bile ciddi anlamda çizildi.

Yanlıș anlamayın ama insanın üzerinde psikolojik bir baskı olușturuyor bu tarz durumlar, gerekli önlemleri aldıktan sonra çizilse de can sıkmamak gerekiyor. 🙃

@Heicks genelde ilk çizikten sonra bir rahatlama geliyor:D Ben sıfırına mecbur kalmadıkça ikinci el ürün kullandığımdan kafam hep rahat. Başkaları çizme işini benim için halletmiş oluyor. Çizilmesin istediğim sadece iki şey var, onlar da ön ve arka süspansiyonlarımın üst tarafları. Aynı şekilde süspansiyonlarım ve frenlerim bakımlı olsun, zincir gacır gucur etmesin yeter bana. Kadroyu ya da başka bölgeleri asla silmem ya da su tutmam bile.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve enzo
Sakınan göze o çöp giriyor mutlaka :D ilk yol bisikletime gözüm gibi bakarken bir tanıdık yerini beğenmeyip değiştirirken langır lungur devirip çizmişti kadronun birkaç yerini :D Arabalarımı da hep başkaları çizmiştir :D o sebeple umrumda değil :D temiz ve çalışır olması yeterli...

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Çocukken ne güzeldi değil mi, bisikleti bisiklet olduğu için seviyor, çatır çatır sürüyorduk. Mutlu bir şekilde oradan oraya zıplıyor, savuruyor, ay şurasında renk çizilmiş mi diye bakmıyor, görmüyorduk. Ben bisikletime piknik tüpleri yükleyip tüp değiştirmeye giderdim. O tüp bisikletimin arkasını, kenarını çizer mi derdim hiç yoktu. Acayip mutluydum bisikleti kullanırken. Çünkü o bana yüzüme çarpan rüzgarla özgürlük ve kullanım zevkini veriyordu.
Ama şimdi böyle mi? Bisikletimin ilk maşası çizildi. (2 tane ufacık çiziği var) içim resmen cızz etti. Canımı sıktı ve üzüldüm. Daha sonra da gidona taktığım ttbar, gidon borusunda çiziklere yol açmıştı. Onlara da bi ayrı üzüldüm. Keşke çocukluğumuzdaki gibi olabilsem, hiç kafaya takmasam. Ama kafama taktım bi kere. Şu an bunları oje ile kapatmayı planlıyorum. Oje işe yarıyor diyor arkadaşlar. Bakalım...
Bence bu durum birazda bisiklete verdiğimiz bedelin yüksek olmasından kaynaklı, çocukken böyle bir derdimiz yoktu.

Bu cırt kelepçeyle çizilen kadronun garanti kapsamına girmemesine olan isyan için başlık açın orada konuşalım bence. Çok orjinal bir başlık olur, detaylı konuşulur, stres atarız. Bu başlık altında heba olup gitmesini istemem bu orjinal sorunun :snzdglsn:

@Heicks genelde ilk çizikten sonra bir rahatlama geliyor:D Ben sıfırına mecbur kalmadıkça ikinci el ürün kullandığımdan kafam hep rahat. Başkaları çizme işini benim için halletmiş oluyor. Çizilmesin istediğim sadece iki şey var, onlar da ön ve arka süspansiyonlarımın üst tarafları. Aynı şekilde süspansiyonlarım ve frenlerim bakımlı olsun, zincir gacır gucur etmesin yeter bana. Kadroyu ya da başka bölgeleri asla silmem ya da su tutmam bile.
Haha İlk çizik önemli. 😂 3-5 defa daha zincir sıkıșırsa herhalde benim kadro aynakolun 34 dișlisinin oradan çatlayacak gibi duruyor. Koruyucu da ișe yaramadı.

Evet bugün montajlandi maşa. Son halini paylaşım dedim. Fena olmadı.
252219 dosyayı görüntüle

İlk bu işe girisirken farketmesemde kadro rengi de ilk haline göre solmuş bunu sıfır maşa gelince farkettim. Çok az bir fark olsada firma sonuç itibari ile ilgilendi ve kusurlu malı değişti diyebilirim. Bir daha solar mi yakın bir gelecekte olmasada eninde sonunda bir solma olacak maalesef. Özet olarak neon renk mıdır ne zıkkımsa almayın aldırtmayın😊 252220 dosyayı görüntüle
Ramazan bayramından 1 hafta önce yolum üzerinde bulunan bir yerde satışa çıkarmışlardı bu modeli ve ilk geldiğinde göz alıcı duruyordu fakat geleli bugüne dek tam 2 ay oldu ve satın alan çıkmadı, bu sürede de kısmen güneş altında bekledi. 2 ayda resmen bisiklet çöktü, artık seledeki turuncu rengi bulmak imkansız gibi. Mosso sanırım boya kısmını becerememiş bu modelde. Bugün bir resmini çekiverdim, bisikletin rengi alacalı bir hale gelmiş iyice, her bölgesi turuncunun farklı tonunda, üzerine muhtemelen birkaç defa metal yüzeye sürttürmüşler, epey çizilmiş, üzüldüm açıkçası.
56t7v25.jpg

Ramazan bayramından 1 hafta önce yolum üzerinde bulunan bir yerde satışa çıkarmışlardı bu modeli ve ilk geldiğinde göz alıcı duruyordu fakat geleli bugüne dek tam 2 ay oldu ve satın alan çıkmadı, bu sürede de kısmen güneş altında bekledi. 2 ayda resmen bisiklet çöktü, artık seledeki turuncu rengi bulmak imkansız gibi. Mosso sanırım boya kısmını becerememiş bu modelde. Bugün bir resmini çekiverdim, bisikletin rengi alacalı bir hale gelmiş iyice, her bölgesi turuncunun farklı tonunda, üzerine muhtemelen birkaç defa metal yüzeye sürttürmüşler, epey çizilmiş, üzüldüm açıkçası.
56t7v25.jpg
Bence böyle daha karizmatik olmuş. Bir yaşanmışlık var üzerinde:)

56t7v25.jpg
Sıkıntı neon renklerde analdigim kadarıyla

Herkese Merhabalar;

Foruma yeni üye oldum. Özellikle bu konudaki sorunuma çözüm bulmak için. Aslında buraya üye olmamın nedeni hem bu sorunu kendim nasıl çözerim diye sormak hemde bisiklet ile ilgili gelişmeleri takip etmekti. Bundan sonra daha aktif kullanıcı olmak niyetindeyim.

Konu başlığındaki sorunun aynısı Corelli marka bisikletimde oldu. Kırmızı olan renk şu an pembe renge dönüştü resmen. Bisikleti alalı 1 yıl olmadı. Çok severek kullandığım bisikletime binmez oldum resmen.

Bende bundan 2 ay önce bayi ile iletişime geçtim. Boya sorununu garantiden halletmezler dedi. 3 tane bayiye sordum aynı cevap. Bir tanesi fabrika ile iletişime geç belki onlar yardımcı olur dediler. Bende iletişime geçtim fotoğraf istediler. Gönderdim. İnceleyip döneriz dediler. yaklaşık 1 ay bekledim dönmediler. Sonra ben aradım tekrar. Bayiye götürün sizi mağdur etmeyelim felan diye dönüş yaptılar. Bende yine 5 tane servis ile iletişim kurdum. Hepsi biz garanti işlemlerini halletmiyoruz gibi saçma cevaplar verdiler. Aldığım yere götürdüm en sonunda (aldığım yer corelli servisi değil bu arada). Aynı şekilde garantiye girmez dedi. Görüşmelerimi anlattım o da fabrikayı felan aradı. Gelen cevap "sökülsün bize gelsin inceleyelim eğer bisikletten kaynaklı ise değiştiririz değilse ücreti ile değiştiririz." Bende dedim ücreti kabul etmezsem ne olacak. Bayide kargo felan 300 - 400 lira gibi bir masrafın olur dedi. Bu sefer daha önce aradığım yeri aradım ve biz yanlış anlamışız siz daha önce bayiye gitmediniz sandık felan dediler. Yani kıvırdılar. O ara ben kadroyu gönderecektim ve yüksek ihtmal bana ücretli diye geçireceklerdi. Bende başlarım sizin bisikletinize dedim kapattım. BU arada servisleri de özenle andım telefondaki kişiye.

Sonuç olarak ilk başta kullanıcı hatası derler diyen arkadaşlarla dalga geçilmiş ama birebir yaşadığım için konuyu yazmak istedim. Bu konu sanırım markadan markaya değişiyor. Corelli almamdaki en büyük neden yerli üretim olması idi. Ama sanırım biz henüz o kadar gelişme kaydedememişiz. Konu sahibi arkadaş marka şansıyla sorunu çözmüş ama benim gibi mağdur olan arkadaşlarda var yüksek ihtimal.

Şimdi bir arkadaşım ve bir kaç servis pasta ile bir miktar düzelme olabileceğini söylediler. Önce onu deneyeceğim. Olmazsa Kadroyu söküp kaliteli bir boya ile kendim boyayacağım. Sanırım bunun başka çözümü yok.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Geri