Scudo Sports

Aç karnına bisiklete binmek

keremkeke

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Haziran 2007
Mesaj
917
Tepki
421
Şehir
İstanbul
Arkadaşlar bu sabah alibeyköy esenyurt arası yolu aç ve susuz bi şekilde gtimeye çalıştım ve gittimde fakat sonrası tam bi felaketti

yorgun düştüm ve iştahsızlık oldu
ilk su içtiğim anda ölüyorum sandım kalp ve mide bölgemde aniden bi sancı oluştu
şu an tansiyonum 7-3 ve çıkaramıyorum aman dikkat diyorum sakın siz yapmayın
sağlıklı günler...
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
7-3 tansiyonda yanlış ölçüm ihtimali büyük. hadi 8-5 falan olsa bir yere kadar ama 7-3 ile bilgisayar karşısında duramazsınız diye düşünüyorum.

gene de bu tarz hataları kendimiz yapmamamız açısından iyi bir hatırlatma. açlık bir yere kadar ama bisiklet üzerinde susuz kalmak asla yapılmaması gereken birşey, hele yaz günü.
 
Genel olarak tansiyonu düşük biri olduğun belli oluyor, çünkü Tayfur'un da dediği gibi bu değerlerde başka birinin ayakta durabilmesi mümkün değildir.

Genel tansiyonun düşük ise bu değerlerde de ayakta durabiliyorsun fakat yine de her an düşme eğilimi görülebiliyor ki bu durumdayken bisiklete bindiğinizi düşünün.Her an gözleri kapanacak veya trafikteyken yere düşecek bir bisikletçinin sonu iyi olmaz.

Bu yüzden spor yapsın yapmasın herkesin mutlaka sabah evden tok çıkması şarttır, aksini yapan sağlıksız bir hayat sürer.

Su ise bisikletçinin yemekten sonraki en büyük başarı kaynağıdır.Çünkü su, hücrelere gerekli olan mineral ve diğer elzemleri taşıma görevi üstlenir.
Eğer radyatöre su eklemezseniz, motor kolay hararet yapacaktır.
 
7-3 çok düşük ama düzenli inmiş. Yinede ÇOK düşük. Ben kendimde 14-6 gibi bi tansiyon ölçmüştüm geçen gün ve insanı gerçekten sersemletiyor.

Sabah kesinlikle kahvaltı yapılmalı.
Neden aç ve susuz bisiklet sürmek istediğini de anlamıyorum.
Dikkatli ol.
 
  • Beğen
Tepkiler: keremkeke
Yahu kerem senin gibi biri bu riskli maceraya giriyor yaa şaşırtıcı, kendine garezin mi var arkadaş...:eek:
 
  • Beğen
Tepkiler: keremkeke
Merhaba Kerem;
bilgiçlik olarak addetme lütfen,
internette okuduğum bir yazıdaki tabloyu paylaşmak istedim.
eminim sen de aşağıda yazanları biliyorsundur,
ama yaptığın işin ne kadar riskli olduğunu
"arkadaşça" bir kez daha hatırlatmak istedim.
aman diyeyim, bir yere kadar aç kalsan da,
sakın susuz kalma...
geçmiş olsun.
sevgiler...


Vucut agirliginin %’si olarak sivi kaybinin vucuttaki etkileri
%1 0,8 litre Susuzluk, vucut isisinin yukselmesi
%2 1,5 litre Vucut mukavemetinde dusus
%4 3,0 litre Guc ve konsantrasyon kaybi
%5 3,8 litre Nabiz artisi, bas donmesi, kramplar, kusma
%10 7,5 litre Halusinasyonlar, zihinsel melekelerde kayip, hayati tehlike
%15 11 litre Ölüm
 
Hocam şöyle bi durum var. Butun egzersiz ve spor dalları kesinlikle karbonhidrat beslenmesi olmadan yapılmaması lazım.

kesinlikle karbohidrata ihtiyacımız var. Yorgun düşmenin sebebi nedir biliyormusun? Vücudun düşük olan glikojen depoları yuzunden kaslarından ve yağlarından yaktı enerjisini.

maksimum nabzın yüzde 40 yüzde 50 sini kullanılarak yapılan aerobik çalışmalarda (bisiklette aerobik tarzı bir spor oldgundan) yakılan enerji neredeyse yarı yarıya karbonhidrat(glikojen) ve vücutta rezerve yağdan karsılanıyor.

Aman diyim bunun neticesi hoş sonuclar doğurmaz.

Beslenme konusu yüzde 65 ile sporcu performansı ve sağlığı için en gerekli konu.

saygılar.
 
Suyun vücudumuz için önemine iki örnekde kendimden vereyim. 3 yıl önce son derece halsiz düştüm. 3 gün boyunca uyudum. Ayrıca ishal vardı. 3. gün hala ayağa kalkamadığımdan dolayı hastaneye gittim. 1,5 litre serum verdiler 1 saat boyunca. Serumun içeriği Tuz ve Su... Ayağa kalktım.

Geçen yaz sabah uyandım, yüksek kalp çarpıntısıyla yere yığıldım ve ölüyor olduğumu düşündüm. Hastaneye gittim. Tansiyonum 16-11 çıktı. Vücudumda acayip bir susuzluk hissediyordum. O günden sonra aylarca günde ortalama 6-7 litre su içtim (Kışın dahil). Sonra bu istek giderek azaldı. Vücudumun kendine gelmesi yaklaşık 6 ay sürdü. Şu anda günde ortalama 2-3 litre su içiyorum. Bisiklete bindiğim günlerde ise bu miktar yine 5-6 litreye çıkıyor.

Diyeceğim şu, sakın ola su içmeden bisiklete binmeye kalkmayın. Hatta sabah kalkınca bir yarım litre ılık-soğuk arası su için. Ben çok faydasını görüyorum...

Sevgiler
 
hergün 3 bardak su içiyorum.daha fazla içince karnım ağırıyor.
 
3 bardak mi :eek: bu cok cok düsük bir rakam, tabii bardaklar 1 litrelik degilse... kesinlikle arada sirada yemekten önce-sonra, kendinizi zorlayarak da olsa bu degeri 2-3 litreye cikarmalisiniz.
 
@tayfur

9 senedir eczanede çalışıyorum ve 1 senede ilk yardım eğitimi aldım
bu şekilde bisiklet kullanmam tamamen şansızlık aksilikler üstüste geldi
yanış ölçüm gibi bişey söz konusu değil hem eczacım hem 2 doktorumuz ölçtü
dün 5-6 kez ölçüldü
şu an biraz daha iyiyim ve tansiyon 8-4
 
geçmiş olsun. bazen böyle olabiliyor. bunu bir tecrübe kabul et. bir daha böyle bir durumda kalınca dur bakkaldan su al ya da dinlen. bir keresinde bende aldırmayıp devam etmiştim gerçekten tehlikle atlatmıştım. Bisiklette her türlü limiti zorlayabilirsin ama aç karınla ya da susuz değil.
 
Sıkı bir antremanın ardından 3750 m yokuşu 21. viteste çıkmak ve aynı gun 3. viteste 28 kilometre yol katetmek. Tabiki 3 saat öncesinde çok sıkı bir yemek. Karbohidrat ağarlıklı ve kesinlikle 1 er saatte mola vererek özellikle 21. viteste cıktıgım o yokusun ardından durup su ve soda içip yoluma devam ettim.

Ancak bunun neticesinde 3. viteste saatte 15-16 km surate ancak cıkarken ertesi gun bacak ağrılarına maruz kaldım. Buda normal kaslar tamir ediliyor cunku.

Ama tansiyonum asla düşmedi. Çok sıkı bir zorlama ve arkasından 28 km seri pedal çevirme egzersizim sonucunda 2 saat 48 dakikada 31 km yol katettim.

Uygun viteslerde aynı şekilde ilerlesem en az 50 km yol katederdim. Ve sorunda yaşamazdım.

kerem arkadasta açlığa bağlı olarak kan şekeri düşük oldugundan ve vücudun sürüş esnasında aşırı zorlanmasından su azalması gerçekleşti. Kesinlikle tansiyon değerleri düştü.

Aşırı terlemeye oranla mineral kaybı ortaya çıktı. Nasıl bir arabada motor silindirlerinin çalışması için yağ gerekiosa insan içinde mineraller o kadar önemli.

Vucudumuzun sıvı ve elektrolit dengesi için kücük bi formul. Powerade ve isostar kadar olmasada

500 santilitre suya 1 büyük limon suyu, bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı şeker bir çay kaşığı tarçın (kan şekerini dengeleme özelliği) ekleyip karıştırın cidden
Powerade kadar etkili olur.

Hatta poweradeden bile etkili olur. Cunku powerade yapısında toksik maddelerde taşıyor.

Tercih sebebi Maltodeksin adı verilen bir mineral. Buda kaslarda boşalan glikojenin normalden 2-3 katı suratle dolmasını sağlıyor.

Birde isostar var. Da piyasa da pek bulunmuyor buda toz halinde satılyordu.

Kısacası muhakkak suratte saat başı içilebilecek bir bardak suda
gunde en az 16-17 saat faal oldugunuz dusunulurse kaybolan suyu tamamlar.

Egzersiz ve sürüş esnasında ise kesinlikle saat başı kısa molalar ve enerji verici madde alımı uygun gibi.

Uzun sürüşlerdede vücudun katı besinlere duyarlılıgını kaybetmemesi icin 2-3 saat aralarda katı besin alınması gerekli diye dusunuyorum.

saygılar.
 
  • Beğen
Tepkiler: keremkeke
ya yanlış anlamada sen bunu bir insan ne kadar aç ve susuz bisiklet kullanabilir deneyi için mi yaptın yoksa hemen kaçman gerekn birilerimi vardı.Lütfen bu tip olaylara kalkışmalayalım arkadaşlar hepimiz az çok bu işi profesyonel yapmaya çalışıyoruz. Beslenme hatta ve hatta su konusuna azami dikkat yoksa ne karaciğer dayanır ne dlak ne böbrek yığılır kalırsınız
 
Kerem'in dün bisiklet kullandığına bizzat şahidim; çünkü sabah servis beklerken tam önümden geçti. :) İyi ki görüp konuşmadın benle, çünkü sağlam bir azar işitirdin, verilmiş sadakan varmış. :D

Şaka bir yana, kısa mesafe bile olsa aç karnına ve susuz bisiklet kullanmak/spor yapmak vücudun içine barut koyup ateşlemeye benziyor. Özellikle susuz kalmamak gerekiyor, çünkü sıvı alımı vücudun fonksiyonlarını yürütmesi için hayati önem taşır.


@hayko-cepkin

Bu gerçekten çok düşük bir rakam. Örneğin ben günde 6 bardak içerim. Ama her bardak yarım litre. :)
 
Powerade'in yapısında toksik maddeler olduğu doğru değil. Bu tarz ciddi iddiaları kanıtlarla desteklemek lazım.

Normal tansiyonunuz 8-4, normal kalp atışınız 40 civarındaysa süper. ;) Lance Armstrong'un dinlenme halinde kalp atışı 35! Bu ve bunun gibi pekçok fizyolojik varyasyon sayesinde sporcular diğerlerinin arasından sıyrılıp üstünlük sağlıyorlar rakiplerine.
 
Powerade coca cola firması tarafından üretilen izotonik ve kimyasal bir sporcu içeceğidir. İsostarın piyasadan el ayak çekmesiyle ortaya çıkmıştır. Bunyesinde aşırı miktarda aspartam ihtiva eder. fazla alımı laksatif etkiye sebebiyet verebilir. Butun sakızların içerisinde ihtiva eder nerdeyse ve butun sakızlarda aynı ibare vardur.

Aspartamın fazla alınması böbrek ve kara ciğerlere zarar verebilir.

Aspartam aşırı tüketim neticesinde Multiple Skleroz hastalığına yakalanmaya sebeb olabilir.

Ayrıca çokta pahalı satılmaktadır. Yurt dısında 1 ytl = 500 ml alabilirken Turkiyede 500 ml = 2.5 ytldir.

Faydası yokmudur vardır elbette ama kimse powerade nin tam anlamı ile izotonik bir içecek oldugunu iddia edemez. İçerisinde kesinlikle kimyasal ürünler vardır ve aslında sporcu sağlığı açısından uzun vadede zarar verebilecek tarz bir içecektir.

saygılar.

Kesinlikle alternatif olarak ev yapımı enerji içecekleri kullanılmalı. Tabi bunun ic

Buna ek olarak
Powerade de bir çok kimyasal madde ve renklendirici (kanserojen) ve koruyucu madde (kanserojen) madde mevcut .
 
powerade'in içinde kanserojen olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış hiçbir madde yoktur. aynı zamanda Aspartam'ın MS hastalığına yol açtığı da bir iddiadır.

aynı zamanda içinde aspartam'da yok, olsa bile bahsettiğiniz etkilere yol açacak DEV dozlar ancak diyabet hastaları için üretilen reçellerde vs bulunabiliyor. onları da kiloyla tüketmek gerekiyor ciddi zarar için.
 
Geri