Scudo Sports

Aç karnına bisiklete binmek

@srdrmrs
ESTF. HOCAM SADECE KAYNAKLARI BENDE OKUMAK VE TECRÜBELENMEK İSTEDİM.. EMEĞİNİZE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER

Scudo
Birazdan işten çıkıp eve gideceğim, bugün beyinsel olarak çok yoruldum. Orucunda etkisi çok büyük. İnşallah sağ salim gidebilirim :)

@srdrmrs
Tekrar selam hocam işte tam burda devreye girmek istedim. Bu değerler kişiden kişiye baya değişiyor. Kitap da 127 en verimli yazıyor diye direk buna odaklanmak doğru değil. Ama zone 2 görüşüne katılıyorum. Ben kendi yaptığım incelemede benim yağ yakmadaki tepe değerime 113 nabız ile ulaştığımı buldum. Muhtemelen 20 yıldır aktif olarak koşu,(en az haftada 3), zaman zaman dalış yüzme vs gibi sporlar yaptığım için farklı çıkmış olabilir. Şuan VO2max değerim elite den moderate’e düşmek üzere. Dolayısıyla genetikten, yaşa, spor geçmişinden beslenme tarzına kadar bir çok değer bu rakamı bir şekilde etkilediğini düşünüyorum.

uzun bir sohbet olmuş kısaca ve amatörce deneyimlere dayanan durum özeti bence çok tok ve çok aç spor zararlı olabilir en iyisi yemektern 2 saat sonra spora başlamak hem yağ yakımı da hızlanır böylece

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Bisiklete çıkmadan önce ne aç ne tok arasında olunması gerekiyor deniliyor. Bende nedense turun ortalarına doğru bir açlık vuruyor, turun sonuna doğru miğdem kazınıyor resmen...

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali
@-Skynet-
45 dk dan sonra hafif enerji verici yiyeceklerin bu kazınmayı ve kan şekeri dengesini korumaya yardımcı olacağı tavsiye ediliyor. Ben uyguluyorum, yanıma bir bar ya da muz alıyorum 45 dk sonra yavaş yavaş yemeye başlıyorum. İyi oluyor. Özellikle dönüş yolunda yokuşlar varsa...

aç olunca vücüt yağ yıkımına daha hızlı geçer tok olunca önce glikojen depolarını tüketir yağ yıkımına daha geç geçer diye tahmin ediyorum kesin bilgi sahibi olmamakla birlikte

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ben sabah erken saatlerde aç karnına 2 saat yolun eğimine göre yaklaşık 50 60 km sıkıntısız sürüş yapıyorum hatta sürüş bittikten 1 saat sonra kahvaltı yapıyorum sıkıntı yaşamadım hiç

Bu başlıkta yazan mesajları okudum. 2 ayı geckindir haftanın 4-5 günü sürüş yapan bir ekiple çıkmaya başladım. 2 aya yaklaşmasına rağmen performansımı yeterli bulmuyordum. Zira ekibin en iyileri olanlarla aramdaki mesafe büyük ölçüde aynıydı. Haftaici sürüşler 1.5 saat 35 km civarında, haftasonu ise ortalama 100 km 3.5-4 saat civarındaydi. Ben bu sürüşlere önce aç çıktım. 4 saatlik sürüşleri birkaçında resmen pilim bitmiş 2 günde kendime gelebildim. Sonra hindistan cevizli filtre kahve ile çıkmaya başladım. Bunda da çok bir etki göremedim. Bu arada kilom ayni seviyelerde. Boy 176 kg 87-88 civarı. Son günlerde ise yine aç çıkıp tam 1 saat sonra birkaç hurma veya birkaç avuç kuru üzüm , çiğ fındık fıstık kokteyli atıyorum ağzıma. Sonuç ise kendi rekorumu kırmaya başladım. Şimdiye dek en iyi performanslarimi sergilemeye başladım. Haliyle strava kayıtları da daha fazla kalori harcadigimi hesap ediyor. Bunun kiloma olan etkilerine bakacağım buraya tekrar yazarım.
Bir söz vardir depoya kaliteli akaryakıt koyarsan performans da artar. ?

• Beğen
Tepkiler: murat01
Hiç tavsiye etmem,biri sanki son kalan enerjinizi ekmekle sıyırıyor gibi hissediyorsunuz. :D

Konuyu tam okumadım ama uzun turlar boyunca kendi vücut hafızam şunu söylüyor. İlk 20 km açlık sinyalleri başlar, 40 km civarı eğer mideye birşey girmemşse baş dönmesi ile birlikte alarm zillenir çalıyor. Aç karnına mümkün değil gidemem yani

Merhaba. Bisiklete çıkarken Yanıma her zaman bir şeyler alırdım. O gün Sabah kahvaltısında bir altınçörek (halk ekmeğin üzümlü fındıklı ekmeği) yedim. Öğlen yemedim. Saat 14.30 gibi Bisiklete çıktım. 86km dolaştım. Eve geldim. Bitkinlik ten yemek çiğneyemiyorum. Başım dönmeye başladı. Ellimi kaldırmakta zorlanıyorum. Aklıma ballı su yapmak geldi. İki bardak içtim. Ancak toparladım. 15-20dak. sonra yemek yiye bildim. Aç karnına ve yanınızda yiyecek almadan Bisiklete çıkmanızı tavsiye etmem. Selamlar...

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Asla sürmeyin tansiyon düşmesi baş dönmesi yer hakimiyetinizi zor saglarsınız

Konu aç karnına performanslı sürüş değil yanlış algılandığını düşünüyorum konunun.Birçok kez oruçlu bisiklete bindim baş dönmesi hakimiyet kaybı olmadı. Kişinin kendini bilmesi önemli.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Bu noktada sürüşün ne zaman olduğu çok kritik. Benim gibi sabah 5:30/06:00 gibi sürmeye başlıyorsanız zaten sabah 4te kahvaltı edecek haliniz yok. Önceki gün depoları iyi doldurduysanız sadece elektrolit veya ufak kuruyemiş vs takviyelerle sürebiliyorsunuz.

Aç karnına ramazan ayında iftardan önce 2-3 saatlik performanslı diyebileceğim sürüşler yapıyorum bugüne kadar hiç sıkıntı yaşamadım

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@bsklt07 aslında bunlar dehidratasyona bağlı oluşan semptomlar daha çok... o yüzden sıvı alımı iyi yapılırsa bir tanede hurma atılsa 30 dk öncesinde aslında 20 30 km ortalama bir sürüşte çokta ciddi sorunlar çıkmaz diye düşünüyorum tabi sağlıklı bir bireyden bahsediyoruz...

• Beğen
Tepkiler: bsklt07 ve erman35
Geri