Scudo Sports

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Dana önceden amazfit stratos kullanan birisi olarak akıllı saat tavsiye etmiyorum. Birincisi bilekten okuma zorluğu var. İkincisi doğru nabız ölçmüyor.

En güzeli normal sıradan bir gögüsten nabız ölçen saat seti almak, bunu gidona bağlamak, ve telefondan da stravayı açmak.

Kolumda dursun derseniz de mi band 4 almak.

Bir de akıllı saatler büyük olduğu için spor sırasında benim bileğim rahat etmiyor, band daha iyi.

Scudo
@Koyumavi12345 huawei telefonlarda arka plan uygulamalarını kapatınca bu sorun sürekli oluyor uygulamaları topluca kapat ekranını açıp uygulamayı aşağı kaydırın üzerinde kilit şekli çıkacak bu sayede uygulama hiç kapanmıyor. İşin bitince aynısını yapım kapatırsınız. Sağ üst köşede kilit işareti olacakScreenshot_20200619_114730_com.huawei.android.launcher.jpg

xiaomi miui 11 de honor band5i bisiklet sürüş modunda kayıt yaparken telefon sürüşü durduruyor saate sürüş bitirildi diye titreşim geliyor xiaomi nin miui sini silip stok android yüklemeyi düşünüyorum buna izin vermenin karışmamasını sağlamanın bir yolu varmıdır

edit: sorun çözüldü

Son düzenleme:
Arkadaşlar kuzenim alttaki linkte de görebileceğiniz Xiaomi bip ürününü düşünüyor. Kullanan deneyimleyen fikri olan var mıdır.

(link)

Ben denedim. Bisiklet için kullanacaksa pek sağlıklı bir gps i yok. Stravaya aktarınca strava biraz düzeltiyor hızı, ortalamayı vs. Ayrıca yükselti ölçümü de çok kötü. 120m elevasyon aldığım yolda 250 elevasyon gösteriyor. Yokuş indiğim yerde yokuş çıktığımı gösteriyor. Ama yürüyüş için ideal. Gayet iyi ölçüyor. Bir de çocuk saati gibi duruyor kolda. Eski casiolar gibi ekranı. Ama en büyük avantajı tek şarjla rahat 1 ay gidiyor.

@Koyumavi12345 huawei telefonlarda arka plan uygulamalarını kapatınca bu sorun sürekli oluyor uygulamaları topluca kapat ekranını açıp uygulamayı aşağı kaydırın üzerinde kilit şekli çıkacak bu sayede uygulama hiç kapanmıyor. İşin bitince aynısını yapım kapatırsınız. Sağ üst köşede kilit işareti olacak230968 dosyayı görüntüle
Hiç aklıma gelmemisti varya. İnan cok mantıklı. Akşam deneyecem dostum. Eşeğin aklına karpuz kabuğu soktun. Teşekkür ediyorum 😎

6 aydır xiaomi verge lite kullaniyorum. Şarj süresi, ekranı ve diğer özellikleriyle işimi çok rahat görüyor. Ayrıca gps desteği gayet iyi çalışıyor. Sürüş verilerimi stravaya otomatik aktarıyor. Şuan için yetiyor bana.

Merhaba,

Elevasyon (Yükseklik kazanımı) Ölçümü nasıl? Telefonla ölçüme göre kıyasladınız mı hiç?
@Koyumavi12345 (link) Amazfit Stratos ile yapılmış sürüş. Sürüşü Save edince telefon yanınızda değilse telefonunun yanına gidip bluetooth ile bağlanır bağlanmaz sürüşünüz senkronize eder ve oradan stravaya atar. Stratos için durum bu şekilde.
Yükselti ölçümü bunda da sıkıntılı sanırım. Ani düşüş ve yükselişler var. Bu saatlerin genel problemi sanırım.

@Koyumavi12345 huawei telefonlarda arka plan uygulamalarını kapatınca bu sorun sürekli oluyor uygulamaları topluca kapat ekranını açıp uygulamayı aşağı kaydırın üzerinde kilit şekli çıkacak bu sayede uygulama hiç kapanmıyor. İşin bitince aynısını yapım kapatırsınız. Sağ üst köşede kilit işareti olacak230968 dosyayı görüntüle
Hemen denedim ama kilit işareti çıkmıyor nedense

Anladığım kadarıyla ne alırsak alalım bisiklette sorun yaşayacağız. Ayrıca hem bisiklette hem nabız ve uyku takibi hemen hemen hepsinde sıkıntılı. Almayı düşündüğüm zamanda kafalar allak pullak oldu. Garmin Felix 6x pro alsam mı diyorum sonra amatör kullanım için bu kadar para vermeye ne gerek var deyip vazgeçiyorum. Şöyle parasını sonuna kadar hakeden f/p bir bileklik yada saat yok mudur?

Ya da sorumu şöyle revize ediyorum. Huawei watch gt2 de gps özelliği var. Ben o özellik açık bir şekilde sürüş gerçekleştirsem. Sürüş sonunda uygulamaya aktarınca haritalarda görebilir miyim? Nereden nereye gitmişisim. Kesilmesini istemiyorum. Teşekkür ederim

Merhaba. Uygulamaya otomatik aktarıyor watch GT var bende. Oğlanla dün sürdük parkta koşu parkurunda bir kere ortasından geçiş yaptık onun dışında hep çevresinde yolda döndük. Strava ve watch GT sonuclari aşağıda saat çok daha tutarlı bir yol ciziyor Screenshot_20200619_124425_com.strava.jpgScreenshot_20200619_124200_com.huawei.health.jpg

Merhaba. Uygulamaya otomatik aktarıyor watch GT var bende. Oğlanla dün sürdük parkta koşu parkurunda bir kere ortasından geçiş yaptık onun dışında hep çevresinde yolda döndük. Strava ve watch GT sonuclari aşağıda saat çok daha tutarlı bir yol ciziyor 230981 dosyayı görüntüle230982 dosyayı görüntüle
cok teşekkür ediyorum hocam. Telefonda bir sorun var umarım saati alınca ona da sirayet etmez. Uygulama kendiliğinden kapanıyor. İstiyorum ki baslasın. Ben durunca dursun gidince kendiliğinden devam etsin. Sürekli açık kullanmama rağmen bazen kapanıyor uygulama. Veri toplamıyor

Hallettim dedigin sekilde. Çok teşekkür ediyorum. Durdurdugum zaman, uzun süre bekleyince tekrar harekete geçirmek istersem umarım sıfırlamaz.cünkü geçen hafta uygulamayı hiç kapatmadım. Arka planda çalıstı.sadece durunca stop dedim.2 saat yürüdüm. Geri dönüş yolunda arka planda kapanmamış olmasına rağmen sıfırladı. 120 km lik sürüs yalan oldu

@makaram (link)

(link) aynı sürüşün hem igs618 hemde Amazfit Stratos kaydı.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Mi Fit uygulaması ile Strava hesabınızı eşitlediğiniz zaman antrenman sonrası her şeyi aktarıyor hocam.
Bunu bilmiyordum hocam, 3. Parti yazılımlar bunu yapıyordu ama mi fit doğrudan kullanılıyorsa mükemmel olmuş, çok teşekkür ederim bi bakıyım.

Honor band 5 aldık eşimle kendime anneler ve babalar günü dolayısıyla. Xiaomi nin düz ekranını beğenmedim , bir de band5 uyku takibini çok daha detaylı yapabiliyor. Ben çok işlevsel buldum , ama bisikletle ilgili antrenman modunu hiç denemedim strava var diye. Denerim bir ara. Telefon geldiğinde bilekte kimin aradığını görmek , aramayı sessize almak veya reddetmek çok güzel bir işlev , telefonu orda burda aramıyorum her defasında.

Alalı 1 hafta olmadı , Cumartesi öğlen açtım %82 şarj ile 2 güncelleme yaptım .
7. günde halen %28 şu anda . Kalp ritmi sürekli kontrol etmesine gerek yok onu kapattım. 2-3 gün daha gider , zaten en çok beğendiğim özelliği Mi Band daki gibi cihazı şarj etmeniz için sökmeniz gerekmiyor kordonundan , altına bir aparat yapmışlar tık diye oturup şarj ediyorsunuz direkt. 10 günde bir şarj etmek hiç umursayacağım birşey değil.

cok teşekkür ediyorum hocam. Telefonda bir sorun var umarım saati alınca ona da sirayet etmez. Uygulama kendiliğinden kapanıyor. İstiyorum ki baslasın. Ben durunca dursun gidince kendiliğinden devam etsin. Sürekli açık kullanmama rağmen bazen kapanıyor uygulama. Veri toplamıyor

Telefonun güç tasarruf modu açık mı ? eğer açıksa kapanmasına şaşırmam çünkü telefonlar pil durumuna göre belli bir süre sonra interneti kapatır gps kapanır. Güç tasarrufunu kapatmanız tek başına sorunu çözebilir. Eğer yine de çözmüyorsa uygulama ayarlarında izinler kısmından stravanın istediği tüm izinleri açın arka plan izinlerini verin ki kapanmasın yoksa tüm telefonlar kapatıyor.

• Beğen
Tepkiler: Koyumavi12345
Ya da sorumu şöyle revize ediyorum. Huawei watch gt2 de gps özelliği var. Ben o özellik açık bir şekilde sürüş gerçekleştirsem. Sürüş sonunda uygulamaya aktarınca haritalarda görebilir miyim? Nereden nereye gitmişisim. Kesilmesini istemiyorum. Teşekkür ederim
Evet, cihaz söylediğiniz şekilde çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: Koyumavi12345
@Anonim Amazfit App ile de denediniz mi hocam?
Sanırım sadece amazfit te oluyor, mi band 4 için yapamadım.

Mi community'de denk geldim şimdi sanırım 27 Kasım '19 tarihinden sonra destek kesilmiş gibi bir şey okudum. Tam müsait değilim bakamadım isterseniz bi' bakın siz de "Mi Band 4 & Strava" başlıklı.

Geri