Scudo Sports

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Ben daha önce hileli hurdalı yöntemlerle mi band 2'yi ve amazfit Bip'i Runtastic'e nabız sensörü gibi göstermeyi başarmıştım ama çıkan sonuçlar çok tutarsızdı. Nabız bölgelerinde antreman yapayım nabız sensörü olarak da akıllı saat ya da bileklik kullanayım diyenlere önermiyorum bu yöntemi. Nabız sensörü kullanmak daha mantıklı. İlla ki nabzı başka bi alet üstünden ölçmek istiyorum diyenlere Jabra ya da benzeri firmaların nabız ölçen sporcu kulaklıklarını öneririm. Ben deneyimlemedim ama okuduğum, izlediğim incelemelerde kulaktan ölçtüğü için bileklikten çok daha tutarlı ölçtüğünü söylüyorlardı.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Scudo
@Anonim Amazfit App ile de denediniz mi hocam?

Mi community'de denk geldim şimdi sanırım 27 Kasım '19 tarihinden sonra destek kesilmiş gibi bir şey okudum. Tam müsait değilim bakamadım isterseniz bi' bakın siz de "Mi Band 4 & Strava" başlıklı.
Mi Band 4 kullandığım için muhtemelen amazfit desteklemeyecektir. Google Fit üzerinden yapmaya çalışıyorum ama sanırım mi fit ve stravadaki verileri Google fit üzerinde topluyor, aktarım yapmıyor.

Mi Band 'ü iphone 7 ile amazfit programı üzerinden kullanıyorum. Stravaya otomatik veriyi aktarıyor (sürüş esnasında Strava da açık bu arada). Veriler çok yakın burada sorun yok. Yükseklikle ilgili tutarsızlık var.

Strava doğrudan desteklemiyor diye biliyorum, aracı program mı kullanıyorsunuz?
Amazfit uygulaması var saatin asıl programı diyebilirim. Onun aracılığı ile stravaya direkt aktarıyor.
Merhaba,

Elevasyon (Yükseklik kazanımı) Ölçümü nasıl? Telefonla ölçüme göre kıyasladınız mı hiç?

Yükselti ölçümü bunda da sıkıntılı sanırım. Ani düşüş ve yükselişler var. Bu saatlerin genel problemi sanırım.
Yükseklik ölçümü sıkıntılı onu bir türlü çözemedim

• Beğen
Tepkiler: makaram
google bilmiyorum ne kadar güvenilirdr ama google fit e bagladığım honor 5 in senkronizasyondan sonra kayıt etmediğim ve gps kapalı olduğu halde akşam yuruyusunu kaydettiğine şahit oldum

Merhaba, soru sorulali baya bir zaman gecmis ancak dusunen arkadaslar olursa ben Garmin Forerunner 945 kullaniyorum. Saat bunyesinde birden fazla aktivite secenegi var bisiklet, dag bisikleti vs gibi aktiviteler de dahil. Görmek istediginiz verileri kendiniz özellestirebiliyorsunuz. Kendi uygulamasi garmin connect gayet guzel calisiyor, onun araciligiyla veriler stravaya aktariliyor. Kalp hizi verileri nabiz bandi (wahoo tickr) ile neredeyse ayni ama saatin bileginize iyi oturmus olmasi gerekiyor oda biraz rahatsizlik veriyor. Telefon uzerindeki uygulamalarla (Sports tracker, google maps) karsilastirdigimda altimetre verileri +- 3-4 metre fark edebiliyor ve bu fark deniz kiyisinda cok daha fazla. Saniyorum sensörlerin deniz kiyisi verilerini okumasinda bir sikintisi var. Onun disinda eger derin ormanda veya gps sinyalini engelleyecek yapilarin yakinlarinda surus yaparsaniz, ortalama hiz verileri normalden fazla gösterebiliyor. Bunlarin disinda tavsiye edebilirim. Ne yazik ki suan Turkiye fiyati 5000tl uzerinde.

Selamlar;
Şimdi ben günah çıkartmak istiyorum.
Huawei saat düşünen varsa okusun biraz uzun olabilir.
Burada soranlara huawei saatlerini hep önerdim. Çok da memnundum. Saatten yana çok çok büyük beklentilerim olmadı. Nabzı doğru ölçsün kaloriyi yakın bir sonuç versin gps temiz çalışsın çabuk bağlansın benim için yeterliydi.
İnternette garmin/huawei kıyaslamaları dahil mevcut. Garmin saat huawei saat garmin nabız bandı üçü birarada kullanıp nabız sonuçlarını incelediklerinde garmin saatler de huawei saatler de nabız bandıyla %95 üstünde bir oranda eşdeğer ve iyi sonuç verebiliyormuş kullanıcı testlerinde.
Ancak geleyim zurnanın zırt ettiği yere.
Evden hafif inişle başlayıp düz devam eden toplamda 100 metre kadar tırmanışı olan benim gibi kilolu birinin bile 125-130 arası nabız ortaması ve 21 kms ortalama ile bitirebildiğim 22 km süren bir güzergah var.
Bu güzergahta huawei saat huawei telefona bağlıyken 600-650 kalori hesaplıyordu.
Ancak huawei saat xiaomi telefona bağlıyken 280-300 kalori hesaplamaya başladı.
Ne oluyor zaten anlamadım eşimin huawei telefonuna bağlayıp çıkıyorum 600 kalori kendi xiaomime bağlıyorum 280 kalori.
Şu konuda aslında hemfikiriz sadece saatle kalori ne kadar doğru çıkabilir derseniz çıkmaz ama + - %10 oynasın hadi %20 oynasın. Power meter olmadıkça tam doğru bir sonuç zaten mümkün değil. Ancak yaklaşık bir sonucu kilo vermeye çalışan birisi olarak görmek istiyorum maalesef.
Kaloriyi görmek istemeyen çıta gibi bir sporcu da olsam bu durum benim için fazlasıyla sinir bozucu bir durum olacaktı.
Neden bir saat kendi markasında doğruya yakın hesap yaparken farklı markaya bağlanınca çok çok eksik sonuç çıkartır. Saatin yazılımı bağımsız değil midir telefonsuz çalışamaz mı bu saat vs vs anladınız siz düşüncelerimi.
Fazla uzamaya başladı yazı ama bu durum çok sinirimi bozdu kendimi kazık yemiş hissettim. Huaweiye spor sonuçlarını içeren güzel mailler döşedim ama ilgilenmediler pek.
Kafaya taktık ya bir kere 600 liraya saati elden çıkarttım. üstüne paraları sayıp 1750 liraya garmin vivoactive 4 buldum 6 aylık garantili cihaz bulunca alayım da rahatlayayım dedim ve rahatladım.
Kimseye huawei saat tavsiye etmiyorum. Hatta belki de telefon markası olup da kendi markasıyla daha düzgün çalışan saatleri artık hiç tasvip etmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Larkkral
@z_g_h garmin de sonuçlar iyidir umarım 😊

@z_g_h Ben 2 mode xiaomi denedim. Kalori umrumda değil ama yükseltileri çok yanlış ölçtüğü için akıllı saat işinden vazgeçtim. Polar ya da garmin doğru ölçüyorsa onların giriş seviyesi modellerine yönelebilirim.

@Yldrm07 görünüşe göre gayet tatminkar sonuçlar.

@makaram stravanın uydudan ölçümleri ne kadar doğrudur bilmiyorum. Stravanın 120 ölçtüğü güzergahta huawei 90 ölçüyordu. Garmin 108 ölçmüş aynı güzergahta. aslında şöyle bir durum var. Saatler hava basıncından faydalanarak yükselti ölçüyor. Ama hava basıncı sabit değil. Mesela yağmurdan önce basınç düşme eğiliminde olur. Hatta gün batımına doğru egzersize çıkarsak güneş batıp hava soğumaya başladığında bile basınçta değişiklik olacaktır.

Etkinlik stravaya yüklendikten sonra stravadana yükselti düzeltmesi yapılabiliyor diye birşey okumuştum. Ona bi bakmak lazım. Ama basınç ile yükseklik ölçmek gerçekten kolay bir iş değil ve ortam ısısı ortam nemi vs birçok etken var. Aynı evin içinde 140 metre yazarken yağmurdan önceki saatlerde 90 metreye düşüyordu yavaş yavaş. Bu malesef normal bir durum.

iphone kullaniyorsaniz, apple watch 3 ve sonrasi cok iyi. Ölcumler ve gps cok iyi calisiyor. Tek sikintisi sarj , 1 gun cikariyor

Samsung galaxy watch active 2 kullanıyorum kendi uygulamasıyla yapmış olduğu ölçümler bu şekilde. Gpx dosyasını indirmeye izin veriyor. stravaya ve relieve uygulamasına aktarıyorum ama kalp hızı aktarılmıyor. İlk ekran görüntüsündeki detaylar aktarılıyor. İsterseniz belirli km veya dakikalarda bilgilendirme yapıyor anlık mesafe, ortalama hız ve kalp atışını. Kalori ölçümleri de kendi içinde tutarlı gibi geldi bana. Aklında olanlara fikir vermek için paylaşmak istedim.

Dosyalar

• Screenshot_20200814-114410_Strava.jpg
    Screenshot_20200814-114410_Strava.jpg
    198,9 KB · Okunma: 18
  • Screenshot_20200814-113842_Samsung Health.jpg
    Screenshot_20200814-113842_Samsung Health.jpg
    90,8 KB · Okunma: 17
  • Screenshot_20200814-113827_Samsung Health.jpg
    Screenshot_20200814-113827_Samsung Health.jpg
    131 KB · Okunma: 14
  • Screenshot_20200814-113811_Samsung Health.jpg
    Screenshot_20200814-113811_Samsung Health.jpg
    177,1 KB · Okunma: 14
@z_g_h Haklısınız. O yüzden gps üzerinden ölçülen yükselti bana daha sağlıklı geliyor. Stravanın ölçümü doğruya daha yakındır diye tahmin ediyorum. Ben kullanırken 2-3 kat fark oluyordu. Denize sıfır sürdüğüm yerlerde 150m irtifa gösteriyordu.

Abiler,ablalar,kardeşler,selamlar saygılar öncelikle...
Aşağıda linkini vermiş olduğum " Casio WSD-F21HR Pro Tek Siyah Akıllı Saat " hakkında düşünceleriniz nedir? Bu saati sağlamlığından dolayı almak istiyorum,acaba hata mı ediyorum. Yorumlarınızı esirgemezseniz memnun olurum.İyi akşamlar.
(link)

Kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum. Ben aktif Antrenörlük yapıyorum bu yüzden günlük kalori miktarı, adım sayısı, kalp atım sayısı ve antrenman sürecindeki veriler benim için önemli olduğu için araştırmaya girdim. İlk olarak samsung galaxy watch kullanmaya başladım görünümü klasik ve spor arası bir saat olduğundan ilgimi çekmişti, fakat ne yazık ki şarj süresi 2 gün ile sınırlı sürekli şarj etmek sorun yaratıyordu bana. Daha sonra Amerikaya gittiğimde yeni bir saat arayışına girdim fakat fiyat olarak neredeyse Türkiye ile aynı fiyata geliyordu saatler kur farkı nedeniyle farklı bir marka baktım ona da güvenemedim.

Şimdi Samsung Active 2 kullanıyorum ve kullanabileceğim en iyi saatlerden biri fiyat ve performans açısından. Apple telefonlar ile bir kaç özelliği çalışmıyor örneğin whatsapptan gelen mesajları yanıtlayamıyorsunuz. Fakat Android telefonlar ile çok iyi çalışıyor. Biraz evvel bisiklet sürüşü gerçekleştirdim gpsten rota oluşturdu, max kalp hızı, ortalama hız, yakılan kalori gibi verileri kayıt etti. Apple a 3 4 bin verene kadar 1700 bazında Samsung Active 2 alınabilir. Şuan kullandığım saat bu olduğu için bunu öneriyorum diğer saatler ile kıyaslama yapma fırsatım olmadı.

Bu arada eklemeyi unutmuşum şarj süresi 6 ile 7 gün arasında gitmektedir. Geceleri kapatılmış hali

Gps ile Altimeter ile işim olmaz deniyorsa geriye kalan herşey icin--->

4ever Huawei Band 4 🤟🤙

iyi günler. öğrenci bütçesiyle alabileceğim, su geçirmez, hem koşuda hem yüzmede tercihen de bisiklette verilerimi stravaya aktarabilecek bir akıllı saat var mıdır?

Apple Watch varken diğerleri çöp yahu.

iyi günler. öğrenci bütçesiyle alabileceğim, su geçirmez, hem koşuda hem yüzmede tercihen de bisiklette verilerimi stravaya aktarabilecek bir akıllı saat var mıdır?
Band 4 öneririm. Mobil uyumlu olduğu için gittiğin mesafe, sürat ve kalp ritmini tutuyor. Koşu, yüzme vs farklı özellikleri de var. Stravaya aktarır mı onu bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: qtay
Ucuzlarda amazfitler otomatik aktarıyor diye biliyorum.

Geri