Scudo Sports

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Arkadaşlar yüzmede kullanmak için ve verileri stravaya aktarabileceğim maximum 3000 TL ye kadar tavsiye edebileceğiniz akıllı saatler hangileridir?
Günlük, keyif aktiviteleri dışında performans ya da yarış hedefiniz varsa Garmin, Suunto, Polar,... gibi markalardan şaşmamak gerektiğini düşünüyorum. Kendimden örnek vermek isterim; aylarca maratona hazırlan ve yarış günü hava, kahvaltı,... her şey 10 numara olsun sonra Amazfit Pace'de 20 kerede 1 yaşadığın nabız bandı bağlanma problemi ve gps ölçüm hatası bu yarışta kombo çeksin ve hedefinin 12dk gerisinde bitir! Yani 3 kuruş fazla vermeyeyim derken hiç değmeyecek keyifsizlikte bir yarış tamamladım :)

Scudo
@ndhakara hem günlük hayatta, hem spor yaparken aktivitelerimi takip edebileceğim bir saat bakıyorum. Koşu yapmıyorum, fitness bisiklet ve yüzme yapıyorum.

Apple Watch 4 ilgimi çekiyor fakat , yüzme konusunda nasıl bir saattir bilemiyorum.

@ndhakara hem günlük hayatta, hem spor yaparken aktivitelerimi takip edebileceğim bir saat bakıyorum. Koşu yapmıyorum, fitness bisiklet ve yüzme yapıyorum.

Apple Watch 4 ilgimi çekiyor fakat , yüzme konusunda nasıl bir saattir bilemiyorum.
Amazfit'ten sonra Garmin 735xt'ye geçtim. Hem koşu hem de bisiklet için saati kullanıyorum ki triatlon destekli olduğu için yüzmede de kullanılabiliyor ama yüzme ile aram hiç yok o yüzden o kısmı bilmiyorum lakin diğer 2 sporda işini oldukça iyi yapıyor.Günlük kullanım açısından bildirimleri takip etme için yeterli ama Apple Watch benzeri akıllı saatlerle kıyaslanmaz.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
@ndhakara teşekkür ederim tavsiyeniz için, asıl amacın spor da kullanmak olduğu için sanırım garmin 735xt işimi görecek.

@ndhakara teşekkür ederim tavsiyeniz için, asıl amacın spor da kullanmak olduğu için sanırım garmin 735xt işimi görecek.
İşinizi görür ama Garmin 735xt yi gözden çıkardı ve emekliliğe ayırıyor diyebilirim. Uygun bir kampanya bulursanız ki kara cuma yaklaşıyor 945i takibe alın derim.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Hocam mesaj paylaşılmadı diye 3 kere tıkladınız galiba 3 kere yorum yaptınız :D

Huawei saatler, ve yine huaweinin honor bandlari telefona kendi uygulaması ile bağlanıyor. Netten okuduğum kadarıyla Xiaomi cihazlar da kendi uygulaması ile bağlanıyormus. Bu sebeple bu cihazlar strava ile bağlanamıyor. Ben honor band 4 u bağlamak için çok uğraştım nette araştırdım ama bağlanmıyor. Cihazların iç uygulamasi buna müsait değil. Android gear işletim sistemli olanlar baglanabiliyormus sanırım.

1 aydır kullandığım honor band 4 için konuşursak. Hem yüksek nabizda hem düşük nabizda nabzimi sayarak teyit ettim alet nabzı gerçekten doğru ölçüyor. En büyük sıkıntısı bu bilgiyi sadece kendi uygulamasıyla paylaşması. Birde spor sırasında ekran sürekli açık olma özelliği olsaydı iyi olurdu. Kolunu çevirip kaldırmak ya da ekrana dokunmak zorunda kaliyorsun görmek için. Cihaz 200 lira gps takibini telefon desteğiyle yapıyor pili sürekli nabız takibiyle 4-5 gün gidiyor. Nabız takibi sürekli açık olmasa bile spor sırasında açılıyor. Ucuz olsun nabzimi göreyim yeter gps olmasa da olur diyorsanız gayet kullanışlı bir ürün. iPhone dahil tüm cihazlara bağlanıyor. Huawei Health kullanılması gerekiyor sadece. 200 liralık bir cihazla doğru nabız görmek için ucuz alternatif olarak gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: slckats
Mi Band 3 kullanan var mı? Varsa hangi üçüncü parti uygulama ile spor etkinliklerinde kayıt alıyorsunuz ?

Huawei saatler, ve yine huaweinin honor bandlari telefona kendi uygulaması ile bağlanıyor. Netten okuduğum kadarıyla Xiaomi cihazlar da kendi uygulaması ile bağlanıyormus. Bu sebeple bu cihazlar strava ile bağlanamıyor. Ben honor band 3 u bağlamak için çok uğraştım nette araştırdım ama bağlanmıyor. Cihazların iç uygulamasi buna müsait değil. Android gear işletim sistemli olanlar baglanabiliyormus sanırım.

1 aydır kullandığım honor band 3 için konuşursak. Hem yüksek nabizda hem düşük nabizda nabzimi sayarak teyit ettim alet nabzı gerçekten doğru ölçüyor. En büyük sıkıntısı bu bilgiyi sadece kendi uygulamasıyla paylaşması. Birde spor sırasında ekran sürekli açık olma özelliği olsaydı iyi olurdu. Kolunu çevirip kaldırmak ya da ekrana dokunmak zorunda kaliyorsun görmek için. Cihaz 200 lira gps takibini telefon desteğiyle yapıyor pili sürekli nabız takibiyle 4-5 gün gidiyor. Nabız takibi sürekli açık olmasa bile spor sırasında açılıyor. Ucuz olsun nabzimi göreyim yeter gps olmasa da olur diyorsanız gayet kullanışlı bir ürün. iPhone dahil tüm cihazlara bağlanıyor. Huawei Health kullanılması gerekiyor sadece. 200 liralık bir cihazla doğru nabız görmek için ucuz alternatif olarak gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
Hocam yaklaşık 3 haftadır Honor Band 5 kullanıyorum. Tam bir fiyat performans ürünü olduğunu söyleyebilirim. Sizin modelinizde olmayan bilek hareketiyle ekranın uyanma özelliği, kandaki oksijen oranınızı ölçmesi, su geçirmeyen amoled ekrana sahip olması ilk bakıştaki en önemli artıları diyebilirim. Eğer bütçeniz yüksek fiyatlı akıllı saatlere yetmiyorsa belli bir oranda işinizi görecektir diye düşünüyorum. Fiyat 240 TL-280 TL arası.

@slckats Ben niye orda öyle yazmışım şimdi farkettim mesajı da düzenledim. honor band 4 benimki neden 3 yazdım hiçbir fikrim yok. Kandaki oksijen miktarını nasıl ölçüyor acaba o kısmını çok merak ettim. Kandaki oksijen hariç birebir aletler sanırım 4 ve 5. Ben de bütçeden dolayı tercih ettim. En büyük eksiği gps bulundurmaması ama onu da telefondan bağlanarak çözüyor alet. İkinci eksiği de saatler kadar şık olmaması diyebiliriz sanırım. Saatin yaptığı herşeyi 200 liraya yapıyor alet.

• Beğen
Tepkiler: slckats
@z_g_h ben de 4 ile 5 arasında kararsız kalmıştım. Hatta 5 lerdeki müzik kontrolü ve oksijen miktarı ölçümünün global versiyonlarda olmaması beni 4 e baya bir yaklaştırmıştı ki okuduğum bir yorumda en son güncellemeyle iki özelliğin de geldiğini görünce 5 i aldım. İki özellik de sorunsuz çalışıyor. Kandaki oksijen miktarını bilekliği iyice sıkarak altındaki sensörlerden ölçüyor. Okuduğum bir yorumda bir arkadaş tıbbi cihazlarla karşılaştırmış ve %100 doğru ölçüm yaptığını yazmış.

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
@Adrenalin26 Sigma'nın şöyle bir saat setine denk geldim. İlk defa görüyorum isterseniz bir araştırın, set olarak bile oldukça uygun fiyatı var. (link)

Arkadaşlar, Amazfit pace kullanmış birisi olarak verdiği değerlerin doğruluğu hakkında tam bir fiyasko ötesi diyebilirim. Belirttiğin tutarın biraz daha üzerine çıkıp s3 frontier alabilirsin. Xiaomi kullanan birisi olarak Xiaomi'yi akıllı saat olayında başarılı bulmuyorum maalesef.

@Adrenalin26 kesinlikle Garmin'den şaşmayın derim. 2. el Fenix 5'i 2000 tl civarına bulabilirsiniz. En stabil değeleri Garmin veriyor.

• Beğen
Tepkiler: anzolot
@Adrenalin26 merak edip biraz baktım şu incelemeyi okudum (link) fena durmuyor ama pil süresi garminlerin triatlon saatlerinin gerisinde. onun dışında fena durmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Selamlar, spor amaçlı akıllı saat olarak önerebileceğim kesinlikle Garmin olur. Ben Garmin Fenix 5x Plus Saphire Edition Ultimate Multisport kullanıyorum, modelini uzun uzun yazdım yanlış anlaşılmasın lütfen Fenix 5 modelinin 4-5 modeli var ve hepsi birbirinden biraz daha farklı. Strava ile mükemmel çalışıp otomatik olarak atıyor, nabız ölçümü, ant+, kandaki oksijen miktarı ve aklınıza gelen her türlü özelliği mevcut yani spor amaçlı kullanmak için saat arıyorsanız bu modeli öneririm. Evet yazdığınız rakamın biraz üstünde ama işinize yaramayıp sizi hüsrana uğratacak bir saate sahip olup sonradan üzülmek daha kötü olur, ikinci elleri piyasada oldukça çok. Bütçenize göre kendinize biraz daha zaman verip bir kerede iyi bir şey almanızı tavsiye ederim. Diğer Huawei, Xiaomi, Apple gibi saatleri sporla uğraşmayıp normal hayat yaşayan insanlar için ideal olabilir ama kesinlikle bir kaç özellik eklendi diye hiç biri sporcu saati değil.
Mesela benim Multisport seçme nedenim sadece bisiklet kullanmak değil ayrıca motocross sporuyla ve ultra bir amatör olarak yüzme ile ilgileniyorum, bu segmentte istediğimi karşılayacak özelliklerin tamamını bu saatte bulduğum için.
Paylaştığım linkte bir kaç akıllı saati seçip fikir sahibi olmanız açısından yardımcı olmak için paylaşıyorum, siz de merak ettiklerinizi yazıp artısına eksisine rahatlıkla bakar kafanızdaki soru işaretlerini silersiniz.

(link)

Araştırma yaparken düşünme fırsatımda oldu, yüzme antremanını haftada 1-2 yapıyorum, bisiklet de zaten yol Bilgisayarı kullanıyorum. Triatlon ile uğraşıyor olsam kesinlikle tartışmasız garmin bakarım , fakat ben gündelik hayatta da beni telefondan uzaklaştıracak bir saat bakıyorum. Bu yüzden Apple Watch işimi görecek sanırım. Yüzme verilerini stravaya Atmasamda olur sanırım.

@adilmusazafer neye dayanarak söylüyorsun. Problem olarak gördüklerin ne

Geri