Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

sarj etmese direk alacam da. sarj ediyor. 180 tl kadar yenisinin fiyatı. bir arkadaşta aynı saatten vardı. olmazsa ondan isteyim bir kabloyu da deneyim.
Çok kablom oldu şarj edip veri aktarmayan. Özellikle Apple CarPlay de. Kabloyu bence de deneyin. Pahalı bir çözüm değilse

Scudo
forumun 2 yıl öncesinden olduğuna çok dikkat etmemişim doğrusu. arkadaşımın kablosunu bir deniyim de ona göre yenisini alayım.
teşekkürler fikirleriniz için.

İyi günler herkese. Akıllı bileklik almak için araştırıyordum mi band 6 modelinde karar kıldım ama birkaç inceleme kanalının mi band 5 ile arasında kayda değer farklar olmadığını söylemiş. İncelemelerin çoğu 1 yıl öncesinden kalma o yüzden emin olamadım (malum sistem güncellemeleri yıl içerisinde devam ediyor, mi band5’in bazı özellikleri sonradan güncellemelerle aktif oldu). Mi band5’ten 6’ya geçip konu hakkında fikri olan var mı? Fiyat farkı 150 lira, 150 lira için mi band 6 almak mantıklı gibi sanki.

İyi günler herkese. Akıllı bileklik almak için araştırıyordum mi band 6 modelinde karar kıldım ama birkaç inceleme kanalının mi band 5 ile arasında kayda değer farklar olmadığını söylemiş. İncelemelerin çoğu 1 yıl öncesinden kalma o yüzden emin olamadım (malum sistem güncellemeleri yıl içerisinde devam ediyor, mi band5’in bazı özellikleri sonradan güncellemelerle aktif oldu). Mi band5’ten 6’ya geçip konu hakkında fikri olan var mı? Fiyat farkı 150 lira, 150 lira için mi band 6 almak mantıklı gibi sanki.

Ben yenisi çıktıkça 2, 3 ve 4 aldım, 4'ten neredeyse hiçbir farkı olmadığı için 5'i atladım ve en son da 6'yı aldım. Önceki sürümün üstüne en az özellik katan model 5, bence öylesine çıkarılmış bir ara model. 5 yarı yarıya ucuz olmadıktan sonra 6'ya alternatif değil.

• Beğen
Tepkiler: hermes

Ben de alırken sizin gibi tereddütte kalmıştım, araştırmalarım sonucunda mi band 5 i aldım Temmuz 2021de.
Çünkü benim alma amaçlarımdan biri de çok büyük paralar vermeden nabızımın kaç olduğunu aşağı yukarı göstermesiydi.

Neden 6 değil 5 i aldım derseniz kesinlikle şu videoyu izledikten sonra oldu (Polar h10 nabız bandı ile kıyaslıyor);
İngilizceniz yoksa bile "heart rate test" kısmında gösterilen grafiklerden sonuca ulaşabilirsiniz ve kısa özet için "Conclusions" bölümünü Türkçeye çevirebilirsiniz.

Miband5 deneyimim :
Gps ve hızı doğru gösteriyor bir şüpheniz olmasın.
Çok terleyince sensörler bazen algılamıyor, silip tekrar takıyorum.
Havuzda yüzerken de kullandım ve çok şaşırdım çünkü kaç metre yüzdüğümü doğru ölçüyor. Sadece saati takıyorum, havuzun metresini 25-50-custom(özel) seçeneklerinden birini seçip yüzmeye başlıyorsunuz. Denizde veya 25-50 metre dışındaki havuzları doğru ölçebiliyor mu o konuda bir bilgim yok.

Not : Bu youtube kanalının Miband 5 inceleme :

• Beğen
Tepkiler: hermes
Merhabalar, apple watch series 7 almak istiyorum. Hem sağlık hem spor için alabileceğim iyi bir apple ürünü olmasını istiyorum. Kullanıcısı varsa olumlu ve olumsuz yorumları bekliyorum. Şarj açısından değerlendirirseniz memnun olurum.

Watch 6 kullanıyorum. 7 ile arasında az fark var. Deneyimlerimi söyleyeyim:
Kalp hızı doğruluğu Garmin göğüs bandı ile kıyaslarsam sadece 1 fark bazen oluyor bazen olmuyor. Bu noktada sorun yaşamazsınız.
Oksijen seviyesi ve kalp ritmi de doğru çalışıyor. Soğuktan biraz etkileniyor, bşr tık daha sıkı bağlıyorum. Orijinal kordonu bileğinize bol ayrlarsanız, oturmuyorsa temassızlık oluyor bazen. Sanki saati çıkarmış takmışsınız gibi ekran şifresini girmek gerekiyor. Spor sırasında olursa kalp hızında kesinti oluyor. Bileğinize uygun sıkılıkta ayarlarsanız bu sorunları yaşamazsınız.
Hafifliği ve sağlamlığı konusunda sorun yok.
Şarjı 1,5 - 2 gün gidiyor. Çok müzik dinleyince veya telefonla konuşursanız süre biraz daha kısalır. 1 saat süre civarında tam şarj oluyor.
GPS i yine Garmin’le kıyaslayınca tama yakın doğru. Strava uygulamasını kullanmıyorum, diğer kullandığım uygulamalarla hiçbir sorun yaşamadım.
Fitness, koşu, bisiklet birçok spor aktivitesi ile uyumlu. Yüzerken de kullanabilirisniz diyorlar ama ben cesaret etmedim. Ekranı, görüntü kalitesi gayet iyi.
Sonuç olarak tavsiye ederim.

Merhabalar, apple watch series 7 almak istiyorum. Hem sağlık hem spor için alabileceğim iyi bir apple ürünü olmasını istiyorum. Kullanıcısı varsa olumlu ve olumsuz yorumları bekliyorum. Şarj açısından değerlendirirseniz memnun olurum.

Eğer Apple telefon kullanılıyorsa ve bütçe yetiyorsa Apple Watch haricinde bir ürün düşünmeye gerek yok keza bilekten nabız ölçümünü en doğru yapanı budur.

Şu kanaldaki Apple Watch videolarından kontrol edebilirsiniz: (link)

Ha beni soracak olursanız hiçbir zaman o paraları telefona vermek istemediğim için emektar Amazfit Stratos saatimi düzgün nabız ölçümü yapmadığı için ve Polar Verity Sense nabız sensörü ile kullanıyorum. Bu sensör de oldukça beğenilen bir sensör ancak optik sensör olduğundan göğüsten ölçüm alan ECG sensörlerine göre bir kaç saniye gecikmeli değer gösteriyor fakat grafikleri alt alta koyunca tam örtüşüyor (optik olan bir kaç saniye sağa doğru kaymış şekilde :) )

Düzenleme: imlâ

Mi band 6 var. Strava hiç kullanmadım. Bağlanma oluyor mu? Altta şöyle bir yazı gördüm:
(link)

Ben de alırken sizin gibi tereddütte kalmıştım, araştırmalarım sonucunda mi band 5 i aldım Temmuz 2021de.
Çünkü benim alma amaçlarımdan biri de çok büyük paralar vermeden nabızımın kaç olduğunu aşağı yukarı göstermesiydi.

Neden 6 değil 5 i aldım derseniz kesinlikle şu videoyu izledikten sonra oldu (Polar h10 nabız bandı ile kıyaslıyor);
İngilizceniz yoksa bile "heart rate test" kısmında gösterilen grafiklerden sonuca ulaşabilirsiniz ve kısa özet için "Conclusions" bölümünü Türkçeye çevirebilirsiniz.

Miband5 deneyimim :
Gps ve hızı doğru gösteriyor bir şüpheniz olmasın.
Çok terleyince sensörler bazen algılamıyor, silip tekrar takıyorum.
Havuzda yüzerken de kullandım ve çok şaşırdım çünkü kaç metre yüzdüğümü doğru ölçüyor. Sadece saati takıyorum, havuzun metresini 25-50-custom(özel) seçeneklerinden birini seçip yüzmeye başlıyorsunuz. Denizde veya 25-50 metre dışındaki havuzları doğru ölçebiliyor mu o konuda bir bilgim yok.

Not : Bu youtube kanalının Miband 5 inceleme :

Mi band 5'in kendi gps i mi var? Telefonun gps i ile kayıt yapıyor diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
Mi band 5'in kendi gps i mi var? Telefonun gps i ile kayıt yapıyor diye biliyorum.
Evet yanlış ifade etmişim, Telefonun gps'i ile ölçüm yapıyor.
Demek istediğim; saatin telefondan aldığı gps verisinin yani saatin kendi uygulamasındaki(Mi Fit) anlık konumun ve hızın sıkıntısız çalıştığı ve saate gelen km/s bilgisinin anlık olarak doğru geldiği.

• Beğen
Tepkiler: makaram
İnce olduğu için mi bu tarz saatlere yöneliyor anlamıyorum ama. Sıfır Mi Band 6 parasına ikinci el Stratos 2 almayı tercih ederim. Hatta yüzme de kullanılmayacaksa amazfit pace bile işini rahatlıkla yapacaktır.

Huawei gt 2e kullanıyorum... Sürüşleri garmin üzerinden aktarsam da , geçtiğimiz günlerde garminin şarjının bittiğini farketmemişim. Health sync ile strava ya aktardım...Uygulama işe yarıyor..
Bu arada saat fazlasıyla iş görüyor...

Merhabalar, Bahsi geçen Health sync uygulaması hangisi acaba?

İos için arıyorum ben...

Teşekkür ederim.

İnce olduğu için mi bu tarz saatlere yöneliyor anlamıyorum ama. Sıfır Mi Band 6 parasına ikinci el Stratos 2 almayı tercih ederim. Hatta yüzme de kullanılmayacaksa amazfit pace bile işini rahatlıkla yapacaktır.
Mi Band 6 pahalı değil, biz fakiri...dur o başka bir şeydi, hakikaten Mi Band 6 fiyatı çok yükselmiş. GPS özellikli, daha çok saate benzeyen marka modellere yönlenebilir. Not: Mi Band 4 kullanıcısı

Mi Band kullanma sebebim daha çok, ufak ve GPS dışında kapsamlı olmasıdır. Mi telefon ile kullanıyorum onun da etkisi var. Biraz da Xiaomi markası ürünlerini seviyorum. Ülkemizde yok iken Ali'den filan getirttim.
Mi fit ile spor verileri tutuyorum. Fakat Strava programı kullanan çok kişi var ve bisiklet için daha kapsamlı sanırım. Açıkçası çok kullanan olduğundan, biraz kullanmak istedim. Belki kullandıktan sonra hoşuma gitmez silerim.
Dambıl, adımlayıcı sporları da yaptığımdan belki bana yetmeyebilir. Gps olmadığından Mi fit telefon üzerinden haberleşiyor ve ikisi de batarya harcıyor çok. Sanırım ben de artık gps li bir ürüne geçeceğim. Band 6 aldığıma biraz pişman oldum. Daha önceden 4 kullanmıştım. 4'ü arkadaşa hediye edip 6 aldım. Bunu da yeğen istiyordu, ona verip gps özellikli, yine band ya da saat seçimi yaparım artık.

Mi Band kullanma sebebim daha çok, ufak ve GPS dışında kapsamlı olmasıdır. Mi telefon ile kullanıyorum onun da etkisi var. Biraz da Xiaomi markası ürünlerini seviyorum. Ülkemizde yok iken Ali'den filan getirttim.
Mi fit ile spor verileri tutuyorum. Fakat Strava programı kullanan çok kişi var ve bisiklet için daha kapsamlı sanırım. Açıkçası çok kullanan olduğundan, biraz kullanmak istedim. Belki kullandıktan sonra hoşuma gitmez silerim.
Dambıl, adımlayıcı sporları da yaptığımdan belki bana yetmeyebilir. Gps olmadığından Mi fit telefon üzerinden haberleşiyor ve ikisi de batarya harcıyor çok. Sanırım ben de artık gps li bir ürüne geçeceğim. Band 6 aldığıma biraz pişman oldum. Daha önceden 4 kullanmıştım. 4'ü arkadaşa hediye edip 6 aldım. Bunu da yeğen istiyordu, ona verip gps özellikli, yine band ya da saat seçimi yaparım artık.
GPS i olan bir bilekliği biran önce çıkartmalı. Bende direkt 6 ile merhaba dedim. Keşke 5 alsaydım daha uygundu

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
Geri