Belki sizlerin kullanım amacıyla birebir değil ama, benim kolumda bir buçuk ay önce
420₺'ye aldığım Yukka'nın bir akıllı saati var. Altta resimlerini paylaştım.
Tabii ki yine sizlerdeki gibi strava tarzı uygulamalarım ve bisiklet bilgisayarım yok. Bu yüzden benim gibi çok çok daha basit amaçlarla ve ekonomik amaçlarla akıllı saat düşünenlere alternatif olsun diyerek biraz bahsedeyim.
Saatin kendi özellikleri arasında standart xiaomi mi band 5'in tüm özellikleri harici, kalp ritmi, kan basıncını ölçme, kandaki oksijeni ölçme, EKG testi (hastanedeki aletlerle karşılaştırması yapıldı), tansiyon ölçme gibi ek fazladan özelliklere de sahip. Uzaktan kamera kontrolü, müzik kontrolü, alarm, su hatırlatıcısı, kronometre, mesajlara ulaşma, arama görme ve durdurma gibi özellikleri bulunuyor. Yazıları okunaklı ve çözünürlüğü gayet iyi (HD). Pili ortalama 7 gün dayanıyor. Ben çok kurcalamadan 9 gün gittiğine şahidim.
Standart dörtgen kol saati görünümünde. Benim için güzel bir saat. Bir sürü spor aktivitesi ve uyku takibi mevcut. Bu aktiviteleri bluetooth ile telefondaki kendi uygulamasına aktarıyor. Dilerseniz oradan takibini yapabiliyorsunuz. Ben de bisikletimin basit km sayacı ve telefonumdaki başka bir bisiklet uygulaması ile karşılaştırmalarını yapabiliyorum. Bana yetiyor. Özellikle sağlık ölçümlerinin hastanedeki aletlerle test edildiğini bilmek bir nebze olsun saate verdiğim paranın hakkını geri veriyor dedirtiyor.
Özelliklerine şuradan bakabilirsiniz:
(link)
Hastane testinin yapıldığı bir inceleme videosu sanıyorum buydu: