Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Sanırım Garmin alacağım.

Garmin Fenix7 Pro yada Forerunner 955. Bu iki saatten başka Garmin düşünmeyin, üzülürsünüz. Multiband Gps özelliğini dünya üzerinde sadece bu iki saatte var. İkisi arasında ise Forerunner 955 7Pro'ya karşı hem daha iyi hem de fiyatı daha uygun.

Scudo
huawei watch fit

1.5 saat önce koşu kaydettim nabız bilgileri yoktu. tekrar bakacağım. yetkilendirme sayfasında da yazmışlar kalp atış hızı bilgileriniz paylaşılacaktır diye.
295398 dosyayı görüntüle
Bende çıkmıyor nabız senkronizasyonu siz halledebildiniz mi? Ben de watch fit kullanıyorumScreenshot_2022-10-11-22-56-52-88.jpg

General Mobile saat kullanıyorum.
Telefon GM olmasa da olur. Çok bi numarası olmuyor aynı marka olmasının.

Saat güzel. oldukça kullanışlı. Özellikle kalori ve nabız takip ediyorum yetiyor bana.
beklentin üst düzey değilse tavsiyedir.
GPS bağlantıyı telefondan alıyor ama tüm gün BT açık bağlı tuttuğum halde telefonnun hiç şarj bitirdiğini görmedim.
Saat bataryası da oldukça iyi. yarım saatte şarj oluyor, her hafta 1 tam gün spor modu açtığım halde 10 gün kadar gidiyor.

FİYAT / PERFORMANS gayet iyi

• Beğen
Tepkiler: KrtgSltr
Yakında düzeltirler diye düşünüyorum, şu yeni ekledikleri zamana kadar Huawei Health uygulamasında Strava kısmı dahi yoktu, düzene koymaları yakındır; yok düzeltmezlerse zaten 3500₺ civarına Huawei spor saati alan adam 60₺'ye aktarma uygulamasını da alır geçer. Bende Honor Band 5 var (alt markası olduğu için Huawei Health'a eşleniyor) spor harici kullanım için yani uyku takibinde falan gece darlamasın diye almıştım, sırf zaten başka Strava ile veri paylaşan spor saatim var diye paralı uygulamayı almıyorum. Ama dediğim gibi yakında düzeltirler kuvvetle ihtimal.

Anladığım kadarıyla bütçe sorunu pek yok. Kullandığınız telefon Apple ise ve harici nabız sensörü kullanmadan saatin kendi nabız sensörünü kullanmak istiyorsanız Apple Watch Ultra alın. Saatten (bilekten) nabız okuma konusunda en iyisi Apple, spor salonu/ağırlık egzersizlerinde dahi çok çok iyi, diğerlerinin tamamı fena çuvallıyor bu konuda. Şarj etmekten çok daralmıyorsanız Apple alın geçin çünkü Apple'ın şarj sıkıntısı stand-by yani bekleme aşamasında çok batarya tüketmesinden kaynaklanıyor, Google Wear OS saatler (ve tüm gerçek akıllı saatler) de aynı şarj konusunda. Tam şarj edip veya tam şarja yakınken aktiviteye başlayacaksanız şarj yetmeyip aktivite bitirme sorununuz olmaz keza sanırım incelemesinde 20 saat gibi GPS aktivite süresi görmiştüm (siz de araştırıp almadan önce doğrulayın bu süreyi, hafızama dayanarak yazıyorum, farklı olabilir) ha şunu da belirteyim saatle birlikte harici sensör kullanırsanız aktivite süresi (şarjın yetmesi) yarı yarıya düşüyor tüm saatlerde; yani Garmin alır harici sensör kullanırım derseniz kötü bir sürpriz yaşayabilirsiniz. Bu arada Garmin'i b*klamış gibi olmayayım, spor salonu/ağırlık antrenmanları hariç (o durumda harici sensörden destek alın) düzgün nabız okur özellikle son seri sensörleri hiç fena değil ama bir Apple Warch kadar da değil tabi.
Kafam karıştı şimdi. Şarjı çok düşünmüyorum açıkcası. Neyse ben biraz daha araştırayım.Bilgiler için teşekkür ederim.Saygılar...

Kafam karıştı şimdi. Şarjı çok düşünmüyorum açıkcası. Neyse ben biraz daha araştırayım.Bilgiler için teşekkür ederim.Saygılar...
Kafanız karışmasın hiç, ihtiyaçlarınızı ortaya koyun. Ona göre ihtiyacınızı karşılamayan saatleri eleyerek ilerleyin derim.

Örn: Eğer sizin için gün içerisinde tüm sağlık bilgileri önemli ise (Aktivite, uyku, egzersiz vs) şarjı uzun giden saati tercih etmeniz gerek.
Sebebi, her akşam apple ı şarja koyacaksınız. Bu takip gerektiren bir iş. Bu sizin bir rutininiz olacak.
Spontone sürüşe veya koşuya çıkacaksınız diyelim. "Tüh saatin şarjı az beni yarıda bırakır" diyeceksiniz.
Ben dedim. Hatta bir dönem iki farklı saat taktığım oldu. (Huawai + casio)
Geceleri şarj olsun diyeceksiniz bazen, bu durumda uyku takibi iptal olacak. bla bla

Ya da siz "ben tam akıllı saat istiyorum, en yeni özellikler olsun, oyuncaklı olsun, şarj önemli değil yanımda power bank ile de gezerim sorun değil" diyorsanız apple gayet güzel bir saat. Sizi mutlu edecektir.

Kendiniz için en doğrusunu her zaman siz bilirsiniz.

Ekşide bu konuda yazılmış topic ten bir entry i de ekleyeyim.

(link)

Günaydın.
Birkaç haftadır Huawei GT Runner kullanıyorum. Sabah Strava'ya erişim izni verdim. Denemek amaçlı kısa bir yürüyüş yaptım. Yürüyüş bitince saat toplam mesafeyi 610 metre gösterdi. Yürüdüğüm mesafenin bu değerden yüksek olduğuna eminim. Telefon veriyi Strava'ya kısa bir süre sonra aktardı. Strava aynı mesafeyi 580 metre olarak gösterdi ve aşağıdaki rotayı oluşturdu. Rotada başlangıç ve bitiş noktaları gösterilmiş; ancak bitiş noktası hatalı. Bitiş noktasında pastane vardı. Orada 5-6 dakika bekledim ve işe geri döndüm. Rotada geri dönüş yok. Sanırım telefon burayı kaydetmemiş. Öğle arası aynı rotayı tekrar yürüyeceğim.
Merak ettiğim konu şu: Telefonun 610 metre gösterdiği veri neden Strava'da 580 metre gözüküyor?

Ekran Alıntısı.PNG

Kafanız karışmasın hiç, ihtiyaçlarınızı ortaya koyun. Ona göre ihtiyacınızı karşılamayan saatleri eleyerek ilerleyin derim.

Örn: Eğer sizin için gün içerisinde tüm sağlık bilgileri önemli ise (Aktivite, uyku, egzersiz vs) şarjı uzun giden saati tercih etmeniz gerek.
Sebebi, her akşam apple ı şarja koyacaksınız. Bu takip gerektiren bir iş. Bu sizin bir rutininiz olacak.
Spontone sürüşe veya koşuya çıkacaksınız diyelim. "Tüh saatin şarjı az beni yarıda bırakır" diyeceksiniz.
Ben dedim. Hatta bir dönem iki farklı saat taktığım oldu. (Huawai + casio)
Geceleri şarj olsun diyeceksiniz bazen, bu durumda uyku takibi iptal olacak. bla bla

Ya da siz "ben tam akıllı saat istiyorum, en yeni özellikler olsun, oyuncaklı olsun, şarj önemli değil yanımda power bank ile de gezerim sorun değil" diyorsanız apple gayet güzel bir saat. Sizi mutlu edecektir.

Kendiniz için en doğrusunu her zaman siz bilirsiniz.

Ekşide bu konuda yazılmış topic ten bir entry i de ekleyeyim.

(link)
Daha çok sağlık için kullanacağım ama tabi yaptığım sporları da desteklemeli.Özellikle koşu ve yüzme.Bisikelt için zaten garmin yol bilgisayarım var.Apple ın sanki bir adım önde bazı özellikleri. Bilgiler için teşekkürler ...

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Günaydın.
Birkaç haftadır Huawei GT Runner kullanıyorum. Sabah Strava'ya erişim izni verdim. Denemek amaçlı kısa bir yürüyüş yaptım. Yürüyüş bitince saat toplam mesafeyi 610 metre gösterdi. Yürüdüğüm mesafenin bu değerden yüksek olduğuna eminim. Telefon veriyi Strava'ya kısa bir süre sonra aktardı. Strava aynı mesafeyi 580 metre olarak gösterdi ve aşağıdaki rotayı oluşturdu. Rotada başlangıç ve bitiş noktaları gösterilmiş; ancak bitiş noktası hatalı. Bitiş noktasında pastane vardı. Orada 5-6 dakika bekledim ve işe geri döndüm. Rotada geri dönüş yok. Sanırım telefon burayı kaydetmemiş. Öğle arası aynı rotayı tekrar yürüyeceğim.
Merak ettiğim konu şu: Telefonun 610 metre gösterdiği veri neden Strava'da 580 metre gözüküyor?

295612 dosyayı görüntüle
anladığım kadarıyla başlangiıç bitiş noktaları gizlenmiş.

anladığım kadarıyla başlangiıç bitiş noktaları gizlenmiş.
Öğle arası yürüyüşe çıktım. Saatin otomatik egzersiz tespit özelliği yaklaşık 40 dakika sonra uyarı verdi. Muhtemelen yazılımsal sorunlardır. Saatle ilgili dikkatimi çeken hususları bu konu altına yazmaya devam edeceğim. Almak isteyenlere ürünle ilgili mesajların faydası olabilir.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Öğle arası yürüyüşe çıktım. Saatin otomatik egzersiz tespit özelliği yaklaşık 40 dakika sonra uyarı verdi. Muhtemelen yazılımsal sorunlardır. Saatle ilgili dikkatimi çeken hususları bu konu altına yazmaya devam edeceğim. Almak isteyenlere ürünle ilgili mesajların faydası olabilir.
Strava'da otomatik başlangıç, bitiş yeri gizlemesi olabilir (evin yerini herkese ilan etmemek için, iyi bisikleti olanların bahçe kulübesini patlatmasınlar diye, bu tarz bahçede öte beri konulan kulübe (shack) özellikle İngiltere seyrek yerleşim yerlerinde, yani bahçeli evlerde yaygın.

Hemen her saat GPS'i bina ve yoğun ormanlık bölgelerde bu tarz öksürmeler yapar ve son olarak otomatik aktivite başlatma muhabbeti çoğu saatte böyledir, size başlatıyorum demeden önce GPS'i devreye sokmaz, accelerometer sensörüyle adım ve tahmini mesafe sayar, asıl aktivite başlayınca GPS'i açar, Strava sadece GPS verisini dikkate alacağı için mesafe Strava ve cihaz yazılımında farklı çıkar. Herşeyi tam ölçsün istiyorsanız aktivite başlatma ekranında nabzın gözükmesini ve GPS'in yeşile düşmesini veya "connected" demesini bekleyin.

Galiba bu tür cihazlarda ilk deneyiminiz. Zamanla cihazın bu tür "huylarına" alışırsınız. Bir de harici göğüs bandı şeklinde nabız sensörünüz varsa bir bisiklet sürüşünüzde onu telefonla eşleştirip saati de kendi sensörüyle olacak şekilde sürüşün iki farklı kaydını alın. Nabız grafiklerini de burada alt alta paylaşın ki saatin nabız ölçüm başarımını bir de sizin elinizden, birinci el kullanıcı tecrübesi ile görelim, alacak olan arkadaşlara da yardımcı olsun.

• Beğen
Tepkiler: serdarvekedisi
Merhaba Huawei watch gt 3 kullanıcısıyım saat özelliklerinde kadans sensörü bağlanma özelliği var ama iki bisikletimde de farklı kadans sensörleri olmasına rağmen sensörü bluetooth ile bağlayamadım saat sensörleri görmüyor kulaklık bağlıyabiliyorum fakat sensör bağlayamadım varmı bu saati kullanıp kadans sensörü bağlayabilen ?

Sayin arkadaşlar aranıza watch 4 44mm alarak katilmis bulunmaktayim. Size iki sorum olacaktı
1- Saati samsung wearable üstünden mi yoksa wearos by google üzerinden bağlamak daha mantıklı
2- Saate strava yukleyip hesabima baglamak istediğimde uyari aliyorum nasil cozebilirim

Dosyalar

• Screenshot_20221018-192300.png
    Screenshot_20221018-192300.png
    23,7 KB · Okunma: 15
Merhaba Huawei watch gt 3 kullanıcısıyım saat özelliklerinde kadans sensörü bağlanma özelliği var ama iki bisikletimde de farklı kadans sensörleri olmasına rağmen sensörü bluetooth ile bağlayamadım saat sensörleri görmüyor kulaklık bağlıyabiliyorum fakat sensör bağlayamadım varmı bu saati kullanıp kadans sensörü bağlayabilen ?
Kadans sensörü desteklemesi için cihazda ANT olmasi gerekiyor,o da sizin kullandığınız cihazda yok, zaten akıllı saatler arasında garmin ve wahoo dışında ant destekli saat maalesef yok diye biliyorum, bluetooth ile özellikleri arasında varsa sadece harici nabız bandı destekler

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
Kadans sensörü desteklemesi için cihazda ANT olmasi gerekiyor,o da sizin kullandığınız cihazda yok, zaten akıllı saatler arasında garmin ve wahoo dışında ant destekli saat maalesef yok diye biliyorum, bluetooth ile özellikleri arasında varsa sadece harici nabız bandı destekler
Ant desteği olmayan saatte bluetooth seçeneklerinde hız/kadans , nabız bandı, power metre seçeneği koymaları çok saçma olmuş o zaman bu saydığım cihazların hepsi bağlantı seçeneklerinde gözüküyor çünkü...

belki koşu veya yürüyüş esnasında adım saydığından onu kadans olarak özellik saymış olabilir, ayrıca yine yürüme yada koşma gibi aktivite sonrası strava senkronizasyon olduktan sonra oradan kontrol ederseniz aktivite detayında kadans görebilirsiniz(amazing Stratos 3 den biliyorum) . ayrıca ANT yoksa powermetre ve kadans özelliği desteklendiğini belirtmek tuhaf olmuş.. Huawei markaya hâkim olmadığından kendi sitesinden marka modelini kontrol ettiğimdede zaten ANT ile ilgili özellik belirtilmemiş

Garmin Fenix7 Pro yada Forerunner 955. Bu iki saatten başka Garmin düşünmeyin, üzülürsünüz. Multiband Gps özelliğini dünya üzerinde sadece bu iki saatte var. İkisi arasında ise Forerunner 955 7Pro'ya karşı hem daha iyi hem de fiyatı daha uygun.
Bir sey sora bilirmiyim, hic Garmin Dezent MK2i yada Marq serisi kullandinizmi? Neden "Bu iki saatten başka Garmin düşünmeyin, üzülürsünüz" diyerek diger Garminlere önyargili bakiyorsunuz kötülüyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Kadans sensörünün bluetooth özelliği var mı?

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
Geri