Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Garmin Fenix7 Pro yada Forerunner 955. Bu iki saatten başka Garmin düşünmeyin, üzülürsünüz. Multiband Gps özelliğini dünya üzerinde sadece bu iki saatte var. İkisi arasında ise Forerunner 955 7Pro'ya karşı hem daha iyi hem de fiyatı daha uygun.
Multiband GPS özelliği, Apple Watch ultra'da yok mu?
Forerunner 955, hangi özellikleri bakımından Fenix 7 Sapphire'dan daha iyi?

Scudo
Merhaba Huawei watch gt 3 kullanıcısıyım saat özelliklerinde kadans sensörü bağlanma özelliği var ama iki bisikletimde de farklı kadans sensörleri olmasına rağmen sensörü bluetooth ile bağlayamadım saat sensörleri görmüyor kulaklık bağlıyabiliyorum fakat sensör bağlayamadım varmı bu saati kullanıp kadans sensörü bağlayabilen ?
Bağlamayı denediğiniz kadans sensöründe bluetooth smart (BLE) özelliği var mı? Sadece ANT destekliyorsa Bluetooth akıllı saate elbette bağlayamamanız normal. BLE destekli bir kadans sensörü edininiz.

Özellikle koşu ve yüzme.Bisikelt için zaten garmin yol bilgisayarım var.
Madem garmin edge kullanıyorsunuz o zaman garmin saat almanız daha mantıklı. Sürüşleriniz sonucu recovery sürenizi, garmin saatten aldığı verilere göre daha gerçekçi hesaplayabiliyor örneğin...
Eğer bisiklet sizin için önemliyse ve gelişim hedefiniz varsa sırf bu yüzden bile garmin saatlere yönelmek gerek... Değilse bile yaptığınız bütün etkinlikler, uyku süreniz, gün içindeki vücut metrikleriniz vs ile birlikte çok daha anlamlı veriler elde edebilirsiniz...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
IMG_20221019_090754.jpg

Günaydın. GT Runner'ın bluetooth arayüzü fotoğraftaki gibi. Herhangi bir harici sensöre sahip olmadığım için deneme imkanımda olmadı.
Sırasıyla şu seçenekler mevcut.

1) Kulaklıklar
2) Huawei S-Tag
3) Kalp atış hızı kayışı
4) Hız/Ritim Sensörü
5) Güç Ölçer.

GT 3'te bulunan seçenekler yukarıdaki gibi mi bilemiyorum.

Benim bildiğim her ikiside aynı özelliklere sahip. Aralarında ki birkaç fark tasarımları. 955 hafif olması için plastik alaşımlı, Fenix 7 daha dayanıklı olması için çelik ve titanyum. 955'in pil ömrü Fenix 7'ye karşı daha az kalıyor. 955 5 atm kadar su geçirmez, Fenix 7 ise 10 Atm. Gene baktım yabancı sitelere falan ama 955'in daha iyi olduğunu yazan bir site bulamadım. Fenix 7 daha önce lanse edildiği için, 955'in ilk çıktığı gündeki özelliklerinin bazılarına sahip değildi ama o özelliklerde yıl içerisinde yapılan güncellemeler ile Fenix 7'ye zaten kazandırıldı.

Kısacası bakıldığı zaman çok büyük bir fark atmasada Fenix 7 daha iyi duruyor.

Selam, Apple Watch Ultra’da çift band GPS sistemi varmış. Fenix 7'de eski çipset Sony ki bu tek band. Foreruner 955 ve Fenix 7 Solar multiband var. (Fakat kaç frenkas açtığını Garmin söylemiyor) F 955 F7 Base modele kıyasla hafızası da fazla. (32gb.-16gb.) Bu arada karışmasın; Fenix7'lerin en üst versiyonu (bizim pro dediğimiz) Sapphire Solar versiyondur. Ayrıca F955 F7 S.Solara kıyasla 200 dolar kadar daha ucuz.
Benim bildiğim her ikiside aynı özelliklere sahip. Aralarında ki birkaç fark tasarımları. 955 hafif olması için plastik alaşımlı, Fenix 7 daha dayanıklı olması için çelik ve titanyum. 955'in pil ömrü Fenix 7'ye karşı daha az kalıyor. 955 5 atm kadar su geçirmez, Fenix 7 ise 10 Atm. Gene baktım yabancı sitelere falan ama 955'in daha iyi olduğunu yazan bir site bulamadım. Fenix 7 daha önce lanse edildiği için, 955'in ilk çıktığı gündeki özelliklerinin bazılarına sahip değildi ama o özelliklerde yıl içerisinde yapılan güncellemeler ile Fenix 7'ye zaten kazandırıldı.

Kısacası bakıldığı zaman çok büyük bir fark atmasada Fenix 7 daha iyi duruyor.

Fenix 7 Base ile F 955'in çipseti farklı. Multiband özelliği de dolaysıyla güncelleme ile yüklenecek birşey değil. 955; Fenix 7 Sapphire Solar ile aynı özelliktedir. Bütün yabacı siteler de böyle diyor.

Daha önce Iwown, Mi band 4 bileklik kullandım. Şu an mi band 6 kullanıyorum. Genelde kablolu kulaklık ile müzik dinlerim KZ zs10 pro ile. Bluetooth kulaklık sevmediğimden, bisiklet kullanırken telefon çaldığında durup telefonu çantadan çıkarıp konuşmak gerekiyor. Spor modları ve özellikleri iyi, arama cevaplayan saat önerisi olan var mı? Amezfit t-rex pro düşündüm bir ara tam karar veremeden fiyatı artmaya başladı. Şimdi t-rex pro 2 çıkmış fakat pahalı ve konuşma özelliği yok.

Daha önce Iwown, Mi band 4 bileklik kullandım. Şu an mi band 6 kullanıyorum. Genelde kablolu kulaklık ile müzik dinlerim KZ zs10 pro ile. Bluetooth kulaklık sevmediğimden, bisiklet kullanırken telefon çaldığında durup telefonu çantadan çıkarıp konuşmak gerekiyor. Spor modları ve özellikleri iyi, arama cevaplayan saat önerisi olan var mı? Amezfit t-rex pro düşündüm bir ara tam karar veremeden fiyatı artmaya başladı. Şimdi t-rex pro 2 çıkmış fakat pahalı ve konuşma özelliği yok.

Bence Trex Pro almalısınız, harika nabız ölçüyor, pro 2 zaten dandik. :harika:

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
Bence Trex Pro almalısınız, harika nabız ölçüyor, pro 2 zaten dandik. :harika:

2 ay gibi bir süre (belki daha fazla) Trex Pro kullanıyorum, nabızı kesinlikle özellikle bisiklet sırasında doğru ölçmediğini söylemek durumunda hissettim kendimi. Özellikle sıkı sıkıya da taksam, hafif de taksam ne bisiklet ne koşuda doğru nabzı alamıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
2 ay gibi bir süre (belki daha fazla) Trex Pro kullanıyorum, nabızı kesinlikle özellikle bisiklet sırasında doğru ölçmediğini söylemek durumunda hissettim kendimi. Özellikle sıkı sıkıya da taksam, hafif de taksam ne bisiklet ne koşuda doğru nabzı alamıyorsunuz.
Hepsinin ortası bir cihaz yok mu yahu? Şarjı iyi giden, konuşma destekleyen, ölçümleri az çok doğru yapan, spor progranlarını destekleyen, görünüşü özellikle t-rex pro tarzı olan bir cihaz lazım bana. = ))
Hepsinin harmanlanmış hali lazım da, tek cihaz da olmayacak gibi.

Zaten geriye doğru yanıtlara bakarsanız 2-3 sayfa önce insanlara zorla düzgün nabız ölçen spor saati aldırmak için grafikler videolar paylaştığımı görebilirsiniz. Alıntı yaptığınız yanıt bunlara bakmadan gelip hazırlop soru soranlara yönelik ironik bir yanıttır. Gerçi paylaştıklarımdan faydalanıp ürünleri alanlar doğru düzgün bir geri bildirim de yapmadılar; aynı şey defalarca memnun musunuz diye sormama, bisiklet üzerinde takılıyken bir fotoğraf istememe rağmen sonuç alamadığım zırhlı lastik başlığında da aynısı yaşandı. Kendime teşekkür ettirme anlamında sormuyorum, kullanan insanlar memnun olduğunu ya da olmadığını belirtirse yeni alacak olanlara yol gösterir diye düşünerek soruyorum. Tavsiyeyle malı alan sırra kadem basıyor. Bu yazdıklarıma uymayanlar, geri bildirim yapmış olanlar üzerlerine almasınlar.

TEKRAR BÜYÜK HARFLERLE YAZAYIM GÖZE BATSIN: ARKADAŞLAR BUNLAR YAZILDI, ANLATILDI, PAYLAŞILDI. KONU BAŞLIĞININ SONUNA GELİP HAZIRLOP CEVAP ALMAYA YÖNELİK SORU SORMAYALIM. EN AZINDAN 3-4 SAYFA GERİDEN BİR OKUYALIM. EĞER YETERLİ GELMEZSE YA DA ANLAYAMAZSANIZ EK SORULARINIZI ELBETTE SORARSINIZ. BU ŞEKİLDE SAĞLIKLI BİR BİLGİ PAYLAŞIMI OLMUYOR MALESEF.
Bluetooth göğüs bandı ile kullanıldığı taktirde nabız değeri doğru çıkacaktır. Bunun dışında hız verisi, gps verisi olarak Amazfit Stratos 2 den memnunum.
T-rex serisi harici sensör desteklemiyor.

Zaten geriye doğru yanıtlara bakarsanız 2-3 sayfa önce insanlara zorla düzgün nabız ölçen spor saati aldırmak için grafikler videolar paylaştığımı görebilirsiniz. Alıntı yaptığınız yanıt bunlara bakmadan gelip hazırlop soru soranlara yönelik ironik bir yanıttır. Gerçi paylaştıklarımdan faydalanıp ürünleri alanlar doğru düzgün bir geri bildirim de yapmadılar; aynı şey defalarca memnun musunuz diye sormama, bisiklet üzerinde takılıyken bir fotoğraf istememe rağmen sonuç alamadığım zırhlı lastik başlığında da aynısı yaşandı. Kendime teşekkür ettirme anlamında sormuyorum, kullanan insanlar memnun olduğunu ya da olmadığını belirtirse yeni alacak olanlara yol gösterir diye düşünerek soruyorum. Tavsiyeyle malı alan sırra kadem basıyor. Bu yazdıklarıma uymayanlar, geri bildirim yapmış olanlar üzerlerine almasınlar.

TEKRAR BÜYÜK HARFLERLE YAZAYIM GÖZE BATSIN: ARKADAŞLAR BUNLAR YAZILDI, ANLATILDI, PAYLAŞILDI. KONU BAŞLIĞININ SONUNA GELİP HAZIRLOP CEVAP ALMAYA YÖNELİK SORU SORMAYALIM. EN AZINDAN 3-4 SAYFA GERİDEN BİR OKUYALIM. EĞER YETERLİ GELMEZSE YA DA ANLAYAMAZSANIZ EK SORULARINIZI ELBETTE SORARSINIZ. BU ŞEKİLDE SAĞLIKLI BİR BİLGİ PAYLAŞIMI OLMUYOR MALESEF.

Nabız sensörü desteklemesi lazım Amazfit Stratos ki çok daha eski teknoloji bir saat Bluetooth HRM destekliyor. Bluetooth kulaklık bağlanıp müzik dinlenebiliyor.

Nabız sensörü desteklemesi lazım Amazfit Stratos ki çok daha eski teknoloji bir saat Bluetooth HRM destekliyor. Bluetooth kulaklık bağlanıp müzik dinlenebiliyor.
Malesef düz mantık olmuyor. Ne harici sensör destekliyor ne de bluetooth kulaklık, dahili müzik depolaması da yok haliyle. :)

edit: Stratos ben de kullanıyorum harici sensörle (Polar Verity Sense). T-rex'de hiçbiri yok.
edit2:
işaretli yerden izlerseniz söylüyor.

Malesef düz mantık olmuyor. Ne harici sensör destekliyor ne de bluetooth kulaklık, dahili müzik depolaması da yok haliyle. :)

edit: Stratos ben de kullanıyorum harici sensörle (Polar Verity Sense). T-rex'de hiçbiri yok.
T Rex serisi derken Pro da buna dahil mi peki.

Abi beni akıllı bileklikten vazgeçirip adam akıllı bir bisiklet bilgisayarına ve nabız bandına yönelten ana kişilerden birisisin. Şuanda o kadar çok memnunum ki seni dinlediğime yoksa akıllı bileklik alıp halen yanlış saçma sapan nabız verileri üstünden analiz yapıp yanlış antremanlar yapıyor olacaktım.

Artık akıllı bileklik bile takmıyorum gündelik hayatımda o kadar soğudum.

Çok saçma olmuş Stratos o zaman efsaneler arasına girmiş bile. Ben telefonu yanıma bile almıyorum koşarken. Bluetooth kulaklık ve sensörle hem müzik dinliyorum hem koşuyorum.

Abi beni akıllı bileklikten vazgeçirip adam akıllı bir bisiklet bilgisayarına ve nabız bandına yönelten ana kişilerden birisisin. Şuanda o kadar çok memnunum ki seni dinlediğime yoksa akıllı bileklik alıp halen yanlış saçma sapan nabız verileri üstünden analiz yapıp yanlış antremanlar yapıyor olacaktım.

Artık akıllı bileklik bile takmıyorum gündelik hayatımda o kadar soğudum.
Eyvallah, dediğinizin çok doğru olduğunu bilmesem de anlatış tarzınızdan anlayabildim. Fakat profesyonel olarak spor yapmadığımdan, ya da amatör seviyesinde olduğumuz için ve de ileride profesyonelliği de geçme gibi bir endişesi bulunmayan benim gibi kullanıcılar için bence akıllı saat daha iyi seçenek olacaktır. Dediğiniz gibi amatör ruhu geçmiş insanlar da var forumda fakat standart kullanıcılar da azımsanmayacak kadar fazla.

Geri