Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Hocam cevabınız için teşekkür ederim
Biraz daha saatlere bakınca en 1.5k bandında en iyi saatin (link) olduğuna karar verdim. Çoğu konuda bip 3 proyu tokatlıyor. Ama aynı zamanda aklımda biraz daha para koyup (link) almak var yani kafam biraz karışık.
Sizce aradaki farkı vermeye değer mi? Yada 2.5k-3k arasında daha iyi bir saat var mı? (Huawei saatler Stravayla senkronizasyon sıkıntısından dolayı çok kafama yatmadı)
Benim aklıma watch 4 daha çok yattı. Hocam bide saatte wi-fi özelliği varmış saatteki wifiyle ne yapabiliriz mesela içine Messengerin wearOS uygulamasını kurup mesajlara yanıt verebilir miyiz?
Bide LTE ne işe yarıyor saatten sim kart takmadan arama yapmaya mi yarıyor?
Watch 4e Strava indirip kayıtları direkt Strava üzerinden alabilmek mantıklı geliyor bana. Hem wearOS oluşu içine apk uygulama kurmayı da mümkün kılıyor galiba. Mesela hocam stravanin beacon özelliğini sağlayan bir uygulamayı saate kursam belli kişilerle konum da paylaşırım acil durumda işe yarar.

Merhaba.
Xiaomi Mi Band 5 kullanıyorum. Bir süredir akıllı saatleri özellikle spor amaçlı kullanım için araştırıyorum. Henüz satın almadım. Samsung Galaxy Watch 4'ün yapabildikleri (özellikleri) için gerçek bir akıllı saat deniliyor. Ancak Samsunglarla ilgili genel anlamda iki memnuniyetsizlik okudum. Birincisi şarj süresinin çok kısa olması (1-1,5 gün). İkincisi ise sensörlerinden alınan değerlere güvensizlik duyulması. Bu sebeplerle spor amaçlı kullanım için pek tavsiye edilmiyor. Bu amaçla tavsiye edilen saat genellikle Huawei GT Runner oldu. Ancak bu saat de Samsung kadar özellikli değil. Sensör hassasiyetlerinin daha iyi olduğu söyleniyor.

Yukarıda yazdığım gibi bir süredir yoğun şekilde araştırıyorum. Henüz herhangi bir akıllı saat almadım. Spor amaçlı değil de, amacım günlük kullanım olsaydı, şarj konusunu da göze alır, Samsung'u tercih ederdim.

Scudo
Hocam cevabınız için teşekkür ederim
Biraz daha saatlere bakınca en 1.5k bandında en iyi saatin (link) olduğuna karar verdim. Çoğu konuda bip 3 proyu tokatlıyor. Ama aynı zamanda aklımda biraz daha para koyup (link) almak var yani kafam biraz karışık.
Sizce aradaki farkı vermeye değer mi? Yada 2.5k-3k arasında daha iyi bir saat var mı? (Huawei saatler Stravayla senkronizasyon sıkıntısından dolayı çok kafama yatmadı)
Benim aklıma watch 4 daha çok yattı. Hocam bide saatte wi-fi özelliği varmış saatteki wifiyle ne yapabiliriz mesela içine Messengerin wearOS uygulamasını kurup mesajlara yanıt verebilir miyiz?
Bide LTE ne işe yarıyor saatten sim kart takmadan arama yapmaya mi yarıyor?
Watch 4e Strava indirip kayıtları direkt Strava üzerinden alabilmek mantıklı geliyor bana. Hem wearOS oluşu içine apk uygulama kurmayı da mümkün kılıyor galiba. Mesela hocam stravanin beacon özelliğini sağlayan bir uygulamayı saate kursam belli kişilerle konum da paylaşırım acil durumda işe yarar.

Bilmiyorum maalesef. Ben zamanında, telefon şarjı bitmesinden ve telefonun ısınmasından bıktığım için, "en ucuz gpsli saat" olarak basit bir kriterle almıştım.

Bir de ekleyeyim, sıkı ve gevşek kayışla çok denedim ama, sürerken nabzı genel olarak büyük bir hata payıyla ölçüyor. Otururken düzgün. Yine bir genel fikir veriyor ama, +-30 hata payı falan var diyebilirim.

Bendeki Amazfit Bip ve bildiğim kadarıyla çoğu saat, tur bittikten sonra verileri stravaya gönderiyor. Haliyle saatten beacon gibi şeyler teknik olarak imkansız. Doğrudan beacon destekleyen modelleri ayrıca araştırmanız gerekir.
Stravanın kendi beacon linki özellikli bir şey değil zaten, saatin kendi özelliği varsa o da işinizi görür.

Herkese merhaba bir konu hakkında güncelleme yapmak istiyorum.
Bildiğiniz gibi xiaomi watch s1 active gl kullanmaya başladım kısa süre içerisinde.
Yürüyüş ve koşma gibi aktiviteler de otomatik durma fonksiyonu var iken bisiklette bu bulunmuyor bu olay beni çok üzdü açıkçası.
Yine de yaptığım spor bittiği gibi strava ya otomatik yüklenmesi hoş bir şey.

1662993327284760332637613761186.jpg16629933841945272018219643771603.jpgBen beaconu saatle entegre şekilde kullanabiliyorum.

294312 dosyayı görüntüle294313 dosyayı görüntüleBen beaconu saatle entegre şekilde kullanabiliyorum.
Hocam beacon olayı galiba premiumcular için :(
Hocam benim asıl saat alma amacım aileme okullar açıldığı için yakında telefonu vereceğim.(Kendim istediğim için normalde ailem vermesen de olur diyor ama ben vermek istiyorum çünkü ister istemez baya vaktini çalıyor meret :))

Babam saat olayına sim kart takılan bir saat olmadığı sürece sıcak bakmıyor onun yerine eski tuşlu telefon da iş yapar diyor(Haklı ama kaçırdığı nokta sim takılan akıllı saatlerin ya dandik çin saati olması ya da çocuk saati olması Apple watch cellularlara yaklaşamadığım için hiç yazma gereği duymadım :) )
Diğer bir amacım da yaptığım sürüşleri kaydetmek ve yol bilgisayarım da olmadığı için bende akıllı saatle işi halletmek istiyorum ama işte
Neyse hocam Watch 4 kullanan birini bulmuşken size birkaç soru sormak istiyorum
1-Hocam Messengerin wearOS için uygulaması varmış galiba telefonu verdikten sonra saatten mesaj yazıp mesaj okuyabilir miyim?
2- WearOS apk kurmaya izin veriyor galiba beacon olayını stravaya abone olmadan nasıl hallederim?( Başka uygulamayla)
3- Saatteki WiFi özelliğiyle bir şekilde arama yapma imkanı yok mu? (WearOS Messenger uygulamasından falan)

Saatte wifi ile kullanabileceğiniz kakaotalk, line ve glide uygulamaları var bunlarda ister klavyeden istersen sesli mesaj olarak mesaj iletebilirsiniz. Normalde whatsapp mesajlarına da cevap yapabiliyorsunuz ancak telefonun bağlı olması gerek. Evet wifi ile arama yapabiliyorum. Yani konum gönderme uygulaması başka bilmiyorum tam zaten bu saatte e sim özelliği olmadığı için canlı şekilde konum göndermen olanaksız. Canlı konum gönderebilmen için sürekli İnternete bağlı kalman gerekli.
Birde hatırlatayım ülkemizde e sim özelliği şuan hiçbir cihazda kullanılamıyor sim kartın kopyalanması yasak çünkü

xiaomi watch s1 active gl verdiği ortalama hız vs yol bilgisayarı.
1663065020661.png

Dosyalar

• 1663064871054.jpg
    1663064871054.jpg
    53 KB · Okunma: 25
xiaomi watch s1 active gl geri iade sürecini başlatacağım büyük bir ihtimal bu kadar dandik ve kötü bir saat görmedim. Bugün antreman sırasında nabız ritmim 150-160 olması gerekir iken saate göre nabzım 70.

xiaomi watch s1 active gl geri iade sürecini başlatacağım büyük bir ihtimal bu kadar dandik ve kötü bir saat görmedim. Bugün antreman sırasında nabız ritmim 150-160 olması gerekir iken saate göre nabzım 70.
Uyguladınız mı bilmiyorum ama saat ile etkinliği başlatmadan önce açık bir alanda GPS'e kilitlenmesini beklemeniz gerekiyor. GPS'i tam olarak bulması bazen 1-2 dakikayı alabiliyor ya da bazen sıkıntılı lokasyonlarda %100 bulamayabiliyor. GPS'i bulamayınca da etkinliği başlattığınız zaman nabız verilerini doğru ölçmüyor. İkisi arasındaki bağlantıyı çözemesem de birkaç kez arkadaşımla başımıza gelen bir durum olduğu için yazmak istedim.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
2260 TL lik bir cihazdan ilginç performans. En güzeli nabız takibiyse sıkıntınız Stratos alıp bluetooth nabız bandıyla harmanlayıp kullanmak.

Uyguladınız mı bilmiyorum ama saat ile etkinliği başlatmadan önce açık bir alanda GPS'e kilitlenmesini beklemeniz gerekiyor. GPS'i tam olarak bulması bazen 1-2 dakikayı alabiliyor ya da bazen sıkıntılı lokasyonlarda %100 bulamayabiliyor. GPS'i bulamayınca da etkinliği başlattığınız zaman nabız verilerini doğru ölçmüyor. İkisi arasındaki bağlantıyı çözemesem de birkaç kez arkadaşımla başımıza gelen bir durum olduğu için yazmak istedim.
Evet, gps kilitlenmeden antremanı başlattırmıyor zaten. Her gün sprint attığım bir ana yol var orada ki nabızım her zaman genellikle 150-170 arası olması gerekir iken 75 olarak ölçüyor ve bu beni gerçekten sinir ediyor.

Örnek verirsem şöyle göstereyim.
Endurance yazan yer saatin cortladığı yer, orada ki nabızım en az 150 ve en fazla 170 olması gerekir iken resmen saat bana diyor ki senin nabız 75 sen bisiklet sürmüyorsun ki diyor. Aşağı daki çizirgelerin tam orta kısmında çöküşe geçmiş nabız ki benim o zaman nabzım dediğim gibi yüksekti ve bu yanlış ölçme yüzünden ortalama nabızım aşırı derece az çıkıyor. Ben bisiklet sürer iken endurance olan zone neredeyse hiç girmem gibi bir şey girsem bile ısınma olan ilk yarım saatte girmiş olurum.

1663158321045.png

2260 TL lik bir cihazdan ilginç performans. En güzeli nabız takibiyse sıkıntınız Stratos alıp bluetooth nabız bandıyla harmanlayıp kullanmak.
Maalesef, tamamen bir hayal kırıklığı gerçekten 3 senelik mi band 4 bile daha stabil ölçüyor nabızı.
Garmin foreronner 245 almayı düşünüyorum, kullananlar var ise lütfen yorumlarını esirgemesinler.

Son düzenleme:
Evet, gps kilitlenmeden antremanı başlattırmıyor zaten. Her gün sprint attığım bir ana yol var orada ki nabızım her zaman genellikle 150-170 arası olması gerekir iken 75 olarak ölçüyor ve bu beni gerçekten sinir ediyor.

Örnek verirsem şöyle göstereyim.
Endurance yazan yer saatin cortladığı yer, orada ki nabızım en az 150 ve en fazla 170 olması gerekir iken resmen saat bana diyor ki senin nabız 75 sen bisiklet sürmüyorsun ki diyor. Aşağı daki çizirgelerin tam orta kısmında çöküşe geçmiş nabız ki benim o zaman nabzım dediğim gibi yüksekti ve bu yanlış ölçme yüzünden ortalama nabızım aşırı derece az çıkıyor. Ben bisiklet sürer iken endurance olan zone neredeyse hiç girmem gibi bir şey girsem bile ısınma olan ilk yarım saatte girmiş olurum.

294382 dosyayı görüntüle

Maalesef, tamamen bir hayal kırıklığı gerçekten 3 senelik mi band 4 bile daha stabil ölçüyor nabızı.
Bisiklette IGPSport 10 kullanıyorum, tünel dışında açık havada, şehrin belirli bölgelerinde bile hız ve kadansta sapıtma oluyor. Manyetik etki olabilir diye düşünüyorum. Benzer bir şey yaşıyor olabilir misiniz? Aynı yerde mi oluyor hep?

• Beğen
Bisiklette IGPSport 10 kullanıyorum, tünel dışında açık havada, şehrin belirli bölgelerinde bile hız ve kadansta sapıtma oluyor. Manyetik etki olabilir diye düşünüyorum. Benzer bir şey yaşıyor olabilir misiniz? Aynı yerde mi oluyor hep?
Merhaba, açıkçası hep aynı yerde olmuyor lakin örnek vermek gerekir ise şöyle açıklayabilirim. Örneğin; antreman başlattım zaman saat bir anda 180 nabız gösteriyor ilk dakikada, ki ben ilk dakikada daha pedalı çevirmemiş oluyorum. Bazen yokuş yukarı nabızın tam tavan yaptığı zamanlar ise *hafif sürüş* olarak gösteriyor. Ne zaman sapıtacağını kestiremiyorum. Kahve içmek için yürüdüğüm zaman ise nabızımı 170 lerde gösteriyor bir iki dakika boyunca ki ben dünya da en yavaş yürüyen insanlardan birisiyim.

Bu ürünü geri iade edip yerine forerunner 245 almayı planlıyorum fakat araştırdığıma göre 245 de daha az uydu / gps özellikleri bulunuyor.
Kullandığım ürün yanlış sonuçlar verince yaptığım spordan soğuyorum.

(link)

Garmin foreronner 245 almayı düşünüyorum, kullananlar var ise lütfen yorumlarını esirgemesinler.

Ben 245 kullanıyorum. Alırken çok büyük beklentilerle almıştım ama saat dünyaları bileğime getirmedi tabii ki.

Kullanmaya başlayalı henüz bir yıl bile olmadı ama şimdilik telefon ile strava kullanmaktan tek artısı nabız ölçümü diye düşünüyorum. Telefonu strava ile kullanmanın artısı ise GPS'e hata payıyla da olsa Garmin saatten daha kolay kilitleniyor oluşu. Etkinliğe başlamadan önce saat ile daha fazla beklemeniz gerekebiliyor. Ya da telefonun az da olsa hata ile gps'i bulduğu yerde Garmin hiç bulamayabiliyor. Ama genel olarak Garmin'in diğer markalara göre daha doğru rota ve gps sunduğu söylenebilir.

Ya da mesela koşarken müzik de dinlemek istiyorsanız "Music Edition" almadığınız sürece telefonu da yanınızda taşımanız gerekiyor her türlü. Diğer tüm ekstra özelliklerini de kullanma fırsatım olmadı henüz (Rota yükleme, aynı rotadan geri döndürme vs gibi) Ama nabız açısından diğer markalara göre daha stabil olduğu söylenebilir belki. Birlikte koştuğum ya da sürüş yaptığım Amazfit Trex kullanan arkadaşımın nabız verileri her zaman benden daha düşük çıkıyor ama orada yaş etkeni de devreye giriyor olabilir.

Forerunner 245 zamanın biraz gerisinde kalmış bir model denebilir ama mevcut fiyatları görünce bütçeyi daha fazla artırıp Fenix serisi vs almak çok mümkün olmuyor malesef.

Biraz fazla belirsiz konuştum. Sonuç olarak memnun muyum diye sorarsanız, memnunum. Başka bir marka almak yerine yine Garmin almayı tercih ederim her zaman. Fakat en başta da dediğim gibi o kadar para veriyorsunuz ve dünyaları bileğinize getirmiyor bu saatler :) ki birtakım beklentiler ve özellikler için Garmin, misal Apple saatlerinin çok çok gerisinde.

• Beğen
Strava bir ara nabız ve kadans desteğini çekmişti, sonrasında nabzın tekrar takip edilebilmesine imkan tanıdı. Ben koşuda Strava'yı nabız bandı takarak kullanıyorum. Telefonunuz Strava için yeterli ise, bir şans verebilirsiniz. Tabi ki akıllı saat gibi olmayacak ama en azından daha sağlıklı sonuçlar alacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy ve 789
Ben 245 kullanıyorum. Alırken çok büyük beklentilerle almıştım ama saat dünyaları bileğime getirmedi tabii ki.

Kullanmaya başlayalı henüz bir yıl bile olmadı ama şimdilik telefon ile strava kullanmaktan tek artısı nabız ölçümü diye düşünüyorum. Telefonu strava ile kullanmanın artısı ise GPS'e hata payıyla da olsa Garmin saatten daha kolay kilitleniyor oluşu. Etkinliğe başlamadan önce saat ile daha fazla beklemeniz gerekebiliyor. Ya da telefonun az da olsa hata ile gps'i bulduğu yerde Garmin hiç bulamayabiliyor. Ama genel olarak Garmin'in diğer markalara göre daha doğru rota ve gps sunduğu söylenebilir.

Ya da mesela koşarken müzik de dinlemek istiyorsanız "Music Edition" almadığınız sürece telefonu da yanınızda taşımanız gerekiyor her türlü. Diğer tüm ekstra özelliklerini de kullanma fırsatım olmadı henüz (Rota yükleme, aynı rotadan geri döndürme vs gibi) Ama nabız açısından diğer markalara göre daha stabil olduğu söylenebilir belki. Birlikte koştuğum ya da sürüş yaptığım Amazfit Trex kullanan arkadaşımın nabız verileri her zaman benden daha düşük çıkıyor ama orada yaş etkeni de devreye giriyor olabilir.

Forerunner 245 zamanın biraz gerisinde kalmış bir model denebilir ama mevcut fiyatları görünce bütçeyi daha fazla artırıp Fenix serisi vs almak çok mümkün olmuyor malesef.

Biraz fazla belirsiz konuştum. Sonuç olarak memnun muyum diye sorarsanız, memnunum. Başka bir marka almak yerine yine Garmin almayı tercih ederim her zaman. Fakat en başta da dediğim gibi o kadar para veriyorsunuz ve dünyaları bileğinize getirmiyor bu saatler :) ki birtakım beklentiler ve özellikler için Garmin, misal Apple saatlerinin çok çok gerisinde.
Peki 245 ile bisiklet sürer iken saçma sapan nabız rakamları hiç çıkmıyor mu? ve 245 e uygulama yükleyebiliyormusunuz örneğin strava, ayrıca bisiklet üzerinde durunca saatte otomatik duruyor mu yoksa hale işlemeye devam ediyor mu? 245 2019 model bir saat ve fiyatı şuan ki teknolojiye göre biraz fazla kaldığını düşünüyorum, lakin eğer son seçeneğim bu ise 245 e yönelmek isterim. Ben bisiklet dışında başka spor ile uğraşmıyorum.

Strava bir ara nabız ve kadans desteğini çekmişti, sonrasında nabzın tekrar takip edilebilmesine imkan tanıdı. Ben koşuda Strava'yı nabız bandı takarak kullanıyorum. Telefonunuz Strava için yeterli ise, bir şans verebilirsiniz. Tabi ki akıllı saat gibi olmayacak ama en azından daha sağlıklı sonuçlar alacaksınız.
Bu saati alana kadar hep telefondan kullandım strava / wahoo yu fakat gps çok fazla sarj yediği için telefonu çok ısındırıyor ve buda telefonun kapanmasına veya belli fonksiyonlarını devre dışı kalmasına sebep oluyor. En azından benim için.

• Beğen
Tepkiler: specific
26 Ağustostan bugüne garmin instinct 2 kullanıyorum. (Solar olmayan) Nabız ölçümlerini ara ara evdeki parmaktan ölçen oksimetre ile karşılaştırıyorum. Sonuçlar tutarlı. Yüzme ve bisiklet için nabız verileri de oldukça mantıklı sonuçlar çıkartıyor. Şarjı tüm fonksiyonlar kullanım + yüzme ve bisiklet sürüşlerim ile (Oksijen ölçümü kapalı) 16 gün gitti ilk kullanımda. Almanyadaki arkadaşım 5,2k tl ye getirdi sağ olsun. Eğer yurtdışına giden gelen birisi varsa bence mantıklı fiyat. Forerunner da almanya da yaklaşık 3,2k TL civarıydı. Ben 2k koyup instinct 2 almaya karar vermiştim. Yaklaşık 1 aylık kullanım sonunda düşüncem; iyiki almışım.
Eski saatlerim; Samsung Gear S3 frontier, Huawei Watch GT2, Casio Protrek WSD-F21HR-RD.
Garmin den çok çok memnunum. Şu anda diğer saatlerin fonksiyonları gereksiz oyuncaklar gibi geliyor.
Kaydettiği tüm istatistiklere hem cepten hem internetten erişebiliyorum. Saat ve telefon uygulaması da kendisi güzel analizler çıkartıyor. Açıkçası bu şekilde devam ederse sanırım sonraki saatim yine garmin olur.

Eğer saatte dokunmatik renkli ekran olmasın, eften püften fonksiyonlar olmasın (wp mesajlara yanıt ver, detay oku, fotoğraf göstersin vs vs) diyorsanız direkt tavsiye edebileceğim bir saat. TR fiyatı gereksiz pahalı bu arada. 10 civarında satılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Ebabil
Peki 245 ile bisiklet sürer iken saçma sapan nabız rakamları hiç çıkmıyor mu? ve 245 e uygulama yükleyebiliyormusunuz örneğin strava, ayrıca bisiklet üzerinde durunca saatte otomatik duruyor mu yoksa hale işlemeye devam ediyor mu? 245 2019 model bir saat ve fiyatı şuan ki teknolojiye göre biraz fazla kaldığını düşünüyorum, lakin eğer son seçeneğim bu ise 245 e yönelmek isterim. Ben bisiklet dışında başka spor ile uğraşmıyorum.
- Saçma sapan nabız rakamları ile karşılaşmadım diyebilirim. Ama beklediğimden bir tık yüksek çıkıyor her zaman. Bu da tamamen benimle alakalıdır diye düşünüyorum.
- Uygulama yüklenmiyor bildiğim kadarıyla ama strava yüklemenize gerek yok zaten. Eşleştirme yaptığınızda otomatik olarak etkinliği strava'ya kaydediyor bluetooth üzerinden ve kaydettiğine dair bildirim çıkıyor saat ekranında. Saatte bildirimleri açarsanız strava bildirimlerinizi her zaman saatte görebiliyorsunuz, buna whatsapp takvim bildirimleri vs de dahil. Ama saat üzerinden strava arayüzünü açıp verilerinize bakamıyorsunuz. Sadece garmin connect verilerinize bakabiliyorsunuz.
-Autopause özelliği var bildiğim kadarıyla ama ben şimdiye kadar hiç kullanmadım.
(link)
Bir de ekstra acil durum desteği özelliği var. Geçenlerde başıma geldi, hızla koşmaktayken malesef birileri durdurup yol sordu, ben aniden durunca saat de bunu algılayıp tehlikede olup olmadığımı ve daha önceden kaydettiğim birilerine acil durum sinyali göndermek isteyip istemediğimi sormuştu :) allah korusun bisikletle yaşanabilecek bir kaza durumunda da bu özellik işe yarayabilir.

Bir de şarjı malesef çok fazla gitmiyor. Çok çok uzun bisiklet sürüşlerinde sıkıntıya sokabilir belki.

• Beğen
@StanicEnemy Bende de Amazfit Verge modeli var. Xiaomi ile uzaktan akrabalar sanırım :) Arada benim de nabzım 90-100 arasında seyrediyor normalde 150-160 arası olması gerekirken. Peki bu ne zaman oluyor? Saati doğru takmadığım zaman ve uzun süren molaların ardından oluyor. Ne yazık ki piyasaya göre ucuz cihazlar olduğu için koyulan sensörün ve yazılımın da kalitesi bir yere kadar sanırım.

Geri