Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Amazfit'ler gömülmüşse az bile yapılmış. Kendim de Amazfit Stratos kullanıyorum, Amazfit'ler nabız ölçme konusunda gördüğüm en ama en rezil saatlerdir. Yukarıda alıntıladığım kendi mesajımdaki grafikten rezalete bakıverin. Ha elinizde Stratos (Pace 2/Stratos 2 diye de geçer) Stratos 3 vardır, harici sensör ile mükemmelen iş görür, bread crumb (ekmek parçası, masaldan ilhamla ortaya çıkmış bir terim) navigasyon ve back track gibi gayet zamanına göre iyi özellikleri vardır. Ama üzerindeki nabız sensörleri fena, Amazfit deyince kaçın) Zamanında 250₺'ye aldığım Honor Band 5 aktivite sırasında nabız okuma açısından Amazfit düz ilerleyemezlen onun etrafında halkalar çiziyor. Bileğimden biraz yukarı kaydırıp sıkıca takınca Polar Verity Sense nabız sensörüme yakın sonuçlar veriyor bu sırada Amazfit kumda oynuyor. T-rex konusuna gelirse, berbat nabız sensörünün üzerine harici sensör desteklememesi de tüy dikmiş oluyor. Umarım Amazfit'i hakettiği şekilde gömebilmişimdir. :)

Bana cevap vermişsiniz fakat verdiğiniz cevap, benim iletimle pek alakalı değil. İlk olarak ben amazfitleri genellemedim, mesajımda trexden bahsettiğim gayet açık. Trexin nabız performansı beğenilmemiş, bende nabız bandı ile test yapıp nasıl kullanılması gerektiğini gayet net mesajımda açıkladım. Yaklaşık 4bin kilometreden fazla sorunsuz kullandığım saatide nabzı için gömemem.

Yanlış hatırlamıyorsam zamanında memoryexpress de indirimde 30-40 cad'a aldığım bir saatti. Saatin ne vereceği belli, bu saate sensör bağlanabilir diye satılmadı, yapamadığı hiç bir özellik bu saate var diye satılmadı. Bu kategorideki saatler 7/24 kolumda takılı olsun, şekli şemali olsun, su almasın, light sport modunda takılsın diye satılan saatler. Bunlardan fazlasını beklememek gerekli, çünkü fiyat zaten dipte, fiyatı dipte olan üründe kullanılan çiplerde kaliteli olamaz. Trex vaat ettiğini verdimi evet verdi.

Dosyalar

• photo_2022-10-28_07-53-36.jpg
    photo_2022-10-28_07-53-36.jpg
    42,2 KB · Okunma: 15
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Scudo
Saat stresi nasıl ölçebilir. Çok mu geri kaldık bu düzenden . Stresi ölçüp nasıl bir uyarıda bulunuyor . Daha sakin ol vs gibi mi ? Bilmediğim için soruyorum.

Kadans sensörü desteklemesi için cihazda ANT olmasi gerekiyor,o da sizin kullandığınız cihazda yok, zaten akıllı saatler arasında garmin ve wahoo dışında ant destekli saat maalesef yok diye biliyorum, bluetooth ile özellikleri arasında varsa sadece harici nabız bandı destekler

Başkan benim saat suunto 9 bende hız, kadans, nabız, power değerlerini görebiliyorum
Saat stresi nasıl ölçebilir. Çok mu geri kaldık bu düzenden . Stresi ölçüp nasıl bir uyarıda bulunuyor . Daha sakin ol vs gibi mi ? Bilmediğim için soruyorum.

Bazı saatler uyku takibi yapıyor dinlenik ve maksimum nabızları ölçüyor, anlık kalp atış hızını da hesaba katarak bir algoritma oluşturuyor. Bu tür saatler uyku sırasındaki kalp atış hızı değişkenliğinizi takip ederek uyku kalitesini de değerlendiriyor.

Son düzenleme:
Kabaca açıklamak gerekirse HRV - Heart Rate Variability metriğini temel alarak ölçüyor. O da kalp atışları arasındaki zamanın düzeni yada düzensizliğine göre değişiyor.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Dün 1 saatlik salon bisiklet antremanında, huawei gt runner ile bilekten, wahoo tickr X ile de göğüsten nabız aldım.
1 saatlik antreman sonunda;
nabız bandı 156 ortalama, 182 max değer verdi.
saat ise 155 ortalama, 182 max değer verdi.

Salon bisikletinde aynı değerleri verdiler diyebilirim.

Yakın zamanda açık hava bisiklet ve koşuda da deneyip, veriyi paylaşırım.

Dün 1 saatlik salon bisiklet antremanında, huawei gt runner ile bilekten, wahoo tickr X ile de göğüsten nabız aldım.

Koldan ölçüm ile göğüs bandı ile ölçüm hemen hemen aynı verileri veriyor antrenman sonrası. Buradaki asıl olay, koldan ölçüm yapılırken göğüsten yapılan ölçüm gibi verilerin çabuk güncellenmemesi. Misal kendimden örnek vereyim. Sprint atıyorum X metre boyunca. Bisiklet bilgisayarı nabzımı 170-180 gibi gösterirken, sprint bitiminde saate baktığım zaman nabzım halen 130 gibi görünüyor. Bunun sebebide koldan ölçüm yapılırken tam emin değilim ama hatırladığım kadarı ile anlık yerine dakikada olan kalp atışına göre hesaplanması.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Koldan ölçüm ile göğüs bandı ile ölçüm hemen hemen aynı verileri veriyor antrenman sonrası. Buradaki asıl olay, koldan ölçüm yapılırken göğüsten yapılan ölçüm gibi verilerin çabuk güncellenmemesi. Misal kendimden örnek vereyim. Sprint atıyorum X metre boyunca. Bisiklet bilgisayarı nabzımı 170-180 gibi gösterirken, sprint bitiminde saate baktığım zaman nabzım halen 130 gibi görünüyor. Bunun sebebide koldan ölçüm yapılırken tam emin değilim ama hatırladığım kadarı ile anlık yerine dakikada olan kalp atışına göre hesaplanması.

Kısa sprintler için anlık doğru veri iletimi olmayabilir. Burada haklı olabilirsiniz. ben telefon ekranını açıp, nabız bandındaki veriyi hep takip ettim, o esnada saate de baktım. örneğin 160 üstü nabız verisinde, aralarında 2 3 fark vardı. nabız bandı 165 gösterirken saat 162 veya 162 gösteriyor, nabız 165 sabitken, saat verisi de bir iki saniye sonra 165e geliyordu. bunu koşarken bir elde telefon diğer bilekte saat olarak denemek çok zor.

bir de nabız bandının anlık veriyi saate göndermesi arasında zaman farkı olup olmadığını bilmiyorum. işin bu boyutu da olabilir.

@sadi imren Doğrudur garmin dışında (ant destekli)bir iki marka model daha vardı ama aklımda kalan wahoo idi diğerleri hakkında bilgim olmadığı ve emin olamadığım için net birşey diyemedim,👍
Edit:imla

Yol bilgisayarı olmayanlar için wahoo telefon uygulaması tam bir biçilmiş kaftan. Her türlü ant cihazınızı telefona bağlayıp canlı olarak kalp ritim, güç, kadans ve hızı takip edebiliyorsunuz.

Kısa sprintler için anlık doğru veri iletimi olmayabilir. Burada haklı olabilirsiniz. ben telefon ekranını açıp, nabız bandındaki veriyi hep takip ettim, o esnada saate de baktım. örneğin 160 üstü nabız verisinde, aralarında 2 3 fark vardı. nabız bandı 165 gösterirken saat 162 veya 162 gösteriyor, nabız 165 sabitken, saat verisi de bir iki saniye sonra 165e geliyordu. bunu koşarken bir elde telefon diğer bilekte saat olarak denemek çok zor.

bir de nabız bandının anlık veriyi saate göndermesi arasında zaman farkı olup olmadığını bilmiyorum. işin bu boyutu da olabilir.
Evet kısa segmentlerde şaşırıyor. Örnek vereyim bir tane. 530 metrelik segment 47km/s ortalama ile bitirmişim ama nabız 102. Halbuki nabzım tavan yapmıştı.

Screenshot_20221028-105952_Strava.jpg

Bugün açık hava bisikletinde de nabız verisini karşılaştırma fırsatım oldu.
20221028_191457.jpg
Bu sürüşte hem huawei gt runner ve wahoo tickr x den nabız verisi aldım.
Sürüş sonunda
Nabız bandı ort 153, max 178
Saat ise ort 153, max 177
Verdi.

iki ayrı sensörün vermiş olduğu birbiri ile tutarlı veri beni ikna etti diyebilirim.

Yani özellikler, diğer cihazların bağlanması, sesli görüşme, batarya performansı olarak, benim istediğime en yakın o zaman runner mı denk geliyor? Aslında şekil olarak t-rex agresifliği hoşuma gidiyor fakat, özellik olarak sanırım runner daha iyi ondan? Genelde band kullandım. Fakat artık spor modu olarak saatler ön plana çıkmaya başladı sanırım. Eskiden saatler sesli görüşme olarak daha ön plandaydı sanırım.

Herkese iyi günler sizlere bir sorum olacaktı. (link)
Kullandığım saate güncelleme gelmiş galiba ama benim saate ilk aldığımda bir güncelleme harici daha hiç güncelleme gelmedi. Saati eşlediğim telefon biraz eski ondan kaynaklı olabilir mi? (Samsung Galaxy J7 prime 2017) yada güncelleme Türkiye'de yayınlanmamış mi acaba diğer gw4 kullanıcıları yanıtlarsa çok sevinirim

Merhaba
Aramız da Polar Grit X pro kullanan var mı acaba varsa kullanıcı deneyimleri artısı eksisi nelerdir.

Merhaba
Aramız da Polar Grit X pro kullanan var mı acaba varsa kullanıcı deneyimleri artısı eksisi nelerdir.
Polar Grit X pro kullanmadım ama Vantage M ve V kulladım. Pili çabuk bitmesinden ve GPS aşırı derecede sapmalar göstermesinden Garmine geçtim.. Senin bir saatte aradığın özellikler nedir bilmiyorum ama Polar bence orta segment saatler üretiyor, yani kullanıcıdan kullanıcıya göre memnuniye değişebilir. Şahsen ben Garminden sonra kesinlikle Polara geri dönmem, tabiiri caizse attan inip eşşeğe binmeye benzer.

Polar Grit X pro kullanmadım ama Vantage M ve V kulladım. Pili çabuk bitmesinden ve GPS aşırı derecede sapmalar göstermesinden Garmine geçtim.. Senin bir saatte aradığın özellikler nedir bilmiyorum ama Polar bence orta segment saatler üretiyor, yani kullanıcıdan kullanıcıya göre memnuniye değişebilir. Şahsen ben Garminden sonra kesinlikle Polara geri dönmem, tabiiri caizse attan inip eşşeğe binmeye benzer.
Garmin hangi model var sizde? F/P olarak, bisiklette en iyisi denebilir mi?

Garmin hangi model var sizde? F/P olarak, bisiklette en iyisi denebilir mi?
Garmin Fenix 6 pro var, ama uzun sürüşlerde bisiklet bilgisayarı kullanıyorum, saati işe gidip gelirken kısa sürüşlerde ve diğer aktiviteler için kullanıyorum. En iyisi denir mi bilemiyorum zira sürekli bisiklet için kullanmadığım için karşılaştırma yapmam doğru olmaz malesef. Ama diğer kullandığım saatlere göre en iyisi diyebilirim.

Aslın da aklımda uzun bir süredir fenix 6 pro var malum fiyatlardan dolayı yurt dışından getirtme eğilimine yöneldim fakat o da gerçekleşmedi henüz

Fenix’i getirttiğim zaman 1 yıl garantisi olması ve forumda okuduğum kadarıyla şuan bilmiyorum ama Baytekinin garanti konusun da çok yardımcı olmadıklarını gözlemledim..

Polar’ın elbette özellikle Gps ve haritalama konusun da fenix ile yarışabileceğini sanmıyorum bu benim kendi yorumum iki saatide kullanmadım bunu belirtmek isterim..

Fenix 6 pro yu almaya yöneldikçe polar cihazlar da indirime gidiyor kafam karışık şuan bilemedim.😁

Garmin Fenix 6 pro var, ama uzun sürüşlerde bisiklet bilgisayarı kullanıyorum, saati işe gidip gelirken kısa sürüşlerde ve diğer aktiviteler için kullanıyorum. En iyisi denir mi bilemiyorum zira sürekli bisiklet için kullanmadığım için karşılaştırma yapmam doğru olmaz malesef. Ama diğer kullandığım saatlere göre en iyisi diyebilirim.

Pardon yanlış yazdım. F/P olarak, huawei gt runner bisiklette en iyisi denebilir mi? Sizde ki beni aşar. = ))

Ortalama 2 yıldır garmin HRM-Pro kullanıyorum, tavsiye ederim. Uzun turlarda saat işimi görmedi benim.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Geri