Scudo Sports

Aksiyon Kamera

Bugün bir Osmo Action 4 edindim. Önümüzdeki aylarda yapacağım yol bisikleti odaklı iki gezimde kullanmak istiyorum. Daha çok güneşli ama kapalı hava ihtimali de olan yerler.

Çekim açıları (göğüs, gidon ve kask gibi) ve ince ayarlarla debelenmiş ve sonunda güzel sonuçlar alabilmiş olanlarınızdan tavsiyeler almak isterim. İnternette çok fazla video var ama daha çok MTB ağırlıklı gibi.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Bugün bir Osmo Action 4 edindim. Önümüzdeki aylarda yapacağım yol bisikleti odaklı iki gezimde kullanmak istiyorum. Daha çok güneşli ama kapalı hava ihtimali de olan yerler.

Çekim açıları (göğüs, gidon ve kask gibi) ve ince ayarlarla debelenmiş ve sonunda güzel sonuçlar alabilmiş olanlarınızdan tavsiyeler almak isterim. İnternette çok fazla video var ama daha çok MTB ağırlıklı gibi.
En mantıklısı göğüse takmak. Özellikle güneşli günler için yerine göre nd filtre , polarize filtre kullanmanı öneririm eğer aldığın kameraya takılabiliyorsa.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve cixece
En mantıklısı göğüse takmak. Özellikle güneşli günler için yerine göre nd filtre , polarize filtre kullanmanı öneririm eğer aldığın kameraya takılabiliyorsa.
Teşekkürler yorumunuz için. Ben de asıl aparat olarak göğüsü kullanmayı düşünüyorum, ama bir de ısırılarak tutulan ağız aparatından aldım birkaç videoda görünce. Ne kadar hijyenik olur bilmiyorum ama 15-20 saniyelik kısa klipler için baya kullanışlı duruyor. ND filtrelerden de aldım ancak hangi koşulda hangisini kullanmam gerektiğini anlamam biraz zaman alcak sanırım.

Teşekkürler yorumunuz için. Ben de asıl aparat olarak göğüsü kullanmayı düşünüyorum, ama bir de ısırılarak tutulan ağız aparatından aldım birkaç videoda görünce. Ne kadar hijyenik olur bilmiyorum ama 15-20 saniyelik kısa klipler için baya kullanışlı duruyor. ND filtrelerden de aldım ancak hangi koşulda hangisini kullanmam gerektiğini anlamam biraz zaman alcak sanırım.
nd filtreler kameraların güneş gözlüğü gibi kameraya gelen ışık ve çekmek istediğiniz aperture a göre bir nd seçmeniz lazım
  • Daha geniş diyafram (aperture) kullanarak arka planı flu yapabilirsin.
  • Daha uzun enstantane süresiyle suyu, bulutları akışkanlaştırabilirsin.
  • Aşırı parlak ortamlarda pozlamayı dengeleyebilirsin (örneğin güneş altında açık diyafram).

ND FiltreIşık AzaltmaPozlama Etkisi
ND21 stopIşığı yarıya indirir
ND42 stopIşığı 1/4 oranına indirir
ND83 stopIşığı 1/8 oranına indirir
ND646 stopIşığı 1/64 oranına indirir
ND1000~10 stopÇok uzun pozlamalar için

Ben fotoğraf makinasında şelaleleri durur pozlamak ya da gece yollarda akan ışık seli için vs kullanıyorum ama senin kameranda nasıl ayarlar var bilmiyorum. dediğin gibi deneye yanıla öğrenmen daha iyi olur ama bu temel prensipleri ezbere bilmen lazım uygulamada öğrenmen için.

polarize filtreleri de güneş parlamaları engellemek yansımaları yolları çekmek için ya da suyun içini çekmek için kullanabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: cixece
abi iyi diyon hoş diyonda bizim oyle kameralara bütçe yetmez en fazla 6-7k ya cıkabilirim o da zorla
son olarak sunu sorayım AKASO EK7000 Pro hakkında ne düşünüyorsunuz bilginiz varmı?
valla anlıyorum bütçe işi en temel sıkıntılardan ama 5-6bine adı sanı bilinmedik marka alıp kafanıza duvarlara vurmaktansa almayın daha iyi. Bir örnek vereyim benzeri şekilde arkadaşıma defalarca söylememe rağmen amazondan bilinmedik bir marka ürüne 6500 civarı bir para verdi, sırf 4K yazıyor diye. Bırakın 4K çekimi 720p de bile görüntüsü yok denilecek kadar kötü, üstelik şarjı da 35 dakika içinde bitiyor. Şans mıdır kader midir bilmiyorum ama alım yaptığı mağazada amazondan kaldırılmış. Ürün elinde kaldı. Eğer bir kamera alacaksanız ve bütçeniz dji, gopro, insta gibi modellere yetmiyorsa xiaomi veya sjcam modellerine bakın.

Hayallerde insta 360 x4 varken uzaktan bir birimize bakış atarken x5 açıklandı adamların anlatımına göre arada 50 USD fark olacakmış ama o fiyat farkı bizde 500USD şeklinde olur.

Hayallerde insta 360 x4 varken uzaktan bir birimize bakış atarken x5 açıklandı adamların anlatımına göre arada 50 USD fark olacakmış ama o fiyat farkı bizde 500USD şeklinde olur.
Dün izlediğim birkaç videoya dayanarak, gece çekim yapmayacaklar için, X4 hala yeterli bir cihaz gibi duruyor. X5'in çıkması X4'te güzel indirimler olmasına sebep olabilir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri