Leonidas4888
Üye
- Tepki
- 119
- İsim
- Celal
- Başlangıç
- 1994—95
- Bisiklet
- Tern
- Bisiklet türü
- Katlanır
@fahofb arkadaşımız gibi yapın siz de bence. Zamanında kendisi de Terni satıp elektrikli alacaktı. Ben rks jeep fm5, alba fold 2 kullandım. Albada sıfırdan batarya yaptırdım. Daha sonra albayı satıp tern link d8 aldım. Bir kere bisiklet ne kadar iyiyse elektriğe ihtiyaç o kadar azalıyor. Ben tern ile elektrikliyi hiç aramıyorum bile. Hızım 20-25-30 düz yolda. En kötü pegeput f12, carraro 108 ile alba kitle yaptığınız elektrikli alba fold 2 den daha iyi olacaktır.Cevap için çok teşekkür ederim. Bisiklette bagaj sepet kullanmayı sevmiyorum, o sebeple alba seçmemde en büyük etken bataryanın kadro içinde olması. Alıp deneyip göreceğim sanırım
Tern link d8 çatal açıklığı 100mm, a7 74mm olduğu için malesef alba kitler uyum sağlamıyormuş
Bence batarya kadro içinde portatiflik için iyi gibi görünüyor fakat 30-40 derece gibi sıcaklıklarlarda kadro dışında rüzgar alması daha iyi pil sağlığı açısından 2. Si ise batarya kapasitesi sabit kalıyor max 9.6 ah artırma şansınız yok. En iyi seçeneğiniz 16 ah alba pro kiti alıp iyi bir bisiklete takmak olacak. Albanın fold 2 de normal kitinde maks hız 25. Ama alba pro kit de 30-35 bandında. Ama sizin için sportiflik sürüş önemli değil ben terlemeden 20-25 bandında kullanacağım derseniz sıfır alba fold 2 de alabilirsiniz. Sonuçta tern kalitesi ile alba fold 2 kalitesi arasında fark var. Carraronun da elektrikli bisikletleri var onlara da bakın bence güzel bisikletler. İllaki katlanır kullanma zorunluluğunuz yoksa normal bisiklete de kit alıp takabilirsiniz ya da carraronun normal elektriklilerine de bakın bence. Mümkün olduğunca iyi bisiklet- iyi kiti kombine etmeye çalışın bence. Bisiklet ne kadar iyi olursa sürüşünüz ve menziliniz o kadar iyi olur. Daha az elektrik desteği gerekir.