Scudo Sports

Alba Fold elektrikli katlanır kulübü

Cevap için çok teşekkür ederim. Bisiklette bagaj sepet kullanmayı sevmiyorum, o sebeple alba seçmemde en büyük etken bataryanın kadro içinde olması. Alıp deneyip göreceğim sanırım

Tern link d8 çatal açıklığı 100mm, a7 74mm olduğu için malesef alba kitler uyum sağlamıyormuş
@fahofb arkadaşımız gibi yapın siz de bence. Zamanında kendisi de Terni satıp elektrikli alacaktı. Ben rks jeep fm5, alba fold 2 kullandım. Albada sıfırdan batarya yaptırdım. Daha sonra albayı satıp tern link d8 aldım. Bir kere bisiklet ne kadar iyiyse elektriğe ihtiyaç o kadar azalıyor. Ben tern ile elektrikliyi hiç aramıyorum bile. Hızım 20-25-30 düz yolda. En kötü pegeput f12, carraro 108 ile alba kitle yaptığınız elektrikli alba fold 2 den daha iyi olacaktır.
Bence batarya kadro içinde portatiflik için iyi gibi görünüyor fakat 30-40 derece gibi sıcaklıklarlarda kadro dışında rüzgar alması daha iyi pil sağlığı açısından 2. Si ise batarya kapasitesi sabit kalıyor max 9.6 ah artırma şansınız yok. En iyi seçeneğiniz 16 ah alba pro kiti alıp iyi bir bisiklete takmak olacak. Albanın fold 2 de normal kitinde maks hız 25. Ama alba pro kit de 30-35 bandında. Ama sizin için sportiflik sürüş önemli değil ben terlemeden 20-25 bandında kullanacağım derseniz sıfır alba fold 2 de alabilirsiniz. Sonuçta tern kalitesi ile alba fold 2 kalitesi arasında fark var. Carraronun da elektrikli bisikletleri var onlara da bakın bence güzel bisikletler. İllaki katlanır kullanma zorunluluğunuz yoksa normal bisiklete de kit alıp takabilirsiniz ya da carraronun normal elektriklilerine de bakın bence. Mümkün olduğunca iyi bisiklet- iyi kiti kombine etmeye çalışın bence. Bisiklet ne kadar iyi olursa sürüşünüz ve menziliniz o kadar iyi olur. Daha az elektrik desteği gerekir.

Scudo
Merhabalar ,yaklaşık bir aydır bende fold 2 kullanıyorum ,gaz koluna bastığımda kol geri gelmiyor ilk başlarda bırakınca geri geliyordu ,gerçi böyle bir kere basınca hız sabitleme gibi iyi oluyor 😀böyle bir problem yaşayan oldu mu yada bir çözüm bilen ,şimdiden teşekkür ederim
Bende de vites düşürürken gelmiyor desem yalan olur takılıyor

merhaba arkadaslar aranıza yeni katıldım alba fold 2 bisiklet aldım yeni ulastı elıme heyecanım yarım kaldı ıyı kontrol etmemısler dıreksıyon ıle on teker duz degıl dıreksıyon duzken teker bıraz sola donuk onu nereden ayarlayabılırım

Selamlar arkadaşlar.
Bende aranıza dün itibarıyla katılmış bulunmaktayım. Şuana kadar sele dışında herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Sele değişimi sonrası şuan her şey yolunda gidiyor.
Herkese keyifli sürüşler dilerim.

@veyselxkara

@rayses

kazasız ve güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

alba fold2 nin şu an satılan halinde 50x406 kalın lastik kullanılıyor ve benim 3 yıl önce satın aldığım haline göre daha iyi.

ben bunu tahmin ettiğim için Alba ya uğradım ve lastiklerimi yeniledim.

Yeni lastikler daha kalın olmasına rağmen hem daha akıcı, hem virajlarda daha güvenli, hem fren performansı daha iyi.

alba fold2 kullanıcılarının bilgisine.:)

Merhabalar, bende aramıza katıldım ama süremiyorum maalesef. İletişim hatası veriyor. Soketleri kontrol ettim. Teknik destek pas sensörünü de kontrol edin dedi. Ama kabloyu asılıyorum gelmiyor. Sizce bu sorunun kaynağı ne olabilir? Pas sensörünü nasıl görebilirim

• Beğen
Tepkiler: terziemre123
Nasıl olmus

Dosyalar

• IMG_20230707_164436.jpg
    IMG_20230707_164436.jpg
    122,3 KB · Okunma: 70
  • Beğen
Tepkiler: Folding Man
Dostum bı fotoğraf atar mısın kaça cozdun bı de

Epey zamandır Şehir dışındaydım ve bisikleti kullanmadım. İşte fotoğraflar. Rakam hatırlamıyorum , ama fiyat makuldu.:)

Dosyalar

• 68ED3AB0-B543-41D7-8C56-AF4B78F71E80.jpeg
    68ED3AB0-B543-41D7-8C56-AF4B78F71E80.jpeg
    87 KB · Okunma: 42
  • 01A6B726-2A29-4164-9768-0B66CEA6B894.jpeg
    01A6B726-2A29-4164-9768-0B66CEA6B894.jpeg
    67 KB · Okunma: 41
Selamlar arkadaşlar.
Bende aranıza dün itibarıyla katılmış bulunmaktayım. Şuana kadar sele dışında herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Sele değişimi sonrası şuan her şey yolunda gidiyor.
Herkese keyifli sürüşler dilerim.

selam arkadaşlar, :)

hani bir tabir vardır. Bir araba veya ürünü aldıktan yıllar sonra kullanışlı bir yönünü farkedip kullanırsınız ya, ben de Fold 2 de bugün bunu yaptım.

öncelikle seleyi yaklaşık 15 mm kadar gidon yönünde öne kaydırdım.
Bu ağırlık merkezini az da olsa öne aldı. Ve bisiklet az da olsa daha konforlu oldu.:)
sonra selenin uç kısmını 5 mm kadar yukarı kaldırdım. Böylece vücut ağırlığı seleye sadece popo ile değil, apış arası ve popoya dağıldı. Ve popoya baskı, ağrı vb azaldı.:)

bu iki ayarı çoğumuz biliyordur şöyle yapıyoruz. Alttaki alyan vidayı gevşetip, seleyi öne kaydırabiliyoruz. Ayrıca seleyi beşik hareketi ile burnunu hafif yukarı veya tersi yönde bakacak şekilde döndürebiliyoruz.

bisikleti alalı 3 yıl oldu. Nihayet ayarladım.:D:D

AD6EC244-FEA1-48FB-AFDB-B6D0F54B5681.jpeg

Dosyalar

• 684DB7CF-806F-4174-91FD-EDD4A53F3DA3.jpeg
    684DB7CF-806F-4174-91FD-EDD4A53F3DA3.jpeg
    56,3 KB · Okunma: 14
Merhaba Alba Fold kullanıcıları,

dün forumda ( jant akord örme başlığı) bir youtube videosunda dikkatimi çekti.

bisikletin gidiş yönünde sol tarafına drive side diyor.
Jant göbeğindeki sıkma mandalının sol tarafında olması gerektiğini söyledi.
Ben tabii hemen Alba Fold umu kontrol ettim. Benim ön teker göbek vidası mandal sağdaydı.
Elimle ön tekeri döndürdüğümde sürtme sesi vardı. Ama fren pabuçlarından değil?

hemen söküp mandal solda olacak şekilde tekrar taktım. Elle ön tekeri döndürdüm. Ön Teker daha uzun süre ve rahat bir şekilde dönmeye başladı.
Test sürüşünde de bisiklet daha akıcı hale geldi.
Bilginize.:)

1A211F28-C864-497C-B923-3F14E4FFD4A3.jpeg

Son düzenleme:
...bisikletin gidiş yönünde sol tarafına driver site diyor. Yani sürücü tarafı.
Jant göbeğindeki sıkma mandalının sol tarafta yani sürücü tarafında olması gerektiğini söyledi...

"driver site" değil, "driveside" deniyor ve bisikletin vites sisteminin olduğu sağ taraf kastediliyor. Soldan bahsediyorsa "non-driveside" demiştir.

(link)

1705681638944.png

Sıkma mandallarında alışkanlık sol tarafta ama özellikle MTB kullanıcıları arasında arka mandalı sağda kullananlar da var, disk çok ısındığında mandalı açarken ellerinin yanmasından uzak durmak için.

Aslında dümdüz bir çubuk olduğu için yönü çok fark etmez. Değişiklik fark etmenizin nedeni pabuçlara mesafenin değişmesi ya da QR sıkılığının değişmesi olabilir.

"driver site" değil, "driveside" deniyor ve bisikletin vites sisteminin olduğu sağ taraf kastediliyor. Soldan bahsediyorsa "non-driveside" demiştir.

(link)

313938 dosyayı görüntüle

Sıkma mandallarında alışkanlık sol tarafta ama özellikle MTB kullanıcıları arasında arka mandalı sağda kullananlar da var, disk çok ısındığında mandalı açarken ellerinin yanmasından uzak durmak için.

Aslında dümdüz bir çubuk olduğu için yönü çok fark etmez. Değişiklik fark etmenizin nedeni pabuçlara mesafenin değişmesi ya da QR sıkılığının değişmesi olabilir.

teşekkürler hocam.:)

Bende Kron Tx150 de var (trekking) ve disk frenli.
Onda da benzer sorun oldu. Yani mandal sağdayken teker rahat dönmüyordu.
Onu da kontrol ettim ve onun ön/arka mandallar şimdi solda.:)

Herkese selam.
Bugün Alba Fold 2 bisiklet kargom geldi. Kutudan çıkarıp kurarken bir sorunla karşılaştım.
bisikletin bataryası kadroya takılı iken bisiklet kapanmıyor. Çünkü bataryadaki boşluğa denk gelmesi gereken demirler sanırım yamulmuş. Acaba yanlış bir şey mi yapıyorum diye bakındım ama bulamadım. Bilgisi olan, daha önce başına gelen var mı? Şimdiden teşekkürler

Dosyalar

• IMG_7731.jpeg
    IMG_7731.jpeg
    51,3 KB · Okunma: 20
  • IMG_7734.jpeg
    IMG_7734.jpeg
    43,7 KB · Okunma: 20
Son düzenleme:
Herkese selam.
Bugün Alba Fold 2 bisiklet kargom geldi. Kutudan çıkarıp kurarken bir sorunla karşılaştım.
bisikletin bataryası kadroya takılı iken bisiklet kapanmıyor. Çünkü bataryadaki boşluğa denk gelmesi gereken demirler sanırım yamulmuş. Acaba yanlış bir şey mi yapıyorum diye bakındım ama bulamadım. Bilgisi olan, daha önce başına gelen var mı? Şimdiden teşekkürler

şimdi Alba nın sitesinde teknik servis cep gördüm. İrtibata geçmeniz doğru olur.E5D3523A-76D9-494D-BF05-ECA4F77ECED0.png

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Merhaba arkadaşlar. Alba fold 2ile 2000 km yaptım ve bataryam full dolmuyor artık ne kadar şarj edersem edeyim.
Ayrıca bataryayi kapalıyken şarj ettim açıkken ettiğimde de sonuç aynı.

Bunu yaşayan varmı yeni batarya almak dışında bir çözümü var mı.

Dosyalar

• IMG_20240419_173915.jpg
    IMG_20240419_173915.jpg
    122,8 KB · Okunma: 9
Merhaba arkadaşlar. Alba fold 2ile 2000 km yaptım ve bataryam full dolmuyor artık ne kadar şarj edersem edeyim.
Ayrıca bataryayi kapalıyken şarj ettim açıkken ettiğimde de sonuç aynı.

Bunu yaşayan varmı yeni batarya almak dışında bir çözümü var mı.
Bir anda mı oldu yoksa zamanla mı ömrü kısaldı sizce?
Bir anda olduysa belki çözümü mümkün olabilir

Normal kullandım şarjı baya bı azaldı şarja koydum çıkardım o anda bir diş gitti.

Ve kullanırken Bir diş daha düşünce performansi düşüyor.

Acaba nasıl bir çözüm olabilir. Şarj aleti ile bı ilgisi falan olabilir mi

Geri