Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alba Fold elektrikli katlanır kulübü

Tepki
1.757
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba arkadaşlar,

Malum katlanır bisikletler ulaşıma entegre olabildiği için ve saklaması taşınması daha kolay olduğu için artık günümüzde moda.
Arabanın bagajına at götür, piknikte turla.
Ya da metroya kadar pedalla orada katla ve metrodan inince tekrar pedalla ve işe git.
Yazlığın mı var. Katla at bagaja. Yazlıkta bisiklet keyfini sür..

Haaa. . Bu her yer yokuş iniş, elektrik olmadan nasıl olacak pedallama.

İşte elektrikli katlanırlar burda can alıcı oldular.

Ben bu kapsamda burada yazlıkçı, ulaşım için kullanan, elektrikli olsun basıp giderim diyen, ALBA markasını test eden veya kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Alba fotosu gelsin, malum konu mankeni:

Burada Alba Fold tecrübelerimizi payalaşacağız. Elektrikli katlanır kullanırken neyi nasıl daha iyi yapabiliriz?
Kim ne tecrübe etmiş ve ne der?

Bu başlık bunun için açtım. Hepimize hayırlı olsun.:)

Dosyalar

• 9B0CE5DC-1BCE-4039-9830-B39ECBDFBE01.jpeg
    9B0CE5DC-1BCE-4039-9830-B39ECBDFBE01.jpeg
    1,3 MB · Okunma: 218
Son düzenleme:
Scudo
Burada youtube Fold 2 modeli incelemesi mevcut.
Bu başlıkta bulunmasında fayda var.:)

Bu video da kullanım klavuzu gibi önemli bilgiler içeriyor.:)

Bu videonun sonunda arka led düğmeden el ile yakıyor.
Ancak güncel versiyonda ön ve arka far beraber kumandadan tek tuş ile yanıyor. Yani daha basitleştirmişler:)

Son düzenleme:
Bu videoda Enes Şensoy ALBA Fold yani
Fold2 nin benzeri ve önceki modelini tanıtıyor.
Elektrikli bisikletleri anlamak için güzel ve detaylı bir video.:)

Ve Enes Şensoy dan bir Alba tanıtım ve detay bilgilendirme videosu daha.:)
Elektrikli katlanırları daha iyi anlamak adına.:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bir video daha gelsin.

Burda pilden usb şarj ile telefon şarj ediyor.

Ben Alba Fold2 yi 2,5 aydır kullanıyorum. Ve usb şarj ile telefon şarj etmeyi dün ilk kez denedim ve beceremedim.

Ama çözeceğim.:)
Forumda bilgisi olan varsa ve tavsiyede bulunursa sevinirim.
Sorun özeti:
usb yi bisiklet üstünde telefona bağladığımda şarj etmiyor.
Bataryayı söküp, usb ye telefonu bağladığımda çalışıyor.

....

Bugün Alba Fold 2 ile toplam 24.6 km yapmışım.
Pedli tayt kullandığım için herhangi bir totosal sorun olmadı.
Çok dik parke yollar ve bol çukurlu toprak yollarda inip bisikleti ittim ve tabii totoyu da dinlendirdim. Ama tabi performans açısından bisikletten inmeye gerek yok. Yol kötü ise sele de ayağa kalkmak yeterli, ki totoya darbe gelmesin.:)

Son düzenleme:
Üreticinin kendi sitesinde ve farklı sitelerde
Batarya ağırlığı 2.1 kg (7.8 Ah standart) ve opsiyonel büyük batarya için 2.4 kg (10.2 Ah opsiyonel) veriyor.
Ancak ben opsiyonel ve büyük olanı tarttığımda 1.86 kg geliyor. Acaba beyan edilen ağırlığa kablolar vs de mi dahildir?
Ama her halukarda büyük olanı seçmek bisikleti daha kullanışlı yapıyor. Sık sık şarj ve menzil derdi Yok.

(link)

(link)

Hassas 5 kg lık tartı ile:
Anahtar üzerindeyken 1860 gr geliyor.
Anahtarsız 1.85 kg
Ve bu opsiyonel 10.2 Ah batarya İçin.:)

Edit: başka terazide de 1.9 kg ölçtüm. Doğru ölçtüğüm kesin.:)

(link)

Son düzenleme:
Gelelim Kenda lastiklere :

Lastikler kuru zeminde yol tutuşu başarılı.
Fren mesafesi güzel.
Ancak ıslak zeminde lastikler fren yapmaya ve keskin viraj almaya karşı hassas. Şöyleki:
Düz yolda frenleyince kıç atma
Virajda savrulma ve denge kaybı vb.
E-Bike için düşündüğümüzde ıslak zemin viraj hakimiyeti daha başarılı olmalı.
Malum bu aleti çoğu müşteri ulaşım amaçlı alacak ve ıslak zemin yol tutuşu sıkıntılı.:(

Islak zeminde sıkıntı yaşadığım hızlar 15 km altında ve ebike yerine normal şehir bisikleti ile yaptığım hızlar.:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
Bisiklet gayet güzel görünüyor, hayırlı olsun. Piyasada ucube gibi görünen bir çok elektrikli katlanır var. Btwin, Alba ve 1-2 marka daha haricinde pili bagaj üstünde olanlar, bisikletin dingil mesafesini uzatıp pili sele borusu ve arka teker arasına koyanlar, hatta bir de maşayı amortisörlü yapanlar gibi saçma ürünler yapılıyor genelde.

Bisiklet gayet güzel görünüyor, hayırlı olsun. Piyasada ucube gibi görünen bir çok elektrikli katlanır var. Btwin, Alba ve 1-2 marka daha haricinde pili bagaj üstünde olanlar, bisikletin dingil mesafesini uzatıp pili sele borusu ve arka teker arasına koyanlar, hatta bir de maşayı amortisörlü yapanlar gibi saçma ürünler yapılıyor genelde.

Btwin inceledim. 24 V teknolojisi kadroya gömme pil var. Yani alba daki 36 v yerine 24 volt eski teknoloji.
Menzil sadece 35 km (max) bu da pili hergün en geç gün aşırı şarj etmek demek.
Yani basit söyleyim. Alba nın yarı menzil pil koymuşlar. Pil ve motor çok kritik.
Ben 4 yıldır bu teknolojiyi takip ediyor ve etmeye devam ediyorum.
24 v teknolojisi eski.
36 v güncel. Menzili daha iyi.
48 v yeni. Ama pahalı ve bazı sorunları var.(Avrupa medya)

• Beğen
Tepkiler: beermug
Alba e-bikes dan gelen bilgilendirme maili burada da bulunsun. Siteye üye olduğum için geldi muhtemelen:

Merhaba,
Alba Fold 2 ve Alba Fold X'e gösterdiğiniz yoğun ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz. Fiyat, performans ve kaliteyi en uygun noktalarda tuttuğumuz her iki katlanır bisikletimizinde maalesef stokları tükendi.
Alba Fold 2 haziran ayının ortalarında, Alba Fold X ise temmuz ayında yeniden stoklarımızda olacak.
Sizde Alba ailesine katılmak ve Türkiye'nin en iyi elektrikli katlanır bisikletlerini, olası fiyat artışlarından etkilenmeden, rezerve etmek veya ön sipariş vermek için satış ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.
Alba E-Bikes

Malumumuz restoranlar açıldı.
Ben de araba parket vs sıkıntısı nedeniyle böyle yerlere bisikletle gidiyorum. Ailem katılmak isterse arabayla geliyorlar.
Ben ise mecbur kalmadıkça bisiklet dışı ulaşım sevmiyorum.
Tabii Akşam dönüşte karanlık basıyor.
Kumandadaki + işaretine basılı tutunca ön ve arka far yanıyor.
Ayrıca hava yağmurluydu ve mecburen açığa parkettim.:)
Dönüş öncesi foto:
5806A617-2081-40BA-B959-E68621B79388.jpeg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: DrOetker

Bisikletin menzili başarılı.
Ben bu defa tek şarj ile 102 km yaptım.
Hala %11 şarj gösteriyordu.
Gerçi %7-8 lere düştüğünde batarya desteği kapanıyor, yani daha bir 3-4 km daha giderdi.
Ortalama menzilim 90 km nin Üstünde.
Düz yolda kullansam bu seviye daha da artar. Genelde rampası bol yerlerde turluyorum.

Ben Gösterge yi Çözdüm:
Ortadaki menü tuşuna 5 sn basılınca ekran açılıyor ve elektrik desteği başlıyor.
Alt ortadaki 1 rakamı güç destek seviyesini gösteriyor.
1 seviyesi yaklaşık 15 km/h da gücü kesiyor

2 seviyesi “ 18 km/h “.
3 seviyesi 20 km/h “.
4 seviyesi 22 km/h”.
5 seviyesi 25 km/h”.

Pil dolu iken bu hızlarda kesiyor. Pil boşaldıkça bu seviyeler değişiyor.
Örneğin bugün pil %11 lerdeyken 1.kademe gücü 13 km/h da kesiyor. Sonrası pedala kuvvet. Ama bisiklet hızlandığı için akıyor zaten. Ya da seviye yükseltmek lazım.

ortadaki menü tuşuna her basışta solda ODO toplam km.
Time süre dk
Avg.
Max.
Verileri görünüyor.

+ tuşuna basılı tutunca ön arka far yanıyor.
- tuşuna basılı tutulduğu sürece bisikleti 5 km/h hızda kendi kendine dik yokuş vb çıkarken yürüyerek taşımak için.

edit: trip kısmındaki günlük km ve time vb verileri sıfırlamak için + ve menü tuşuna birkaç sn basılı tutunca gelen ekranda:
Restore default settings YES (veya NO)
Yazısı çıkıyor.
+ ya da - tuşuna basıp bunu yes poziyonuna değiştiriyoruz.
Menü tuşuna basılı tutarak geri normal ekrana dönüyoruz. Ben bunu her şarj sonrası yapıyorum.
Bu haliyle ekran şarj seviyesi dahil “normal bisiklet bilgisayarının tüm işlevlerini” yapıyor.
Ayrıca bilgisayar takmadım bu nedenle.:)

Dosyalar

• 703928AA-CBB3-409F-A0E1-35F09D6DC670.jpeg
    703928AA-CBB3-409F-A0E1-35F09D6DC670.jpeg
    93,7 KB · Okunma: 70
  • 2C992E21-98DE-4AD6-A5FE-2700FE72F517.jpeg
    2C992E21-98DE-4AD6-A5FE-2700FE72F517.jpeg
    109,5 KB · Okunma: 72
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: cuska
Ben de dün bir arkadaşımın albasında test sürüşü yaptım. Harika bir şey hemen almaya karar verdim ancak stokta yok sanırım. N11'de falan satanlar var ama onlardaki opsiyonel ürünler ne durumda bilmiyorum. Büyük ekran ve Güçlü batarya opsiyonu ile almak istiyorum.

Alba Fold X hakkındaki fikirlerniz nedir?
Alba fold 2 nin off road versiyonu.
Ben sadece mağazada inceledim. Test sürüşü yapmadım:

Fold 2 Den daha konforludur. Çünkü önde amortisör var ve lastikler daha kalın.
Buna karşın 1 küsur kg daha ağır. Pili daha büyük.
Hem off road hem katlanır.:)

Edit: Fold X kullanan varsa tecrübelerini öğrensek harika olur.:)

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

Elektrikli katlanır ya da elektrikli bisiklet almayı düşünenlere 24 V , 36 V ve üzeri teknolojiler ve menzile etkisini paylaşmıştım.

Tabi batarya tüketimini etkileyen çok faktör var.
Ta ki o günkü rüzgar hızı ve yönüne kadar.
Mesela bugün tur sırasında rüzgar önce hep karşıdan esti. Dönüşte de fırtına çıktı. Az daha beni savuruyordu. Ani fren yapıp bisikletten indim.
Neyse sadede geleyim.
Kumanda ünitesinden (sol orta) anlık çektiğimiz gücü takip edebiliyoruz. Bu 250 W motor olduğu için dik yokuşta yanlış viteste 150-200-250 W gibi anlık değerlere ulaşabiliyor.
Birçoğumuz araba kullanıyordur. Orada anlık tüketim ekonomik olsun diye gaza az yükleniriz, ya da yokuşta vites düşürürüz.
Bisiklette de durum benzer. Solda W değerleri 0 yerine yüksek W gösteriyorsa, daha sık vites değiştirmeliyiz. Kalkışta küçük vitesle başlamalıyız. Kadansımız yüksek olmalı.

Özetle bu şekilde ben bu hafta ilk kez tek şarjla 113 km ye ulaştım.
(Önceki ortalamam 90 km ).
Ve sürüş keyfinden hiç ödün vermedim.:)

Sizin tek şarjla menziliniz ne kadar?

Bisikletim: Alba fold2 renkli ekran ve büyük batarya seçeneğidir:
3CC6C85C-06E6-4B3A-9240-F126CE5EE5B8.jpeg

Son düzenleme:
Alba Fold X hakkındaki fikirlerniz nedir?

Alba Fold 2 ile 1000 km yi tamamladım arkadaşlar.

Alba Fold serisinin elektrikli olması haricinde kullandığım diğer bisikletlere göre farklı olan ve bir kere alıştınızmı vazgeçilmeyecek bir özelliği var:

Sele altındaki kolçak ya da tutamak.

Bisikleti parkederken, park edilen yerden yönünü çevirirken hep bu kolçak elimizin altında.
Bendeki öteki bisikleti kullanırken alışkanlık gereği elim artık sele altına gitmeye başladı.:harika::harika:
Büyük rahatlık.

8E30F418-E73D-40C9-ABB7-1628C98EB8EC.jpeg

Sen bu aletle max kaç km hız yaptın?

Sorusu mutlaka gelecektir.

Ben bu testi bugün yaptım.
Gidonu sıkı tuttum ve bu hızlarda yerden kesilme ve dengesizlik hissi vermedi Alba Fold2.
Max 49 km/h gördüm.

Alba FoldX de daha kalın lastikler ve muhtemelen daha yüksek hızları görür.

Ancak bu hız yokuş aşağı hız.

Düz yolda görülecek max hız şudur:
Elektrik motoru 25 km/h destekliyor.
Oradan biraz pedala asılıp 27-28 km/h civarı görülebilir.:)

Bu rakamlar spor yaparken önem taşımıyor.
Ama düz asfalt yolda işe giden bir yerlere yetişme durumu olanın işine yarayacaktır.

413D5C92-74F1-4C6D-9B35-DED558A40CB3.jpeg
Ben de dün bir arkadaşımın albasında test sürüşü yaptım. Harika bir şey hemen almaya karar verdim ancak stokta yok sanırım. N11'de falan satanlar var ama onlardaki opsiyonel ürünler ne durumda bilmiyorum. Büyük ekran ve Güçlü batarya opsiyonu ile almak istiyorum.

Alba.com dan led ekran seçerek sipariş edilebiliyor hocam. Ben denedim. Oluyor.

Bana birkaç gün önce stoklara girdiğine dair mail geldi.
Bakalım bu defa stoklar ne kadar dayanacak? Katlanır ve katlanır elektrikliye yoğun talep var bilgisini aldım.:)

(link)

Edit: ben bisikleti kullandıkça doğru seçim yaptığıma daha da emin oldum.:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Geri