Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress karbon gidon testi

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.851
Bisiklet
Cervélo
Aliexpress karbon gidonların ne kadar dayanıksız olduğunu gösteren güzel bir video görmenin sevinciyle hemen paylaşmak istedim. Gidonun elimizle bile kolayca kırılabiliğini vurgulayan habere göre İsveç'te bir bisiklet satıcısında çalışmakta olan Mattias Lundin yıl sonu indirimlerinden, 30 euroya aldığı karbon gidonu bisiklete monte ederken (gidon boğazına vidalarken) çatırdaması üzerine bisikletten söküyor, ve eliyle bu ufak testi yapıyor:

https://i.hizliresim.com/lORNaX.png

Video siteye gömülü olduğu için orijinal linkten izlemeniz gerekiyor.
(link)

Ürünün adı "Zip SL70 Agro"ymuş, belli ki Zipp SL 70 Aero'nun çakması :)

Piyasada şuan Ricthey karbon malzeme bolluğu olduğu için özellikle uyarmak istedim. Dikkat edin arkadaşlar.

Scudo
Bilgilendirme için tesekkürler. Gerçekten alırken iyi seçmek lazım. Çin malı olup da çok kaliteli uygun fiyatlı ürünler de mevcut. Tabi kötü mal satanlar da. Çinden ya da yurt dışından malzeme alırken geri dönüş puanına ve yorumlara mutlaka bakın. Aklınıza takılan birşey olursa çekinmeden satıcıya sorun. Eger iyi bir satıcı en kisa sürede cevap verecektir :harika:

Karbon başlı başına pahalı bir malzeme 30 euro luk bir gidondan ne bekliyorki zaten yüksek hızlarda elinde kalsa kazalardan kaza Beğen. neyseki erken farletmiş belliki karbon değil karbon süsü verilmiş plastik. Alüminyum bile daha sağlamdır ondan

Kolayca kırılmakla sağlamlık arasında o kadar çok kalitesizlik seviyesi var ki. Bu filmdeki gibi taklit ürünlerden sakınmak için kolayca kanıt göstermek mümkün olmayabilir. örneğin boya kalitesi. Taklit ürünler başlangıçta asılları kadar parlak canlı renklere sahiptir. ama boyaları ve boyama teknikleri daha kalitesiz olduğundan yüzeyleri daha dayanıksızdır. çok daha kolay çizilirler. Zaman geçtikçe boyaları daha hızlı solar . Eskimiş görünüm almaya başlarlar.
Taklit kadronun esnemesinin seviyesi ayrı, yoldan gelen titreşimleri iletme seviyesi ayrı kalitesizlik derecelerine denk düşer. Bence bisiklet için " Aylardır biniyorum hiç bir sorun çıkarmadı" yaklaşımı anlamlı bir test değil.
Trekin test platformunu bir kaç gün önce " Trek TV " de seyrettim. Rutin olarak her serideki bazı kadro örneklerini binlerce kez farklı yönlerden sıkıştırarak bükerek esnetiyorlar . Bu O kadar şiddetli seviyelerde ki bisikletin üst borusunun alttan üste esnemesi metrelerce uzaktan görülebilecek kadar abartılıydı. Tabi bu kadar test yapılan özen ve dikkatle üretilen malzemelerin fiyat performans kat sayısı biraz düşük olur.

30 euroya karbon gidon alan kafayı istiyorum ! Ne içiyorlarsa söylesinler lütfen:)

sakat kalmak istiyorsanız alın kullanın şaka bi yana tabiri caizse "çakma karbon" ürün asla kullanmayın arkadaşlar bisikleti hafifleticem diye ömür boyu geçmeyecek sakatlıklar yaşayabilirsiniz

Bazıları inanmaz belki ama yazayım.Bisikletimi aldığım zaman üstünde 3t aeronova gidon vardı.Orijinali 1300 civarı.O çakma olduğu için istemedim ben de satan abiye geri verdim.Asıl olay şu.O gidonu bisikletine takarken nasıl oldu bilmiyorum şaft borusu kısmından çatladı bisiklet.Gidon da pert.Daha da kötüsü bisiklet 2012 model Cannondale Slice idi.Kadroya ne oldu bilmiyorum.Gidon fena esniyordu zaten.Hadi canınızı geçtim 3 5 kişiye hava atayım diye değer verip aldığınız emegıni verdiginiz bisikletinizden de olmayın.

Artık her ay bi arabayla çarpışmam yada kaygan yolda durup dururken takla atmam olağan hale gelmişken karbon bana uzak gibi

Bu test bence yanlış , orijinal gidon da böyle karşıt bir güç uygulansa bence o bile kırılır . Herkesin bildiği üzere karbonlar örüm yönlerine göre mukavemet veya esneklik sağlar . bisiklet üzerinde gidon bu yönde bir kuvvet almaz diye düşünüyorum . Tabi bazı arkadaşlar karbonun komplesine yine de tu kaka diyebilir :)

Adamlar çatır çutur karbon kırıyor :eek::eek::eek:

Bu sonuncu Çinli bir arkadaş sağlamlığını kanıtlamış fotoğraf makinesiyle vurarak :koptum::koptum::koptum:

@I am the Uptown C.
ilk sahibindeyken kullanmıştım o bisikleti bahsettiğiniz gidon vardı üstünde özellikle o 3t gidonu çok hoşuma gitmişti. İlk sahibi mtb'ci olduğundan hiç kullanmıyordu da alan kişide hemen size sattı sanırsam çok temiz ve güzel bir bisiklettir.

Karbonların görünüşü çok cezbediyor beni replika olsada.hâlâ kararsızım:kötü:

Geri