Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

@MertV biz bekliyoruz...şans mıdır nedir..corona diyorlar kimisi 1 ayda geliyor..mart siparişleri sıkıntılı..

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin
Scudo
18 ocakta sipariş ettiğim, 60 gün sonra da gelmedi diye refund isteyip parasını geri aldığım karbon maşa 4 ay sonra, bugün geldi. şimdi mesaj atıp refund u iptal etmesini istedim.
borusu kesilmemiş halde 360 gr :koptum:
DSCN3560.JPG

Yolda eskimis zaten, amortisman fiyatini dusun bence :p :) Hayirli olsun

@can_celik o zaman bizimkilerin gelmesine 2 ay var..🤪

15 günde gelen var 2 aydır gelmeyen var, bu ara sanki hızlandı peşpeşe 2 kargom geldi. ama hala öncesindeki siparişlerimden gelmeyen var.

Hadi bakalım verdim 2 parça sipariş bakalım neler olacak :)

Aliexpresste bu ürünün bir taklit versiyonu var mıdır? (link) 300-400 lira gümrüğü falan ekleyince böyle bir parça için fiyatlı oluyor haliyle. Kaldı ki vergisi kargosu derken o fiyata daha da uçar. Bu parça yol vites kollarını mtb arka aktarıcısına uyumlu yapıyor. Örneğin 105 STI kolunuz var, arkada xt aktarıcı var. O kol ile bu aparat sayesinde o aktarıcıyı kullanabiliyorsunuz. Açıkçası şu videoyu görene kadar daha karışık bir şey bekliyordum. Bulan olursa çok memnun olurum.
aldığım bir ürün takipsiz olduğu için sadece yola çıktı yazarken öteki parçaya ise "gönderi, satıcı tarafından iptal edildi" yazıyor. Uzun zamandır bakmamıştım bu mesaj yazsam iyi olacak.

Dosyalar

• iptal.JPG
    iptal.JPG
    45,6 KB · Okunma: 12
Aliexpresste bu ürünün bir taklit versiyonu var mıdır? (link) 300-400 lira gümrüğü falan ekleyince böyle bir parça için fiyatlı oluyor haliyle. Kaldı ki vergisi kargosu derken o fiyata daha da uçar. Bu parça yol vites kollarını mtb arka aktarıcısına uyumlu yapıyor. Örneğin 105 STI kolunuz var, arkada xt aktarıcı var. O kol ile bu aparat sayesinde o aktarıcıyı kullanabiliyorsunuz. Açıkçası şu videoyu görene kadar daha karışık bir şey bekliyordum. Bulan olursa çok memnun olurum.
aldığım bir ürün takipsiz olduğu için sadece yola çıktı yazarken öteki parçaya ise "gönderi, satıcı tarafından iptal edildi" yazıyor. Uzun zamandır bakmamıştım bu mesaj yazsam iyi olacak.

@Hasankaran

@MakRo gönderi iptaline ilk kez denk geliyorum..elinde olmayan malı sattı demekki..

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bazen o şekilde görünebiliyor kargo takip hatasından dolayı. Satıcı ile iletişime geçin düzeltiyorlar gerçekten iptal olmadıysa. Başıma birkaç defa geldi.

• Beğen
bu PR ile başlayan takip noları ülkeye girdikten sonra mı ptt den takip edilebiliyor?

çadır 6 martta sipariş verilmişti, 1.5 ay chinapost tarafından çinde bekletildikten sonra "departed country of origin" oldu çini terketti. bu arada biz satıcıyla haftalık muhabbet ediyoruz..24 nisanda ülkeyi terkediş ve p.tesi 24 gün geçmiş olacak...yani belliki bir yerde takıldı, bir hava alanı çalışanı gözüne kestirdi, bi temizlikçi çocuğuna götürdü vs..paket yok, hareket yok..
dün artık dayanamadım, kontak attı. adama dedimki
- kardeşim bak beni oyalıyorsun, bu paket kayboldu.
- yok abi sizin gümrükten oluyor bunlar...
- yok bak senden sonra verdiğim siparişlerden biri çoktan geldi biri gümrükte..
- abi kasma, relax, gelecek illaki..
- olum gelecek gelecek nereye kadar...bana araştır bul, şuan tam nerededir, patagonyamı küba mı bildir, ben bilmek istiyorum yoksa beklemem artık..
- abi sen ne görüyorsan takip ekranında bizde onu görüyoruz..
- ben anlamam kardeşim bulacaksın bu posta şirketi senin ülkenin değil mi, ara sor..
- abi benim ülkemin ama o shipping i seçen sensin..keşke başka seçeydin , sorun yaşıyoruz onlarla, paketler geri dönüyor..
- olum saçmalama, seçenek mi vardı sanki..tek kutucuk vardı onu işaretledik..
- tamam abi işte onu diyorum, senin tercihindi (çin kafası aynen böyle işler hep)
- yok ben anladım seni, bu iş bitmiştir..
- ne abi ne bitti...
- abii?
.......
open dispute....

çadırdan çok ümitli değilim artık, parayı alırız illaki. burdan ya aynısını 1000 liraya ya da 500 tl ye 3 seviye düşük kalitesini alacağız...
demem oki, chinapostlarda çok sıkıntı var RE ler RV de, öyleki son 3 siparişim başka kargolarla geliyor...ben chinapost ekranınada (çinden çıkma aşamasına kadar) güvenmiyorum, kafadan hareket var gibi, tiyatro yapıyor olabilirler..bir seferinde ürün yoldaydı güya, iptal istedim adam kabul etti. paramı geri aldım ürün filanda gelmedi...demekki oralarda bir yerde dolanıyor paket...vazgeçince geri alıveriyorlar ve bu yakınlarda gezinme 1 aydan fazla sürebiliyor...

çadır 6 martta sipariş verilmişti, 1.5 ay chinapost tarafından çinde bekletildikten sonra "departed country of origin" oldu çini terketti. bu arada biz satıcıyla haftalık muhabbet ediyoruz..24 nisanda ülkeyi terkediş ve p.tesi 24 gün geçmiş olacak...yani belliki bir yerde takıldı, bir hava alanı çalışanı gözüne kestirdi, bi temizlikçi çocuğuna götürdü vs..paket yok, hareket yok..
dün artık dayanamadım, kontak attı. adama dedimki
- kardeşim bak beni oyalıyorsun, bu paket kayboldu.
- yok abi sizin gümrükten oluyor bunlar...
- yok bak senden sonra verdiğim siparişlerden biri çoktan geldi biri gümrükte..
- abi kasma, relax, gelecek illaki..
- olum gelecek gelecek nereye kadar...bana araştır bul, şuan tam nerededir, patagonyamı küba mı bildir, ben bilmek istiyorum yoksa beklemem artık..
- abi sen ne görüyorsan takip ekranında bizde onu görüyoruz..
- ben anlamam kardeşim bulacaksın bu posta şirketi senin ülkenin değil mi, ara sor..
- abi benim ülkemin ama o shipping i seçen sensin..keşke başka seçeydin , sorun yaşıyoruz onlarla, paketler geri dönüyor..
- olum saçmalama, seçenek mi vardı sanki..tek kutucuk vardı onu işaretledik..
- tamam abi işte onu diyorum, senin tercihindi (çin kafası aynen böyle işler hep)
- yok ben anladım seni, bu iş bitmiştir..
- ne abi ne bitti...
- abii?
.......
open dispute....

çadırdan çok ümitli değilim artık, parayı alırız illaki. burdan ya aynısını 1000 liraya ya da 500 tl ye 3 seviye düşük kalitesini alacağız...
demem oki, chinapostlarda çok sıkıntı var RE ler RV de, öyleki son 3 siparişim başka kargolarla geliyor...ben chinapost ekranınada (çinden çıkma aşamasına kadar) güvenmiyorum, kafadan hareket var gibi, tiyatro yapıyor olabilirler..bir seferinde ürün yoldaydı güya, iptal istedim adam kabul etti. paramı geri aldım ürün filanda gelmedi...demekki oralarda bir yerde dolanıyor paket...vazgeçince geri alıveriyorlar ve bu yakınlarda gezinme 1 aydan fazla sürebiliyor...
Çadır olarak ne almıştınız. Doalr iyi hatırlıyorum 3.5 iken naturehike cloud up 2 modelini alacakttım tam o ara 3.8 falan oldu az daha insin beklerim derken hep bekler oldum. Çadır yerine hamak, tente, tulum üçlüsü mevcut. Çadırın en büyük avantajı eşyanızı içine koyabiliyorsunuz, ağaç olmayan yerlerde de kurabiliyorsunuz, sahil kenarı bir yere gittiyseniz üzerinizi de rahatça değiştirebilirsiniz.

Biraz da sanki şans ya ben bir tane uzun kollu üst forma aldım. gerçi kolları dirseğimin biraz altında kalıyor ve kastırıyor kestirip kısa kollu yaptıracağım. Neyse sizin hesap oldu bu kargoda baya mesajlaştık falan adamdan daha önce alış veriş yaptım o zamanlar sıkıntı olmamıştı ben artık ümidi kestiğim bir günde kargo geldi aradan 4 ay geçmişti. Satıcıya parasını geri vereceğimi söyledim adam bu sefer de tutturdu paypal diye yok bizim ülkede diyorum yok diyor neyse işte 60 liralık hediyem oldu. Adam sonra gerek yok başka alışverişinde ayarlarız dedi. Bir tane tarp (tente) aldım gümrüğe girdiği var 1 ay boyuna hiç işlem yok mail attım iade oldu dediler. Cimer'e şikayette bulundum 1 ay içimde kapıma kadar geldi. 5-10 lirada vergi ödemiştim.
29 Nisan'da vermiş olduğum 2 siparişim vardı. Ümitli olduğun parçada kargo iptal edildi yazıyor, satıcıya mail attım ilgilendiğini iletti bakalım ne olacak 58 gün sonra bitiyor. Hiç ümidin olmadığı ürün iste Türkiye'ye giriş yaptı görünüyor. Bu üründen aliexpress üzerinden daha önce 3 farklı zamanda aldım fakat hiç gelmemişti. Türkiye'de tanesini 20 liraya aldığım ürünün aynısından aliexpressten 4 tanesini 20 liraya aldım 20 lira vergi gelse bile sıkıntı olmuyor.

Ufaktan yine aliexpress yolu görünüyor. Sokma mili QR mile çeviren adaptör almam gerekiyor. Türkiye'de bulamadım. Bir kaç tornacıya sordum düz boru için 200 lira istiyorlar. 15x100 mm sokma mil QR adaptörü. Hazır aliexpress'e el atmışken şuan yol bisikletinde kullandığım seleden (ec90 ortası yarık sele) memnunum bir tane de ondan alayım diyorum.
Bu ürün ülkeye giriş yapmış : (link)
Oval 38T tek yaprak : (link) bunda da kargo iptal durumu var beklemedeyim.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@MakRo

#Aliexpress TRY 508.20 20%OFF | Naturehike Cycling Single Tents Waterproof 1 2 Person Backpacking Trekking Mountain PU4000 Camping Tent Ultralight 1.3KG
(link)
çadır bu, cloud up la aynı sanırım, tek kişilik...bundaki ısrarım kumaşı 20D silikon ve bundan dolayı çok hafif, küçük hacimli olması..aynı modelin polyester olanları yaklaşık yarım kilo daha ağır...hamak ve örtüyü bende irdeledim ama dediğin gibi ağaç lazım, heryerde kuramazsın..ben elimden geldiğince kolay kurulan ve kurulmuşu minimum ebatlı bir çadır almak istedim, nadiren uzun konaklayacağımı öngörüyorum, tabi uzaktan öyle görünüyor olup pişmanda olabilirim ama oda hoş olur...bu tip olaylar anı oluyor zaten, herşey planladığı gibi gitmesin lütfen, anlatacak şeyler olsun..😊
tr de çok pahalı ya da bulunmayan ne varsa ben eskiden ebaydan, ebay tr ye kapanınca aliexpresten alır oldum..o kadar çok şey getirttimki hatırladıkça gülüyorum bazen. bir örnek mesela eski bir amerikan arabam vardı v8 6600 cc motor...bu motora orta sehpa büyüklüğünde aluminyum emme manifoldu getirtmiştim..15 kg filandı 🙂..eskiden ebay da malum arttırma ile satış çok aktifti ve arttırma 1 usd den bile kapansa satıcı göndermek zorundaydı..1 dolara neler almadımki..😁🤣😂😆..
şuan gümrükten çıkan bir ürünüm var mesela bu tr de 400-500 tl ve adama benim motora uyarmı diye sorunca "servisine danış" diyor..🤨..oysa bu alide 185 +15, 200 tl ve infosunda adam hangi modele hangi yıla uyar ağırlığı nedir vs herşeyi yazmış..e gelde aliden alma...
kamuflaj bandı iyiymiş...bedava...
benim beklediğim sanırım 6 parça var içlerinde devir saati ve motosiklet kaskı arka 11-40 ruble vs de var... bakalım ne olacak..
@umuragbass sanki chinapost tam o salgının en yoğun günlerindeki kargolarda problem yaşıyor sanırım, RV li kargo geldi..

Screenshot_20200516-115052~2.png

• Beğen
Benim edi received gözüküyor. 1 kere uzatıldı süresi. Ama 25 mayısa kadar gelmezse open dispute direk.
İsterse 26 sında gelsin.
2 ay oldu bilader.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
3 mayısta verdiğim siparişi bugün teslim aldım. PR ile başlayan gönderi numarası aliexpreste hala yolda görünüyor. pttde ise herhangi bir kaydı mevcut değil.

benim dispute devam ediyor, 10 gün içinde geldi geldi gelmedi refund yapacaklar...malzeme çok iyiydi, yazık oldu...75 gün geçti siparişten...RE kayıtlı 2 siparişim sıkıntılı..

• Üzgün
Tepkiler: makaram
Aldığınız ürünlerin linklerini paylaşır mısınız?

• Beğen
Aldığınız ürünlerin linklerini paylaşır mısınız?
Şu anda akif olan siparişlerimden link vereyim.
(link) soka mili qr mandala çeviren adaptör
(link) 4 adet kamuflaj bant aldığım dönem ki kur ile Türkiye'de bir tane alınıyordu.
(link) 38T oval tek yaprak.

Daha önceden alıp memnun kaldığım fiyatları değişen ve linkleri aktif olan ürünlerden
(link) ön aydınlatma ilk kademede tam şarj ile 6 saat gidiyor 2016 yılında 15$'a almıştım

(link) @trainspotting35 Çetin Abinin incelemesi olan soft shell. Bisikletten çok sivilde kullanmışımdır.

(link) Gidon bikepacking tüp çanta 2019 mayısta falan 8 dolara almıştım.

(link) Değiştirilebilir lensli gözlük yanında bir tane daha harici lens ile birlikte mart sonunda almıştım. Şimdiye kadar her hangi bir sorun çıkarmadı.

Üst forma ve bibshort linkleri uçmuş.

Dosyalar

• 001 (1).jpg
    001 (1).jpg
    159,2 KB · Okunma: 42
  • IMG_20190509_124050.jpg
    IMG_20190509_124050.jpg
    1,9 MB · Okunma: 52
  • IMG_20190509_124549.jpg
    IMG_20190509_124549.jpg
    1,6 MB · Okunma: 60
  • IMG_20190711_170716.jpg
    IMG_20190711_170716.jpg
    815,2 KB · Okunma: 57
31/03/2020 tarihli motosiklet kaskı gümrüğe geldi...😁...endişe ettiğim sadece çadır kaldı, disputenin bitmesi buayın 27 si..sonra refund işlemeye başlayacak...1 aya zor geri ödenir artık...eğer parayı aldıktan sonra gelirse sipariş, hiç ses etme kulak üstü yap diyor şeytan. az bile bu koronacılara ama yapamayızki..şükür kanımıza uymaz...

• Beğen
Tepkiler: spencermila
Geri