çadır 6 martta sipariş verilmişti, 1.5 ay chinapost tarafından çinde bekletildikten sonra "departed country of origin" oldu çini terketti. bu arada biz satıcıyla haftalık muhabbet ediyoruz..24 nisanda ülkeyi terkediş ve p.tesi 24 gün geçmiş olacak...yani belliki bir yerde takıldı, bir hava alanı çalışanı gözüne kestirdi, bi temizlikçi çocuğuna götürdü vs..paket yok, hareket yok..
dün artık dayanamadım, kontak attı. adama dedimki
- kardeşim bak beni oyalıyorsun, bu paket kayboldu.
- yok abi sizin gümrükten oluyor bunlar...
- yok bak senden sonra verdiğim siparişlerden biri çoktan geldi biri gümrükte..
- abi kasma, relax, gelecek illaki..
- olum gelecek gelecek nereye kadar...bana araştır bul, şuan tam nerededir, patagonyamı küba mı bildir, ben bilmek istiyorum yoksa beklemem artık..
- abi sen ne görüyorsan takip ekranında bizde onu görüyoruz..
- ben anlamam kardeşim bulacaksın bu posta şirketi senin ülkenin değil mi, ara sor..
- abi benim ülkemin ama o shipping i seçen sensin..keşke başka seçeydin , sorun yaşıyoruz onlarla, paketler geri dönüyor..
- olum saçmalama, seçenek mi vardı sanki..tek kutucuk vardı onu işaretledik..
- tamam abi işte onu diyorum, senin tercihindi (çin kafası aynen böyle işler hep)
- yok ben anladım seni, bu iş bitmiştir..
- ne abi ne bitti...
- abii?
.......
open dispute....
çadırdan çok ümitli değilim artık, parayı alırız illaki. burdan ya aynısını 1000 liraya ya da 500 tl ye 3 seviye düşük kalitesini alacağız...
demem oki, chinapostlarda çok sıkıntı var RE ler RV de, öyleki son 3 siparişim başka kargolarla geliyor...ben chinapost ekranınada (çinden çıkma aşamasına kadar) güvenmiyorum, kafadan hareket var gibi, tiyatro yapıyor olabilirler..bir seferinde ürün yoldaydı güya, iptal istedim adam kabul etti. paramı geri aldım ürün filanda gelmedi...demekki oralarda bir yerde dolanıyor paket...vazgeçince geri alıveriyorlar ve bu yakınlarda gezinme 1 aydan fazla sürebiliyor...