amasseia
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.765
- İsim
- Ali
- Başlangıç
- 1996—97
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Merhabalar.Aliexpressten kargo dahil 25tllik ürün almak istiyorum.Vergiler ne kadar tutar?Yoksa vergiler kargo parasının içinde mi?Şimdiden teşekkürler.
Belli bir standart yok bazen kurala göre bazen kafalarına göre vergi belirleniyor.Merhabalar.Aliexpressten kargo dahil 25tllik ürün almak istiyorum.Vergiler ne kadar tutar?Yoksa vergiler kargo parasının içinde mi?Şimdiden teşekkürler.
Belli bir standart yok bazen kurala göre bazen kafalarına göre vergi belirleniyor.
 1 ayda elime ulaştı@noyanyan TRY 12.21 38%OFF | Boşaltma zincir pense aracı bisiklet aksesuarları bisiklet bisiklet açık yakın zincir sihirli tokası tamir kaldırma ustası bağlantı pense #42
(link)
Diğer ürünü de buradan aldım. Ayrıca şimdi ilk kez görüyorum ödeme ekranında vergi çıkıyor. Hatta resmi gazete linki de vermişler
254942 dosyayı görüntüle254943 dosyayı görüntüle
Detaylı bir bilgiye sahip değilim henüz ama halihazırda bulunduğum firmada kitap satışı yapıyoruz, e ticaret üzerinden gelen bireysel faturalarda müşteriler tc vermiyor ve e arsiv üzerinden kestiğim faturalara 111.... şeklinde tc girip faturayi kesmemi söylemişti muhasebecimiz, tahminim bireysel ve yurtdışı siparişler için tc no zorunlu olmasa gerek? Yani gümrük için bir bağlayıcılığı var mı bilmiyorum. Dediğim gibi mevzuat hakkında bilgim yok bilen biri yazarsa aydınlanmış oluruz.Son zamanda aliexpressten alış veriş yaparken ödeme kısmında TC Kimlik no isteyen oldu mu? Bir kaç yere baktım gümrük ile alakalı olduğunu yazmışlar. Kimisi 11 tane 1 girmiş kimisi kendi TC No 'sunu. Kimlik bilgisi girip yada girmemek her hangi bir duruma sebep olur mu ?