firestone
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.066
- İsim
- Hüseyin
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
ürün tr ye giriyor gümrükçü paketin değerine göre bi vergi kesiyor ptt kapıda teslim ederken vergisini veriyorsunuz.Vergi muhabbeti çıkmadan önceleri çok alışveriş yapardım buradan. Şimdi nasıl oldu durumlar? Mesela 10$'lık bir ürün aldığımda vergisini de o an mı ödüyorum yoksa ülkeye girdikten sonra mı ödüyorum nasıl oluyor şimdi?
ürün tr ye giriyor gümrükçü paketin değerine göre bi vergi kesiyor ptt kapıda teslim ederken vergisini veriyorsunuz.
Bu arada uygur türklerinden dolayı çin malı kullanmaya karşıyım. İstedikleri kadar 10 usd dağıtsınlar.
paketin üstünde adresle birlikte değeri de yazıyor ona göre paketi de açıyolar muhtemelenPaketin değerine göre mi? Yani aldığım ürünün parasını mı görüyor da vergi uyguluyor yoksa ağırlığa göre mi?
Üzerinde yazan fiyata göre vergi ödersiniz,kimi üründe ürünü alırken vergisini direk ödüyorsunuz,kimi üründede ürünü alırken ptt ye vergisini ödüyorsunuz.Vergisini peşin ödediğiniz ürünü aras kargo dağıtıyor.Paketin değerine göre mi? Yani aldığım ürünün parasını mı görüyor da vergi uyguluyor yoksa ağırlığa göre mi?
kendinizi mağara ya kapatmalısınız o vakitürün tr ye giriyor gümrükçü paketin değerine göre bi vergi kesiyor ptt kapıda teslim ederken vergisini veriyorsunuz.
Bu arada uygur türklerinden dolayı çin malı kullanmaya karşıyım. İstedikleri kadar 10 usd dağıtsınlar.
siz de haklısınız hocam aslında amerikalılar müslümanları katlederken kullanmaya devam ediyoruz. çinli olunca boykot.kendinizi mağara ya kapatmalısınız o vakit
adamların yapmadığı ürün yok malesefsiz de haklısınız hocam aslında amerikalılar müslümanları katlederken kullanmaya devam ediyoruz. çinli olunca boykot.
AliExpress ile iletişime geçin durumu izah edin, bir sonraki aşama ürün size gelsin ama teslim almayıp iade edeceğinizi söyleyin ürün iade olsun ve sonrasında anlaşmazlık açıp ürünün iade talebini oluşturabilirsiniz diye düşünüyorum. Ama AliExpress ile direk iletisime geçerseniz ne yapılacaksa size bir yol sunacaklardır.Merhaba arkadaşlar AliExpress üzerinden bisiklet parçası sipariş verdim yaklaşık 32 dolar tuttu ancak 3 gün sonra bu parçanın bisiklete uyumlu olmadığını öğrendim. Satıcı kargoya vermiş iptal edilemez diyor.
Nasıl bir yol izlemeliyim? Daha önce AliExpress üzerinden hiç iade yapmadım. Yardımcı olabilecek var mı? Şimdiden teşekkürler.
Kargo iadesi oluşturursa para iadesi alamaz bilginiz olsun,aliexpress bunu kabul etmiyor,zaten kargolar tekrar çine geri gitmiyor.AliExpress ile iletişime geçin durumu izah edin, bir sonraki aşama ürün size gelsin ama teslim almayıp iade edeceğinizi söyleyin ürün iade olsun ve sonrasında anlaşmazlık açıp ürünün iade talebini oluşturabilirsiniz diye düşünüyorum. Ama AliExpress ile direk iletisime geçerseniz ne yapılacaksa size bir yol sunacaklardır.
Ne yapacak peki bilginiz var mı ?Kargo iadesi oluşturursa para iadesi alamaz bilginiz olsun,aliexpress bunu kabul etmiyor,zaten kargolar tekrar çine geri gitmiyor.
Hata satıcıdan veya Aliexpressten kaynaklanan bir durum değil,ürün eline geçmezse,hatalı ürün gelirse,veya bozuk ürün gelirse dispute açıp duruma göre parasının bir kısmını veya tamamını geri alabilir,fakat bu durumda yapılması gereken gelen ürünü Türkiye de satıp parasını çıkarmaya çalışmak,tekrar doğru ürünü sipariş vermektir.Ne yapacak peki bilginiz var mı ?
Aliexpress'ten daha önce spd sl ayakkabı sipariş eden oldu mu?
Bilinen markaların ortalama modelleri 100-150 dolardan başlıyor. Aliexpress'te ise 400-500 lira civarında bir sürü model var. Bu ayakkabılardan alıp kullanmış olan memnun kalan var mıdır?
(Ayakkabı diye sipariş vereceğim, terlikten hallice bir şey gönderecekler diye tırsmıyor da değilim dsf)
Lastiklerim iki haftada geldi. Vergisi alışveriş sırasında peşin alınmıştı. Lastiklerin tanesi yaklaşık 400 gram. Gördüğüm en hafif mtb lastiği.
274469 dosyayı görüntüle
Size toplam maliyeti ne oldu ayakkabıların.Ben aldım ve kullanıyorum. Fiyat olarak uygun ve kısmen kaliteli. Bir sıkıntı yaşamadım.
275166 dosyayı görüntüle