Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

şu ana kadar 5 ürün sipariş ettim. 3ü geldi. 1i yolda. 1i ise hala "no tracking order"
öncelikli bilgi: boy 1.93, kilo 90

gelenler.
tayt: (link)
aldığım beden: xl
sipariş tarihi: 22 temmuz
ülkeye giriş: 7 ağustos
varış: 12 ağustos

kolsuz forma: (link)
aldığım beden: 4xl (ama 3xl de olurmuş. bol geldi)
sipariş tarihi: 22 temmuz
ülkeye giriş: 10 ağustos

gözlük: (link)
neden aldım: bi sürü camı var. gece sürüşleri için özellikle
sipariş tarihi: 24 temmuz
ülkeye giriş: 10 ağustos

önemli noktalar:
- order sayısı yüksek, kredibilitesi/reyting'i yüksek olan yerleri tercih ettim.
- sipariş yüklenince takip etmeniz için birkaç gün geçmesi gerekiyor. Türkiye içine girince ptt kargo ile track order içinde gelen track number vasıtasıyla takip edebiliyorsunuz.
- kredi kartı problemi yaşamadım. ama siparişlerimi iş yeri bilgisayarından verdim. (hep öyle yaparım)
- taytlar/formalar için bedenler çok önemli. ilanlardaki göğüs-kol-bel ölçülerini iyi takip edin ona göre alın. mesela forma 4xl aldım ama tayt xl idi ve tam oldu.
- bazı ürünlerin gelmesi daha uzun sürüyor. neden bilmiyorum. bayramdan önce verdiğim forma-tayt takımı siparişi (6 temmuz) daha geçen gün (10 ağustos) ülkeye giriş yaptı.. ayrıca enteresan olan; 23 temmuz siparişlerinden bazıları elime kadar geldi ama bir tanesi daha 'track order'da bile takip edilemiyor. sanırım unutacam (5$ bir alyan takımı. sırf meraktan sipariş vermiştim). unutacam derken "open dispute" seçeneği var tabi.

bir de gearbest'ten bir inbike hız ölçer sipariş ettim. o da 1 ay içinde elimdeydi.

*

1 gün sonra gelen edit:
alyan takımı geldi. demek buraya yazıp şikayet etmek gerekiyormuş :) track order'da gözükmüyor. ama geldi.
bu arada forma-tayt takımı da geldi.
yani tüm ürünler gelmiş oldu.
alınan ürünlerin linkleri şu:
(link)

(link)
kendi bedeni ile karşılaştırma yapmak isteyenler için: bunu da 4xl beden aldım. birazcık bol geldi. (boy 193 kilo 90) 3xl olur muş.

Scudo
@SAVAŞ

(link) gibi bir siteden Türkiye öncesini de takip edebilirsiniz. Kargo numarası ilk işleme konulduğu andan itibaren sitede pakete ait bilgiler çıkıyor. Çin'den yaptığım önceki alışverişlerde bu şekilde alıcının hangi gün paketi kargoya verdiğini, ne zaman ülkeden çıkıp nederen aktarmalı geldiğini vs. gördüm, Aliexpress'te de farklı bir sistem yoktur sanırım.

Satıcının kendi gönderim şekli sıkıntı. Ben de bir kaç tane var takip edilemiyor.

Telefon tutucu aldım. Takip no sy ile başlıyor sanırım malezya ama ülkeye girişi daha yok ptt kayıt Kontrol de çıkmıyor beklemedeyim

Gözlükler gerçekten kaliteli mi acaba ? Sürerken gözüme toz kaçıyor alsam mı diye düşünüyorum ucuz diye ama güvenemiyorum. Önerebileceğiniz gözlük var mı?

@Taxonera takip kodunun sonu MY olanlar malezyadan gelenler. Başındaki harfler ise postanın gönderim türünü belirtiyor. takipli takipsiz taahhütlü vs falan.

@ismail.yüksel
SYL17645361SJ bu hangi ülke peki bulabilirmisin

@Jokurx, camlar konusunda uzman değilim, polarize dediği şey doğru. zira içinde ispat edici bir resim çıkıyor. hani gözlükçüler polarize gözlük satmak için yarısı olmayan gri fonlu çizimleri gösteriyor ya, gözlükle baktığında resmin tamamını görüyorsun. o testi geçiyor cam...sarı cam da işe yarıyor, karanlıkta. ikisini kullandım şu ana kadar.

çerçeve ise kaliteli değil...
biraz zorlasan kırılacakmış gibi hissettiriyor.
gerçi hangi gözlük öyle değil ki...
yine de camları değiştirirken çok tereddüt ettim.

ilginç tarafı şu, eğer miyop iseniz bir de araya takmalık minik bir çerçeve daha var, dışardan görülmüyor, yani kendi dereceli camlarınızını çerçevenin iç tarafına takıp bu gözlükleri kullanabilirsiniz.

Ben de bu zamana kadar aldığım tüm ürünleri paylaşıp yararlı olabilir diye düşündüm :)

(link) yolda

(link) ürün gelmedi dispute açıp paramı geri aldım.

(link) aynı şekilde ürün gelmedi satıcı yanlışlık oldu şikayet etmeyin diye yalvardı ama nafile, paramı geri aldım :)

(link) çok iyi çıktı ürün kalitesini çok beğendim.

(link) ürün kırık geldi fotoğraflarını çekip şikayet ettim, paramı geri aldım.

(link) fena değil

(link) gayet iyi

(link) uzun süreli kullanım için uygun değil, çabuk bozuluyor.

(link) ürün gayet iyi hala kullanıyorum..

(link) berbat sakın almayın :)

(link) ürün güzel ama arazi şartlarına uygun değil, suluğu yeterince tutmuyor.

(link) uzun bir süre kullandım. sele borusu dışında ürün gayet güzel. çok sağlam arazilere de girdim atladım, bisikleti yerden yere vurdum ama kırılmadı :) ben çok memnun kaldım :) fakat sele borusu 30,8 mm olduğundan (benim kadromun sele borusu ölçüsü 30,9mm) tam sıkılmıyordu. çok sıkınca da eziliyordu. bir süre kullandım ve sonrasında kırıldı :)

(link) ayağı biraz sıcak tutuyor, bunun dışında hiç bir işe yaramıyor yağmur yağdığında giymesem daha iyidi :) :)

(link) tasarımı çok hoşuma gitti ama kalitesi kötü

(link) bu zamana kadar aldığım en iyi ürünlerden biri oldu. 2013 de aldım, birkaç yerinde yırtığı var fakat hala kullanıyorum. Sadece ilk günkine göre yalıtımı biraz daha zayıf ki bu da normal.

(link) kullanışlı değil, bir haftaya dağıldı.

(link) ve aldığım en pahalı ürün... :) ilk başlarda korkmuştum. satıcıyla detaylı konuştuktan sonra satın aldım ve bir ay sonra gümrüğe de takılmadan elime ulaştı. (satıcıyla 75 euro durumunu konuştuktan sonra ki onlar da bu olayı biliyorlar fiyatı ona göre yazıp gönderiyorlar.) janttan son derece memnundum. akorunu uzun süre bozulmadan kullandım. daha sonra durup dururken jant teli kırıldı, Daha sonra kırık şekilde bir arkadaşımla anlaşarak sattım. İşin kötü yanı arkadaşım aynı uzunlukda jant telini Türkiye'de bulamadı. Neyse ki maviclerin telinden farklı,sıradan bir tel kullanarak bir süre kullandı... Kısacası bu tip ürünleri aliexpress'den almanızı tavsiye etmem. :)

@Taxonera ilgincir bu da malezya gozukuyor hocam.

(link) buradan gonderinizi takip edebilirsiniz. Ayin 10unda kargoya teslim edilmis.

@sinobjk Dostum zincir temizleme aletin eline geçtimi?
Bende almayi planlıyorumda :)

@M.Furkan Kurt gecti 4 5 kerede kullandim zincir temizleme işinde epey başarılı bence. Rubleyi fircayla temizlerken zincirlede tekrar ugrasiyorum ama tamamen keyfi :) 3 5 dolarin epey uzerinde bi performansi var gonul rahatligiyla alabilirsin.

@FatihC. Ben de almıştım farklı bir ürün farklı satıcı. Çok geçti üzerinden hala gelmedi. China post reg. değilse takipte zor beklemekte. Kolay gelsin.

Aliexpress'ten alisveris yapan arkadaslarin teslimat suresini ortalama 30-40 gun olarak bastan kabullenmesi iyi olur. Sonrasinda nerde bu urun neden gec kaldi diye sac bas yolmayin. Bir sekilde geliyor :)

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
Geri