@bambam84 @Kuzey Ege
Dedikleriniz birçok sektör için geçerli olabilir ama tekstil konusunda (yani bu açılan konuda) geçerli olduğunu düşünmüyorum.
Biz bilmesek de Türkiye tekstil konusunda hala başarılı. Şu güne kadar Çin'den tenime temas edecek hiçbir şey (çevremdekilere) aldırmadım, almadım, almam da...
Bilmiyorum biliyor musunuz ama şu markaların üretiminin bir kısmı Türkiye'de yapılıyor;
Rapha, Hincapie, POC, Zero RH+, Jack Wolfskin, Columbia.
Bunlar sadece benim bildiklerim. Hiçbirinin Türk markası olmamasının nedenini bilemiyorum, belki de 3 kuruşluk malı 15 liraya satmaya çalıştıkları içindir (ama aynı ürün Jack Wolfskin'e gittiğinde 35 liraya gayet rahat alıcı bulabiliyor o da ayrı konu). Ve eğer denk gelebilirseniz bu markaların ürünlerini Türkiye'den 35 lira yerine 10 liraya alabiliyorsunuz.
Örneğin Rapha, Hincapie, POC, Zero RH+ markalarına üretim yapan Barco Tekstil firmasının kendi markası var "Exuma" diye. Adamlar Rapha ile aynı kalite formayı yapıp 50TL'ye satıyor. Bence 20$ verip üzerinde SKY, Giant, Trek yazan ne idüğü belirsiz bir formayı almaktansa gidip Exuma'nın üzerinde reklam olmayan formalarını almak çok daha mantıklı.
Ama siz bilirsiniz tabi, benimkisi kişisel bir düşünce