Scudo Sports

Aliexpress

usd 2.5 tl civarındayken ben de aliexpress ten yüklü parça almayı düşündüm ama satıcılara teker teker sorduğumda ya net bir cevap vermediler yada orjinal replika karışık dediler. Mesela crossride jant setini sorduğumda göbekleri orjinal jant çemberleri ve teller repliika demişlerdi. Sonuç itibari ile çok uygun fiyatlı ise alıp denenebilir. Ama ben tavsiye etmem.
gümrük vergisi ise şöyle: 75 euro üzeri alışverişlerde gümrük vergisi alınır. Gümrük memuru gönderi üzerindeki fiyata bakar, yani paket üzerinde 75eurodan düşük miktar yazarsa sorun olmaz, bunun için yine satıcıya düşük miktar gösterip gösteremeyeceği sorulabilir ama buna pek yanaşmıyorlar, nedenini bilmiyorum. 75 euroyu geçerse, gümrük memuru kıl bi adamsa vergiyi yansıtır ama genelde ona da bakmıyorlar yani net bir şey yok.
Toparlayacak olursak ufak tefek parçalar alınabilir ama pahalı ürünlerde riske girmeye gerek yok derim. birçok arkadaş replika sele borusu, gidon falan alıyorlar ama böyle önemli parçalarda replika kullanmak cesaret ister.

Scudo
siparişten önce satıcıyla konumutum orjinal olduğunu gümrüğü de düşük gösterebileceğini söylemişti bende ne olcak merakla bekliyorum

@melih20 Aynı ürünü farklı satıcılar satıyor, onlara da bi sor birkaçtanesi orjinal derse miktarıda düşük gösterecekse al hocam yani sonuçta risk teşkil eden bi parça değil. Ya tutarsa demek lazım ;) sanırım siparişi vermişsiniz.. hayırlı olsun diyelim gelince haberleri bekliyoruz

araştırdım biraz en çok sipariş sayısı ve fiyat olarak bu iyiydi bu arada bi video buldum galiba burda da benim gibi aliexpresten aynı maşayı alan var

80 eurolukbir urunden ne kadar vergi alinir bilen var mi

Kargo Türkiye'ye ulaşmış bundan sonraki takibi nasıl yapabilirim ? 17track.net ve ptt gönderi takibi sistemini kullanıyorum 4 gündür kargo bilgileri güncellenmedi. En son Türkiye'ye ulaşmıştır yazıyor

Kargo takip numarası son zamanlarda sisteme yanlış giriliyor. bu nedenle biz müşteriler sıkıntı içerisine giriyoruz. @Javerno eğer güvenilir bir satıcıdan aldı iseniz herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

RF kodlulari hep buluyorum ve tam zamaninda geliyor da, 2 ile baslayan kod veriyolar bazen o tam sacmalik ve bulunmuyor hicbir sekilde.

Ne kadara aldınız bilmiyorum ama yurtdışı iade ürünlerinde gönderim ücreti biraz yüksek maliyetli oluyor bilginize.

@Deniz Yılmaz. öncelikle geçmiş olsun satıcı ile anlaşmazlık açıp anlaşamadıysanız itirazınızı yükseltin aliexpress yetkilileri sizler adına karar verecektir itirazı yükseltirken ürünü geri yollamaya hazır olduğunuzu ancak şu kadar dolar kargo parası tutacağını ve bunu satıcının ödemesi gerektiğini belirtin ayrıca ürünün sorunlarını içeren bir unbox videosu çekip ürünü aldığınızda oluşturulan snapshot görüntüsü ile birlikte eksikleri belirtin muhtemelen tam geri ödeme veya çok cüzzi bir esinti ile paranızı çoğunu geri alacaksınız

@Soner U. Teşekkürler yorumlar için. Sorunları AliExpress'e iletmiştim. Satıcı paramın tamamını yollamak zorunda kaldı bir kaç gün önce. Bakalım bu hüsrandan sonra biraz para ekleyip Firefly falan alırım belki.

• Beğen
Tepkiler: Snr U
@Alizee
2 ile başlayan kodların başına 13 haneyi bulacak kadar 0 (sıfır) koymak gerekiyor. PTT'den bu şekilde arama yapabilirsiniz. Örneğin takip no 2538694827 ise başına 3 adet sıfır koymalısınız

@ceycey84 Dediğin gibi yapıp denedim ben birkaç tanesini ama hepsinde tarih falan 00 diye gözüküyor. Gönderi hareketleri kısmıysa boş.

@ceycey84 Burdan kontrol ediyordum önceden zaten ama ptt sistemi daha okunaklı olduğu için özellikle ordan bakmak istemiştim. Gelgelelim bende işe yaramadı.:)

içinde harf olan kodlarda sıkıntı çıkmıyor. ilk defa içinde rakamı olmayan takip kodu gördüm onuda ptt hata verdi. gelmezse zaten ücreti iade yapcam.

Hocam geçen sene bi sipariş vermiştim 5 ay sonra gelmişti. Öyle bir kargom olduğunu unutmuştum. Geldiğini öğrenince baya şaşırmıştım :D

• Beğen
Tepkiler: turin
banada cok oluyor o olay. parasinida iade aliyorum kac ay gecti gelmedi diye saticida sesini cikartmiyor. sonra bakiyorum urun geliyor.

aliexpress ten bir ürün aldım 18 günü kaldı ancak herhangi bir işlem yapılmamış. ürün gelirmi yoksa para iadesimi istesem?
Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg Yeni Bit Eşlem Resmi (2).jpg

Geri