Scudo Sports

Aliexpress

@Mustafa Zeybek her zaman china post.

Hoş onun da çok çeşidi var ama kod rs ile başlıyorsa çok iyi, muhtemelen 10 günde gelir.
AliExpress standart shipping ise 20-30 gün sürüyor.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Scudo
@tanchu @Ozan k. Satıcıya sordum bir de hangisi ülkem için daha hızlıdır diye. Ya e-pack ya da china post registred air mail olacak bakalım:) teşekkürler cevap için.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k. ve venom09
@Ismaildmr Satıcılar eksi puan almamak için sizi sürekli oyalayacak şekilde cevap verebilir. Siz paranızın iadesini isteyin.
+ olarak buradan alınan ürünleri 1-2 $ daha fazla vererek takipli kargo ile getirtmek daha sağlıklı olacaktır.

Mutlaka takip numaralı olacak şekilde siparişinizi verin. Türkiye'ye girdikten sonra takip numarasız kargoların kaybolma ihtimali yüksek.
Bu zamana kadar 2 ayda gelen siparişim de oldu 12 günde gelen de oldu.

@Gurkan S. Ucuz gorduk atladik sazan gibi..birisi 10 digeri 2,5 dolarlik urunler..simdi bunlarin zaiyatiyla asa yukari 5,,6 urune extra takip ucreti odenirdi..ben para iadesi isteyecegim..gearbest yerel kargonuzu kontrol ettinizmi diye mesaj yazmis..sorduk sorusturduk takipsiz icin islem yapamiyoruz dediler..ellerindemi yada adrese gelip bulamadik deyip gerimi dondu bilemiyorum..
Artik gearbest ile ailbabanin insafina kaldik bakalim.

@Gurkan S. Ucuz gorduk atladik sazan gibi..birisi 10 digeri 2,5 dolarlik urunler..simdi bunlarin zaiyatiyla asa yukari 5,,6 urune extra takip ucreti odenirdi..ben para iadesi isteyecegim..gearbest yerel kargonuzu kontrol ettinizmi diye mesaj yazmis..sorduk sorusturduk takipsiz icin islem yapamiyoruz dediler..ellerindemi yada adrese gelip bulamadik deyip gerimi dondu bilemiyorum..
Artik gearbest ile ailbabanin insafina kaldik bakalim.

@Ismaildmr

1 dolarlık ürün bile alsanız, ürünü almadıysanız paranızı her türlü geri alırsınız.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@ASAP Rocky
ODO zaten tüm zamanların km'si. Onu sıfırlayamıyorsun. DST sıfırlanılabilen km sayacı.

Ürün istediğiniz gibi değilse kısmi para iadeside alabilirsiniz. Arkadaşa lamba almıştık t6 led yerine q3 ledli geldi yaklaşık %40 a yakınını iade istedim kabul edildi itirazlarınıza resim eklemeniz yararınıza

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AliExpress'den toplamda 30 Euro sınırını aşan malzemeleri farklı satıcılardan alsak yani mesela forma 15 Euro, ışık 15 Euro, eldiven 5 Euro şeklinde sipariş versem gümrükçü amcalar vergisini ister mi? Satıcılar sonuçta aynı anda kargoya vermiyor bunları takılmaz diye düşünüyorum. Var mı bu konuda tecrübeliler?

• Beğen
Tepkiler: Bisiklet şoförü
Ben Aliexpress konusunda en çok PTT'den şikayetçiyim. Getirip kapının önüne atıp gidiyorlar. Bu ne rezilliktir yahu?

@ottcci
Ayrı ayrı faturalar olacağından sıkıntı olmayacaktır.

Tek seferde 30 € üzeri alışveriş yapınca gümrük vergisi mi alınıyor?

@cracura
Evet ama satıcıya durumu anlatırsanız faturaya bedeli az yazabiliyor, böylece vergiden kaçabiliyorsunuz :p

Yeni mi konuldu sınır yoksa yüksekti de düşürüldü mü?

@cracura Daha önce 75 £'ydu galiba.

Peki benim bir sorum olacak, ufak tefek ürünler (hem boyut hem fiyat) neden geç geliyor?Bunun net bir cevabı var mı?Yani aynı tarihte verdiğim kask geldi aero bar geldi forma geldi ama gözlük eldiven daha yok :D Takipte de bi gelişme olmuyor.Satıcıya mesaj atmadım sizce rahatsız etmeli miyim ?

@Ceyhun Özkan
Ya ben de bu parça parça gelme işini anlamıyorum. Ali abi buna da bir çözüm bulsun. Koysunlar bütün aldığımı bir kutuya göndersinler. Sürekli kargo beklemek berbat bir şey. Bi de dediğim gibi PTT getirip atıp gidiyor. Yani en azından bir kere de alırız hepsini.

Çin'de bu alışverişlerin yapıldığı yerler veya firmaların bulunduğu yerler farklı. Mesela aliexpess'te bulunan bir çok ürünü Çin'e gidip arasanız bulamazsınız ki bunu deneyen çok tanıdığım insan var. Bu ürünlerin ülkenin farklı bir yerinde üretilip gönderiliyor. Taa Çin üzerinden ürün alıp bedava kargo ile gönderim yapmanız nasıl mümkün olabiliyor bi düşünün! Bu ürünler toplanıyor, daha sonra toplu olarak gönderiliyor. Dolayısı ile ürün müşteriden teslim alındı ibaresini görseniz bile, yurtdışına sevkedildi ibaresini görmeniz günler, haftalar sürebiliyor ki bunun bir de PTT kısmı var. PTT zaten Çin üzerinden gelen ürünlerden nefret ediyor. Haliyle biz de bir çok arkadaşın yaşadığı sorunları yaşıyor, duyuyoruz.

Gümrük konusuna gelince, son yıllarda sayısını hatırlayamadığım kadar alışveriş yapmış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; başkalarının yaşadığı örnekleri çok dikkate almayın, siparişiniz ve size ulaşma süresi tamamen sizin kendi şansınızla ilgili. Farklı satıcılardan ürün alıp ayrı ayrı gönderim yaparsanız gümrükte bunları birleştirip toplamazlar. Dolayısı ile vergi de ödemezsiniz. Aliexpress'ten alışveriş yapıyorsanız 60 günü göze alarak yapmalısınız. Bazı satıcılar Hong Kong'ta olduğu için bazı ürünler 10-15 günde dahi gelebiliyor ama bu da nadiren olan bir şey. 30 Euro, 30 dolar gibi bir çok söylenti var fakat bunlar da sizin kendi şansınıza bağlı veya o anda gümrükte kim varsa veya hangi memura denk geldi iseniz onunla alakalı...

Son dönemde (3-4 ay) bir çok ürün rahatlıkla gümrüksüz geliyor, adrese teslim ediliyor. Boyum kadar kolilerde otomobil aksesuarları getirtmemize rağmen son 2 ayda hiçbir gümrük ödemedik, kapıya kadar da teslim ettiler.

Yaşananları okuyun, tücrebe edinmeye çalışın ama çokta üzerine düşmeyin. Alın ve beklemeye başlayın, bu kadar çok ürünü bu kadar uygun fiyatlarda alabiliyor isek, bu ürünlerin neredeyse tamamı bedava kargo veya 1-3-5 dolar kargo ücreti ile geliyorsa, bazı sorunları da olmalı haliyle...

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Aliexpress bence tamamen şans işi.Daha dün 2 kargom geldi.İkisi de Aliexpress Standart Shipping olmasına rağmen birisi takipli birisi takipsiz gelmiş.Hoş ikisi de takipli de PTT birini göremiyor nasıl oluyorsa.Global kargo sitesinden görebiliyorum ama PTT'de görünmüyor tamamen saçmalık.Abla diyor ki 10 doların altındakiler takipsiz olur.E iki kargo da 5 dolarlık nasıl oluyor anlayamadım.Ayrıyeten gelme süresi de şans işi.10a yakın alışverişimin hiçbiri 1 ayı geçmeden geldi.Çin'den Türkiye'ye gelmesi gümrükten onaylanıp evime gelmesinden kısa sürüyor bazen :)

Alirxpresste ne alırsanız alın 10$ dan fazla yazmıyorlar zaten ve fatura olmuyor

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aliexpress candır şimdiye kadar bir çok ürün aldım sıkıntı yaşadığım ürün 2 kere oldu onunda parasını iade aldım

Geri