@Ferhat Karaca Aliexpress ten alışverişlerim oluyor DH forumlardan takip ediyorum devamlı. Aliexpress in kendi kargo bilgileri geç güncellenir. Siz teslim alırsınız, sitede hâlen daha kargo "y.dışına sevk edildi" görünür. PTT kargo dan takip etmeniz en iyisi
"Dağıtıcıya verildi-cihet" diye daha önce araştırmıştım. dağıtıcıya verilmiş kargo ama o gün dağıtıma çıkılmamış oluyor. Ertesi gün dağıtıma çıkacaktır.
Kargo dağıtımı hakkında şikayet edilen konular genelde takipsiz kargolar ile alakalıdır. Zirâ takip edilemediği için kargocunun insafına kalmıştır. Sizi bulamaz ise kapıya da atar gider, komşunuza verir gider; akıbeti belli olmaz. Takipli kargolarda ise olması gereken kural şudur; kargocu size ulaşamazsa kapınıza yapışkanlı ihbar kağıdı bırakmalı. Kargo teslimi sırasında da alan şahsın kimliğini görerek TC. nosunu kayıt etmeli. (Karayolları Kanunu ilgili maddeler var).
Kısa bir süre de olsa özel bir kargoda çalıştığım için bazı konulara vakıfım. Bizde kargocumuz alıcıyı cepten arayıp ulaşırdı veya şb. yi arayarak bize aratırdı; ulaşamaz ise kapıya ihbar kağıdı bırakırdı. Ertesi gün tekrar alıcıya ulaşmaya çalışırdı.
Kimi PTT kargocular yine aynı şekilde alıcıya cepten ulaşmaya çalışıyorlar. Benim kargocum sağolsun kapı zilim çalışmadığını bildiği için arar; agabey kargon var, kapıyı açar mısın?"der. Gerçi ben günü gününe takip ettiğim için kapıyı açık bırakıyorum ama sağolsun gerektiğinde ara.
Her zaman söylerim; kargocunuzla iyi geçinin. Gönlünü hoş edin. Size artı olarak döner bu. Amaç insan kazanmak elbette.